בינה יתרה 1

Chenia

New member
בינה יתרה 1

עיניו של אילן בהו במאות ראשי האנשים שחלפו לפניו. הוא לא הצליח למקד את מבטו, לפניו השתפך נהר נוסעים אל תוכו של אולם קבלה ענק. כמה רגעים חלפו, מאות נוסעים חלפו כשהתעורר מחלומו. משהו הדהד במוחו, הוא נזכר במעבורת שלו, היא תמריא בעוד ארבעים וחמש דקות. המחשבה על כך גרמה לכאב עז במרכז ראשו. הוא שוב מאחר. כשניסה להשקיט את מצפונו בכך שטען, שפעם זו אינה באשמתו – הרי הקפיצו אותו ברגע האחרון, כאב הראש התחזק מעט. הוא הזדרז למצוא בקע דק בתוך נחילי הנוסעים שלפניו, ואז כמו גרגר אבק, נשאב ונעלם. הוא לא היה מהמקללים ומהדוחפים אבל דאג להיצמד לגבו של טיפוס לחוץ ולא נימוסי. ההמון העוטף אותו נע אל עבר נקודת הרישום-הראשוני. הוא קיווה שהקבוצה תבלום בזמן. הם בלמו. אז החלו הקללות. הוא החליט שכעת הזמן לבצע את הקפיצה אל עבר קיצור הדרך. המרחק היה קצר, אך בכל רגע שחישב לזנק, הזדמן נוסע ועמד בדיוק בדרכו. כעבור דקה הרגיש שאינו יכול להתאפק. הוא נחת על נוסע זקן שנפל מיד על הרצפה הלחה. הלה הביט בו בהשתאות. "חמישים שנה אני טס מכאן. לא ראיתי דבר כזה! קפיצה על בן אדם שעומד באמצע התור. איזה סוג של אידיוט? לא ראיתי דבר כזה!" הוא עזר לזקן לעמוד והלה לא הביט לעברו יותר. כשהמשיך בדרכו שמע גרגור אחרון מכוונו של הזקן. "מפגר כזה, אף אחד לא יאמין לי." לאחר דקות בודדות כבר עמד בשטח שערי העזיבה. הרצפה המתכתית השתרעה על אלפי מטרים רבועים. הולו-פרסומות השתוללו בחלל האולם, הן החליפו מצורה לצורה, לעיתים הסתלסלו כעשן דק ונעלמו אל תוך התקרה, לעיתים בצעו מחול עליז ומתגלגל, וכשסיימו הצגתן, המשיכו בטיסה בינות הילדים המשולהבים. הולו-פרסומת אחת הסתלסלה ולפתה את רגלו של אילן, היא השמיעה גניחה מוזיקלית קצרה. "אנחנו רוצים את הכסף שלך אדוני, ובתמורה, מוכנים לתת הרבה פחות – בנק קרדיט לאומי, היחידה לחליפת מטבע." הוא ניסה למעוך אותה, מבלי הצלחה. הוא פסע מספר צעדים מהירים, כשלפתע נוכח שמשהו עדיין כרוך ברגלו. היא שוב זמרה. "נפגעת הא? זו היתה בדיחה אדוני, באמת יש לנו שערים טובים. היי! לאן אתה הולך? אני מקווה שאתה לא ניגש לקצביה של פועלים? רגע אחד! חכה רגע! אני על אחוזים!" אילן הוציא מצת אלקטרוני מכיסו וההולו-פרסומת יבבה ונעלמה מיד. הוא ניגש לדלפק המידע ודיילת חמורת סבר פנתה אליו. "במה אפשר לעזור?" כוונה לא ניכרה בה. אילן הביט בשעונו. שברתי שיא, לחש לעצמו. ולדיילת אמר, "המעבורת שלי ממריאה בעוד עשרים ושתיים דקות." היא בהתה באויר שמימין לראשו. "אז מה אתה רוצה ממני. תתפוס את הבאה." אילן חשב שהיא מתחזה לדיילת, ולבסוף החליט שמנת משכלה עדיין אינה חורגת מדרישות התפקיד. "המדים שלי, לא עוזרים לך להבין את השלב הבא?" הוא הבחין בשינוי מזערי במבטה. כנראה שיש סיכוי לחש לעצמו. "תשמע חבוב, מבחינתי השלב הבא זה המכבסה, ואתה בטח צוחק אם אתה חושב שאני מחזיקה משהו כזה בתוך הדלפק?" אילן היה משוכנע שאחרי הלידה הזו הוריה הסתפקו בעוד מספר דגי נוי ודי. הוא נבח חלושות משום ששכח מה רצה לשאול. מצחה התכווץ. "אמרת משהו?" "שאלתי היכן השרוול של ארבע חמש אפס?" היא הצביעה לכוון צפון ונעלמה תחת דלפקה. הוא נלחם בעצמו האם להסתמך על הכוון שהראתה לו, כשהברירה היתה להיוועץ בהולו-פרסומת. הוא וויתר על כך – המצת יהיה הכרחי לדברים חשובים יותר – הוא השתוקק לעשן. כשנכנס בפתח השרוול, התרומם דרגשנוע משמאלו והמתין. הוא התיישב בחוסר סבלנות והביט אל מעל ראשו, הולו-פרסומת ריחפה בעצבנות כמטר וחצי מעליו. עוד לפני שהספיק לעמוד ולברוח, החל הדרגשנוע להאיץ. הפרסומת הפוטונית תוכננה להנעים את חווית הנסיעה אל שער ההמראה, בהקרנת מצגת פרסומות לקניית מוצרים מסוגים כאלו ואחרים. הוא ניסה לחשמלה בעזרת מצתו, כשפעמיים כמעט ונפלט מהדרגשנוע שאץ במהירות מפליאה. לבסוף התייאש והתיישב במקומו כשהוכרח לצפות באותה הצגה בפעם השישית. הדרגשנוע החל להאט וכעבור זמן קצר עמד. ההולו-פרסומת נעלמה מיד. מימין למסילה נפער פתח רחב שהוביל למסדרון בוהק שקצהו לא נראה. הוא התרומם ממושב הדרגשנוע וחיש קל רץ אל תוך המסדרון. שמשות זכוכית ארוכות הבריקו בניקיונן; בעדם ניבטו מאות נורות של משטחי ההמראה והנחיתה. כחולות וירוקות, הן רצדו כשעשן דק אופפן. כעבור מספר צעדים ראה את חרטומה העגלגל של המעבורת, תחתיה היו עסוקים כמה אנשי אחזקה, שניים דברו תוך כדי שהצביעו על כן הנחיתה. סילונית קטנה ריחפה בקרבת מקום, היא נשאה את הסמל העגול של משטרת הנמל. כעת החלו אוזניו לשמוע ברעש שבקע מהשטח האווירי. כשהגיע למקום שנראה כסופו של המסדרון, פגשו עיניו בשער זכוכית ובדיילת. היא חייכה אליו ואמרה. "אתה אחרון, אתה יודע?" הוא קרב את ממשקו למול מעגל ירקרק שלפתע נדלק במשקוף הזכוכית. שניהם צפצפו, והדיילת הורתה לו לעבור. מעברו השני של השער נמתח שרוול דק, קירותיו היו חשופים ושריקות לחץ אויר לחשו ברקע; התאורה לא היתה מספקת וריצדה בעצבנות. אילן ידע שאין זה שרוול הנוסעים, שאלו נותקו לפני כחמש עשרה דקות לערך; והלה שימש לתחזוקה בלבד. כעבור פחות מדקה, עמד ליד דלת המעבורת כשראשו מבצבץ פנימה. הוא היה באזור הזנב, רעש התנורים שחיממו את מנות הארוחה הראשונה, החריש את אוזניו. הוא קפץ מעבר למפתן הדלת ונבלע בהמולת המטבח. דיילים התרוצצו מימינו ומשמאלו, חלקם סופרים מנות מזון, אחרים מכינים את עגלות המשקה ואחד ניהל רשימה שאותה אילן לא הצליח לקרוא. דייל שמנמן וחייכן ניגש אליו. "אדוני, ישנה בעיה כלשהי?" אילן מתח את פיו לצדדים. "הגעתי הרגע." הוא קרץ. "הקפיצו אותי." הדייל החריש והרכין את צווארו באופן מוזר. "תשמע, אני לא מקנא בך." ותוך כדי שנעלם, אמר "תמיד יוצאים בזמן, אתה יודע?" אילן ידע זאת היטב, הוא הביט בשעונו, וזה הראה שנותרו עוד כשמונה עשרה דקות. הוא התקדם בתוך מעבר צינורי בעל זגוגיות כהות, בעדן נראו הנוסעים בקושי רב, אך הוא זיהה שורות שורות משני צדי המעבר. הצינור היה ריק, ומלבד פתח שנפער להיות כניסה למחלקה מסוימת לא היה כל שינוי. לאחר כשתי דקות הגיע לקצה, שהתרחב להיות צומת דרכים בין הצינור לבין דלת הכניסה הקדמית של המעבורת. שתי דיילות מבוגרות עמדו בקרבת הדלת ועסקו בשיחה כשהן מביטות בממשק אישי שאחזה אחת מהן. כשהגיח ראשו מן הצינור, קפצו בבהלה, והממשק נשמט אל עבר הרצפה. אילן דחף בזריזות את רגלו השמאלית והמכשיר נחת על מגפו. הוא אסף אותו והגישו להן. "ערב טוב", אמר בשמחה. "שמי אילן אני המחליף." נראה שהן שבו לנשום. אחת מהן אספה את הממשק מידו ואמרה. "מצטערת, שוב, מה שמך?" "אילן אורון." הדיילת העבירה פקודה קצרה אל ממשקה ולאחר רגע קול גברי בקע ממנו. "כן עדינה!" היא קרבה את הממשק אל פיה. "קפטן ירדן, ישנו כאן מחליף בשם אילן אורון. מה לעשות איתו?" הוא נשמע חסר סבלנות. "מה זאת אומרת? תכניסי אותו!" היא פנתה אליו בנועם. "כדי שתכנס, השאר כאן את המזוודה, אני אדאג לאכסן אותה." ומיד קרבה את ממשקה אל דלת מתכתית שעמדה בקצה המסדרון, זו נפתחה וחשפה גרם מדרגות לולייני. אילן עבר בפתח הדלת וטיפס בזריזות. המדרגות הסתלסלו בסיבוב בודד, וכשראשו הציץ מבעד לרצפת המפלס העליון, ראה את תא הטייסים, אפוף בחשכה נעימה. זמזום המכשירים חדר מיד אל תודעתו ופינה כל מחשבה אחרת. הוא התיישב בזריזות, ושקע מעט בתוך במושב.

Chenia

New member
בינה יתרה 2

"ערב טוב קברניט ירדן, זה כבוד ועונג לטוס איתך." שאול ירדן תקע בו מבט זקן ולא ממוקד. "עוד כמה דקות והכבוד היה בורח ממך." הקברניט הניע שתי ידיות לקצה הילוכן והחזירן למקומן הראשון. הוא דיבר במהירות. "אני סיימתי בדיקות חיוניות לפני טיסה, כעת הגיע תורך לבדוק את ההינעים האנכים." הוא החריש לרגע והמשיך. "אני אמריא. אתה על הקריאות והקשר. ברור?" נראה שלא המתין לתשובה. "שעה לאחר ההמראה תצא להפסקה – שלוש שעות, ושוב נתחלף. שבע שעות לתל אביב עילית! אם יאשרו לנו טיסה בגובה שמונים." עוד לפני שסיים את דבריו, נבר אילן במחווני ההינעים האנכיים. מרקע ירקרק הותקן במרכז לוח השליטה המרכזי, וזה מוקם בדיוק מול פרצופו. הוא הצטרך להחליף מספר מסכים בכדי ללמוד את הקריאות הדרושות. הכל היה תקין. נורה אדומה הבהבה מעל לראשו, הזכירה לו את מערכת היקיצה שבביתו. הוא הביט אל מרקע גדול שנדחף בינות המושבים, העביר את ידו מעל למרקע אל עבר סמל השמע. הסמל שינה צבעו לבהיר יותר, וקול תקתוק בקע מעל לראשו. הנורה האדומה צנחה באטיות לכוון מטה, מגלה מיכל קטן. אילן הסיר את המכסה וחילץ אוזניית דיבור. ברגע שהניחה על ראשו, שמע קול גברי נמוך וברור. "ברוך הבא מר אורון, שמי שי - המחשב המרכזי של המעבורת, איני חושב שנפגשנו. בכל מצב ובכל מזג אויר, אני מאחל לך עבודה נעימה. ו... מחכה לך הודעה חדשה." "עשר דקות לפני ההמראה." הדהדה האוזנייה בקולו של המחשב המרכזי. הוא קשר את עצמו וסידר את מרחק המושב. התא הוצף באורות המסכים שכווננו על ידי מחשב הטיסה. מחווני הטיסה העיקריים הותקנו במסך גדול בלוח המרכזי, כך ששני הטייסים קראו את המידע שהציג בקלות רבה; יתרת המסכים הקיפה אותם מכל צדדיהם ומעל ראשם. נגיחה קלה הורגשה, ואילן זיהה את אחרון שירותי הקרקע מתנתק מן המעבורת. כעבור שתי דקות שמע שוב את קולו של שי באוזנו. "קצין ראשון אילן, מיותר לומר, אך אנחנו יוצאים בזמן. המראה דרך פס אווירי ד', פינוי מירבי עד חמש דקות – עמוס כרגיל." הוא נדם לרגע ושוב המשיך. "לחץ ברומטרי - עשרים ותשע בר, לחות - ארבעים אחוז, טמפרטורה – תשע עשרה מעלות." שוב שתק. "הבקר האוטומטי שצוות לנו הוא גד שלוש והאנושי שמו שלום ונטורה. ועכשיו לחלק המעניין: גובה טיסה שמונים, מהירות טיסה מאך שתיים נקודה שתיים. המראה בעוד ארבע דקות. עבודה נעימה." אילן כווץ את עיניו והפנה את ראשו לחלון שמימינו. אדם בודד עמד בשטח ההמראה, לא זז ממקומו. לבוש מסורבל כיסה על כל גופו, ופניו הציצו מבעד שמשת זכוכית מוארת, הוא היה משופם ופניו נראו מקומטים. בידו אחז במקל מואר והביט בקביעות בקברניט ירדן. המחשב המרכזי שוב דיבר. "צוות טיס, דקה להמראה." אילן לא הבין מדוע האיש נשאר בסביבת המעבורת כאשר נותרה דקה להמראה. הוא הפנה את ראשו אך האיש נעלם. הקברניט ירדן היה טרוד בנתינת הוראות אחרונות למחשב הטיסה, וכשאילן פתח את פיו לומר שהוא מוכן, הוא הרים את יד ימינו בתנועת השתקה ובידו השמאלית החזיר מתג מהבהב בעצבנות למצב שקט. המחשב המרכזי הודיע. "תא נוסעים מוכן, עשר שניות להמראה..." "חמש, ארבע, שלוש, שתיים, אחד, המראה..." הקברניט ירדן הניח את ידו הימינית על ידית ההינע האנכי ובעדינות רבה דחפה כמה מעלות לכוון הכח. ידו השמאלית לפתה את ידית הטיסה. המעבורת הזדעקה ברעידות קלות אך מאנה להיפרד מהקרקע. אילן קרא בקול נתונים ממסך ההינע המרכזי. "דחף – שבעה אחוז, חום פליטה אלף מאתיים וארבע מעלות." שאול ירדן המשיך לדחוף את ידית הכח. אילן שוב קרא. " דחף – עשרים ושלושה אחוז, חום פליטה אלף תשע מאות ושש מעלות." המעבורת התפתלה בתנועה חדה והתנתקה. "דחף – עשרים וארבעה אחוז, חום פליטה אלף תשע מאות ושישים מעלות." המחשב המרכזי דיבר. "גובה ארבעים רגל, מהירות אנכית אפס, מהירות אופקית אפס. פס אווירי מתחיל בגובה אלף רגל." הקברניט המשיך לדחוף את ידית הכח. המעבורת התרומה במהירות ממקום ריחופה. אילן הביט כיצד אורות משטח ההמראה מתרחקים במהירות, מספר גדול של מבנים התאספו סביב ובכל רגע שהגביהו, נוספו עשרות מקורות אור חדשים אל תוך גזרת חלונו. המחשב המרכזי הורה להם שהם קרבים לרום אלף רגל, בינתיים מהירותם האופקית היתה אפס. ברום אלף קרה דבר שתמיד ריגש מחדש את אילן, למעשה הדבר ריגש את כל מי שהיה במעבורת. כאשר המעבורת ריחפה ברום אלף רגל מעל הקרקע, הקברניט ירדן הורה למחשב הטיסה לבצע את תוכנית הטיסה לרום שמונים. התגובה הגיעה ללא כל עיכוב. אילן חש כיצד גבו מחשב לבקע את מסעד מושבו; זמזום ההינע האופקי נשאר מקור הרעש היחידי, ומלבד שברגע אחד הפכו השמיים לשחורים דבר לא השתנה. המעבורת שעטה אל-על בעוד היא מאיצה למהירות מאך שתים נקודה שתיים. בשלב זה הפכו הטייסים למעין נוסעים, כאשר מלבד להתבונן במתרחש לא השתתפו אלו בהטסת המעבורת. מחשב הטיסה שלרוב היה בעל שעות טיסה רבות יותר מאשר לכל טייס חי, סיפק תחושה איתנה של בטחון. המעבורת נסקה בזווית תלולה, כשהיא רועדת קלות. אילן בדק את מסכי ההינעים – הקריאות היו תקינות. הקברניט היה מרוכז כולו בשעוני הטיסה והארת המרקעים הקרינה שורות צבעוניות על פניו. כארבעים דקות לאחר ההמראה החלו הרעידות להעלם. זמן קצר אחר כך זווית הנסיקה פחתה והתמתנה, כך שכעבור חמישים וחמש דקות לאחר זמן ההמראה, נמצאו בטיסה אופקית לכדור הארץ ומבלי נסיקה נוספת. המחשב המרכזי דיבר, "צוות טיס, קיבלנו אישור על זיהוי חיובי מבקרת החוגה הארצית. מחשב הטיסה דווח על גובה טיסה שמונים ומהירות אופקית מאך שנים נקודה שנים." הוא החריש לרגע ושוב דיבר. "קברניט ירדן, אורך התור לחלון החלל - שלושים ושבע ספינות. זמן יציאה משוער - ספירה לאחור שלוש שעות וארבע עשרה דקות." הקברניט מלמל משפט מבולבל שנשמע כמו, "חלון אחד לכל העולם – איפה נשמע דבר כזה?" והנהן בראשו לשלילה. גופו היה כפוף אל עבר תיבה אפורה שהותקנה תחת הלוח המרכזי. שתי נורות בצבצו מתחתיתה. היתה זו תיבת הפרוטוקול, אילן זכר שבמאה הקודמת כאשר עדיין שמשו מטוסי הסילון להיות ציר מרכזי בתעבורת נוסעים, אז נודע שמה - כקופסא השחורה. בתחתית הקופסא הבהבו כעת שתי הנורות בעצבנות גוברת, ולאילן קשה היה להחליט מבין הקברניט או הנורות, מי עצבני יותר? לבסוף פסק שהנורות עדיין מראות איפוק כלשהו. הוא הפנה את מבטו אל מחוץ לחלון, חשכה סמיכה קיבלה את פניו ובתוכה היו לכודים אלפי ואולי עשרות אלפי כוכבים זוהרים. גם הלבנה התפארה בזוהרה, ונתלתה ברקיע השחור כמגן בוהק של לוחמים, היא היתה גדולה ומכותשת, היא היתה יפיפייה. היא הזכירה לו את כל הלילות ששכב במיטתו וחיפש אותה מבעד לחלונו, לעיתים רחוקות הם היו נפגשים – הוא והיא. תמיד היתה בשמלה לבנה – מושלמת, והוא תמיד בפיג'מה – מפוספסת. הוא הביט בה, וגם היא החזירה לו מבט, וכשבא ענן וכיסה את גופה – הוא תמיד נרדם. הקברניט העירו מחלומו. "אילן, אתה פנוי רק תישאר בהאזנה." המילים פגעו בו כדלי מים קרים. הוא היה המום, לא מתוכן הדברים – שהרי ידע על כך מראש, אלא שהוא העדיף להישאר עדיין בתא הטייסים והוראת הקברניט נשמעה לו כה רחוקה מהמציאות עד כי חשב שמא חלם ובאמת לא שמע דבר. הצווחה שהגיעה לאחר שניות ספורות איפסה את מבוכתו. הוא התיר עצמו מסבך החווט ומקשירת חגורות הבטיחות ונעמד. הוא הביט בקברניט והלה היה טרוד עדיין בתיבה המהבהבת. הוא בירך את אותו לשלום ויצא בכבדות.

Chenia

New member
בינה יתרה 3

בעת שירד בגרם הלולייני, חשב לעצמו – תל אביב עילית! זמן רב חלף מאז הפעם האחרונה שביקר בתחנת החלל וזיכרון הפעם הזו גרם אצלו לתחושת אי נעימות. הוא נזכר כיצד במשך שבועיים היה אסיר אומלל. מחשב ההגנה של תחנת ת"א עילית סירב לאשר את זהותו כישראלי יהודי. ממשקו האישי וטביעות אצבעותיו אמנם זיהוהו, אך ללא הועיל – "רום", כך שמו של מחשב ההגנה של תל אביב עילית, לא ויתר מעקשנותו. לאחר שבועיים מפרכים, שבהם הצטרך להוכיח ל"רום מעלתו" שהינו בעלו הבלעדי של הגוף שהוא נושא עליו – וזה העמידו במצב דחוק במיוחד, משום ש"רום" טען שטביעות כף ידו אכן מוכרות לו, אך מישהו בעל שם אחר כבר נושא את אלו הידיים בתוך התחנה. שבועיים חלפו והגנב הידיים נתפס, כשעל ידיו כפפות הזיהוי המפלילות. הברנש הוצא לחופשה בריק ואילן קיבל חזרה את זהותו. עדיין, הפגישה הקרובה עם "רום" העיקה עליו. אילן יצא אל תא הנוסעים. כמה רגעים חלפו עד שהתרגל לקלחת האירועים. אנשים עמדו ודברו, מזגו משקאות, קראו עיתונים, וכמה סתם חילצו את אבריהם. היו שהתרוצצו. אלו, ילדים היו, בעצומו של משחק "תפוס אותי", ובעיקר ניסו לתפוס מרחק מהוריהם. ילדה נוספת עמדה שם, בודדה. היא אחזה גביע זכוכית ובתוכו שקשק משקה זהוב. עמידתה היתה משונה, היא הטתה את רב משקלה על רגלה הימינית והשניה תופפה בעצבנות. היא הביטה היישר אל תוך עיניו של אילן. מאחורי גבה התנשפה אישה מבוגרת, היא נראתה מפוחדת ואולי מותשת. מבט מעריץ הועף בילדה, והיא נשמעה פייסנית. "רפאלה, הפעם אני חושבת שאוכל לנצח אותך! משחק חוזר?" עיניה של הילדה עדיין היו תקועות בפניו של אילן אך התכווצו באכזבה. דומה שציפתה לשמוע את האישה ולבסוף קטעה את שתיקתה. "סולי?" המלווה ענתה במהירות. "משחקים?" מבלי להחזיר מבט אמרה, "אני רוצה שתכירי את הקצין הראשון שלנו," היא הגתה את שמו באטיות, "א י ל ן א ו ר ו ן." הילדה שכעת הפרידה לכל היותר אצבע בין פניה לבין פרצופו של טייס זועם שזינק עליה, חדלה מלנשום ולכמה רגעים התפתל צווארון חולצתה בידו של אילן. הוא לחש, "לא היתה הכרזה..." ואת הסוף ריסס, " על שמות הטייסים!" "אתה מוכן להרפות עכשיו?" קולה נחנק במאמץ להסתיר את עלבונה. הוא הניח לה. "אני לא זקוקה להכרזה אילן, בטח לא על מה שנודע לי לבדי." "מה הדיבור המסתורי הזה? לבדי! מי אמר לך את שמי?" "בגישה שלילית שכזו, אני לא אמשיך לדבר איתך." הוא נכשל בחיוך זעיר והשתלט על עצמו במהירות. "את יודעת שאת חצופה?" "ואני דמיינתי שתהיה חביב." "שמעי, אמרי לי כיצד נודע לך שמי ואולי החביבות תתעורר בי." "אני חורגת לגמרי ממנהגי - לדבר עם גסי רוח? אני מקווה לסלוח לעצמי." האישה שעמדה מאחור התקדמה לכוונם כשהיא מנסה להשתלט על פיהוק מתוכנן. היא ניסתה להפגין יותר שליטה ואמרה, "אנחנו מבקשים את סליחתך אדוני הטייס, מיד נחזור למקומנו." אילן החליף לנימה פחות מאיימת. "אני מבין שאתן קשורות אחת לשניה. אולי תאמרי לי מה הקשר שלכן אלי?" בעדינות מופתית דחקה את עצמה בינות אילן והילדה, וכאשר חשה בחלוף הסכנה, דיברה חסרת התלהבות. "שמי סול נחושת." "מי הילדה?" "על איזו ילדה אתה שואל?" "זו שמאחוריך!" הוא הפנתה את ראשה בזריזות לאחור ושוב חזרה להביט בו. "רפי?". אילן הניד בראשו. "אהה.. היא אחותי הבכורה." אילן שוב הניד בראשו, הפעם אותת לחוסר סבלנות. "הבכורה?" היא עיקמה את שפתה במבוכה וקרבה אליו על מנת ללחוש. "היא מוזח." דבר מה כמו סטר על פניו - מוזחים! הם הצטיירו לו כדמויות מעוותות מעורפלות ששוגות בהזיות. הם הרתיעו אותו כאשר חשב עליהם והבעיתו אותו כאשר קראו את מחשבותיו. הילדה קרבה עד לפני רגליו ונעצרה, היא הרימה את ראשה וחייכה; הוא ראה שחיוכה עקום. היא הושיטה את ידה אל עבר פניו, גם ידה נראתה משונה. ומשהו קרה לאילן, שלא ביוזמתו. משהו החל להצטייר במוחו; כעת, תקוע באדמת אבן מחורצת, הצטייר שיח קוצים יבש וערירי. הוא חש צימאון ולמול ראשו ראה יד קטנה, היא אחזה גביע זכוכית ובו משקה זהוב. הוא הידק אצבעותיו סביב בסיסו של הגביע. לפתע, שיח הקוצים השתנה והחל מצמח עלים ירוקים ודקים, הם כיסו אותו והסתירו את כל קוציו. הוא חש בוז כלפי הצמח שהסתתר תחת המעטה הירוק והרך. רגע נוסף חלף כאשר חוסר עניין השתלט עליו. דבר מה הרפה ממנו, ולאחר מכן שמע קול התנפצות. לצד רגליו נערמו שברי זכוכית, נעליו היו לחות מהמשקה שנשפך. זמן מה עוד המשיך לעמוד במקומו ולבסוף שמע קול – קול אמיתי. מישהו דיבר אליו, ונשמע מתחתיו. היתה זו המוזח הקטנה. "אילן, הכל בסדר איתך? לרגע הבהלת אותי. הכוס שהחזקת נפלה מידך... אילן?" הוא חש כיצד חשיבתו חוזרת לשליטתו. הוא הרגיש מבויש, אך היה גאה מכדי להודות שלא היה בשליטה. הגאוה, נחנקה במהירות. הוא הביט בפני הילדה, וכמו צל כיסה אותן, הן היו אפורות. אילן רכן אל גובה פניה, ולחש באוזנה, "רפאלה, לא הזמנתי אותך לבקר בתוך הראש שלי, לא נהניתי וזה לא היה מכובד – והחקיקה החדשה קוראת לכך אונס. אם תרצי לספר לי מה קרה לקקטוס שלך בגשם הראשון, בפעם הבאה תדברי אלי כמו שאר הילדים." רפאלה הביטה בו ושתי גבותיה התרוממו להן בעדינות ילדותית, שמלתה האפורה נרעדה מקפיצות רגלה. באטיות קרבה את אצבעה אל עבר פניה וזו נחתה על שפתיה. הוא לא הספיק להזדעזע מתנועת ההשתקה שכוונה אליו, כששוב אחיזתו נחלשה. הקקטוס הירוק והעסיסי חזר לתודעתו, הפעם לבש צורת אדם קוצני וירוק. האיש הביט בו. ידיו היו עסוקות מבלי להראות את עניינן. הוא לא הסיר את מבטו מאילן גם לא לרגע. ואילן הפליג בחוסר שליטה, רק בהה בו. הוא ראה שהאיש מחייך אליו ללא הפסקה. רגועות, כך נראו פניו והוסיפו להיות כך ללא שינוי. אילן לא הבין את סיבת האיש לחייך; הדבר לא הפריע לו. גם לא ספק אחד התעורר בו לקלקל את מה שהרגיש. האיש גרם לו לחוש נעימות חזקה במיוחד ואילן לא רצה להלחם בזה, הוא הרגיש שלא צריך להלחם בזה. היה לו טוב וזה המשיך ללא הפסקה. הוא לא הרגיש בזמן שעובר, לא הרגיש כיצד הוא עומד קפוא במקומו בשרוול תא הנוסעים. גם לא הרגיש במוזח הקטנה שעמדה מתוחה לצד נעליו הגדולות. המציאות הוקרנה למוחו כסרט, ובאופן זה היה כבול. משהו השתנה, אילן הרגיש כאילו סיכה עדינה דוקרת את הרגשת הביטחון שלו. את הידיים של האיש לא ראה ומשום כך לא ידע במה הן עוסקות; כמו הסתיר משהו. ושוב התגברה הנעימות, נלחמה בו חזרה והוא התקשה לחשוב שהלה מסתיר ממנו דבר, הוא הרגיש שהוא לא מאמין לעצמו, ואף יותר מכך, התבייש על מה שחשב. חלפו מספר רגעים ושוב הרגיש בשינוי, כעת חש שכל רצונו של הלה, היה להסית את תשומת ליבו מדבר-מה וחיוכו החל להיחלש. להפתעתו ראה אילן שידיו של האיש נגלו. הן אחזו בפיסת נייר. אילן היה קרוב מאד לדף הנייר, כל כך קרוב, שהדבר התל בו, כך שכבר לא ידע היכן גופו שלו. הנייר היה קרוב אליו עד כמה שגופו שלו יכול להיות קרוב אליו. הדברים עשו דרכם למוחו ולבסוף התחברו, באיטיות רבה אמנם אבל ההבנה הצטרפה. זה הוא שנמצא בין הידיים הירוקות. האיש המוזר הזה אוחז בו כבדף נייר. כל מחשבה שחשב נכתבה על הדף במהירות שהדהימה אותו, היתה מדויקת לכל הפרטים והוא לא היה בטוח שסיים לחשוב לפני שזה סיים לכתוב. הוא התפלא על עצמו שלא לא ניסה לעצור את שטף מחשבותיו, ורק יצר עוד ועוד מחשבות כשעדיין אותן הפנים הירוקות והמחייכות הרגיעו אותו. הציור במוחו התחדד ואיש הקקטוס עדיין ניבט בו, קוצים חדים וארוכים בלטו מאחורי גבו. הנייר כבר לא נראה בכפות ידיו וכעבור רגע נמוג המחזה.

Chenia

New member
בינה יתרה 4 - לא סוף הסיפור, תודה.

הוא שוב מצא את עצמו בתנוחה מושפלת וריקנית ותקע בה מבט מוזר. הוא שוב רכן אליה, הפעם שתק ולא הוכיח. היא קרבה את פיה לאוזניו ולחשה. "זה חלום רע שיש לי מההמראה. וכרגיל סולי אמרה שזה כלום." היא הפנתה מבט קצר אל האישה שעמדה בקרבתה ומיד החזירה פניה. "היא רוצה לשחק, זה העניין שלה - לא מבינה שתמיד אנצח." היא פסקה בכדי לנשום. "זה גרם לי להיות עצבנית, עזבתי אותה באמצע המשחק, ואז ראיתי אותך." היא בהתה בו והתאמצה לחייך. "אתה נראתה לי מאד רענן, מתאים הייתי אומרת. הייתי חייבת לחלוק את זה עם מישהו לא משפחתי, עם גבר." בשתי ידיה היא לחצה על אמות ידיו, כך רמזה לו לכפוף שוב את גבו. וכשראתה את פניו בגובה פניה המשיכה. "אתה מבין אילן? אני לא חולמת. לעולם לא חלמתי. החלומות שלי אם אפשר לקרוא להם כך, הם מחשבות של אנשים אחרים. וגם מחשבות זה לא מדויק, זה משהו בין רגשות למחשבות. אבל בכל אופן, ללא דמיון. חוש הדמיון לא קיים אצלי או לפחות לא בא לידי ביטוי. אולי תתקשה להבין את זה, אבל מה שאני יכולה לומר לך זה שהמוח שלי פתוח – מאד פתוח. כמעט ואין לי שליטה על כך, הוא כל הזמן קולט את הסובב אותי. לא יכול להיות דמיון במצב כזה, הכל קשור למציאות. גם כשאני ישנה הוא עובד. הדמיון קיים במוח סגור, לא טלפאתי, לא מוזח. שם יש מקום, יש זמן, יש עצמאות." היא הדקה אצבעותיה סביב זרועותיו. "אני, לא עצמאית אילן ואני לא מרמה אותך. משהו בטיסה הזו מפחיד אותי." אילן קפא כמו קרחון זקן, הוא רצה להסתכל תחתיו ולראות שטיח אפור מלוכלך בשארי מאכלים. הוא ראה שמלה אפורה וילדה קטנה מביטה בו בקוצר רוח. הוא רצה להיזכר לאן מועדות פניו ונזכר באיש הקקטוס. האיש הירוק הזה, הביט בו בעליונות מהולה בחשדנות. הוא שיחק איתו, וזה לא היה כל כוחו שמופנה אליו, רק תשומת לב הכרחית. רק לחשוף מה אילן מתכנן לעשות ולא מעבר. אבל מדוע שאעשה משהו. לא היתה לו תשובה. הוא הביט בה מבלי לדבר. עדיין לא הרגיש בשליטתו. אולי הרגיש משהו אבל לא היה משוכנע שזה ממנו ולא מאיתה. רק הקשיב לנשימותיו האטיות עד שחש בדחיפה והתעורר. היא אחזה בזרועו וניערה אותה. "לאן נעלמת? תתעורר!" הוא ניעור וסידר במהירות את מחשבותיו. הוא הסכים עם עצמו שאינו יודע יותר ממה שידע לפני רבע שעה. "זה היה מעניין רפאלה, מרתק מאד. אבל מה בדיוק הייתי צריך להבין?" "זהו בדיוק שגם אני לא מבינה." "אז מה כל העניין? מדוע את דרמתית כל כך?" "עולה לי הרגשה לא טובה מזה." "רבונו של עולם רפאלה, למה?" "אילן, או שאתה טיפש או עושה את עצמך טיפש, המרחב הטלפאתי שאני בדרך כלל יכולה להרגיש סגור. אתה מבין את זה? סגור! זה לא קרה לי בחיי הקצרים, אבל זה קורה עכשיו – בזה הרגע." "סגור? אולי תנוחי ואז תנסי לפתוח אותו שוב?" היא היתה חסרת סבלנות לגמרי. "חסום! על ידי מישהו שחוסם אותו!" אילן ידע שישנן דרכים נוספות לסיים את השיחה המשונה הזאת ואולי גם לשאול את המלווה מה לעשות עכשיו, אך במקום זה הוא הניח קלות את ידו על ראשה והשאירה בוהה בגבו המתרחק. הוא חלף על פני הצומת השניה במורד השרוול, שתי הדיילות המבוגרות שכנראה ניהלו את תא הנוסעים עמדו שם. הוא לא התעכב, לא רצה לדבר עם הדיילים ולא עם הקברניט. הם נראו שקועים בשגרה עד כדי שדבריו החדשים נראו לא סבירים גם לו. בקצה השרוול הציץ לתוך המטבח, מלבד הדייל האחראי לא היתה כל נפש חיה. אילן ביקש מיכל שתיה אישי, ולאחר שקיבלו נעלם אל-על בגרם המדרגות שהוביל אל תאי המנוחה של הצוות. הוא סגר אחריו את הדלת והתיישב על דרגש קבוע בקיר. לאחר שחלץ את נעליו השתרע בצמצום על המזרן. התקרה היתה שטיחית כמו הרצפה, והיתה אמורה לבלוע את קולות הנחירות ולאוסרן מלצאת אל התאים הנוספים. הוא הסתקרן לדעת עם הוא עצמו נוחר, המחשבה על כך עייפה אותו. הוא לגם מן המיכל האישי והעביר את ידו על יחידת השמע, קולות שירה נשמעו בחלל התא וכשהיה קרוב לזהות את שם הזמר נרדם. עיניו של אילן היו סגורות כאשר משהו העירו, הוא הרגיש רעידה בגופו. הוא שכב, עיניו חצי סגורות וידו מקפלת את זקנו לתוך פיו. הנגיסות בזקן התחבבו עליו יותר ויותר. החדר היה ריק והוא הבין שלא התעורר מניעורו של דייל. ואז שוב הרגיש ברעדה. הטלטולים פסקו לאחר כמה שניות. המעבורת שינתה את כוון טיסתה. הוא נעמד מיד והסתכל בשעונו, חלפה שעה וחצי מההמראה. עדיין מוקדם בכדי להתמקם לחלון החלל. לכל הפחות בעוד שעתיים.

Boojie

New member
איפה התגובות שהיו לסיפור הזה?

היתה פה תגובה שלי, אני יודעת שהיתה. ראיתי אותה אחרי שפרסמתי אותה. ואני די בטוחה שהיו עוד. שוב נאכלו תגובות?

Boojie

New member
גם מצאתי אותה בחיפוש.

הנה קישור למקום שבו היא הייתה. והתוכן שלה: ========================== נו? Boojie / כותבי מד``ב ופנטזיה 01:51 | 04/04/04 כאילו, בסדר, אני יכולה להביע חוות דעת עד כאן, אבל מכיוון שהסיפור לא שלם, גם חוות הדעת לא תהיה שלמה. אז ככה: קודם כל, עד כאן לא רע בכלל. הכתיבה דורשת הגהה ויש מקום לשפר את הסגנון, אבל יש תחושה של בניית עולם שלם ורעיונות טובים. אהבתי במיוחד את הרעיון שאנשים עם יכולת על-טבעית לא יכולים להיות יצירתיים, כי המוח שלהם פתוח אל הממשות של העולם. אני לא בהכרח מסכימה עם זה, אבל זו נקודה מעניינת מאד למחשבה. מה שמפריע לי: חוץ ממה שכבר ציינתי (הגהה וסגנון), יש בחלק הראשון של הסיפור תחושה של עומס תיאורי גדול. המון המון המון דברים קטנים שנועדו לתאר את העולם ובמיוחד את הזרות שלו צונחים על הקורא, ובשלב מסוים זה נהיה קשה מדי לעקוב. היה שלב בחלק הראשון שלא יכולתי יותר להלחם בתחושת חוסר האמון שכל זה עורר בי, כשעוד חתיכת עתיד ועוד חתיכת עתיד צנחו עלי בלי הפסקה. אז נכון, טרמינלים הם מקומות גועשים ועמוסים מטבעם, והתחושה הזאת דווקא עברה יפה, אבל העומס העתידני הזה כבר היה יותר מדי, וכבר נתן תחושה מלאכותית. שנית, יש תחושה של שימוש גדול מדי במסלקות מידע - כשהאנשים מדברים, הם מסבירים יותר מדי. לא נורא יותר מדי, קצת יותר מדי. שלישית, ובהמשך לסעיף הקודם, הדיבור של הדמויות מאד לא אמין. הוא פשוט לא נותן תחושה טבעית. והסצינה שבה הטייס מתחיל לחנוק (או משהו כזה) את הילדה הקטנה רק כי היא ידעה את השם שלו - אמא'לה! פסיכופת כזה ואף אחד לא עוצר אותו ומכניס אותו לחדר מרופד קטן? מאד לא אמין. מאד. באופן כללי הרושם שלי חיובי. כשיפורסם שאר הסיפור, נראה אם הרושם הזה נשמר.

Chenia

New member
תודה ושאלה..

פסיכופת לא אמין - הבנתי ואתקן. האם תוכלי להבליט בסיפור דוגמאות נוספות של בעיית אמינות/מסלקות מידע? תאורים עתידניים - הסיפור מנסה להעלות(לא כמסר ישיר אלא כאוירה מלווה) את הניגודיות בין עולם הפלסטיק וההולוגרמות המשעמם לבין העולם האנושי שמשתמר תחת מכות שנויי הזמן. חלק המסוף הינו תאורי וחלק המעבורת הולך וממעט בתאור ופונה יותר ויותר לענין האנושי אישי. גם, לא כל כך הבנתי לאיזה עומס תאורי התכוונת. בחרתי את ההולופרסומת כאובייקט העיקרי להראות משהו של עתידנות. מעבר לזה אין. אולי התכוונת למתרחש בתא הטייסים. אשמח אם תפרטי. תודה על זמנך.

למעלה