בין אפליה כלפי מזרחים להומוסקסואליות

אור2221

New member
בין אפליה כלפי מזרחים להומוסקסואליות

ממשיכה את הקו שלי מלמעלה בשרשור נפרד: מה השיחה של צבר ושפרה לליאון שונה מהשיחות שיוסי עושה לעינב "אל תתחנחני ותתנצלי על מי שאת ומה שאת אומרת"?. אם לעינב היו אומרים משפט כמו "את אחלה בחורה, יש בך המון אש - אבל אם היתה לי בת כמוך, חס וחלילה" היא היתה ממשיכה לאהוב את האדם הזה ואומרת שהיא זכתה להכיר אותו? או לחילופין "את אחלה, אבל אם הבן שלי יביא הביתה מזרחית אני אזרוק אותו מכל המדרגות" - היא היתה מעיפה לו כאפה, ולא מתייחסת עליו כחבר טוב, היינו בשוק אם היא היתה עושה את זה. גם לנו זה היה נראה מוזר, שמישהו היה אומר "לא רוצה שהבן שלי יתחתן עם בחורה מזרחית" והיינו המומים אם אדם מזרחי היה מתייחס לאמירה כזו בשיוויון נפש מוחלט כמו שליאון קיבל את האמירה של אשר כלפיו. אני התכווצתי בלב, קשה לי להאמין שהוא לא. האם לגיטימי להגיד "חס וחלילה שהבן שלי יהיה הומו" - מה ההבדל? כי דעות קדומות וסלידה מהומוסקסואליות מקובלות הרבה יותר מאשר גזענות כלפי מזרחים ולכן צריך להתייחס לצריך להתייחס לדעות הקדומות כלפי הומוסקסואלים בסלחנות? על זה שפרה וצבר התרעמו, על כך שליאון מסתפק במועט, אם נחיל עליו את הרציונל של הבובליליים, הוא היה אמור לקום באותו רגע ולא להחליף מילה עם אשר לעולם. הדעות של שפרה זהות לחלוטין למה שיוסי ועינב תמיד אומרים. התחושות של אשר הן לגיטימיות, כי הן הרגשות שלו - ואני מניחה שזו המחשבה הראשונה של הרבה הורים כלפי ילד הומוסקסואל (מה שהיה נכון בעבר, ואולי גם נכון היום - להורים שהבת שלהם מביאה הביתה חתן ממוצא אתני/לאום שונים - אבל זה כבר לא פולטיקלי קורקט להגיד וההומוסקסואלים עדיין לא במקום הזה) - אבל העובדה שהוא בחר לנסח אותן בצורה של "חס וחלילה" בפני ליאון זה חוסר התחשבות מהמדרגה הראשונה. וזה מה שצבר ושפרה הסבירו לליאון, שהפירורים שאשר זורק לו והוא מקבל אותם בכזו התלהבות הן כאין וכאפס לכבוד שאדם צריך לרחוש לעצמו. אגב, צבר לא שלל לגמרי את האפשרות שהשינוי שחל באשר הוא אמיתי, הוא אמר שהוא לא יודע.

יוליקה

Member
מנהל
מה שמדאיג

זה הגזענות המתמשכת נגד אשכנזים ששוררת בתכנית: אם אמרות כמו של הבובלילים היו נאמרות הפוך : כלומר אם האשכנזים היו מתבטאים כך כלפי מזרחיים - היו פוסלים את זה לשידור... אבל להשתלח באשכנזים - זה כשר למהדרין!!!

switzland

New member
בין הדייר הפרימיטיבי ../images/Emo132.gif ../images/Emo22.gifלדייר המתקדם

מדובר באנטרופולוגיה של אדם, המאפיינים של האנשים שמתנהגים פרימיטיבים הינם פיגור בהבנת וישום של כל מיני מרכיבים שעושים את האדם יותר מודרני. אנחנו, לצערם של יוסי, עינב ואשר, חיים בחברה בתהליך התפתחותי, חברה מודרנית ששואפת לחברות מפותחות וכשסביבם מסתובבים אנשים המזדהים בהתנהגותם לעולם המודרני (כמו שפרה, צבר, איתי, ונסה, רנין, קרן, נעמה, בוריס, ערן, מיקי או שי) אזי עצם התנהגותם או חוסר יכולת לדמות אותו הופך אותם לכאלה (פרימיטיבים) והינה כמה דוגמאות: 1] קושי בהבנת טכנולוגיה 2] הזדהות עם מבנה חברתי של המאה ה-19 3] ערכים חברתיים מיושנים 4] התמרמרות לשינוים 5] אמונה באלוהים וביטול דעות הנוגדות את הדת 6] קושי לקבלת השונה (אם בכלל) 7] סמכותיות כדרך חינוך 8] אמונה בדברים בלתי רציונאלים 9] הרגשה של נחיתות כלפי האדם המודרני וזלזול בדברים שלא מבינים 10] התנהגות גסה, בלתי צפויה והתלהבות יתר מדברים פשוטים כמו מצלמה, שיר או אוכל 11] נסיון בכוח לחפות על השני את הדעות שלו 12] אגרסיביות ותגובות קיצוניות למצבים רגילים 13] לבוש שלא מתאים לסיטואציות או למקום הם נמצאים בזה אפשר להסביר הכיצד מגיב אדם שסובל מפיגור סביבתי ל"תופעות" כמו הומואים .... מקווה שהבנתם

צריך דייר לאח הגדול אולי

בא לך להגיש מועמדות??? תשתלב יופי עם שיפרה וצבר...ואולי אפילו תלמד לסרוג ..כאילו..

switzland

New member
אני מבין שנעלבת, יש לך סיבה?

להיות פרימיטיבי או לסבול מפיגור סביבתי זאת לא מחלה או משהו שיש להתבייש בו הרי אתה לא אשם בזה ואין לך כלים לצאת מזה, ישנם אנשים שבוחרים להיות ככה כי נוח להם... משפחת בובלי מייצגת את החברה הפרימיטיבית והביאו אותם לתכנית בדיוק בשביל זה, כדי להצחיק מבלי שאפילו מתכוונים, כי כל תגובה שלהם היא מצחיקה ואנחנו שאוהבים קרקס (אני לפחות) נמשיך להצביע עבורם כדי שישארו לנצח, לא איכפת לי שיקחו גם את המיליון, אולי אפילו הם הכי נזדקים שם בוילה, אותי הם משעשעים כבר חודש בחצי ומה רע?

Yaki J

New member
קשה לקחת ברצינות את הפוסט שלך

ולא משום שבכל פעם אתה עושה קופי פייסט לאותו פוסט, או ש"התמרמרות כלפי שינויים" ולכפות ב"ח" לא ממש מותירים רושם, אלא משום שמדובר באוסף קלישאות אתנוצנטריות שאין בינן לבין המציאות שום קשר.

אתה לא נוגע במהות

מי שיש לו כסף ומי שהשאיר גב יקח את המשחק. חברה פרימיטיבית זה לא רע, הבעיה שמדובר בחברה מושחתת.

קמבילי

New member
../images/Emo70.gifלא מקובל עלי - כתבת לי למעלה, טרחתי ועניתי

לך במלוא הרצינות, ואילו את מוצאת לנכון לפתוח פתיל חדש ומעתיקה שוב את אותה הודעה שכבר כתבת.

אור2221

New member
סליחה - חשבתי שלא תראי

וחשבתי שמה שכתבתי יתערבב בשאר הדברים. תעתיקי לפה.

My Little Fairy

New member
יש הבדל בין מוצא אתני לנטיה מינית.

אין כל רע בלהיות לקוי שמיעה. לקויי שמיעה הם אנשים נפלאים, אבל אף אחד לא ישמח אם בנו יהיה לקוי שמיעה. אם הבן שלך מביא הביתה לקוי שמיעה, או מזרחי, זה לא עושה אותו לקוי שמיעה או מזרחי, אך אם הוא מביא הומו, זה אומר שהוא הומו בעצמו. זה כל ההבדל.

sweetdreams

New member
זה רק אומר שהנכדים שלך יהיו כאלו..

מה זה השטויות האילו?? מי שמפריע לו "תופעה" מסויימת, וברמות כאלו, זה יפריע לו באותה מידה אם זה הבן שלו או הכלה שהבן שלו יביא לו. הוא פשוט אנטי. אם הוא לא מקבל את הבן שלו ככה, אז כל שכן הוא לא ייקבל את זה אצל אנשים אחרים.

sweetdreams

New member
הם צודקים, אבל עם זאת מגזימים

שפרה וצבר צודקים במאה אחוז שאשר לו נותן לליאון את הכבוד המתאים לו, עם הערות כאלו, אבל אני חושבת שהם מסתכלים על זה מנקודת המבט שלהם ולא מנקודת המבט שלו. אם ליאון הצליח לגרום לשינוי אצל בנאדם כמו אשר או יוסי, שהיו כ"כ אנטי לגבי הומוסקסואלים, ולא חשבו שבחיים יהיו במצב לדבר או להתנהג ככה ליד בחור כמו ליאון, אז זה כבר שווה את ההכרות בניהם. זה עדיין שנות אור מהתייחסות ראויה, אבל לדעתי ליאון התרגש מהקשר שלו עם אשר דווקא בגלל שהוא בנאדם שהוא לא ציפה שהוא יצליח לגעת בו, והנה זה קרה. במקרה של אשר, המעט הזה הוא הרבה. מבחינתו של ליאון, אני מסכימה לחלוטין עם ש"צ שזה לא מתקרב להיות מספק, אבל הוא יכול בהחלט להעריך את עצמו על מה שאשר השיג מהקשר בינם.

למעלה