בימים האחרונים קשה לי בעיקר אחה"צ

בימים האחרונים קשה לי בעיקר אחה"צ../images/Emo10.gif

אחרי הצהריים לפנות ערב, נורא קשה לי. אני ממש רעבה עד כדי תחושת חולשה. וזה לא אמור להיות כך, על פי הדיאטה שלי, בכל אופן. בכל זאת, אני ממש רעבה ומוסיפה פרי, או טוסטעים אחד עם גבינה, אבל זה לא תמיד מספיק. אני נהיית די עצבנית מזה. יש למישהו רעיון למה זה קורה לי? זה ממש גורם לי לדמעות. בחיי. אני הופכת עצבנית נורא. אגב, אף פעם לא סיפרתי לכם את הדיאטה שלי: להלן : בוקר - יוגורט דנונה עם שתי כפות גרנולה 10:00 - סנדביץ´ מלחם קל עם שתי כפות חומוס או אבוקדו, עם ירקות. 13:00 - שניצל, או מנת עוף או שתי קציצות טבעול, עם סלט ירקות או ירקות מבושלים כלשהם. 16:00: 2-3 טוסטעים עם גבינה ועם כפית ריבה. 19:00 סלט ירקות גדול עם גבינה מלוחה 5% + טונה או ביצה + לחם קל אחד. בתוספת כף שמן או כף טחינה. באמצע מותר לי 3-4 פירות זה בערך. עם כמה גיוונים. עכשיו אתם מבינים למה אני רעבה אחה"צ? אני אשמח אם תחוו דיעה. יעל

אביטל +

New member
היי יעל

האם את מתכוונת אחה"צ בין ארוחת 16:00 וארוחת 19:00 ? לדעתי חסרות לך פחמימות מורכבות בארוחה של 13:00 מה שתיארת יכול להיות סימן לרמת סוכר נמוכה בדם. וכדי שתהיה רמת סוכר יציבה וברמה נורמלית לאורף זמן צריך פחמימות מורכבות (אורז, פסטה וכו´. רצוי מסוג מלא) את יכולה גם להחליף את הטוסטעים בלחם מחיטה מלאה.

האמת היא, אביטל, שאני חושבת שאת

צודקת. משום שבמקור, הדיאטנית נתנה לי גם מנת פחמימה בצהריים, תפוח אדמה אפוי, או אורז או פסטה. אבל אני, שרציתי להיות יותר צדיקה מהאפיפיור, הורדתי אותה. את באמת חושבת שזו הסיבה להרגשה שלי??? היא גם הרשתה לי לאכול פרוסת לחם במקום הטוסטעים , וגם פה החמרתי עם עצמי. תשמעי, כל הכבוד לך, את ממש מומחית כבר בכל ענייני התזונה האלה. אני מצדיעה לך.
בכל אופן,אני אקח לתשומת ליבי ואשנה מהיום. אני מקווה שהתמונה תשתפר. תודה,

אביטל +

New member
עכשיו אני עוד יותר בטוחה

בעיקרון, החלבונים תפקידם לבנות את השרירים הפחמימות מתפרקים לסוכר בגוף ונותנים לך אנרגיה אם את אוכלת פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט (בניגוד לסוכרים כמו ממתקים ופירות), את מקבלת רמת סוכר יציבה למשך כמה שעות. תודה על המחמאות, ואת משוחררת, עברי לנוח

אלי ו.

New member
תוספת קטנה על תפקיד הפחממות

פחממות הן גם "חוסכות" בחלבונים. כשאוכלים חלבונים בלי פחממות חלק מהחלבונים משמשים גם לאנרגיה. (בפועל הכבד הופך את החלבונים לפחממות בתהליך שנקרא בשם המקסים "גלוקו-נאו-ג´נסיס") לעומת זאת כשמשלבים פחממות וחלבונים הגוף משתמש בפחממות לאנרגיה ובחלבונים לבנית רקמות.

אלי, דליה, אביטל, כל מה שאתם אומרים

רק גורם לי לחשוב, למה בעצם דיאטות כמו חרמון לסוגיו, בכלל מקבלות לגיטימציה. איך אנשים שאוכלים בשבוע הראשון לדיאטה ירקות ירוקים וגבינות ולא עגבניות ולא חלב ולא פחממות בכלל, איך הם לא מתעלפים, או מתפגרים... מדיאטה כזו? האין זו חוסר אחריות לגרום להם לבצע כזו דיאטה? מבלי לפגוע כמצובןאישית בחרמון... הרי זה נשמע לגמרי לא מאוזן ואף מזיק. אשמח אם תענו לי

אלי ו.

New member
אלה דיאטות שמתאימות למעט אנשים

יש אנשים שזה מאוד מתאים להם. לכל סיר יש מכסה. בחרמון ברוב השבועות יש את הענין של "ללא הגבלה" יש ירידה מהירה זה מאוד מושך. ענקון לדוגמא מאוד נהנה מהדיאטה הזו. זו אינה דיאטה מומלצת לכל אחד, או לאנשים עם עודף משקל קטן.

יעל יקרה../images/Emo141.gif

דיאטת חרמון כמה שאני יודעת מלווה בפיקוח רפואי. אבל, בכללי. הביקוש ל"דיאטות" גרם להיצע. ככל שהביקוש עלה במקביל גם עלה ההיצע לסוגיו וענין הירידה במשקל נוגע במקום הכי רגיש בלב של רבים רבים. אז התחום הזה מאוד משגשג בלשון המעטה. יש שרלטנים שמנצלים את הייאוש שאנשים נקלעים אליו כמו גם התעייה בדרך, ועושים רווחים על גבם. אין מה לעשות. ישנם מדענים ורופאים שמפתחים שיטות משיטות שונות חדשות לבקרים כדי לספק את הרצון העז. אבל אנחנו כאן בפורום, אחרי כל מה שעברנו וחווינו, מגיעות/ים בסוף להבנה שהדרך הפשוטה והלימוד מחדש של איך להיות שפוי ולחיות נכון זאת הדרך. כל השאר זה רק עיכובים בדרך או כמו שאמרת לעיתים זה במחיר שהבריאות עלולה להיפגע. אבל...מהרגע יעלוש, שנוטשים את הדרכים החלופיות ועולים על דרך המלך וכל האנרגיה מנותבת רק אליה, ההצלחה האמיתית (!) מתחילה להירקם. יעל, מה שאני כותבת לך אלה לא מילים בשביל להתהדר בהן זה מה שחוויתי על בשרי בשלוש פלוס השנים האחרונות. ואת עוד לא יודעת הכל. בשלב שנפגשנו בוואלה, זה היה אחרי שסיפרתי לחברים/ות עד כמה השינוי שקרה לי עוד גדל והתעצם. באמת לא יאומן! ..אספר לך בהזדמנות.
יש יותר מאשר אור בקצה המנהרה יעלוש. שלך מהלב, דליה.

דליה, את צודקת, ואני בכלל לא חושבת

שצריך לעשות את דיאטת חרמון כי בעיניי זה חוסר אחריות משווע. אפרופו, מה שקראת לו "פיקוח רפואי" זה שטויות במיץ עגבניות. לפני 6 שנים הלכתי לחרמון וירדתי בשבועיים שני קילו אבל כמעט לקחו אותי למיון עם סחרחורות ולחץ דם נמוך וכמעט התעלפויות. זה לא שפוי. זה שהוא רופא וזה שהוא עצמו מקבל את הפציינטים , זה עדיין לא הופך את העניין לפיקוח רפואי. הוא רק שוקל, שואל כמה שאלות ואודרופ. זה איום ונורא. אף אחד לא שאל אותי אם יש לי לחץ דם נמוך או גבוה, אף אחד לא שאל אם אני סובלת ממשהו, סוכר או כל דבר אחר. בקיצור, גם לבדיקות דם אף אחד לא שולח. איזה מין פיקוח רפואי זה???? זה ממש מסוכן לציבור בעיניי. בכל אופן, טוב לי עם האיזון שלי ואני לא מתקרבת לשם יותר. תודה על התגובה, יום נעים,

אלי ו.

New member
לא שאלו אם את סובלת מסוכר../images/Emo2.gif

או מבעיות בכליות? או גאוט? זה ממש חוסר אחריות. ואפילו נשמע מוזר. אולי חתמת על משהו ואת לא זוכרת? רק בשביל הכסת"ח הם היו צריכים להחתים אותך. דיאטה דלת פחממות עלולה להזיק לאנשים שסובלים מהבעיות הנ"ל, וזה מאוד מפתיע אם הם לא בודקים את הנושא. נ.ב. לפני כל דיאטה רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל, לעשות בדיקות דם כלליות ולעקוב אחריהן במהלך הדיאטה. זה בייחוד חשוב בדיאטות לא מאוזנות כמו חרמון ואטקינס.

לא אלי, הם לא שאלו, אבל זה היה לפני

שש שנים, כאמור, אולי בינתיים השתנו הדפוסים שם. אז, פשוט לא החתימו על כלום ושאלו בכללית. אז מה? מאיפה אני יודעת אם יש לי או אין לי בעיות שאף פעם לא בדקתי אותן?? זה נורא בעיניי. אני ממש חושבת שזה חסר אחריות. ושוב, בהסתייגות, כי אין לי מושג מה קורה שם היום. אז, בכל אופן, לא היה שום פיקוח רפואי אמיתי!!!!

אביטל +

New member
יעל

מצ"ב לינק על דיאטות חלבונים בעיקרון הדיאטות עליהן את מדברת מיועדות לאנשים ללא בעיות רפואיות, ורובן מיועדות להימשך פרק זמן מוגבל. לרוב הנזקים נגרמים כאשר עושים את זה לתקופה ארוכה מאוד. אבל גם מישהו עם קצת בעיות רפואיות, יכול להיכנס לצרות רציניות אם ינסה לעשות את הדיאטות האלה.

אין מה להוסיף אחרי אביטל המומחית .../images/Emo9.gif

לא היה לי מקום להוסיף: המומחית שלנו...
רק תזכרי יעל, שהתוכנית הזו באמת חשובה....לא להרגיש רעב וכו´. חבל"ז... אחרי זה בא השאר. אז תעדכני אותנו איך זה הולך, או-קי??? don´t forget please יום נפלא, דליה.

למעלה