בינה מלאכותית הייתי רוצה כמה הסברים

idan1986

New member
בינה מלאכותית הייתי רוצה כמה הסברים

שלום הייתי רוצה לעסוק בתחום הזה והייתי שמח אם תסבירו לי קצת על זה ואיך איפה וממה אני יכול ללמוד על זה ואיך לתכנת בשפה

WarLord

New member
אני לא ממש מתמצא אבל

חיפוש קצר בגוגל העלה את הלינק הבא. בגדול מאוד הכוונה היא לאלגוריתמים (ולא ממש לשפת תכנות) שבעזרתם המחשב אמור ללמוד לבד מבלי שיאכילו אותו בפרטים המדויקים מה לעשות. למשל תחשוב על תהליך של זיהוי פנים של בנאדם. אתה עושה את זה כל יום אבל יש לך מושג איך ? אני חושב ששפת prolog "תמכה" בנושא אבל זו די יריה באפלה - אני בטוח שיש פה אנשים שמבינים יותר
שורה תחתונה: זה יותר אלגוריתמיקה ופחות שפת תכנות.

_alon_

New member
AI

שפת פרולוג מאפשרת להגדיר בקלות פרדיקטים (הגדים לוגיים) ולתשאל אותם, ולכן נחשבת כשפה ללימוד בינה מלאכותית- אבל זה למעשה יותר בינה בהסתמך על לוגיקה. למעשה אין תוכנה חושבת, מה שיש זה תוכנה עם לוגיקה סטאטטית או דינמית וכך היא מנסה לדמות מחשבה. אתה יכול לקחת כל ספר על AI ולהביט באלגוריתמים שם ולישמם בכל שפה. רוב האלגוריתמים הם עצי החלטה שונים, ופונקציות הערכה ולכן ניתן לישמם בכל שפת תיכנות. נסה לבנות משחק איקס-מיקס ולחשוב איך לבנות את אלגוריתם המחשב, לאחר מכן קח ספר וקרא ונסה ליישם ולשפר את מה שעשית.

idan1986

New member
מה שאתם אומרים זה

זה שאין שפה מיוחדת או אין שפה בכלל לכתיבת "חשיבת" המחשב

תמר,

New member
יש שפות תכנות לבינה מלאכותית

prolog היא אחת מהן, ויש אחת שנקראת lisp. ממה שלמדתי ב-prolog, אתה מלמד את התוכנה כללים על פיה היא צריכה לעבוד ולנתח נתונים. לצערי הרב אני לא זוכרת הרבה מזה. אני מצרפת קישור ל-web directory ב-google, שמחולק לפי נושאים. תת הנושא נקרא Artificial Intelligence, והקישור הוא לשפות תכנות שם.

philips

New member
תחום קשה מאוד

בד"כ לתואר שני שלישי.... הרבה מתמטיקה ולאגוריתמיקה משולבים במדעי הרוח וההכרה... אין שפות יש פיתוח אלגוריתמים , מאוד נוח ללמוד בעזרת PROLOG כפי שצויין כאן... בדבר אתרים- תתחיל באלו...ויש לי עוד הרבה אתרים וספרים.. לכשיהיה לי זמן (אני קבור בעבודה), אשמח לכתוב הסברים קצרים על התיאוריות המרכזיות וכו´ http://www.cs.berkeley.edu/~russell/ai.html www.jair.com http://library.thinkquest.org/2705/index.html http://www.primenet.com/pcai/New_Home_Page/ai_info/neural_nets.html http://www.chebucto.ns.ca/~bjarne/ai/

ihovav

New member
אם כבר מדברים על AI

אני אישית - לא מאמין בזה הרי כל מי שמכיר מחשבים יודע - שבסופו של דבר - הכל מתנקז לסיטואציה של תנאי שמחזיר 0 או 1 ככה זה במחשב - שום דבר לא יהפוך את המחשב למכונה שחושבת לבד - הכל ע"פ ההגדרות שניתנות לה - ולכן זו פונקציה של כמה הגדרות ניתנו למכונה ומה טווח הפעולה שלה בכל מקרה - אני לא חושב שנגיע אי פעם למצב של "מכונה חושבת"

ואיך חושב המוח האנושי?

האם הוא לא חושב גם כן באמצעות יש / אין אות חשמלי? נראה לי שההבדל העיקרי בנתיים בין המחשב לבין המוח האנושי, הוא שהמוח יעיל הרבה יותר, כנראה, כי יש לו יותר תאים וכי הוא עובד יותר מהר. לכן הדבר הראשון שצריך זה שיהיו לנו מחשבים יותר מהירים עם יותר זיכרון, בשביל שהם יוכלו לבצע את כל החישובים הדרושים במהירות כמה שיותר גבוהה בשביל לדמות פעילות של מוח אנושי.

ihovav

New member
אני לא חושב שאתה צודק

עדיין לא יודעים יותר מדי על המח האנושי - ואני אישית מאמין שזו לא מערכת זהה כמו במחשב - או אפילו דומה אני חושב שמדובר במערכת יתר "חכמה" ולא מערכת "גולם" כמו מחשב - וזה לדעתי ההבדל העיקרי כי בסה"כ - לא ניתן "ללמד" מחשב - בשורה התחתונה צריך לתת לו הוראות ולפיהן הוא עובד

WarLord

New member
בסופו של דבר דומה או לא דומה למחשב

המוח הוא מכונה. ברגע שנבין איך בדיוק הוא עובד אני מאמין שנוכל לבנות מכונה (מחשב?) שעובד לפי אותם עקרונות ואף לשפר אותם. אומנם זה יקח עוד שנה שנתיים ...

jlock

New member
שפות תכנות, מוח, שפת מכונה

אם זה נכון שמחשבתו של האדם הינה בסך הכל תוצאות של מכונה משוכללת שפועלת בראשונו, וכל סיבה נתונה גוררת בהכרח מחשבה נתונה....(1 ו 0 ) אז מכך שלאדם אין רצון חופשי ואז באמת הוא לא נבדל במהותו מהמחשב. ואם כך הדבר, אז המחשבים הם כבר בעלי "יכולת" חשיבה, וכל תוכנה מהכי פשוטה ועד הכי מורכבת ולא משנה באיזה שפה היא כתובה פועלת כמחשבה עצמאית בדיוק כמו תהליך החשיבה באדם. ואם ההפך הוא הנכון כלומר שלאדם יש רצון חופשי ומחשבותיו אינם תוצאה קבועה של נתון...(1 ו 0) אז הדרך לפיתוח מחשבה מלאכותית עצמאית או במילים אחרות לגרום למחשב לחשוב באופן עצמאי, ארוכה ארוכה אם לא בלתי אפשרית

WarLord

New member
אני מאמין באפשרות הראשונה

ומבלי להכנס לדיונים פילוסופיים מעמיקים - הכל תלוי בתחכום האלגוריתמים המופעלים :)

למעלה