בינדלה עסקית צהריים

אור2221

New member
בינדלה עסקית צהריים

כשנתנו לי צ'ק פתוח לבחור מקום לא יקר במיוחד לצהריים, ידעתי בדיוק לאן אני רוצה ללכת.

לבינדלה, בה הייתי ב-2014 לא הרבה אחרי הפתיחה, בארוחת יום הולדת משפחתית שאיכזבה, הגיעה הזדמנות שניה וזכרתי מהפורום שיש להם עסקית צהריים.

תפריט העסקית, 85 ש"ח ללחם, ראשונה, עיקרית + סודה/תה קר, נראה מוצלח ומספיק מגוון כדי לספק גם את חברתי הבעייתית (שאוכלת במסעדות לא כשרות, אבל לא מערבבת בשר וחלב ולא אוכלת פירות ים).

במקור, הזמנו מקום לשעה 13:30, אבל טניס סיימנו לשחק ב-11:00, מקלחת הביאה אותנו לאזור 11:30, ופתאום הבנו שאנחנו גם רעבות וגם אין באזור הזה של ת"א חנויות מספיק מעניינות כדי לבזבז כסף.

אז בערך ב-12:30 נחתנו בבינדלה. המקום היה שומם והם עוד לא התחילו סרוויס, אז עשינו סיבוב של רבע שעה, וכשחזרנו הם כבר היו פתוחים ועדיין שוממים.

הם ישארו שוממים (למעט זוג אחד נוסף) עד שנעזוב את המסעדה, כשעתיים מאוחר יותר.
חבל מאוד.

הוזמנו - לראשונות:
סלט קפרזה, קאלמרי על הפלנצה עם קרם סלק, פלפל פדרונס, יוגורט וכרישה שרופה.

הסלט היה טעים לסועדת, לא טעמתי.
הקלאמרי היה מצויין, אני אוהבת קרם סלק ויוגורט וכרישה, המתקתקות של הסלק עם היוגורט! יאם!
את הפדרונס השארתי בצלחת ולא נגעתי בהם, חריף!
ביקשנו וקיבלנו עוד לחם, וטוב שכך - קרם הסלק והיוגורט דרשו ממש.

לעיקריות -
היא: אניולוטי ירקות ירוקים - פסטה ביתית מילוי תרד וריקוטה עם זוקיני, ברוקולי, באקצוי, שעועית ירוקה בחמאת אגוזים.

היא ויתרה על הריזוטו הקבוע עבור הגיוון שבפסטה הזו, שאיננה מנת פסטה רגילה ושגרתית.
לא טעמתי ממנה, אבל המנה הייתה יפה, מכובדת והיא אמרה שהיה לה מאוד טעים ומיוחד.

לגבי פסטת פירות הים שלי - האמת, בחרתי בחירה נדושה ומשעממת. היו אפשרויות יותר מעניינות בתפריט, אבל אני מאוד מאוד אוהבת פסטת פירות ים על בסיס רוטב עגבניות ותמיד בא לי.
אממה - אכלתי גרסאות יותר מוצלחות מזו (לדוגמא, בפסטל ממש לאחרונה).
פירות הים היו טעימים, אבל רוטב העגבניות הרגיש בטעם ביתי ולא מסעדתי. משהו בתיבול כנראה היה חסר איזון.

הלכנו על קוקטייל הצהריים שלהם ב-30 ש"ח: בינדלי, פרסקו, ליקר משהו - מוצלח, קליל, מוגז ומרענן. אהבתי, ואני פחות מתחברת לקוקטיילים עם אוכל.

תפריט הקינוחים שלהם לא באתר ושם המנה נשכח ממני. פטל, מרנג, ביסקוויט, משחקי מרקמים וטמפרטורות - טעים בהחלט, לא בלתי נשכח.
יש להם גם קינוחי עסקית - 3 קינוחים מוקטנים בחצי מחיר. אחלה עסקה, לא הלכנו עליה אלא בחרנו קינוח שלא מהעסקית.

לסיכום - היה מוצלח, אחלה VFM, המנות יפות, חומרי הגלם מאוד ראויים, אין הרבה מסעדות בהן אני יכולה לצאת עם שתי מנות שבהן פירות ים + לחם וריפיל ב-85 ש"ח.
זו לא הייתה הארוחה המרגשת ביותר בחיי, אבל היה לי טעים.









 

erezavn

New member
מבאס לקרוא שהמסעדה הייתה ריקה כמעט

בינדלה של 2016 שונה לגמרי מבינדלה 2014 בגלל חילופי השפים (יורם ניצן שהחליף את רועי סופר). ישבתי בבינדלה בעסקית באוגוסט והיה די מלא. לעסקית יש תמחור סביר ביותר ו-VFM טוב, אבל אני ציפיתי ליותר מכל מה שקשור לטעם. המנות היו יפות לעין ובגודל מכובד, חומרי הגלם היו טובים מאד, אבל משהו בטעמים לא היה מספק לטעמי.
את הקלמרי על הפלנצ'ה אכלתי גם ומצאתי שלפחות במנה שלי הוא היה מעט תפל וחסר עוקץ.
אגב - פלפלי פדרון הם לא בהכרח חריפים (בניגוד למיני פלפלי צ'ילי שונים כמו חלפניו, הבנרו וכו'). לרוב יש להם דרגת חריפות מתונה ובהרבה מקרים הם לא חריפים בכלל. במנה שלי הם לא היו חריפים כלל.
 

אור2221

New member
לא יודעת איך שם בערב

מישהי מהמשרד שלי הייתה בערב ואמרה שהיה מוצלח, לא אמרה לי שהיה ריק, אני אשאל אותה. אני תוהה מה קרה באותה שעה בהוטל מונטיפיורי מבחינת תפוסה.
כשהייתי בה באוגוסט 2014, היה מלא למדי.

הקלמרי מצא חן בעיני, למרות שאני מבינה מה אתה אומר, הייתה חסרה לו איזו נשכנות אבל פרופיל הטעמים הוא לרוחי. עכשיו אני מצטערת שלא ניסיתי את הפדרון, בדר"כ אני לא כזו פחדנית אבל נשכתי את הלשון מוקדם יותר באותו יום ופחדתי שיצרוב לי.
מה אכלת חוץ מהקלאמרי?

כך או כך, אין סיבה שתהיה ריקה, המחיר ממש קורץ.
 

erezavn

New member
מה שאכלתי...

המנה העיקרית שלי בעסקית הייתה סטייק סינטה פרוס, צלוי בחומץ בלסמי, שמן זית ושום קונפי עם עגבניות מדורה, באק צ'וי, קולרבי ותפו"א צעיר. זה היה בתוספת 20 ש"ח ולצערי לא עמד בציפיות שלי.
אכלתי גם את קינוח העסקית (מיני קינוח ב-22 ש"ח - עניין מבורך בהחלט להציע קינוח מוקטן בכחצי מחיר בצהריים). זה היה טירמיסו שלא נסק לגבהים.

כשישבתי בפעם הראשונה זה היה במאי, בימיה הראשונים של בינדלה תחת יורם ניצן. ישבנו אז בצהריים אבל אז עדיין לא היו עסקיות והגישו את תפריט הערב בהנחה של 20%. היה שווה.
בראשונות ניסינו את הקרפצ'יו לוקוס ואת הסשימי סלמון. שתיהן טובות מאד. בעיקריות ניסינו רביולי שרימפס קריסטל שהיה מעולה וריזוטו סקאלופ שהיה טוב אבל לא מלהיב. לקינוחים לקחנו את שונית האלמוגים שהייתה מצוינת ואת הפנקוטה משמש שאף היא הייתה מוצלחת.
 

gastro101

New member
לי, מנת הסינטה בעיסקית היתה מצוינת ובכלל העיסקית שם

לטעמי ,כרגע הכי משתלמת בעיר
 

oreldi

New member
נשמע מוצלח מאוד

המנות גם נראות בגודל סביר בהחלט, ב85 שקל זה נראה משתלם מאוד
 

amirhir

New member
נראה ממש נחמד

אם כי צלחות השליחטה של הקינוח לא ממש מוציא אותו טוב :)
 

אור2221

New member
היה קינוח נחמד למדי

מנעד הטעמים שם פחות מדבר אלי (אני לא בנאדם של פטל) אבל זה כבר ממש אני.
אבל משחק המרקמים (שמאוד חשוב לי בקינוחים בפרט) היה טוב.
 

החתולית

New member
על הדיווח

הארוחה שלכן שונה וטובה יותר מהעסקית שאכלתי בבינדלה כשרועי סופר היה השף. משמח לקרוא כזה דיווח.
 
למעלה