בין פורים לפסח....

בין פורים לפסח....

איפה אתם בחגים? לפי מה מחליטים איזה חג איפה? ומה עם ליל הסדר? שנה אצל ההורים-שנה אצל השוויגער? אז לפי מה בחרתם איפה להתחיל? עשיתם פעם כבר ליל הסדר לבד?

nokia 2008

New member
אצל חמותי מאז שחמי נפטר

חמותי לא בבית ואמא שלי לא נראה לי באופק ולבד היינו שנה שעברה ובל"נ אני לא עושה יותר לבד וכנראה נלך למשפחה כי אולי אחותי וגיסי יבואו משפחה שהיא קרובה למשפחה של אבא שלי

החגים ואנחנו

אצלנו ההורים של החצי לא כל כך דתיים והם מזמינים עוד אורחים חוץ מאיתנו. מדובר על האחיות של חמי שנוסעות בחגים ולא כל כך שומרות ומביאות איתן את האוכל בחג עצמו ולכן זה בעייתי להיות שם, אז בדרך כלל אנחנו נוסעים למשפחה שלי ואם בכל זאת מחליטים לעשות את החגים עם המשפחה של החצי אז מתחשבים בנו. בדרך כלל החצי מעדיף להיות אצל המשפחה שלי ואנחנו מחליטים יחד על זה. את ליל הסדר של שנה שעברה עשינו עם ההורים של החצי היות שאמא שלי היתה עם אחותי וגיסי אצל אמא של גיסי, והשנה אי"ה נעשה את ליל הסדר איתה בפעם הראשונה מאז שאבא שלי נפטר. זה לא הולך להיות הכי קל בעולם לפחות מבחינתי היות וזה היה החג האחרון שחגגנו עם אבא שלי שנפטר לפני כמעט שנתיים שבועיים אחרי פסח. לא אף פעם לא עשינו את ליל הסדר לבד אנחנו מעדיפים להיות עם המשפחה.

../images/Emo201.gif

המון כוחות. זה בטח יהיה מעט טעון. מקווה שתצליחו לחגוג ולשמוח כמו שהוא בטח היה רוצה לראות אותכם כך

אצלנו:

בינתיים את כל החגים (ראש השנה ופסח) עשינו אצל ההורים שלו, שם יותר נחמד לנו, בליל הסדר כנראה שגם נהיה שם (בן דוד שלו בא מארה"ב)

שרונס21

New member
בעיה קשה...

קצת רקע: אצל התימנים נהוג שהבן עושה את כל החגים אצל הוריו. באמת כך נוהגים אחי בעלי אך אנחנו בתחילת הנשואין החלטנו שנערוך שנה אצל הצד הזה ושנה אצל הצד השני. (כמו שנוהגות כל אחיותי) כמובן שלחמי היה קשה לקבל את זה אבל כך הוחלט. הסברתי לו שגם לי יש הורים והם לא "מכרו" אותי. אני הבת שלהם. מה גם, שלהורי יש בן יחיד... לגבי איפה התחלנו: נתתי לבעלי לבחור כל השנה הראשונה איפה לחגוג בידיעה ששנה הבאה הכל הפוך וכך היה. ולגבי השנה- אנו אמורים לפי הסדר להיות אצל הורי בעלי ואין לי מושג איך הולכים לשרוד שבת+חג עם משפחה שהקשר ביננו דל ביותר ועוד, שאין לי טיפת דיבור ונושאים משותפים עם המשפחה. אנחנו בדילמה רצינית.

ע ד י ו ש

New member
אני איתך בדילמה...

גם אני נשואה לתימני(וגם חצי תימניה בעצמי...) שלפי דעת אבא שלו ליל סדר ראשון אצל ההורים של הבעל... אבל אחרי הכל זאת ההחלטה שלכם... כשסבתא שלי שאלה איפה אנחנו בסדר אם עם ההורים שלי או אצל ההורים שלו עוד התלבטנו... אבל בסוף אנחנו אכן אצל השוויגער... עם כל האחיינים שלו בתקווה שלא נשתגע...

שרונס21

New member
מצבך טוב...

לדעת חמי -כל- הסדרים הבנים אצלו. בעלי ואחיו סוג של רכוש... ולנשים בכלל אסור להביע דעה.מזלי שבעלי לא בקטע.

לגבי ליל הסדר..

השנה נהיה בע"ה אצל ההורים שלי..אני צריכה ללדת מיד אחרי פסח ..אז או שזה יהיה לפני או אחרי.. אז הכי הגיוני שנהיה אצל אמא שלי.. לגבי הנקיונות..הבית כאן במסע שיפוצים,צביעה..ונקיונות..לכבוד פסח כמובן ולכבוד הלידה.. בעיקר בעלי זה שעובד..אני משתדלת לא להפריע..
סתאאם מה שאפשר לעשות בלי מאמץ מיותר אני עושה כמובן..

שרונס21

New member
מנקה הכל בלי הכשרה.

לא מתאים לי להתארח שבוע.הילדים זקוקים לפינה שלהם...

התחלתי

אצלנו מהשנה הראשונה לנישואין החלטנו שאנחנו לא נסגור את הבית וניסע, אנחנו אוהבים להיות בבית. התחלתי לנקות עוד לפני פורים יחד עם העוזרת שלי וניקינו את הארונות העליונים במטבח ואת התחתונים אני אנקה בשבוע הבא אי"ה. לגבי שאר הבית: ספריות החלטתי לא לנקות כי לא נוגעים אצלנו בספרים עם אוכל, זה לא הולך יחד במיוחד כשהחצי ספרן, ארונות ושידות בשבוע הבא אי"ה.

שרונס21

New member
פששש.. איזו מאורגנת...

לגבי הספריה, גם אצלנו לא אוכלים עם הקריאה אך אם לא אנקה עכשיו, מתי כן? יש מצב שתתפסי יוזמה בחודש חשון, לדוג', ותתחילי לנקות ספריה? ושוב, כל הכבוד על תכנון הזמן!

אצלינו זה הולך ככה...

החג הראשון שלנו יחד היה ראש השנה אז..היננו אצל ההורים שלי אח"כ פסח אצל ההורים שלו... וככה לפי הסדר, והשנה נעשה בדיוק ההפך משנה שעברה. רק ש... בראש השנה- השנה, ההורים שלו טסו והיינו אצל ההורים שלי,כי לא רצינו להיות לבד בבית. אז חמותי עכשיו ב"מוטרדת" כי זה "התור" שלנו להיות אצלה.... (כי ראש השנה לא היינו) ואני נורא מתגעגעת לליל הסדר עם המשפחה שלי....וקשה לי לוותר.(במיוחד שאני לא מסתדרת שם עם ערימת הבנים...) בעלי מצד אחד לא מתערב, מצד שני היא "טוחנת" לו את המוח!!! מה אומרים?!?! מה הייתם עושים במקומי?!

diklag3

New member
אצלנו שנה שעברה אצל ההורים שלו השנה

ההורים שלי עושים אצלנו ואני מקווה שגם אחותי עים האחיין המיוחד שלי. לפי דעתי אים אין הרבה אנשים במשפחה שלו והם לבד רק עים הילדים שלא נשואים אז כן הייתי הולכת אבל עים יש הרבה אחים ויהיו עוד אנשים אז אני חושבת שאת יכולה ללכת להורים שלך.

אצלנו יש חלוקה

ראש השנה: שנה הרוי שנה הוריה. כיפור: בישוב סוכות: חג ראשון: הורי/הוריה שמחת תורה: משתנה. חנוכה: בביתנו! טו בשבט: בישוב פורים: בישוב! פסח: שנה-שנה. בחרנו בשנה הראשונה להתחיל אצל השוויגער, לא זוכר למה. "שביעי של": בדרך כלל הצד שלא היינו בו בליל הסדר אבל השנה אנחנו כנראה בישוב. יום השואה: ישוב. יום הזכרון: הר הרצל. יום העצמות: ערב -בישוב בוקר עם חברים מצפת. ל"ג בעומר: כמעט ולא יוצא לנו להיו תבמירון. שבועות: בישוב. צומות: בישוב. עוד משהו?

למעלה