"בין איכות לגרעפס, השני תמיד מנצח"

dory30

Well-known member
משפט זה הושמע בתכנית הישראלית המצחיקה החיים זה לא הכל זצ"ל, לפני שנים. האם יש בזה מן היסוד? האם הרדידות, השטחיות ו-15 דקות התהילה (או 3 הדקות של הטיקטוק) תופסות את מקומן של התרבות האמיתית? הכוונה היא לכל תחומי החיים, מספורט ועד פוליטיקה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
תמיד כשאני חושף בפני המשפחה את הכרס אני רואה חיוכים.
מאז שאני תינוק זה עובד...
:-D
חוץ מזה בשביל רגע של רוגע ונעימות אתה לא רוצה לחשוב לעומק, אתה רוצה בידור זול אחרי יום עבודה ארוך.

בשביל עומק כדאי שתעבוד בתחום שמעסיק לעומק, זה סוג של תחום שמעסיק את עצמו.

dory30

Well-known member
בשביל עומק כדאי שתעבוד בתחום שמעסיק לעומק, זה סוג של תחום שמעסיק את עצמו.
תחום הוצאת הספרים הוא ללא ספק "תרבות גבוהה". עם זאת, היה לנו מפיץ יהודי אמריקאי (ומשוגע) שהרב מכר הכי היסטרי שעבר תחתיו עוסק בכלב מפליץ ומיועד לילדים. הוא עקף במכירות ספרים של מיטב הסופרים העולמיים, כמו טולסטוי ולה קארה.

אכן, רוב האנשים בחברה פשוטים ולא רוחניים והם מעדיפים תרבות פחות טובה. הטלוויזיה מנסה למצוא חן בעיני הפשוטים ולכן מתחנפת אליהם בתכניות שיאהבו כמו ספורט ובידור זול. חבל.

dory30

Well-known member
אכן, רוב האנשים בחברה פשוטים ולא רוחניים והם מעדיפים תרבות פחות טובה. הטלוויזיה מנסה למצוא חן בעיני הפשוטים ולכן מתחנפת אליהם בתכניות שיאהבו כמו ספורט ובידור זול. חבל.
אני לא חושב שצריך להיות קיצוני לפה או לשם. בסרטים למשל, אני מסוגל לראות שובר קופות אמריקאי עם פעלולים- וסרט צרפתי מסוגנן שמיועד לקפוצי תחת. מה שטוב טוב. וחוץ מזה, ספורט זה בהחלט תרבות. חבל שמודי בראון יפתח את העונה הזאת בגן עדן.

נערך לאחרונה ב:
למעלה