בינו לבינה קצת אחר

אבא נו

New member
בינו לבינה קצת אחר

לא כותב כאן בפורום יותר מדי אבל צריך לפרוק

לאחר שנים של מערכות יחסים כושלות וכמיהה לילד הבאתי לעולם ילד בריא (טפו טפו) עם ידידה לסבית

האמת היא שלא היינו כ"כ מיודדים לפני שהכירו לי אותה ולמעשה הבסיס לידידות שהתפתחה הוא על רקע הרצון המשותף להביא ילד לעולם

באופן טבעי יש חשש גדול מהמשך הדרך... איך אני מבטיח את זכויותיי בגידול הילד? איך אני מבטיח את המשך המעורבות שלי בנושאים חשובים כמו חינוך וכד'

איך אני יודע שאני והיא נסתדר לאורך שנים. כרגע הכל נראה די בסדר. אמנם לא חברות ארוכת שנים אבל יש תחושה שמי שעומדת מולי היא אדם אינטלגנטי ורציני. יש נושאי שיחה משותפים ודעות דומות לגבי חלק מהדברים

אבל עדיין יש תחושה של חוסר בטחון

איך מתגברים? אם בכלל.....

רואה 6 6

New member
שאתה באת למקום הלא נכון, שיאו...

אפס התמצאות בנושא,פלוס זירו בקיאות.
אני מבינה מדבריך שההחלטה היתה ספונטנית ולא הסדרתם את זכויותיכם מול אף אחד בעל יכולת תיווך ורישיון מקצועי לערוך חוזים.
תתחילו בלדבר ביניכם על הנושא. אם אתם תמימי דעים בנוגע להכרח להסדיר את הענינים רשמית אז חפשו מישהו כזה. בטח בארגון "משפחה אחרת" יפנו אותכם למי שצריך. תגגל ותמצא איך להגיע אליהם.
דבר שני, ממליצה לעשות סדרת ישיבות עם מקצוענים בנושא משפחה והורות משותפת. אולי בארגון הזה גם ידעו לתת לכם מענה.

מעבר לכך,נאדה. לא מכירה את הנושא בכלל.

אבא נו

New member
את למעשה די צודקת

אבל פניתי לפורום הזה דווקא מהמקום הבינאישי כי אני מאמין שלפני החוזים (בין אם כתובים ובין אם בע"פ) אנחנו בסה"כ בני אדם ואם אחנו יכולים להסתדר אז כנראה שלא נזדקק לכל החוזים האלה.

בקיצור אני דווקא מחפש פתרונות יותר בתחום של התקשורת והיחסים עם השותפה שלי

קראתי לאחרונה על זוג דומה (הומו וסטרייטית) שלפני שהחלטיו סופית להביא את הילד הם טסו לטיול גיבוש/מבחן בהודו לכמה שבועות וככה בחנו את "הזוגיות" ואת היכולת הבינאישית להתקדם בתהליך

רואה 6 6

New member
עד כמה פתחתם את הדברים האלה ביניכם

אם בכלל,ובאיזו מידה? מה היתה התחושה במהלך הענין ובסוף הדיסקשן?

אבא נו

New member
פתחנו אבל במסגרת שיחות לא ממש "פורמליות"

חשוב לציין שאין משהו ספציפי כרגע או התנהגות קיצונית שגורמים לי להרגיש את חוסר הבטחון. כנראה התחלתי לחשוב קדימה ולתאר לעצמי סנריוס פחות אופטימיים....

רואה 6 6

New member
אז אני מבינה שהילד פיצי ממש.

יגיע הרגע כשתתחילו להתווכח על מתוק,מתי להאכיל ואיך להחזיק וכולי.
בגדול ככל שתיהיה רגוע זה יזרז פתרון בעיות. רצוי שתיהיה לך תפיסת עולם ,שיהיו לך כמה ערכים חשובים אבל תזכור להתפשר ולהקשיב.
תיהיה מוכן לפני דברים כלומר, תעשה שיעורי בית על נושאים שעולים. התיחסות רצינית תביא רצינות מהצד השני גם.
בחרתם בנתיב לא סטנדרטי ולדעתי כמה שיחות עם איש מקצוע או גוף שילווה אותכם זה לא מילת גנאי.
.

תקשורת זה מצויין

אבל חוזה כתוב זה סופר חשוב כדי לודא שהדברים יקרו.

אתה לא יודע מה יקרה אם עוד שנתיים היא תחליט שהיא חוזרת בתשובה/עוברת לאוסטרליה/חיה בקומונה בנגב.
אני יודעת שחוזים מפחידים אנשים אבל זו טעות לא לעשות אחד!

Cade Foster

New member
א-ת-ה ר-צ-י-נ-י??

אתה באמת בא ושואל אותנו את הדברים האלה אחרי שעשית מעשה? קצת מאוחר נזכרת לא? זה לא איזו עסקה שחתמת עם סוכן מכירות אתה יודע...

אני קודם כל מציע שלפני שאתה חושב על המקום שלך בחיים של הילד תחשבו אתה וידידה שלך על איך ייראו החיים של הילד. שגרה רגילה זו לא ממש תהיה.

אולי אני תמימה אבל איני רואה בעייתיות יתרה

במצב.
תשתדל לשמור על ידידות נעימה עם החברה הלסבית.
תצטרך להסכין עם כך שהיא הדמות הראשית בחיי הילד. כמעט כמו אם יחידנית.
אתה תבוא, תבקר, תוצג כאבא. תפתח יחסים עם הילד.
אתה והאם תדונו בידידות ובפתיחות על כל צומת בחייו. (גן, בי"ס יסודי, וכד'). אתה כמובן נותן את עזרתך הכלכלית.

אני לא רואה שום בעיות בחיי אם וילד שהאב אינו בזוגיות , אינו גר בבית, אלא בא כידיד וכאב אוהב.
האמת, אני אפילו חושבת שזה סידור מצוין.....

אני חושבת שלפני שנכנסתם לזה הייתם צריכים

שניכים לגשת לעורך דין ולנסח חוזה...

מציעה לך לגשת לעורך דין ולהתייעץ איתו...

בהצלחה ומזל טוב.!

יש ארגון

בשם ״משפחה חדשה״ שנותן יעוץ ועזרה בדיוק לעניינים כאלה.
אני ממליצה לעשות חוזה ברור ומפורט כי לפעמים דברים שנראים לנו מובנים מאליהם לא נראים ככה לפרטנר.

אני למשל מצטערת עד היום שלא הכנסתי סעיף לגבי מרחק מגורים בהסכם המשמורת המשותפת עם האקס שלי. הוא פגש את זוגתו הנוכחית ועבר לגור מאוד רחוק דבר שמקשה מאוד על הילדים ועל ההתנהלות הכללית.

למעלה