בין הטילים והאזעקות...
פיצות
פיצה ביאנקה (פיצה לבנה)
הבצק ל-2 פיצות:
500 גר' קמח
2 כפיות שמרים יבשים
150 מ"ל מים חמימים
170 מ"ל מיץ תפוזים או מים
2 כפיות גרידת קליפת תפוז או ללא
3 כפות שמן
10 גר' מלח
תוספות מעל (לכל פיצה):
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
1 גביע שמנת חמוצה (רצוי "של פעם")
100 גר' גבינת פטה מפוררת
150 גר' גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
פיצות
פיצה ביאנקה (פיצה לבנה)
הבצק ל-2 פיצות:
500 גר' קמח
2 כפיות שמרים יבשים
150 מ"ל מים חמימים
170 מ"ל מיץ תפוזים או מים
2 כפיות גרידת קליפת תפוז או ללא
3 כפות שמן
10 גר' מלח
תוספות מעל (לכל פיצה):
1 בצל בינוני חצוי ופרוס
1 גביע שמנת חמוצה (רצוי "של פעם")
100 גר' גבינת פטה מפוררת
150 גר' גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
- ממיסים את השמרים במים, מניחים לתסיסה ל-10 דקות, יוצרים גומה בקמח, יוצקים את תערובת השמרים לגומה, מערבבים מעט, מוסיפים את שאר החומרים (ללא המלח) ולשים מעט, מוסיפים את המלח ולשים 8 דקות לבצק חלק וגמיש. הבצק דביק ויתייצב בתפיחה.
- אוספים לכדור, מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות (לפחות, אם אפשר יותר מה טוב), מניחים אבן אפיה או תבנית הפוכה במרכז התנור ומחממים 20 דקות נוספות מהגעה לטמפרטורה.
- מקמחים מעט את הבצק בקערה, לשים מעט, מחלקים ל-2.
- מרדדים כל חלק לעלה בקוטר 40 ס"מ, מפזרים מעט קמח תירס על מרדה ומניחים את עלה הבצק מעל, מורחים מעט שמן זית על הבצק ומניחים ל-10 דקות.
- מנטפים מעט שמן זית על הבצל ומערבבים לציפוי.
- מפזרים את הבצל על הבצק, מכניסים לאפיה של 15 דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים שמנת חמוצה ומשאירים שוליים ללא שמנת, מפזרים מעל את גבינת הפטה והמוצרלה ומכניסים לאפיה לכ-15דקות או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומנטפים מעל מעט שמן זיית נוסף ואת הבזיליקום אורגנו ומגישים.
- ניתן להוסיף פטריות/זיתים/ארטישוק/סלמי...או להחליף גבינות לפי הטעם.
