בין דחייה לזיהום- יישום חדש לבדיקת תאי החיסון

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בין דחייה לזיהום- יישום חדש לבדיקת תאי החיסון

לאחר השתלת איבר, מערכת החיסון של המושתל מנסה לדחות את האיבר הזר ולכן הוא צריך לקבל תרופות נגד דחייה. התרופות הללו מדכאות את מערכת החיסון ולכן יש צורך באיזון על מנת למנוע מצב שבו מערכת החיסון לא מתפקדת מול פתוגנים חיצוניים.
עד היום כמות התרופה שנתנו לחולה למנוע דחייה נקבעת על פי תפקוד האיבר המושתל, כאשר לא היה ברור אם התפקוד מושפע מדחייה או מזיהום. כמו כן כל מערכת חיסון מגיבה אחרת לכמות תרופה זהה.
ד"ר משה ישראלי מהמעבדה לסיווג רקמות במרכז הרפואי רבין שבפתח תקווה לקח שיטה ישנה יחסית, שבה מודדים באופן לא פולשני את רמת האנרגיה בתאי מערכת החיסון ובדק אותה לגבי מושתלים.
במחקרו הוא מצא מתאם גבוה בין מצב דחיית שתל לבין רמות גבוהות של אנרגיה בתאי החיסון. כמו כן נמצא מתאם גבוה בין זיהום לבין רמות אנרגיה נמוכות בתאים. בעזרת ניטור שכזה אפשר יהיה להתאים את כמות התרופה למניעת דחיית איבר מושתל לאיזון הנכון בין דחייה לזיהום.

מבוסס על כתבתה של מרית סלוין, עיתון גלילאו מס' 171, ע"מ 46-47.

קישור לידיעה

קצת על השתלת איברים

פולספגן

New member
שימו
לפיסקה האחרונה -

{
ממצא מעניין נוסף שעלה מהמחקר היה ההבדל בין תפקוד מערכת החיסון בילדים לעומת מבוגרים. במחקר נמצא שרמת הפעילות של תאי מערכת החיסון בילדים שעברו השתלת-איברים נמוכה בדרך-כלל מזו שבמבוגרים ולפיכך יש חשיבות יתרה בניטור חיסוני קפדני.
} (הדגשות שלי
)

אולי (מסופקתני ש) זה ילמד משהו על תוכנית החיסונים לילדים.

deathcaster

New member
לכך אני יכול להסכים

אבל זה נחמד שאת לא פוסלת אותם על הסף כבר.

magal101

New member
האם זה רגע נדיר בהיסטורית הפורום???

deathcaster מסכים עם פולספגן...לדעתי שווה נעיצה מיידית

deathcaster

New member
לא

הרגע הנדיר הוא שפולספגן אינה שוללת על הסף חיסונים, ולכך כל בר דעת יכול להסכים

פולספגן

New member
אני לא שוללת על הסף חיסונים, כי כל מקרה לגופו

הנה מקרה שאפילו כתבתי שאני בעד החיסון.

אני בעד חיסונים, אך לא במתכונתם הנוכחית, אלא כאשר הם ישתפרו וזה לא חזית אחרית הימים, אלא זה בר ביצוע!

למעלה