בילבילבולים....

סטיוויה

New member
בילבילבולים....

האם עדיף(בהנחה שמתרגלים הרבה שנים)לבד בבית או שעדיף לתרגל עם מורה א-ב-ל מורה מתחיל שרמת התודעה שלו עדיין לא ממריצה את זו שלכם?(בהנחה שזה המורה היחידי שפועל באיזור המגורים.כן,לא כולנו חיים במרכז) ובתרגול המשותף עצמו-יש מצבים מביכים.יש לי קונפליקט לגבי ברכת השמש(סוריא נמאסקר).אני מתרגלת ברוח שיווננדה. עם השנים התנסיתי בוואריציות,וכאשר הן הרגישו לי נכון שילבתי אותן אל תוך התרגול הקלאסי.אבל בפירוש אני מרגישה שהבסיס שלי הוא בשיווננדה.(ולמען הסדר הטוב אין ברצוני לפתח כאן דיון על איזה סוג יוגה עדיף.אני מדברת מהמקום שלי ושלי בלבד). המורה שאני מתרגלת איתה פעם בשבוע מביאה אל התרגול סוג אחר של ברכת השמש.שוב,אני לא יודעת וגם לא רוצה לחפור לעומק הסגנון אותו היא מייצגת(אולי ויג'נאנה).ברכת השמש אצלה היא עם קפיצה אחורנית וכ'ו.המנוסים יזהו. קשה לי מאד מאד לשנות את התרגול שלי בהקשר הזה.אני מרגישה שאנרגטית זה לא מסתדר לי.אני לא בנאדם של קפיצות. אז השאלה שלי היא כזו ומחולקת לשניים; אנרגטית,יש שוני בין הסגנונות של סוריא נמאסקר? מה עושים?האם להתגמש וללמוד את התרגול "החדש" ובבית להמשיך עם זה שאני רגילה אליו? מה הייתם עושים אתם?

אוקיי..

אני חושבת שאני לא הייתי ממשיכה למורה הזו, אני מצטערת... מבחינתי, עדיף לתרגל לבד בבית מאשר להגיע לשיעורים שהם לא לרוחי.

Sambodh Rana

New member
בקשר לברכת השמש

יש כ-1000 סגנונות של סוריה נמאסאקאר. זה הרבה. אם מצאת גרסא שנוחה לך, התמידי בה ואל "תוותרי" למורה, כל שכן שאת לא מרוצה ממנו בלי קשר לדעתי התמידי בתרגול ביתי אישי, ותמצאי לך מקום אליו תוכלי ללכת פעם בחודש רק לצורך חיזוק היוגה שלך. אם עדיין את מעוניינת ללכת למורה הזה, תציגי בפניו\פניה את הקונפליקט ותראי מה יש לו\לה להגיד. אור ואהבה.

סטיוויה

New member
תודה

אין לי תחושה שלילית לגבי המורה.אני לא שופטת אותה.אני רק מרגישה שהיא לא "לוקחת אותי למסע פנימי".ככה הרגשתי עם "המורים המיתולוגים" שלי.דיברתי איתה על הקונפליקט שלי לגבי השוני בדרכים שלנו.האמת שהיא לגמרי סבבה וזורמת-אין מצידה אנטי או רצון לשנות אותי.הדיסוננס הוא אצלי. אני כמהה למורה.

סטיוויה

New member
אני מבינה מה את אומרת

אבל אני במצב שבו כבר קרוב שנה וחצי אין לי מורה ואני מרגישה שזה חסר לי. קצת פידבק,קצת סטימולציה. מצד שני,מה באמת הטעם במורה שאתה לא ממש מרגיש שאתה לומד ממנו(פעם יוגי בר כתב על זה משהו יפה)? אולי ברעיון שלנסיעה פעם בחודש הוא רעיון טוב.אבל האם יש מורים שיסכימו לזה? אני צריכה לדבר עם שיווננדה באילת....

Sambodh Rana

New member
לכל מרכז ישנה האופציה של

שיעור בודד. אולי העלות היא די גבוהה ביחס לשיעור אחד, אבל במצבך זה אולי הכי טוב. כל עוד את מתרגלת מנוסה ולא מתחילה, שיעור פעם בחודש ותרגול יומיומי אישי זה בהחלט דרך טובה. לדרך דומה אני יוצא עכשיו

למעלה