בין קערת העץ למגש עץ

ענתי44

New member
בין קערת העץ למגש עץ../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

לפני כמה שבועות מישהו העלה סיפור על הטיפול בקשיש. עם מוסר השכל. ואני כתגובה סיפרתי על הצגה דומה שהועלתה בתיאטרון " הבימה", ואשר בה חי זקן בבית בנו ומאחר וידיו רועדות והוא שבר צלחת חרסינה יקרה הוא אכל מקערת עץ. כשמצבו החמיר הוחלט לשלוח אותו לבית אבות.( אגב מה שהיה מרגש ויפה בהצגה שלא היה בה שפיטה כל הדמויות היו עגולות וצודקות) הנכד ביקש לשמור את הקערה וכשהוריו שאלו לשם מה הוא ענה" לשמור עבורכם כשתהיו זקנים". סיפרתי אז שאמא שלי היתה נסערת ובוכיה בעקבות טיפול שלה בהוריה. למחרת קניתי לה קערת עץ וכתבתי לה שהיא תשמש רק כקערת הגשה לאורחים ושאטפל בה יפה. לפני 18 שנים, ביום הולדתה של אמא ( האחרון לפני שאבי נפטר) קניתי לאמא מגש עץ שניתן לשים על המיטה.אחרי שהלכה לעבודה הכנתי לה ארוחת בוקר חגיגית, מפית לבנה ופרח שקטפתי מהגינה הפורחת שהיא טיפחה באהבה. התלבשתי בבגדי ליצן ואבא שלי, במדים ואני הגענו למקום עבודתה של אמא עם המגש העמוס ושמחה. מאז אותו יום, המגש עמד שומם. אתמול, בשבת פתחתי אותו ושמתי עליו את הארוחה של אמא, הכדורים והתוסף מזון. ועם הרבה סבלנות ואהבה האכלתי אותה. יום לפני זה הרעפנו עליה פינוק ילדיה וחלק מנכדיה. הושבנו אותה על הכסא שלה הדלקתי בשמה נרות שבת ואחותי שרה לה שיר שבת. ואמא שמחה והיתה בצלילות יחסית. אבל מאמש ולאורך כל היום היא שוב לא מרגישה טוב ועכשיו שוב חום גבוה. אני מזליפה לפיה מים באיטיות, מניחה מגבות קרות על מצחה הלוהט ונותנת לה סירופ נגד חום. מדברת אליה, מתפללת שאין שוב הדרדרות. ביום שלישי יחול חג האהבה ט"ו באב... אני כל כך אוהבת את אמא שלי ומתפללת שלא אאלץ ל"חגוג" את החג איתה שוב, בבית חולים.

ההוהווו....... כאב הלב הגדול שלנו

בלראות ככה את האנשים שאנו אוהבים. אלוהים, רחם עלינו, טוב?

ענתי44

New member
אני לא יודעת אם יש לו זמן לזה?

אולי בגלל זה ברא אותנו בצלמו כדי להיות רחומים וטובים אחד לשני ... כן זה כאב גדול ומתסכל לראות את האדם היקר לך האדם שהעניק לך חיים טיפל בך במסירות, העניק לך ערכים,חום ואהבה ככה קמל לנגד עיניך, כמו שאר הפרחים בגינה שלה, גם היא נובלת ורק הגנן הגדול יוכל, אולי, להושיע... ובכל זאת, אתה חסר אונים אבל יכול ללוות ולהרעיף אהבה ולתת את כל הלב.

שריוש2

New member
ענתי../images/Emo24.gif

גמאני מקווה בשבילך מאוד שלא. לאחר כמה ימים בהם סבתא היתה אפאטית וישנונית כל היום, היום היא היתה די שמחה וצחקה כל היום. בבוקר, נתתי לה את הכדורים והיא בלעה אותם ללא שום בעיות. אח"כ לקראת הצהריים הכנתי לה ארוחת צהריים, כמו בכל יום ראשון בו הפיליפינית בחופש השבועי שלה.. היא אכלה די יפה... כמעט סיימה הכל מהצלחת.. אני, ישבתי והתסכלתי עליה אוכלת, וחשבתי לי מעניין איך היתה מגיבה אם היתה יודעת, שאותה הנכדה האהובה שלה, שלמדה ממנה חלק מאומנות הבישול, והיתה באה אליה במשך 8 שנים כל יום אחרי בית ספר, ואוכלת את השניצלים שלה, ושאר המעדנים שלה, עכשיו עומדת במקומה... ואומרת לה כל פעם מחדש, אני בישלתי.. האם מבינה שאני זאת שבישלה? מה זה עושה לה? האם שמחה בליבה, שהצליחה להאהיב את הבישול על אחת מנכדותיה? או שאולי בכלל לא מבינה, וסתם מעלה את חיוך הביישני על פניה... מאחלת לאצך החלמה מהירה ושתקגיש טוב
שיהיה לילה טוב ושקט

ענתי44

New member
../images/Emo10.gif חוזרים למיון

לא מזמן דיברתי עם הרופאה של אמא והיא אמרה לי לקחת את אמא למיון. לאמא יש חום גבוה והיא לא מגיבה. תחזיקו לה אצבעות

ronnyw

New member
ענתי, אכן, מחזיקה אצבעות ומייחלת...

ה - Ups וה - Downs האלה נוראים. מתישים. מקווה שיהיה לכן רק טוב.

ענתי44

New member
עוד דלקת ראות../images/Emo10.gif

שנגרמה בשל קשיי הבליעה. אני כבר לא יודעת לגבי פיום קיבה " פג" האם אני טועה כשאני מסרבת לשמוע על זה ודנה את אמא שלי לייסורים? זה פשוט קשה לקבל החלטות הרות גורל. כולנו נגד הניתוח הזה, אבל לראות אותה מחוברת למסכת החמצן, כחולה ממאמץ לנשום ואת הסבל בעיניים ...

zs1957

New member
רפואה שלמה לאמא.

היי ענתי, צר לי שמוע שאמא שוב בבית חולים.דלקת ריאות נוספת, או ספיחים מהדלקת הקודמת? מה עם פצעי הלחץ? התחלתם בטיפול? תחזיקי מעמד!!! רפואה שלמה לאמא. זהבה שחם

שריוש2

New member
מצטערת לשמוע../images/Emo10.gif

מחזקת אותך ומאחלת לאמך החלמה מהירה!

קורנית

New member
../images/Emo24.gif גדול לענתי

לבי לבי איתך, יקירה... זה שאת מתפקדת ולא מתמוטטת זה נס גדול

zs1957

New member
ענתי מה שלום אמא?

היי ענתי, מה שלום אמא? שמעתי שהיא שוב בבי"ח. האם מדובר בדלקת ריאות חוזרת? היום בקרתי את אמי ,ראיתי אותה בשיעור פיזיותרפיה. היא כל כך השתפרה ומשתפת פעולה יפה עם הפיזיותרפיסטית. מצאנו פצעי לחץ בגב, הפיזיותרפיסטית מרחה לה שמן וגם קרם. לאחר הפעילות היא הייתה עייפה והלכה לישון. אמא שלי אוכלת טוב ,אבל היא כל כך רזה שזה פשוט מפחיד. אני לא יודעת לאן הולך כל האוכל. החלמה מהירה לאמא. תחזיקי מעמד. מחזיקה לך אצבעות. זהבה שחם

שריוש2

New member
גם סבתי...

מאוד מאוד רזה. היא אמנם אוכלת טוב, אבל לא כמו שהיתה נוהגת לפני המחלה. מאז שחלתה, איבדה לאט את תחושת הרגשת התיאבון, ונדמה לה כל הזמן שהיא שבאה. תוך כמה זמן, היא ירדה במשקלה, שזה פשוט מפחיד. גם לראות אותה היום, כ"כ רזה וקטנה, ממש אפשר לראות את עצמותיה. ממש מפחיד... לא חשבנו שמאישה פעילה, שאוכלת טוה ותמיד שומרת על נקיונה, היא תהפוך למישהי שכמעט לא אוכלת, וכל הזמן יושבת, בלי לעשות כלום... ממש ממש עצוב............................

למעלה