"בין אריזונה לנס ציונה"

CANADA101010

New member
"בין אריזונה לנס ציונה"

תגובה של קנדי\ת לתוכניתו של חיים הכט
בין אריזונה לנס ציונה
כתבה מגמתית ושגויה
אני גר בקנדה ופשוט נדהם מהבורות בכתבה וההשוואה הלא הגיונית הזו. ואמנם קנדה לדעתי הרבה יותר טובה מארה״ב בכל הקשור לחינוך וביטחון אבל יש הרבה דברים דומים לארה״ב לטוב ולרע. יש לציין שמשמעת זה דבר חיוני והשטויות שהוא הציג לגבי כח פיזי לרסן ילד בעייתי בכיתה לא קיים בעליל - הכוונה היא לילד שדורש עזרה מיוחדת וולהיפך - כאן באה העזרה של הבית ספר , לעזור גם לילדים מיוחדים להיקלט בכיתה רגילה ולעזור לו - בחיים שלי לא נתקלתי בכזה דבר ושני ילדיי בבית ספר ציבורי. דבר נוסף, לגבי חוקים אבסורדים בדיור - פעם ראשונה שאני נתקל בזה וגם אם זה קיים - זה בדרך כלל על הנייר ולא קורה באמת. שכחת לציין גם שהמשכורות הרבה יותר גבוהים בארה״ב וגם אם משלמים יותר מיסים ( תבדוק נתונים - אין דבר כזה 4% בשום מקום), זה עדיין יותר משתלם. בתור אחד שגם עדיין מחשב את מסלולו - לא החינוך, בריאות או ביטחון זה הדבר שיגרום לי לחזור - רק כמות החברים והמשפחה שחסרה לי יגרמו לי לחזור - אז תתחיל להשוות נכון ותתחיל לבדוק את עצמך בנתונים נכונים. שמח בשבילך שהצלחת לארגן נסיעת עבודה כדי לראות את המשפחה בארה״ב, אבל חבל על הצופים שמקבלים נתונים מגמתיים ושקריים.
שרון
https://www.mako.co.il/tvbee-tv-review/Article-230437ca06e0561006.htm

SupermanZW

Well-known member
לפעמים חיים הכט אובייקטיבי ולפעמים לא

במקרה זה לא מכיוון שבא עם אג'נדה. הוא מנסה לשכנע את בנו לחזור לישראל כי עצוב לו שבנו מבקר אותו רק פעם בשנה, מה גם שבנו לא חי טוב בארה"ב אלא מתפרנס בקושי ולכן חי בשכונה של המעמד הבינוני נמוך ובישראל היה מצבו יותר גרוע.

מאיפה המידע על הבן שלו?

צפיתי בפרקים ולמיטב זכרוני הוא לא הזכיר בשום נקודה את מצבו הפיננסי של בנו באוהיו ולא בישראל. איך הבן שלו הגיע לארה"ב? במסגרת רילוקיישן שלו? של אשתו? הייתה לו אזרחות אמריקנית מלפני המעבר?

SupermanZW

Well-known member
בנו של חיים הכט התחתן עם אזרחית ארה"ב

בזמן ששהה בארה"ב וניסה את מזלו. הוא למד תיווך באוהיו והפך למתווך, אבל הוא לא בין המתווכים המצליחים אלא חי מעסקה לעסקה ואינו יכול להרשות לעצמו יותר מהשכונה הלא כל כך מוצלחת בה הוא גר. גם אשתו של בנו לא משתכרת היטב אלא משכורתה נמוכה. הוא קיבל אזרחות אמריקאית בזכות אשתו שהיא אזרחית אמריקאית מלידה.

mishmish910

New member
הסדרה הזאת לא תחזיר לארץ אף אחד, מקסימום תניע שיחה על הנושא

בתור מישהו שטעם מעט מהחיים האמריקאים ברילוקיישן לפיניקס, קבלתי את הרושם שהסדרה, פחות או יותר, למעט כנמה סיפורי אימה אנקדוטליים, מאוזנת. אבל יחד עם זאת, לא מציגה תמונה כוללת על ארה"ב.
הסדר המוקפד והחוקים הנאכפים הם, קטן כגדול, לדעתי, מופת לחברה טובה.
החינוך, גם הציבורי, באזורים מסויימים, יכול להיות מעולה.
יש הרבה חולי בחברה האמריקאית, אבל החיים שם עולים הכמה מונים על החיים בארץ.
הקטע של הנשק זה טירוף, אבל זה מה שהם רוצים והם מוכנים לשלם את המחיר כחברה.
שמח שהמצב בקטע הזה שונה בקנדה.
מה שהדהים אותי היו סיפורים ששמעתי מכמה קולגות אמריקאים שקורה שנקלעים לסיטואציות בחיים ונאלצים לישון ברחוב.
זה ממש הזוי, שאין להם שום רשת ביטחון. איך שמישהו מפוטר, הוא ישר נכנס ללחץ איך הוא ישלם את המשכנתא ומאיפה הוא ישלם ביטוח רפואי.
בהכללה, האמריקאים בזבזנים הטירוף. סירה, עוד טלויזיה, עוד SUV, מנגל חדש כל שנה כי יש מבצעים מטורפים בממוריאל דיי...

SupermanZW

Well-known member
אפילו בארה"ב יש רשתות בטחון

יש דמי אבטלה ויש תלושי מזון. האמריקאים שמסתבכים מסתבכים כי הם בזבזנים חסרי גבולות.

למעלה