בין עודף משקל להורמונים - התלבטות
למי שזוכרת, שאלתי כאן על טיפול במטרודין לפני כמה ימים. הטיפול הניב זקיק אחד יפה (20 מ"מ) עם e2 נמוך מדי, פרוגסטרון גבוה מדי, רירית רחם דקה מדי, בקיצור - לא אופטימלי, אבל אני מנסה לשמור על אופטימיות
. ההתלבטות שלי היא כזו: יש לי עודף משקל משמעותי, של 25 ק"ג
. ניסיתי לרדת במשך שנה וחודשיים והצלחתי להשיל 5 ק"ג, שחזרו למרות המאמצים מתחילת הטיפולים הנוכחיים (תוך ארבעה חודשים). הדיאטנית שלי אומרת לי להפסיק עם הטיפולים, להכנס לדיאטת הרעבה ומשטר התעמלות היסטרי (שעה וחצי ביום, כל יום), ולא לחזור לטיפול עד שאוריד 15 ק"ג. הרופא שלי, לעומת זאת, אומר שעודף משקל אמנם מקטין את סיכויי ההריון, אבל בזמן שיקח לי להוריד 15 ק"ג, גם אזקין בשנה-שנתיים, ואז המצב ההורמונלי שלי יהיה הרבה יותר גרוע. כבר כעת, אני בת 35.5 וההורמונים מתנהגים כמו בגיל 40
. בנוסף, יש לי רק שחלה אחת עם נטיה לציסטות. השניה נכרתה לי לפני שנים בגלל ציסטה. אני חוששת לאבד את שחלתי יחידתי, עד שתיגמר הדיאטה. מה דעתכן?
למי שזוכרת, שאלתי כאן על טיפול במטרודין לפני כמה ימים. הטיפול הניב זקיק אחד יפה (20 מ"מ) עם e2 נמוך מדי, פרוגסטרון גבוה מדי, רירית רחם דקה מדי, בקיצור - לא אופטימלי, אבל אני מנסה לשמור על אופטימיות