בילוי קצר (מדי) ב"מאורות" אתמול.

haimgds

Member
בילוי קצר (מדי) ב"מאורות" אתמול.

פסטיבל "מאורות" אתמול היה קצר (יום אחד) וקטן (4-5 אולמות קטנים) אך מאוד קולע. הוא עסק במלחמות, עיסוק נפוץ ופופולרי מאוד בתולדות האנושות, אך ממספר נקודות מבט חדשות.
הגעתי (בקושי) ב 5 אחה"צ וההרצאה הראשונה שלי הייתה "מלחמות הרעב" של פרופ' רוני אלנבלום. הרצאה מעניינת שעסקה בשינויי האקלים המשפיעים על זמינות המזון וגורמות למלחמות אולם הקשר שלה למד"ב היה לא ממש ברור. לאחר מכן הייתי ב"יורים ובוכים במרחבים בין גלקטיים" של הנרי הראל, זו הייתה הרצאה מד"בית טהורה! המרצה העביר אותה בצורה משעשעת ומרתקת והיא עסקה בבעיות הלוגיסטיות והטקטיות של ניהול מלחמות מחוץ למערכת השמש. ניתנו לא מעט דוגמאות וציטוטים מהקלאסיקות וגם מאופרות החלל המודרניות שהופיעו בזמן האחרון (ה"פרקסיס" והימשכיו, מאוד מומלץ) יחד עם הסברים המעידים על תחום ההתמחות של המרצה...
נו טוב, הגיע הזמן למשהו קצת יותר רציני אז הייתי ב"מלחמת העולם השלישית - המלחמה שכמעט הייתה" של רוני קובלסקי. הרצאה מעניינת וקצת מפחידה שתיארה את מקרי ה"כמעט ש" שהיו עלולים לגרום למלחמה גרעינית. להדגש שולבו מספר קטעי סרטים (שבינהם כמובן "דוקטור סטרינג'לב" האלמותי) וסיפורים שעסקו בפריצת המלחמה ותוצואתיה. בצירוף מקרים (מטריד?) אתמול ארה"ב וקובה (ששם היה המקרה הידוע ביותר של "כמעט ש") הכריזו על מגעים להידברות לאחר הנתק שנוצר כאשר קאסטרו עלה לשלטון. בנוסף, הבעיות החדשות/ישנות ברוסיה שמזכירות את העבר הלא סימפטי של מאבק המזרח/מערב.
לסיום הייתי בפאנל "שגר טורפדו פוטונים, מר וורף" שבו היו ד"ר ויקטור צ'רנוב (מתכנן חלליות במקצועו, הוא הגיע ממש למקום ההולם...), יואב לנדסמן, עפר מתוקי וד"ר בועז קרני. פאנל עסק בדרישות המתבקשות של נשק חללי (וניטפק כמעט כל סרט/יצירת מד"ב מוכרת), כיצד לתכנן אותו וכיצד לשתמש בו. למרבה הצער לא היו הדגמות חיות
אבל אי בטוח כי כל מי שהיה בפאנל יסתכל על סרטי "מלחמת הכוכבים" במבט שונה. לאחר שעה וחצי של רעיונות, הצעות וויכוחים הפאנל סתיים (ןבהרגשה של מוקדם מדיי) והלכתי לחפש את הרכב בקור הירושלמי...
חסרונות: קצר מדי וקטן מדי, עקב העומס על חדרי ההרצאות לא נשאר הרבה זמן לשאלות. רק יואב פתח דוכן למכירת ספרים להבדיל משלל הדוכנים ב"עולמות"
יתרונות: כיף! חניה נוחה וחינמית (לא ציפיתי לזה) ולא ירד מבול (כפי שציפיתי).
 

is00

New member
גם אני עשיתי גיחה קצרה לשם.

אני הגעתי ב-13:00 והייתי צריך ללכת ב-17:00, בשל תוכניות שהיו לי. חבל כי היו 2 פאנלים שרציתי ללכת אליהם אבל לא יכולתי בגלל השעות המאוחרות שלהם.
אני הייתי ב-2 הרצאות. יותר נכון בפאנל אחד והרצאה אחת. הפאנל נקרא "אחרי האדם" שנתן במה ל-5 אנשים מ-5 תחומים מדעיים שניסו לשכנע את הקהל כמה טוב היה יכול להיות בכדור הארץ אם האדם היה נעלם ממנו, ואיך ייתכן והוא היה נראה לאחר שהמין האנושי נעלם(לפחות כך היה ב- 4 מתוך 5). הגיבורים היו נמלים, חתולים, רובוטים תבוניים ודולפינים. חוץ מלשאול שאלות הקהל גם היה צריך לבחור את "הזוכה" עם התסריט הכי "ריאלי" ואולי גם מקורי. היה משעשע לפרקים, היה אבסורדי לפרקים, היה לא רציני מדי בעיקר, אבל היה מהנה. הדבר היחיד שאיכזב אותי היה שלא הספקתי להצביע לזוכה, כי האתר לא עלה אצלי בתוך מסגרת הזמן של ההצבעות.


בנוסף הייתי בהרצאה "היכתתו שבביהם למזמרות? האנושות מול הרובוטים" - הרצאה שסבבה סביב דמות הרובוט בטלוויזיה ובקולנוע ויחסיהם עם האנושות. חייב להגיד, שלטעמי היא הייתה קצרה מדי(והגיעו אליה מעט מאוד אנשים) וחבל שהמרצה לא התייחסה גם לסדרה "מבוקש"(Person of interest), שלדעתי הייתה יכולה להיות דוגמא טובה לכמה מהנקודות שהיא נגעה בהן. עיקר ההרצאה שאבה בעיקר דוגמאות מסדרת הסרטים "שליחות קטלנית", "מטריקס", הסרט "אני, רובוט" וסדרת הטלוויזיה "באטלסטאר גלקטיקה", אבל גם הובאו דוגמאות ממקורות אחרים.

בסה"כ נהניתי וחבל שלא היה לי קצת יותר זמן כדי להיכנס להרצאות/פאנלים אחרים במהלך הכנס.
 

dude101

New member
ההרצאה של הנרי הראל הייתה מצוינת

וההתלהבות שלו מהספרים עליהם דיבר הייתה מדבקת. בעקבות ההרצאה התחלתי לקרוא את "הפרקסיס", לאחר ששמעתי על הספר דברים טובים גם קודם, אבל לא סבלתי ספר אחר של וולטר ג'ון ויליאמס ("מטרופוליטן").
גם ההרצאה של רועי צנזה הייתה מעניינת ומשעשעת. בין השאר מכיוון שהתחילה באיחור (בעיות טכניות) והיה מאוד מבדר לראות אותו רץ ומנסה להספיק את הכל לפני שהזמן נגמר.
&nbsp
לגבי הדוכנים - נכון שהיה רק דוכן אחד של ספרים, אבל באופן כללי נראה לי שהוא היה יותר גדול וגם היו יותר דוכנים בהשוואה לשנה שעברה, אז בגדול המגמה דווקא חיובית.
 

haimgds

Member
אהמ...כן. היה משהו אחר?

וזה לא ממש משנה לי, בשנה האחרונה עברתי לספרים אלקטרוניים (ורובם באנגלית) כך שרכישת ספר נייר הפכה לנדירה אצלי.
 
למעלה