בין לאנטיס לפוקוס, מה עדיף?

דניס11

New member
בין לאנטיס לפוקוס, מה עדיף?

מה עדיף, פוקוס או לאנטיס? אני עומד לקחת רכב מהעבודה, ואני יכול לבחור בין השתיים (רגע, לא לקנא, אני אשלם על זה מחיר שקול לעלות של רכב פרטי, תאמינו לי שחישבתי, אבל זה יותר נוח). כך שלא חשוב לי הבדלי עלות בין השתיים, חשוב לי קודם כל בטיחות, אח``כ מרחב פנים ואכסון (יש לי שני ילדים קטנים, וכל ס``מ חשוב), ובמקום שלישי התנהגות, ביצועים ובקיצור הכיף מהנהיגה (איך השתנו הזמנים, פעם זה היה מקום ראשון...) ולא מדובר על דגמים חדשים ועתידיים, אלא מכוניות בנות שנה שמציפות כרגע את מגרשי הליסינג ומחכות לגואל...

אילן די

New member
בוא נראה

סעיף סעיף: 1. בטיחות : שתי המכוניות השיגו אותם ציונים בדיוק (www.crashtest.com): מתוך חמישה כוכבים : 3 כוכבים להתנגשות חזיתית. 4 כוכבים לפגיעות צידיות ואחורית. כך שבסעיף הזה אין אף יתרון לאף אוטו. 2. הלאנטיס טיפ טיפה גדולה יותר אך מדובר בשני ילדים קטנים ולכן ההפרש אינו משמעותי. גם בסעיף זה אין יתרון משמעותי לאף רכב. 3. התנהגות, ביצועים - כאן יש יתרון ברור לפוקוס. שילדה מצויינת ואיכויות של פורד. כאן מסתמן יתרון לפוקוס. לסיכום : בבחירה קרה ומחושבת אתה אמור לבחור בפורד פוקוס, לזכותה יאמר שהיא זכתה בתואר מכונית השנה באירופה ובארה``ב (הלאנטיס לא זכתה בכלום). למרות זאת - הייתי ממליץ לך לקחת את שני הרכבים ולנהוג בהם או אפילו לשכור כל רכב ליומיים ולראות מה נוח יותר. תתחדש :)

ranfin

New member
כאב לפספוס אחד קטן

היתי בודק את גודל תא המטען. עגלה אחת בלנטיס ובקושי יש מקום לעוד כמה דברים. מבחינת נוחות השילדה של הלנטיס זה קרש גיהוץ, כל בור הלך הגב. המושב של הנהג (לא מכיר מושב אחר) די נח ולא מעיק בנסיעות ארוכות. מי משלם את הדלק - הלנטיס קצת זללנית לטעמי אבל אני לא משלם את החשבון אז ממש לא אכפת לי. בכללי הלנטיס בסדר ואילן צודק בכל מה שהוא אמר מבחינת הנאה בנהיגה - תלוי בנהג ואיך הוא נוהג, אני נהנה לנהוג בכל רכב (טוב לא בכל אבל אני לא קטנוני) והיא בסדר. בהצלחה בבחירה ונהיגה בטוחה.

דניס11

New member
תודה לשניכם וגם למי שעוד אולי יענה.

מהירות התגובה שלכם מפתיעה, אם אתם ככה גם על המסלול אז אני מוכן להמר עליכם. לאור תשובותיכם אני נוטה להעדיף את הפוקוס, אבל אעשה עוד בדיקה של נוחות תא המטען (עגלת ילדים...) דני

שי ©

New member
חד משמעית פוקוס

ללאנטיס יתרון (קל) בתחום ביצועי המנוע, אך בשאר התחומים היא נופלת מהפורד. שי

baryb

New member
אחרי שנהגתי בשניהם: הפוקוס ובגדול.

המתלים האחוריים בלאנטיס יותר נוחים אבל זהו. לפוקוס יש גיר חזק מאוד ויש לה יציאה נפלאה מהמקום יחסית לאוטומט משפחתי. והעיצוב הפנימי שלה יותר נוח לטעמי. הכל בהישג יד ונעים.

SpeedMaster

New member
אחרי נהיגה על שתיהן...

אמנם בהפרש של שנתיים (קודם הפוקוס ולא מזמן הלנטאיכס)- מבחינת נהיגה הפוקוס מהנה ומפנקת יותר. מבחינת מקום- לא יודע, זה לא מטריד אותי :)

© DrorZi

New member
אם יש פה הצבעה אז גם אני בעד הפוקוס

כבר 4:0 לפוקוס לפי ספירה שלי דרור זי

דניס11

New member
דרור, איך הלך המבחן?

באמת איך אם בלילה שלפני אתה כותב פה בפורום במקום ללמוד או לישון. נקווה שהצלחת, אבל זה לא משנה, ממילא רק מפטרים עכשיו בהייטק ,אבל לך עוד יש אולי סיכוי בתור קצין רכב :) תביא איזו שאלה נחמדה מהמבחן. דני

sigal333

New member
לאנטיס

מבחינת מקום ואכסון אין כמו הלאנטיס, אוטו גדול ויש בו הרבה מקום. בפוקוס יש גם די הרבה מקום אם כי הלאנטיס יותר גדולה. מבחינת ביצועים, אין הרבה הבדל למרות שהפוקוס קצת יותר טובה, אבל המנוע של הלאנטיס יותר חזק מבחינת כח סוס, אבל המומנט דומה. לדעתי, אין כמו הלאנטיס. אני עובד במקום עבודה שבו יש נסיעה מאסיבית על המון כלי רכב, בעיקר על יפניות ויש קצת פז`ו אופל ועוד מיני ארופאיות. המכוניות הינן מעולות וחדשות, אך לאורך זמן, היפניות הוכיחו את עצמן כאמינות ביותר והביצועים שלהם לא יורדים עם השנים. הפוקוס לעומת זאת היא מכונים יחסית חדשה ולא הוכיחה את אמינותה לאורך השנים, ולכן הלאנטיס עדיפה. כתבי הרכב נוטים לזלזל באמריקאיות, אבל הפוקוס היא מכונית באמת מעולה, אבל עדיין לא הוכיחה את עצמה. לך על הלאנטיס! ארז

66

New member
פוקוס בלי לחשוב פעמיים

ואם אפשר אז קסארה

למעלה