בינה יתרה (כל הסיפור)

Chenia

New member
בינה יתרה (כל הסיפור)

עיניו של אילן בהו בקהל האנשים שהתרוצץ לפניו. הוא לא הצליח למקד את מבטו, לפניו השתפך נהר נוסעים אל תוכו של אולם קבלה ענק. כמה רגעים חלפו, לבסוף התעורר מחלומו. דבר מה הדהד במוחו - בעל חשיבות, הוא נזכר במעבורת שלו - היא תמריא בעוד ארבעים וחמש דקות. המחשבה על כך גרמה לדקירה במרכז ראשו. הוא שוב מאחר. כשניסה להשקיט את מצפונו בכך שטען, שפעם זו אינה באשמתו, הרי הקפיצו אותו ברגע האחרון, כאב הראש התחזק מעט. הוא לא חיבב הפתעות כלל ועיקר. הוא הזדרז למצוא בקע דק בתוך נחילי הנוסעים שלפניו, ואז כמו גרגר אבק, נשאב ונעלם. הוא לא היה מהמקללים ומהדוחפים אבל דאג להיצמד לגבו של טיפוס לחוץ ולא נימוסי, הדבר לא היה הוגן אבל.. תכסיס ההצמדות היה הסיכוי האחרון שלו. "המדריך הרוחני" שדהר לפניו תורתו היתה אומנותו, וחיש קל כבר עמד בנקודת הרישום-הראשוני. ברגע שעצר החלו הקללות וגם בזה הראה הלה בקיאות לשונית. אילן רצה לטפוח על שכמו לאות הוקרה אך חשש לחייו. הוא החליט שזה הזמן לבצע את הקפיצה אל עבר קיצור הדרך. המרחק היה מעט יותר מכלום, אך בכל רגע שחישב לזנק, הזדמן נוסע ועמד בדיוק בדרכו. כעבור דקה הרגיש שאינו יכול להתאפק. הוא נחת על נוסע זקן שנפל מיד על הרצפה הלחה. הלה הביט בו בהשתאות. "חמישים שנה אני טס מכאן. לא ראיתי דבר כזה! קפיצה על בן אדם שעומד באמצע התור. איזה סוג של אידיוט? לא ראיתי דבר כזה!" הוא עזר לזקן לעמוד והלה לא הביט לעברו יותר. כשהמשיך בדרכו שמע גרגור אחרון מכוונו של הזקן. "מפגר כזה, אף אחד לא יאמין לי." אילן צלל מבלי אויר בהרגשת הכלימה ששטפה אותו, בעיקר התבייש מעצמו. זה באמת קרה? נפילות ברמה האישית היו לכל האנשים אך דבר כזה. מה עבר לי בראש? לקפוץ על בן אדם ולהפיל אותו לרצפה – העיקר לא לאחר? הוא זקן כזה! יכול להיות אבא שלי. הוא איים על עצמו שהעניין אינו סגור כלל. והדין יחרץ ללא רחמים. הוא המשיך לרוץ. לאחר דקות בודדות כבר עמד בשטח שערי העזיבה. הרצפה המתכתית השתרעה על אלפי מטרים רבועים. הולו-פרסומות השתוללו בחלל האולם, הן החליפו מצורה לצורה, לעיתים הסתלסלו כעשן דק ונעלמו אל תוך התקרה, לעיתים בצעו מחול עליז ומתגלגל, וכשסיימו הצגתן, המשיכו בטיסה בינות הילדים המשולהבים. הולו-פרסומת אחת הסתלסלה ולפתה את רגלו של אילן, היא השמיעה גניחה מוזיקלית קצרה. "אנחנו רוצים את הכסף שלך אדוני, ובתמורה, מוכנים לתת הרבה פחות – בנק קרדיט לאומי, היחידה לחליפת מטבע." הוא ניסה למעוך אותה, מבלי הצלחה. הוא פסע מספר צעדים מהירים, כשלפתע נוכח שמשהו עדיין כרוך ברגלו. היא שוב זמרה. "נפגעת הא? זו היתה בדיחה אדוני, באמת יש לנו שערים טובים. היי! לאן אתה הולך? אני מקווה שאתה לא ניגש לקצביה של פועלים? רגע אחד! חכה רגע! אני על אחוזים!" אילן הוציא מצת אלקטרוני מכיסו וההולו-פרסומת יבבה ונעלמה מיד. הוא חשב על כך שהפרסומות הגיעו לדרגת עצמאות כזו שחסר כלום עד שיתאפשר להם לתבוע אזרחים לדין. זה הרתיח אותו שבזבזו בינה מלאכותית יקרה על פרסומת לאטריות תאילנדיות ולרוכסנים חשמליים. הוא המציא להם שם - לאנשי הפרסומת, האופנה, והטכנולוגיה – שודדי לב – לא פחות ולא יותר. ככל שהוסיף לחשוב על כך התרתח. פעם הכל היה טבעי - השד של אמא ודבר לא עוד. הבעיה התחילה מהגמילה מאמא, זה זורק אותך לים המשועממים. שם ישנן ספינות רק לשודדי הלב. הן יפות ומרווחות והים כל כך משעמם שבא לך למות. זה ממש חטא לא לעלות על סיפון של אחת מהספינות. מי לא עולה? גם אני עליתי. אבל יש הבדל! כי אילן זוכר את הים הפשוט והמשעמם – משם כולם באים. בסובלנות רבה נושא את שודדי הלב על גליו. ואז כשנמאס לו מהשטויות, הוא עושה שריר ואוכל שודד אחד או יותר. "הסערות בים" הרגיעו אותו. הוא ניגש לדלפק מידע ודיילת חמורת סבר פנתה אליו. "במה אפשר לעזור?" אילן הביט בשעונו. "שברתי שיא", לחש לעצמו. ולדיילת אמר, "המעבורת שלי ממריאה בעוד עשרים ושתיים דקות." היא בהתה באויר שמעל ראשו. "תתפוס את הבאה." "המדים שלי, לא עוזרים לך להבין את השלב הבא? המעבורת צריכה אותי כמו שאני צריך אותה!" הוא הבחין בשינוי מזערי במבטה. כנראה שיש סיכוי לחש לעצמו. "תשמע חבוב, מבחינתי השלב הבא זה המכבסה, ואתה בטח צוחק אם אתה חושב שאני מחזיקה משהו כזה בתוך הדלפק?" הוא היה משוכנע שאחרי הלידה הזו הוריה הסתפקו בעוד מספר דגי נוי ודי. הוא המהם לעצמו משום ששכח מה רצה לשאול. מצחה התכווץ. "אמרת משהו?" "שאלתי היכן השרוול של ארבע חמש אפס?" "שם." הצביעה לכוון צפון. הוא נלחם בעצמו האם להסתמך על הכוון שהראתה לו, כשהברירה היתה להיוועץ בהולו-פרסומת. הוא וויתר על כך – המצת יהיה הכרחי לדברים חשובים יותר – הוא השתוקק לעשן והשתעשע במחשבה כיצד תהיה ההרגשה לעשן הולו פרסומת כזו. כשנכנס בפתח השרוול, התרומם דרגשנוע משמאלו והמתין. הוא התיישב בחוסר סבלנות והביט אל מעל ראשו, הולו-פרסומת ריחפה בעצבנות כמטר וחצי מעליו. עוד לפני שהספיק לעמוד על מנת לברוח, החל הדרגשנוע להאיץ. הפרסומת ניסתה לבצע את המוטל עליה כשאילן ניסה לחשמלה בעזרת מצתו, כשפעמיים כמעט ונפלט מהדרגשנוע שהתרוצץ בזריזות. לבסוף התייאש והתיישב במקומו כשהוכרח לצפות באותה הצגה בפעם השישית. הדרגשנוע החל להאט ולבסוף עמד מלכת. ההולו-פרסומת נעלמה מיד. כשהגיע למקום שנראה כסופו של המסדרון, פגשו עיניו בשער ובדיילת. היא חייכה אליו ואמרה. "האחרון הבלעדי שלנו." אילן החליף לפרצוף פלאי, "ו?" הוא ניחש לקראת מה זה הולך. היא הביטה בו בזלזול. "ואתה באמת צריך לדעת? אני לא רוצה להיות מגעילה." "עדיין יש כמה דקות." "ולך לא אכפת לבזבז אותן." "הקפיצו אותי מיידל'ה". "הם חושבים שאתה אוהב את זה אילן." היא תקתקה את סחוס באופן שהרגיז אותו. "אתה יודע איך קוראים לך? המוקפץ - כמו האטריות התאילנדיות מההולו-פרסומת. תגיד, אני לא יכולה להתאפק אבל אין לך טיפה של כבוד עצמי לחיים הפרטיים שלך? הכל זה רק שעות נוספות?" הוא ידע שזו האמת - הרבה מאד שעות נוספות, אבל אחרי האסון לא היה לו משהו יותר טוב שהעסיק אותו; לפני שנעלם בתוך השרוול אמר לה. "זה התחיל אצל אבא בתור תחביב הטסת טיסנים ונגמר אצלי בתור טייס חברה. אני ילד טוב של אבא. אבא התעקש ואני לא. למה לא? הוא הביא אותי לחיות פה הא? לא סתם השרצה ופיטום! הדרכה וכיוון נכון? אז אני קורא לזה כיבוד הורים, ולמוקפץ התאילנדי אני קורא אחריות – חסר להם טייס היום, בעוד שבוע ושוב ושוב – הם צריכים עזרה, אני לבד לצערי." זה דקר את הלב שלו כשאמר את זה. " – מה הבעיה? דיזינגוף, ריקודים ובירה?" הוא היה מתורגל בשאלה הזו ובייחוד בתשובה, בדרך כלל זה השאיר אותם עם משהו לחשוב. לא שהוא חשב שמחוץ לעבודה בירה היא שארית החיים, אבל הוא ידע שזה מה שהיא עושה; ולא שהיא היחידה שעושה את זה, אבל כשהיא דיברה כך, הוא נדלק. מעברו השני של השער נמתח שרוול דק וחשוף קירות. שריקות לחץ אויר לחששו ותאורה צהובה ריצדה בעצבנות. כעבור פחות מדקה, עמד ליד דלת המעבורת כשראשו מבצבץ פנימה. הוא היה באזור הזנב, רעש התנורים שחיממו את מנות הארוחה הראשונה, החריש את אוזניו. הוא קפץ מעבר למפתן הדלת ונבלע בהמולת המטבח. דיילים התרוצצו מימינו ומשמאלו, חלקם סופרים מנות מזון, אחרים מכינים את עגלות המשקה ואחד ניהל רשימה שאותה אילן לא הצליח לקרוא. דייל שמנמן וחייכן ניגש אליו. "בעיות?" אילן מתח את פיו לצדדים. "המוקפץ."

Chenia

New member
בינה יתרה 2

הדייל החריש והרכין את צווארו כמו לקראת עריפה. "תשמע, אני לא מקנא בך." ותוך כדי שנעלם, אמר "תמיד יוצאים בזמן, אתה יודע?" הוא ידע זאת היטב, הוא הביט בשעונו, וזה הראה שנותרו עוד כשמונה עשרה דקות. הוא רץ אל עבר דלת הכניסה הקדמית של המעבורת, כולם היו ישובים כך שזה היה קל. שתי דיילות מבוגרות עמדו בקרבת הדלת ופטפטו. כשהגיח ראשו מן הצינור, קפצו בבהלה. "ערב טוב", אמר בשמחה. "אילן - המחליף." נראה שהן שבו לנשום. אחת מהן אמרה. "מצטערת, שוב, מה שמך?" "אילן אורון." הדיילת העבירה פקודה קצרה אל ממשקה ולאחר רגע קול גברי בקע ממנו. "כן עדינה!" "קפטן ירדן, ישנו כאן מחליף בשם אילן אורון. מה לעשות איתו?" הוא נשמע חסר סבלנות. "מה זאת אומרת? תכניסי אותו!" היא פנתה אליו בנועם. "כדי שתכנס, השאר כאן את המזוודה, אני אדאג לאכסן אותה." ומיד קרבה אל דלת מתכתית שעמדה בקצה המסדרון, זו נפתחה וחשפה גרם מדרגות לולייני. אילן עבר בפתח הדלת וטיפס בזריזות. המדרגות הסתלסלו בסיבוב בודד, וכשראשו הציץ מבעד לרצפת המפלס העליון, ראה את תא הטייסים, אפוף בחשכה נעימה. זמזום המכשירים חדר מיד אל תודעתו ופינה כל מחשבה אחרת. הוא התיישב בזריזות, ושקע מעט בתוך במושב. "ערב טוב קברניט ירדן. כבוד רב הוא לי לטוס איתך." שאול ירדן תקע בו מבט זקן ולא ממוקד. "עוד כמה דקות והכבוד היה בורח ממך." הקברניט הניע שתי ידיות לקצה הילוכן והחזירן למקומן הראשון. הוא דיבר במהירות. "אני סיימתי בדיקות חיוניות לפני טיסה, כעת הגיע תורך לבדוק את ההינעים האנכים." הוא החריש לרגע והמשיך. "אני אמריא. אתה על הקריאות והקשר. ברור?" נראה שלא המתין לתשובה. "שעה לאחר ההמראה תצא להפסקה – שלוש שעות, ושוב נתחלף. שבע שעות לתל אביב עילית! אם יאשרו לנו טיסה בגובה שמונים." עוד לפני שסיים את דבריו, נבר אילן במחווני ההינעים האנכיים. מרקע ירקרק הותקן במרכז לוח השליטה המרכזי, וזה מוקם בדיוק מול פרצופו. הוא הצטרך להחליף מספר מסכים בכדי ללמוד את הקריאות הדרושות. הכל היה תקין. "עשר דקות לפני ההמראה." הדהד קולו של אחד המחשבים. הוא קשר את עצמו וסידר את מרחק המושב. התא הוצף באורות המסכים שכווננו על ידי מחשב הטיסה. מחווני הטיסה העיקריים הותקנו במסך גדול בלוח המרכזי והקריאה בהם היתה קלה מאד. נגיחה קלה הורגשה, ואילן זיהה את אחרון שירותי הקרקע מתנתק מן המעבורת. כעבור שתי דקות שמע שוב את קולו של המחשב. "המראה דרך פס אווירי ד', פינוי מירבי עד חמש דקות – עמוס כרגיל." הוא נדם לרגע ושוב המשיך. "לחץ ברומטרי - עשרים ותשע בר, לחות - ארבעים אחוז, טמפרטורה – תשע עשרה מעלות." הפסקה קצרה. "בקר א' - גד שלוש; בקר ב' - שלום ונטורה. גובה טיסה - שמונים, מהירות - מאך שתיים נקודה שתיים. ארבע דקות לניתוק. " אילן כווץ את עיניו והפנה את ראשו לחלון שמימינו. אדם לבוש בסרבל עמד בשטח ההמראה. בידו אחז במקל מואר והביט בקביעות בקברניט ירדן. המחשב שוב דיבר. "דקה להמראה." אילן לא הבין מדוע האיש נשאר בסביבת המעבורת כאשר נותרה דקה להמראה. הוא הפנה את ראשו אך האיש נעלם. הקברניט היה טרוד בנתינת הוראות אחרונות למחשב הטיסה, וכשאילן פתח את פיו לומר שהוא מוכן, ירדן הרים יד ימינו בתנועת השתקה ובידו השמאלית התעסק בדבר מה. מחשב הפיקוד הודיע. "תא נוסעים מוכן, עשר שניות להמראה..." "חמש, ארבע, שלוש, שתיים, אחד, המראה..." הקברניט ירדן הניח את ידו הימינית על ידית ההינע האנכי ובעדינות רבה דחפה כמה מעלות לכוון הכח. ידו השמאלית לפתה את ידית הטיסה. המעבורת הזדעקה ברעידות קלות אך מאנה להיפרד מהקרקע. אילן קרא בקול נתונים ממסך ההינע המרכזי. "דחף – שבעה אחוז, חום פליטה אלף מאתיים וארבע מעלות." שאול ירדן המשיך לדחוף את ידית הכח. אילן שוב קרא. " דחף – עשרים ושלושה אחוז, חום פליטה אלף תשע מאות ושש מעלות." המעבורת התפתלה בתנועה חדה והתנתקה. "דחף – עשרים וארבעה אחוז, חום פליטה אלף תשע מאות ושישים מעלות." מחשב הפיקוד שוב דיבר. "גובה ארבעים רגל, מהירות אנכית אפס, מהירות אופקית אפס. פס אווירי מתחיל בגובה אלף רגל." הקברניט המשיך לדחוף את ידית הכח. המעבורת התרומה במהירות ממקום ריחופה. אילן הביט כיצד אורות משטח ההמראה מתרחקים במהירות, מספר גדול של מבנים התאספו סביב ובכל רגע שהגביהו, נוספו עשרות מקורות אור חדשים אל תוך גזרת חלונו. המחשב הורה להם שהם קרבים לרום אלף רגל, בינתיים מהירותם האופקית היתה אפס. ברום אלף קרה דבר שתמיד ריגש מחדש את אילן, למעשה הדבר ריגש את כל מי שהיה במעבורת. כאשר המעבורת ריחפה ברום אלף רגל מעל הקרקע, הקברניט ירדן הורה למחשב הטיסה לבצע את תוכנית הטיסה לרום שמונים. התגובה הגיעה ללא כל עיכוב. אילן חש כיצד גבו מחשב לבקע את מסעד מושבו; זמזום ההינע האופקי נשאר מקור הרעש היחידי, ומלבד שברגע אחד הפכו השמיים לשחורים דבר לא השתנה. המעבורת שעטה אל-על בעודה מאיצה למסלולה. הנסיקה היתה בזווית תלולה תוך כדי שהמעבורת רועדת קלות. אילן בדק את מסכי ההינעים – הקריאות היו תקינות. הקברניט ירדן היה מרוכז כולו בשעוני הטיסה והארת המרקעים הקרינה שורות צבעוניות על פניו. כארבעים דקות לאחר ההמראה החלו הרעידות להעלם. זמן קצר אחר כך זווית הנסיקה פחתה והתמתנה, כך שכעבור חמישים וחמש דקות לאחר זמן ההמראה, נמצאו בטיסה אופקית לכדור הארץ ומבלי נסיקה נוספת. מחשב הפיקוד דיבר, "בקרת החוגה הארצית אישרה זיהוי חיובי שלנו." הוא החריש לרגע ושוב דיבר. "קברניט ירדן, אורך התור לחלון החלל - שלושים ושבע ספינות. זמן יציאה משוער - ספירה לאחור שלוש שעות וארבע עשרה דקות." הקברניט מלמל משפט מבולבל שנשמע כמו, "חלון אחד לכל העולם – איפה נשמע דבר כזה?" והנהן בראשו לשלילה. גופו היה כפוף אל עבר תיבה אפורה שהותקנה תחת הלוח המרכזי. שתי נורות בצבצו מתחתיתה. היתה זו תיבת הפרוטוקול, אילן זכר שבמאה הקודמת כאשר שמשו מטוסי הסילון להיות ציר מרכזי בתעבורת נוסעים, נודע שמה - כקופסא השחורה. בתחתית הקופסא הבהבו כעת שתי הנורות בעצבנות גוברת, ולאילן קשה היה להחליט, מבין הקברניט או הנורות, מי עצבני יותר? לבסוף פסק שהנורות עדיין מראות איפוק כלשהו. הוא הפנה את מבטו אל מחוץ לחלון, חשכה סמיכה קיבלה את פניו ובתוכה היו לכודים אלפי ואולי רבבות כוכבים נוגים. גם הלבנה התפארה בזוהרה, ונתלתה ברקיע השחור כמגן בוהק של לוחמים, היא היתה גדולה ומכותשת, והיתה יפיפייה. היא הזכירה לו את כל הלילות ששכב במיטתו וחיפש אותה מבעד לחלונו, לעיתים רחוקות הם היו נפגשים – הוא והיא. תמיד היתה בשמלה לבנה שלגית, והוא תמיד בפיג'מה מפוספסת. הוא הביט בה, והיא החזירה לו וכשבא ענן וציעף את גופה – הוא תמיד נרדם. הקברניט העירו מחלומו. "אילן, אתה פנוי רק תישאר בהאזנה." המילים פגעו בו כדלי מים קרים. הוא העדיף להישאר עדיין בתא הטייסים והוראת הקברניט נשמעה לו זרה כל כך עד כי חשב שמא חלם ובאמת לא שמע דבר. הצווחה שהגיחה מפיו של ירדן לאחר שניות ספורות איפסה את מבוכתו. הוא התיר עצמו מסבך החווט ומקשירת החגורות ונעלם במורד המדרגות. בעת שירד בגרם הלולייני, חשב לעצמו – תל אביב עילית! זמן רב חלף מאז הפעם האחרונה שביקר בתחנת החלל וזיכרון הפעם הזו גרם אצלו לתחושת אי נעימות. הוא נזכר כיצד במשך שבועיים היה אסיר אומלל.

Chenia

New member
בינה יתרה 3

"רום" מחשב ההגנה של תחנת ת"א עילית סירב לאשר את זהותו כישראלי יהודי. ממשקו האישי וטביעות אצבעותיו אמנם זיהוהו, אך ללא הועיל, רום לא ויתר מעקשנותו. לאחר שבועיים מפרכים, שבהם הצטרך להוכיח ל"רום מעלתו" שהינו בעלו הבלעדי של הגוף שהוא נושא עליו – וזה העמידו במצב דחוק במיוחד, משום שרום טען שטביעות כף ידו אכן מוכרות לו, אך מישהו בעל שם אחר כבר נושא את אלו הידיים בתוך התחנה. שבועיים חלפו וגנב הידיים נתפס, כשעל ידיו כפפות הזיהוי המפלילות. הברנש הוצא לחופשה בריק. אילן ביקש את הכפפות ולבסוף הסתפק בזהותו וחירותו שנתנו לו. עדיין, הפגישה הקרובה עם רום העיקה עליו. הוא יצא אל תא הנוסעים. כמה רגעים חלפו עד שהתרגל לקלחת האירועים. אנשים עמדו ודברו, מזגו משקאות, קראו עיתונים, וכמה חילצו אבריהם. היו שהתרוצצו; אלו, ילדים היו, בעצומו של משחק "תפוס אותי", ובעיקר ניסו לתפוס מרחק מהוריהם. ילדה נוספת עמדה שם, בודדה. היא אחזה גביע זכוכית ובתוכו שקשק משקה זהוב. עמידתה היתה משונה, היא הטתה את רב משקלה על רגלה הימינית והשניה תופפה בעצבנות. היא הביטה היישר אל תוך עיניו של אילן. מאחורי גבה התנשפה אישה מבוגרת, היא נראתה מפוחדת ואולי מותשת. מבט מעריץ הועף בילדה, והיא נשמעה פייסנית. "רפאלה, הפעם אני חושבת שאוכל לנצח אותך! משחק חוזר?" עיניה של הילדה עדיין היו תקועות בפניו של אילן אך התכווצו באכזבה. דומה שציפתה לשמוע את האישה ולבסוף קטעה את שתיקתה. "סולי?" המלווה ענתה במהירות. "משחקים?" מבלי להחזיר מבט אמרה, "כן, ואני רוצה שתכירי את הקצין הראשון שלנו," היא הגתה את שמו באטיות, "א י ל ן א ו ר ו ן." אילן היה נבוך, שהרי עדיין לא הוכרזו שמות הטייסים. "מנין לך שמי?" "אני לא זקוקה להכרזה אילן, בטח לא על מה שנודע לי לבדי." "מה הדיבור המסתורי הזה? לבדי! מי אמר לך את שמי?" "בגישה שלילית שכזו, אני לא אמשיך לדבר איתך." הוא נכשל בחיוך זעיר והשתלט על עצמו במהירות. "את יודעת שאת חצופה?" "ואני דמיינתי שתהיה חביב." "שמעי, אמרי לי כיצד נודע לך שמי ואולי החביבות תתעורר בי." "אני חורגת לגמרי ממנהגי - לדבר עם גסי רוח? אני מקווה לסלוח לעצמי." האישה שעמדה מאחור התקדמה לכוונם כשהיא מנסה להשתלט על פיהוק מתוכנן. היא ניסתה להפגין יותר שליטה ואמרה, "אנחנו מבקשים את סליחתך אדוני הטייס, מיד נחזור למקומנו." אילן החליף לנימה פחות מאיימת. "אני מבין שאתן קשורות אחת לשניה. אולי תאמרי לי מה הקשר שלכן אלי?" בעדינות מופתית דחקה עצמה בינות אילן והילדה, וכאשר חשה בחלוף הסכנה, דיברה חסרת התלהבות. "שמי סול." "מי הילדה?" "על איזו ילדה אתה שואל?" "זו שמאחוריך!" היא הפנתה את ראשה בזריזות לאחור ושוב חזרה להביט בו. "רפי?". אילן הניד בראשו. "אהה.. היא בתי הקטנה." אילן שוב הניד בראשו, הפעם אותת לחוסר סבלנות. "בתך?" הן היו שונות בתכלית. היא עיקמה את שפתה במבוכה וקרבה אליו על מנת ללחוש. "היא מוזח." הדבר כמו סטר על פניו. מוזחים, היתה לו בעיית גישה רצינית עם זה. הילדה קרבה עד לפני רגליו ונעצרה, היא הרימה את ראשה וחייכה; הוא ראה שחיוכה עקום. היא הושיטה את ידה אל עבר פניו וגם היא נראתה משונה. ומשהו קרה לאילן, שלא ביוזמתו. משהו החל להצטייר במוחו; כעת, תקוע באדמת אבן מחורצת, הצטייר שיח קוצים יבש וערירי. הוא חש צימאון ולמול ראשו ראה יד קטנה, היא אחזה גביע זכוכית ובו משקה זהוב. הוא הידק אצבעותיו סביב בסיסו של הגביע. לפתע, שיח הקוצים השתנה והחל מצמח עלים ירוקים ודקים, הם כיסו אותו והסתירו את כל קוציו. הוא חש בוז כלפי הצמח שהסתתר תחת המעטה הירוק והרך. רגע נוסף חלף כאשר חוסר עניין השתלט עליו. דבר מה הרפה ממנו, ולאחר מכן שמע קול התנפצות. לצד רגליו נערמו שברי זכוכית, נעליו היו לחות מהמשקה שנשפך. זמן מה עוד המשיך לעמוד במקומו ולבסוף שמע קול – קול אמיתי. מישהו דיבר אליו, ונשמע מתחתיו. היתה זו המוזח הקטנה. "אילן, הכל בסדר איתך? הבהלת אותי. והכוס?... אילן?" הוא חש כיצד חשיבתו חוזרת לשליטתו. הוא הרגיש מבויש, אך היה גאה מכדי להודות שלא היה בשליטה. הגאוה, נחנקה במהירות. הוא הביט בפני הילדה, וכמו צל כיסה אותן, הן היו אפורות. אילן רכן אל גובה פניה, ולחש באוזנה, "רפאלה, לא הזמנתי אותך לבקר בתוך הראש שלי, לא נהניתי וזה לא היה מכובד. אם תרצי לספר לי מה קרה לקקטוס שלך בגשם הראשון, בפעם הבאה תדברי אלי כמו שאר הילדים." רפאלה הביטה בו ושתי גבותיה התרוממו להן בעדינות ילדותית, שמלתה האפורה נרעדה מקפיצות רגלה ובאטיות קרבה את אצבעה אל עבר פניה, וזו נחתה על שתי שפתיה. הוא לא הספיק להזדעזע מתנועת ההשתקה שכוונה אליו, כששוב אחיזתו נחלשה. הקקטוס הירוק והעסיסי חזר לתודעתו, הפעם לבש צורת אדם קוצני וירוק. האיש הביט בו. ידיו היו עסוקות מבלי להראות את עניינן ולרגע לא הסיר מבטו ממנו. אילן הפליג בחוסר שליטה, רק בהה בו. האיש חייך ללא הפסקה. אילן לא הבין את סיבת החיוך והדבר לא הפריע לו. גם לא ספק אחד התעורר בו לקלקל את מה שהרגיש. האיש גרם לתחושת נעימות חזקה במיוחד ואילן לא רצה להלחם בזה, הוא הרגיש שלא צריך להלחם בזה. היה לו טוב והוא המשיך עם זה. הוא לא הרגיש בזמן שעובר, לא הרגיש כיצד הוא עומד קפוא במקומו בשרוול תא הנוסעים. גם לא הרגיש במוזח הקטנה שעמדה מתוחה לצד נעליו הגדולות. המציאות הוקרנה למוחו כסרט, ובאופן זה היה כבול כיריעת המסך. משהו השתנה, אילן הרגיש כאילו סיכה עדינה דוקרת את הרגשת הביטחון שלו. את הידיים של האיש לא ראה ומשום כך לא ידע במה הן עוסקות; כמו הסתיר משהו. ושוב התגברה הנעימות, נלחמה בו חזרה והוא התקשה לחשוב שהלה מסתיר ממנו דבר, הוא הרגיש שהוא לא מאמין לעצמו, ואף התבייש על מה שחשב. חלפו מספר רגעים ושוב הרגיש בשינוי, כעת חש שכל רצונו של הלה, היה להסית את תשומת ליבו מדבר-מה וחיוכו החל להיחלש. להפתעתו ראה אילן שידיו של האיש נגלו. הן אחזו בפיסת נייר. אילן היה קרוב מאד לדף הנייר, כל כך קרוב, שהדבר התל בו, כך שכבר לא ידע היכן גופו שלו ממוקם. הנייר היה קרוב אליו בתכלית הקירבה. הדברים עשו דרכם למוחו ולבסוף התחברו, באיטיות רבה אמנם אבל ההבנה הצטרפה. זה הוא שנמצא בין הידיים הירוקות. האיש המוזר הזה אוחז בו כבדף נייר. כל מחשבה שחשב נכתבה על הדף במהירות שהדהימה אותו, היתה מדויקת לכל הפרטים והוא לא היה בטוח שסיים לחשוב לפני שזה סיים לכתוב. הוא התפלא על עצמו שלא לא ניסה לעצור את שטף מחשבותיו, ורק יצר עוד ועוד, כשעדיין אותן הפנים ירוקות ומחייכות הרגיעו אותו. הציור במוחו התחדד ואיש הקקטוס עדיין ניבט בו, קוצים חדים וארוכים בלטו מאחורי גבו. הנייר כבר לא נראה בכפות ידיו וכעבור רגע נמוג המחזה. הוא שוב מצא את עצמו בתנוחה מושפלת וריקה ובהה בה במבט מוזר. הוא שוב רכן אליה, הפעם שתק ולא הוכיח. היא קרבה את פיה לאוזניו ולחשה. "זה חלום רע שיש לי מההמראה. וכרגיל סולי אמרה שזה כלום." היא הפנתה מבט קצר אל האישה שעמדה בקרבתה ומיד החזירה פניה. "היא רוצה לשחק, זה העניין שלה - לא מבינה שתמיד אנצח." היא פסקה בכדי לנשום. "זה גרם לי להיות עצבנית, עזבתי אותה באמצע המשחק, ואז ראיתי אותך." היא בהתה בו והתאמצה לחייך. "אתה נראתה לי מאד רענן, מתאים הייתי אומרת. הייתי חייבת

Chenia

New member
בינה יתרה 4

לחלוק את זה עם עוד מישהו משפחתי, עם גבר." בשתי ידיה היא לחצה על אמות ידיו, כך רמזה לו לכפוף שוב את גבו. וכשראתה את פניו בגובהה המשיכה. "אתה מבין אילן? אני לא חולמת. לעולם לא חלמתי. החלומות שלי אם אפשר לקרוא להם כך, הם מחשבות של אנשים אחרים. וגם מחשבות זה לא מדויק, זה משהו בין רגשות למחשבות. אבל בכל אופן, ללא דמיון. חוש הדמיון לא קיים אצלי או לפחות לא בא לידי ביטוי. אולי תתקשה להבין את זה, אבל מה שאני יכולה לומר לך זה שהמוח שלי פתוח – מאד פתוח. כמעט ואין לי שליטה על כך, הוא כל הזמן קולט את הסובב אותי. לא יכול להיות דמיון במצב כזה, הכל קשור למציאות. גם כשאני ישנה הוא עובד. הדמיון קיים במוח סגור, לא טלפאתי, לא מוזח. שם יש מקום, יש זמן, יש עצמאות." היא הדקה אצבעותיה סביב זרועותיו. "אני, לא עצמאית אילן ואני לא מרמה אותך. משהו בטיסה הזו מפחיד אותי." אילן היה קפוא כמו קרחון זקן, הוא רצה להסתכל תחתיו ולראות שטיח אפור מלוכלך בשארי מאכלים. הוא ראה שמלה אפורה וילדה קטנה מביטה בו בקוצר רוח. הוא רצה להיזכר לאן מועדות פניו ונזכר באיש הקקטוס. האיש הירוק הזה, הביט בו בעליונות מהולה בחשדנות. הוא שיחק איתו, וזה לא היה כל כוחו שמופנה אליו, רק תשומת לב הכרחית. רק לחשוף מה אילן מתכנן לעשות ולא מעבר. אבל מדוע שאעשה משהו. לא היתה לו תשובה. הוא הביט בה מבלי לדבר. עדיין לא הרגיש בשליטתו. אולי הרגיש משהו אבל לא היה משוכנע שזה ממנו ולא מאיתה. רק הקשיב לנשימותיו האטיות עד שחש בדחיפה והתעורר. היא אחזה בזרועו וניערה אותה. "לאן נעלמת? תתעורר!" הוא ניעור וסידר במהירות את מחשבותיו. "זה היה מעניין רפאלה, מרתק מאד. אבל מה בדיוק הייתי צריך להבין?" "זהו בדיוק שגם אני לא מבינה." "אז מה כל העניין? מדוע את דרמתית כל כך?" "עולה לי הרגשה לא טובה מזה." "למה?" "אילן, או שאתה טיפש או עושה את עצמך טיפש, המרחב הטלפאתי שאני בדרך כלל יכולה להרגיש - סגור, ומההמראה אני קולטת רק דבר אחד. אתה מבין את זה? סגור! זה לא קרה לי בחיי הקצרים, אבל זה קורה עכשיו – בזה הרגע." "סגור? אולי תנוחי ואז תנסי לפתוח אותו שוב?" היא היתה חסרת סבלנות לגמרי. "חסום! על ידי מישהו שחוסם אותו!" אילן ידע שישנן דרכים נוספות לסיים את השיחה המשונה הזאת ואולי גם לשאול את המלווה מה לעשות עכשיו, אך במקום זה הוא הניח קלות את ידו על ראשה והשאירה בוהה בגבו המתרחק. הוא חלף על פני הצומת השניה במורד השרוול, שתי הדיילות המבוגרות שכנראה ניהלו את תא הנוסעים עמדו שם. הוא לא התעכב, לא רצה לדבר עם הדיילים ולא עם הקברניט. הם נראו שקועים בשגרה עד כדי שדבריו החדשים נראו לא סבירים גם לו. בקצה השרוול הציץ לתוך המטבח, מלבד הדייל האחראי לא היתה כל נפש חיה. אילן ביקש לשתות, ולאחר שקיבל נעלם אל-על בגרם המדרגות שהוביל אל תאי המנוחה של הצוות. הוא סגר אחריו דלת והתיישב על דרגש קבוע בקיר. לאחר שחלץ את מנעליו השתרע בצמצום על המזרן. התקרה היתה שטיחית כמו הרצפה, אמורה היתה לבלוע את קולות הנחירות ולאוסרן מלצאת אל התאים הנוספים. הוא הסתקרן לדעת עם הוא עצמו נוחר, המחשבה על כך עייפה אותו. הוא לגם מהמשקה והפעיל את מערכת המוסיקה, קולות שירה נשמעו בחלל התא וכשהיה קרוב לזהות את שם הזמר נרדם. עיניו של אילן היו סגורות כאשר משהו העירו, הוא הרגיש רעידה בגופו. הוא שכב וקפל את זקנו לתוך פיו. הנגיסות תמיד הרגיעו אותו. החדר היה ריק והוא הבין שלא התעורר מניעורו של דייל. ואז שוב הרגיש ברעדה. לאחר כמה שניות פסקו הטלטולים. המעבורת שינתה את כוון טיסתה. כמה זמן ישנתי, שאל את עצמו ונעמד מיד, הוא הביט בשעה והיא כמו צעקה עליו - רק שעה וחצי, שעה וחצי מההמראה - מוקדם, מוקדם ושוב מוקדם בכדי להתמקם לחלון החלל. לכל הפחות בעוד שעתיים. כעבור שלוש דקות עמד מתנשף לפני דלת תא הטייסים. הוא התקשר לקברניט והמתין. לאחר שלוש שניות נשמע קולו של ירדן. "כן עדינה?" "זה אילן." "אילן? מה אתה עושה פה? נדודי שינה?" "בערך; קברניט ירדן, הרגשתי שינוי בכוון הטיסה." "מתי?" "לפני עשרים שניות." "אתה רציני?" הוא לא ענה. ודאי שאני רציני – מה אני עושה פה אם לא ההיתי רציני? "אתה רוצה להגיד שלפני עשרים שניות המעבורת שינתה כוון ואני יושב פה ומחבק את עצמי מאושר. מה באמת אתה רוצה להגיד אילן?" "אני אומר לך רק מה שהרגשתי." הקברניט לא ענה מיד, וכשדיבר נשמע סובלני. "בא עלה." פחות מעשר שניות עברו כאשר ישב במושבו לצד הקברניט; הלה הביט בו בהשתוממות ופלט. "אתה מוזר, בן אדם." "אדוני, אל.. באמת הרגשתי שינוי." "ומה המכשירים מראים לך?" אילן כמעט ונחנק כאשר הביט במסכי הניווט. הוא בלע את המילים היחידות שהצליח לאסוף. "יש.. כוון בסדר." הקברניט צמצם את עיניו כמו לרכך את תגובתו. "יש כוון בסדר אתה אומר." הוא המשיך בנימה חביבה. "אתה מרגיש יותר טוב עכשיו?" אילן היה מסוחרר מעצמו ולא ידע מה עוד לא לומר על מנת להצטייר כמופרע שלם. אבל משהו בתוכו נשאר כנה, וזה דיבר. "לא, אני לא מרגיש יותר טוב." הקברניט ביצע מהלך שהפתיע אותו. הוא קם ממושבו, נעמד אחרי גבו ועיסה את כתפיו. "מה הרגשת, שאתה כל כך בטוח שהיא שינתה כיוון?" הוא היה נחמד. זה היה מוזר מאד לאילן לקבל עיסוי כתפיים מהקברניט ובת בבת לנהל איתו שיחה. אבל זה רק קישט את תחושת המוזרות שכבר היתה לו. "הרגשתי תנועה חזקה של המעבורת, תנועה ברורה של שינוי כוון. הרגשתי את זה פעמיים." הוא הסתובב אליו ושאל בפליאה. "לא הרגשת כלום?" הקברניט סטר לו בידידות וחזר לשבת. "היה לי דבר כזה בגיל שתיים עשרה; השארתי שני חברים בחדר שלי ונכנסתי להתקלח. כשיצאתי חבר אחד כבר לא היה. שאלתי אותו, איפה הוא? הוא הביט בי בגבות מורמות ושאל מי? אמרתי לו, החבר שלך איפה הוא? בקיצור הוא לא ידע על מה אני מדבר. והעניין אכל אותי כמה שבועות – הרגשתי דפוק בעננים. עד היום לא ראיתי את בן אדם – ואני יכול לצייר לך אותו. תתעודד, זה עובר." הוא לא היה מעודד אבל הוא כבר ידע שהקברניט סגר את הנושא ואין מה להוסיף. "אני זז." שאול ירדן חייך וזרק עליו עיתון. "יש שם כתבה שיכולה לעניין אותך." ברגע שיצא אל תא הנוסעים דיילת מקושטת חמקה מימינו. הוא קרא לה. "עדינה?" היא הסתובבה ומגש הקפה אחריה. "נו- נו?" "איך הולך?" אמר לה. "איך הולך? אתה יודע כל פעם הולכים עם משהו אחר: קפה, תה, עוגיות, אשפה וחיוכים מפה ועד לפסיכולוג." הוא ניסה לחייך ונכשל הוא ניסה שוב ושוב נכשל, לבסוף כיסה פיו בידו כמסתיר חיוך. היא חייכה אליו בטבעיות. "אתה לחוץ מאמל'ה?" "עדינה, סליחה על האדישות אבל הרגשת משהו לפני חמש דקות?" מיד חידד את עצמו. "במעבורת עדינה, הרגשת משהו מיוחד?" היא ניסתה להיזכר במשהו ולפתע חייכה. "אתה מתכוון לגל הצחוק של הנוסעים? הא, זה סרטון הבטיחות - פישלתי. שכחתי להקרין אותו לפני ההמראה. אני מקווה שזה יישאר אצלם כבדיחה ולא יכתבו עלי בסקר." היא קרבה אליו את המגש. "קח קפה אילן. מה יש לך?" הוא לא רצה לחזור על הטקס שנערך עם הקברניט, שלף ספלון ואמר. "כנראה חלמתי, הרגשתי שהמעבורת משנה כיוון." "אתה לא רציני אילן, משנה כוון? לאן? לחלל העמוק? לחיים טובים יותר? או סתם ככה להפחיד את הצוות?" היא קרצה לו והמשיכה לדבר בשטף. " שתהיה לי בריא, על זה הלחץ? ואם כן, אז אתה הרגשת ואף אחד אחר לא. כל היום אני מרגישה דברים ובעלי אומר לי שטויות - התרגלתי. ואולי זו מכת רוח בכלל? וחוצמזה גם ככה הדבר הזה טס לבד."

Chenia

New member
בינה יתרה 5

היא חיממה לו את הלב אבל לא את השכל. הוא ידע בבירור שהרגיש מה שהרגיש, ובגובה כזה אין רוח. מה שהטריף אותו לגמרי זה שהמכשירים לא הראו על דבר שהשתנה, ולסבן את עצמו שהם נדפקו – לא מתקבל על הדעת; לכל מכשיר היו שני מכשירי גיבוי עצמאיים – זה לא זה. היה ברור לו שהמעבורת עזבה את התור שלה לחלון החלל והמשיכה בכוון שומקום שהוא יכול היה לדמיין. הוא תקע את ראשו בתוך מסגרת חלון. הכוכבים נראו למעלה והכדור הכחלחל למטה. הוא לא ראה משהו יוצא מגדר הרגיל ושעה ארוכה בהה במרחבים. לפני שהתנתק מהחלון, עיניו קלטו משהו, פרט עדין, אך הכשרתו לא יכלה להתעלם מכך. מקום הימצאו של אופק הכדור העיד על כך שהמעבורת נסקה. אמנם היתה זו נסיקה קלה אך עדיין הוסיפה גובה לטיסתה. הדבר הרגיעו מעט - הוא לא נטרף לגמרי. מה עכשיו? שאל את עצמו. אני יודע מה קורה אבל מה הלאה? הדחף המיידי היה לעלות לקברניט ולספר על האופק וכנראה שהמכשירים שלו באמת נדפקו. הוא לא באמת האמין לזה, גם לא עשה את זה; הקברניט לא צריך שעור בזיהוי מצבי טיסה לפי האופק, ברור שהוא מביט לחוץ ולא רואה מה שאני רואה. המעבורת שוב רעדה. הוא נכנס אל תוך מחלקות הנוסעים וחיפש אותה. עשרות ראשים התרוממו בפליאה. הוא לא ידע היכן מושבה והצטרך לתור אחרי פניה ביסודיות רבה, מה שגרם לתשומת לב רבה. הוא קלט את עצמו די מהר והפסיק, לא רצה לעורר מהומה במחלקות. הוא חזר לתא המנוחה והחליף לבגדים אזרחיים. שוב חזר לחפשה. שלוש מחלקות עמוסות בשש מאות נוסעים, שלושה שבילי מעבר, כמעט והתייאש. במחלקה הרביעית ראה את האמא ואמר לה. "אני מחפש את רפאלה." היא הביטה בו בחיוך ובזריזות קיפלה פיסת נייר. "אנחנו משחקות עכשיו." "יופי לכן, אני צריך לדבר איתה. איפה היא?" "הלכה לאכול. מה אתה רוצה ממנה?" "את הטלפון שלה." הוא שיקר. "אני יכולה לתת לך." "זה בסדר, אני אבקש אותו ממנה." הוא ידע שהוא מסתבך. "מה אתה באמת רוצה - ולמה אתה לא במדים?" הוא קירב את ראשו אליה וניסה להישמע חביב ככל שיכל. "אני במנוחה עכשיו, טוב? ואולי כבר תגידי לי לאיזה מטבח היא הלכה?" "היא הלכה לפני עשר דקות לכוון ההוא." והצביעה לזנב המעבורת. הוא מצא אותה בשקע המזוודות שסמוך למטבח המרכזי, יושבת על ארגז מזון כתום ומחזיקה בידה דף נייר מקומט. כאשר זיהתה אותו קיפלה את פיסת הנייר ותחבה לכיס שמלתה. היא חייכה אליו חיוך גדול מאד. כמו מישהי שמכירה אותו חמישים שנה וחמישים שנה לא ראתה אותו. הוא לא יכול היה שלא לחייך בחזרה. בנות קטנות המסו אותו לאטומים וזו הבעירה לגמרי את ליבו. הוא התיישב לידה ואמר לה. "תפסיקי לחייך אני צריך לדבר איתך." היא גלגלה צחוק. "אני יודעת. אבאל'ה." "מה מצחיק אותך כל כך?" "אתה באמת רוצה לדעת?" "לא, את יכולה להיות רצינית לכמה רגעים?" "אני אשתדל." ועצרה את פיה מלחייך, לבסוף נרגעה. הוא הביט בה לשעה קלה. "משהו בטיסה הזו מתפקשש." "את זה אני כבר יודעת. מה עוד אתה יודע?" "אני יודע שהמעבורת סטתה מהמסלול שיועד לה. היא נמצאת בנסיקה קלה, לא יודע לאן." "ומה אתה עושה בנידון?" הוא פלט אנחת יאוש. "כלום." "אתם הטייסים לא אמורים לשלוט בכיוון של המעבורת?" "מאד, והמכשירים דווקא מחווים שהיא בשליטה נפלאה." "ו..?" "וזהו." "מה זהו?" "זהו, המכשירים אומרים שהכל בסדר ואני אומר שהמעבורת לא בשליטה. אני גם אומר שהאנשים במעבורת כולל הקברניט הדיילים את ואחותך – משהו לא בסדר אתכם." "ואתה בסדר?" "אולי כן." "זה הכי חשוב אילן." "רפאלה, איש הקקטוס הזה, מיהו?" היא הוציאה את פיסת הנייר מכיס שמלתה ולפני שנתנה לו, בזריזות מפליאה נישקה את כף ידו. אילן פתח את קפלי הנייר והביט בציור מדוקדק של פניו. משהו בתמונה כמו הגיב לאחיזתו אבל היתה זו הרגשה קלושה מאד. "מה זה?" שאל אותה. "אתה בודאי מזהה - לא?" "כן, אבל מי צייר את זה?" "סולי, היא עושה לי ציורים." "יש לי הרגשה מוזרה כשאני מסתכל בציור הזה רפאלה , מה יש בו?" יד שמנה חטפה את הציור ממנו, הוא זרק את ידו לתפוס שוב והחטיא. סולי הביטה ברפאלה שהיתה המומה. הציור היה בידה הרחוקה. "סולי, אל תעשי את זה?" היא החלה לקרוע את הציור ורפאלה צרחה. "די סולי, נגמר המשחק – ניצחת! ראינו אותו סולי - די!" משהו קרה לאילן, הוא איבד את ראייתו באחת מעיניו ולאחר רגע חזר לראות בה. וכעת לא ראה בה את רפאלה ולא את סול, הוא ראה את הקברניט ירדן ישב במושבו טרוד בקריאת המסכים. עינו האחרת עדיין ראתה את רפאלה, היא היתה עלובה ושבורה, היא העזה להביט בו לקצרה ונשכה את שפתה. הוא לא ידע מדוע אבל כל מה שרצה, היה לומר לה זה שהוא לא כועס עליה. הציור נקרע בידה של סולי ואילן ישב בכסאו בתא הטייסים. תל אביב עילית היתה גוש אפור שחור בעל בליטות פה ושם, שכעת התגלגל לאיטו מספר קילומטרים לפניהם. לאחר הנחיתה ירדו שאול ירדן ואילן אל תא הנוסעים לברכם לשלום. עיניו של אילן בהו בקהל הנוסעים שמיהר לברוח מן המעבורת. הוא לא הצליח למקד את מבטו, לפניו השתפך נהר נוסעים אל תוכו של אולם קבלה ענק. דבר מה הדהד במוחו - בעל חשיבות, וחימם את לבו, הוא נזכר בבתו הקטנה ובאישתו. לעזאזל, לאן הן הלכו?

Chenia

New member
100% צודקת, חכי לתיקון...

טעות, נראה לי שמה שברור לי ברור בסיפור. ולא הוא. חסר קצת הרבה רקע מסביב לאילן בכדי להבין את זה - משהו בהיסטוריה שלו: המשפחה שלו. היא לא משפחה, "נו איך אומרים את זה, רגילה". הוא חי בתוך תרגיל נקמה מרושע. אני אנסה שוב מאוחר יותר. תודה.

למעלה