בין עודף משקל להורמונים - התלבטות

מצב
הנושא נעול.

למי שזוכרת, שאלתי כאן על טיפול במטרודין לפני כמה ימים. הטיפול הניב זקיק אחד יפה (20 מ"מ) עם e2 נמוך מדי, פרוגסטרון גבוה מדי, רירית רחם דקה מדי, בקיצור - לא אופטימלי, אבל אני מנסה לשמור על אופטימיות
. ההתלבטות שלי היא כזו: יש לי עודף משקל משמעותי, של 25 ק"ג
. ניסיתי לרדת במשך שנה וחודשיים והצלחתי להשיל 5 ק"ג, שחזרו למרות המאמצים מתחילת הטיפולים הנוכחיים (תוך ארבעה חודשים). הדיאטנית שלי אומרת לי להפסיק עם הטיפולים, להכנס לדיאטת הרעבה ומשטר התעמלות היסטרי (שעה וחצי ביום, כל יום), ולא לחזור לטיפול עד שאוריד 15 ק"ג. הרופא שלי, לעומת זאת, אומר שעודף משקל אמנם מקטין את סיכויי ההריון, אבל בזמן שיקח לי להוריד 15 ק"ג, גם אזקין בשנה-שנתיים, ואז המצב ההורמונלי שלי יהיה הרבה יותר גרוע. כבר כעת, אני בת 35.5 וההורמונים מתנהגים כמו בגיל 40
. בנוסף, יש לי רק שחלה אחת עם נטיה לציסטות. השניה נכרתה לי לפני שנים בגלל ציסטה. אני חוששת לאבד את שחלתי יחידתי, עד שתיגמר הדיאטה. מה דעתכן?

5.35 = 35.5 כמובן

למי שזוכרת, שאלתי כאן על טיפול במטרודין לפני כמה ימים. הטיפול הניב זקיק אחד יפה (20 מ"מ) עם e2 נמוך מדי, פרוגסטרון גבוה מדי, רירית רחם דקה מדי, בקיצור - לא אופטימלי, אבל אני מנסה לשמור על אופטימיות
. ניסיתי לרדת במשך שנה וחודשיים והצלחתי להשיל 5 ק"ג, שחזרו למרות המאמצים מתחילת הטיפולים הנוכחיים (תוך ארבעה חודשים). הדיאטנית שלי אומרת לי להפסיק עם הטיפולים, להכנס לדיאטת הרעבה ומשטר התעמלות היסטרי (שעה וחצי ביום, כל יום), ולא לחזור לטיפול עד שאוריד 15 ק"ג. הרופא שלי, לעומת זאת, אומר שעודף משקל אמנם מקטין את סיכויי ההריון, אבל בזמן שיקח לי להוריד 15 ק"ג, גם אזקין בשנה-שנתיים, ואז המצב ההורמונלי שלי יהיה הרבה יותר גרוע. כבר כעת, אני בת 35.5 וההורמונים מתנהגים כמו בגיל 40
. בנוסף, יש לי רק שחלה אחת עם נטיה לציסטות. השניה נכרתה לי לפני שנים בגלל ציסטה. אני חוששת לאבד את שחלתי יחידתי, עד שתיגמר הדיאטה. מה דעתכן?
5.35 = 35.5 כמובן

לדעתי, הרופא בהחלט

5.35 = 35.5 כמובן
לדעתי, הרופא בהחלט
צודק. הדיאטה אולי תעזור אבל השנתיים הנוספות בגיל ...... בעייה. אני לא הייתי מחכה, אבל במקביל לטיפולים ממשיכה לנסות לרדת במשקל ואצלי הדגש הוא על לנסות כי כל הנסיונות עד עכשיו לא ממש עזרו. בכל מקרה, מחזיקה לך אצבעות.

גם אני עם הרופא שלך. אבל לפני הכל

גם אני עם הרופא שלך. אבל לפני הכל
אני איתך. מי זו הדיאטנית ה!@#$%^^* הזו שמציעה לך משטר הרעבה??????? עוד אף אחד/ת לא הצליח לרדת במשקל מדיאטת כאסח ולשמור על הירידה, והדגש על החלק השני של המשפט. זה עומד בניגוד לכל כלל של תזונה ודיאטה ואני הייתי בורחת ממנה כמו מאש!!!!!! ומי בכלל יכול לעמוד במשטר של 1.5 שעות פעילות גופנית כל יום??????? בוודאי שלא לאורך זמן. ומה יהיה כשלא תעמדי בזה יותר ותורידי את הקצב? הגוף שלך שהתרגל לקצב חילוף חומרים היסטרי ינשום לרווחה ויתחיל לעבוד למצב חסכון ותוך זמן שיא כל מה שהורדת בעמל רב יחזור בחזרה! והרופא שלך צודק. הסיכוי שלך להוריד 15 ק"ג "מהר" הוא לא גדול ובינתיים אכן הזמן אינו פועל לטובתך, בוודאי שלא עם שחלה בודדת. אולי זה לא יקח לך שנה-שנתיים, אבל מי רוצה לחכות אפילו שישה-שמונה חודשים, כשלא יודעים כמה זמן זה עוד יקח לאחר מכן? מה כן ניתן לעשות? אני ממליצה לך בחום - במקביל לטיפולים, ואחר כך גם בעת ההריון (בקרוב, בקרוב!) - למצוא מסגרת טובה ואחראית לשינוי הרגלי אכילה, רצוי קבוצתית. קיימות כמה וכמה מסגרות שחלקן אינן זולות, אבל שוות את המחיר. אני מדגישה את הצורך במסגרת קבוצתית, כי כל המחקרים האחרונים בתחום הדיאטה מראות שאנשים המצויים במסגרת קבוצת תמיכה מצליחים יותר לאורך זמן. האפשרויות הקיימות כוללות את "שומרי משקל", "דיאטה קלאב", קבוצות פרטיות כמו אצל מירי בלקין ודומיה, OA (אכלנים כפייתיים), סדנאות במסגרת קופות החולים השונות ו"דיאטת האושר" של בי"ח מאיר (דיאטת המכורים לפחמימות, ראי את הודעתה של תמי למטה). בשתי האפשרויות האחרנות מדובר במסגרת מוגבלת בזמן (כלומר X פגישות), שלאחריהן צריך להמשיך לבד. אני מניחה שיש עוד אפשרויות. מניתי את אלה שאני מכירה. אני באופן אישי יכולה להמליץ בחום על "דיאטה קלאב". זו מסגרת של קבוצת תמיכה, שבזכותה עברתי הריון אחד בלי להוסיף שום משקל מיותר ובסה"כ במשך 4 שנים (!!!) הורדתי כ-25 ק"ג והגעתי לאחרונה ל"משקל הרצוי". במשך התקופה הארוכה הזו היו לי תקופות יותר טובות ופחות טובות ולא כל הזמן הורדתי במשקל באותו הקצב. אבל מה שחשוב הוא שלא העליתי במשקל יותר מק"ג אחד או שניים לפני שהתעשתתי וחזרתי למסלול. זו לי התקופה הארוכה ביותר בחיי שבה אני מצליחה לשמור על המשקל, ותאמיני לי שבמהלך השנים ניסיתי המון שיטות ומסגרות ואף הצלחתי לא מעט פעמים להוריד 20-25 ק"ג אבל בכל הפעמים הקודמות עודף המשקל חזר מהר ובדרך כלל עם בונוס. באשר לעלייה במקשל בזמן הטיפולים, אני הגעתי למסקנה שהסיבה העיקרית לעלייה במשקל היא האוכל ולא ההורמונים. כפי שכתבתי למטה, בכל מחזורי ההזרעה, גם עם הזריקות לא היה שינוי משמעותי במשקל שלי כל עוד שמרתי על תוכנית האכילה. רק בשני מחזורי ה-IVF מצאתי שעליתי בכל פעם 2 ק"ג שנעלמו לאחר שבועיים, כלומר הם נבעו מצבירת נוזלים בעקבות הטיפולים. נכון שרכבת ההרים הרגשית שבה מצויים בעת הטיפולים דיה כדי לגרום לנו, בעלי בעיית ההשמנה, לאכול ולאכול, אבל בעזרת התמיכה הנכונה, ניתן להתגבר על זה. וזו כל החכמה. אגב, פעילות גופנית היא בהחלט חלק חשוב מכל תוכנית לירידה במשקל, אבל צריך לעשות את זה במתינות ובשפיות. הליכה נמרצת של 45-50 דקות 4-5 פעמים בשבוע בשילוב עם תוכנית אכילה נכונה (שכוללת אוכל. לא תוכנית הרעבה שאי אפשר לעמוד בה) הם המפתח לירידה הדרגתית ובריאה במשקל. מאחלת לך המון הצלחה, אדמה טובה. אשמח להשיב לך על שאלות נוספות אם יש לך.

הי, אני מכירה ומבינה את המצב בו

את נמצאת. גם אצלי מדובר בעודפי משקל דומים לשלך, והרופא שלי חושב טיפה אחרת משלך, במיוחד לאחר חזרתו מהכנס שנערך בסיאטל. הוא טוען שבשל עודף המשקל , התגובה להורמונים המוזרקים , היא פחות טובה וגם צריך יותר כמויות, וזאת בגלל רקמת השומן שבה מתפזר החומר. אנחנו כרגע ממילא בפסק זמן בגלל בעלי שמטופל לצורך שיפור מצב הזרע (לפחות 3 חודשים+1 נוסף ליתר ביטחון)שבהם הרופא שלי ביקש במפורש שלא יזיק (אלא רק יועיל) אם בינתיים אוריד במשקל. האמת שהדיאטנית שלך לא נשמעת לי הכי חכמה שבעולם ! אני בהחלט מצטרפת לדעתה של רוצה עוד 1 , זה לא הגיוני מה שנאמר לך. אני גם כן מציעה לך להצטרף לקבוצה כל שהיא,לרוב האנשים זה עוזר. האמת שאני לא בקבוצה, רק לקחתי את הדיאטה של בית חולים מאיר. בעלי האהוב נרתם למשימה ומשמש עבורי קבוצת עידוד ושקילה ופעם ראשונה בחיי שאני חדורת מוטיבציה להוריד, ולשמחתי בדיאטה הזו אני לא רעבה ! אז מה שאני מציעה לך, אם את לא רוצה לקחת פסק זמן, זה להתחיל ללכת לקבוצת תמיכה, ולעשות דיאטה במקביל לטיפולים, זה יכול רק להועיל !! לא צריך לחכות עד להורדת כל 15 הק"ג, כל ק"ג פחות זה יהיה טוב ! בהצלחה ומהר !!

ifat99

New member
למה עודף משקל מוריד את הסיכויים

את נמצאת. גם אצלי מדובר בעודפי משקל דומים לשלך, והרופא שלי חושב טיפה אחרת משלך, במיוחד לאחר חזרתו מהכנס שנערך בסיאטל. הוא טוען שבשל עודף המשקל , התגובה להורמונים המוזרקים , היא פחות טובה וגם צריך יותר כמויות, וזאת בגלל רקמת השומן שבה מתפזר החומר. אנחנו כרגע ממילא בפסק זמן בגלל בעלי שמטופל לצורך שיפור מצב הזרע (לפחות 3 חודשים+1 נוסף ליתר ביטחון)שבהם הרופא שלי ביקש במפורש שלא יזיק (אלא רק יועיל) אם בינתיים אוריד במשקל. האמת שהדיאטנית שלך לא נשמעת לי הכי חכמה שבעולם ! אני בהחלט מצטרפת לדעתה של רוצה עוד 1 , זה לא הגיוני מה שנאמר לך. אני גם כן מציעה לך להצטרף לקבוצה כל שהיא,לרוב האנשים זה עוזר. האמת שאני לא בקבוצה, רק לקחתי את הדיאטה של בית חולים מאיר. בעלי האהוב נרתם למשימה ומשמש עבורי קבוצת עידוד ושקילה ופעם ראשונה בחיי שאני חדורת מוטיבציה להוריד, ולשמחתי בדיאטה הזו אני לא רעבה ! אז מה שאני מציעה לך, אם את לא רוצה לקחת פסק זמן, זה להתחיל ללכת לקבוצת תמיכה, ולעשות דיאטה במקביל לטיפולים, זה יכול רק להועיל !! לא צריך לחכות עד להורדת כל 15 הק"ג, כל ק"ג פחות זה יהיה טוב ! בהצלחה ומהר !!
להיכנס להריון?

תודה כולן!

להיכנס להריון?
תודה כולן!
תגובותיכן מעודדות מאוד. אני אכן כרגע לא מעוניינת להפסיק את הטיפולים לצורך הפחתת משקל, ודיאטת הרעבה היא לא רק לא רלבנטית אלא מחבלת באפשרות להכנס להריון. אני באמת אנסה את הרעיון של קבוצת תמיכה, כי לבד קל לי להשבר כשאני מנסה "לשמור". בן זוגי בכלל לא מבחין אם אני שומרת על הדיאטה, או מחסלת שקית תפוצ´יפס עם גבינה מול הטלויזיה. ובאמת כשאני מרגישה מסכנה כי לא הולך לנו בקלות, שוקולד מאוד מנחם. (הוא באמת מעלה את רמת הסרוטונין במוח, שזה מה שעושות תרופות נגד דיכאו!) באמת למה עודף משקל מקשה על כניסה להריון? האם זה קשור לרמות אסטרוגן? כי דווקא רקמת שומן גורמת להפרשת יותר אסטרוגן? או אולי זה משהו אחר?

אני לא רוצה להטעות, אבל לפי מה

תודה כולן!
תגובותיכן מעודדות מאוד. אני אכן כרגע לא מעוניינת להפסיק את הטיפולים לצורך הפחתת משקל, ודיאטת הרעבה היא לא רק לא רלבנטית אלא מחבלת באפשרות להכנס להריון. אני באמת אנסה את הרעיון של קבוצת תמיכה, כי לבד קל לי להשבר כשאני מנסה "לשמור". בן זוגי בכלל לא מבחין אם אני שומרת על הדיאטה, או מחסלת שקית תפוצ´יפס עם גבינה מול הטלויזיה. ובאמת כשאני מרגישה מסכנה כי לא הולך לנו בקלות, שוקולד מאוד מנחם. (הוא באמת מעלה את רמת הסרוטונין במוח, שזה מה שעושות תרופות נגד דיכאו!) באמת למה עודף משקל מקשה על כניסה להריון? האם זה קשור לרמות אסטרוגן? כי דווקא רקמת שומן גורמת להפרשת יותר אסטרוגן? או אולי זה משהו אחר?
אני לא רוצה להטעות, אבל לפי מה
שהבנתי, גם מהרופא שלי וגם מד"ר קוגוסובסקי ממדיקל סנטר הרצליה, הבעיה היא עם הפיזור והספיגה של ההורמונים .כאשר אנו מזריקות , ההורמונים צריכים להגיע ליעד מסויים (שחלות, מוח...) אבל אם יש הרבה שומן, חלק מהורמונים פשוט מצטבר ו"נכלא" שם, במקום להגיע ליעד ולהשפיע על מה שצריך. זה מה שהוסבר לי

למה לא במקביל ??

תודה כולן!
למה לא במקביל ??
אני פולציסטית וכתוצאה מכך לרדת במשקל זו משימה כמעט בלתי אפשרית, עשיתי עשרות דיאטות חלקן קשות מאוד וחלקן יותר קלות. כשיש מצב של שחלות פולציסטיות ידוע חד-משמעית שירידה במשקל עוזרת לסיכוי להיכנס להריון, אפילו 5% ירידה במשקל. אני צריכה לרדת 20 קג´ ולכן אני עושה עכשיו את הדיאטה של שומרי משקל עם שיטת הנקודות וזה פשוט עובד. אני יורדת קג´ בשבוע בלי לעשות פעילות גופנית ובחיים לא ירדתי ככה מהר במשקל ואני ממש לא סובלת ולא מרגישה רעבה או מקופחת, ואם בא לי משהו מתוק אז אפשר במידה על חשבון משהו אחר. אני יכולה לומר שבחיים לא היה לי מחזור סדיר ועכשיו אחרי שירדתי 8 קג´ כבר 3 חודשים יש לי מחזור סדיר ואולי אפילו ביוץ. אני ממליצה בחום על השיטה שלהם וחושבת שאת בהחלט יכולה לעשות אותה במקביל לטיפולים.

שורצי

New member
טיפול לצורך שיפור מצב הזרע????

טיפול לצורך שיפור מצב הזרע????
שלום תמי, אני אורחת שקוראת כאן כמעט הכל. יש לנו ילד בן ארבע וחודשיים. נכנסנו אז להריון מאוד בקלות, וכשהתחלנו לנסות שוב, היינו תקופה ארוכה בהדחקה, כי לא חשבנו שיכולה להיות בעיה, עד שגילינו שלבעלי יש וריקוצלה. חוץ מניתוח (שלא הומלץ גם הוא, בגלל הספירות הנמוכות), לא גילינו שום דרך בכיוון טיפול בזרע ותוך חצי שנה מתחילת הטיפולים הגענו ל - IVF (אנחנו במחזור השני ומחר מחזירים...) - הכל ב - ICSI. באיחור מה גיליתי את הערתך על בעלך שעובר טיפול לשיפור הזרע. מותר לשאול מה הבעיה אצלו ואיזה טיפול ניתן?

מצב
הנושא נעול.
למעלה