בינתיים זה נראה טוב.

רן333

New member
בינתיים זה נראה טוב.

זו נקבת הפיתון המתכדר הגדולה יותר שלי. אם זיהיתי נכון את הביוץ שלה, הוא התרחש בסביבות ה-12.5.07. מאז היא התכהתה, והופיעה אצלה הנטיה האופיינית להעדיף טמפרטורות גבוהות (אני נותן לנקבות גישה לטמפרטורה של 30-31C בתקופה שבין הביוץ להטלה). היא גם נמצאת לקראת נשל. היום גיליתי שהיא מכורבלת כשחלק מהגוף שלה מונח על הצד. זה סימן טוב. אני מעריך שהיא תטיל מתישהו בתחילת יולי.

Omriev

New member
בהצלחה!!!! + שאלות ../images/Emo6.gif

יש למתכדרים שלך גנים של אלבינו .??.? ולאיזה מהמתכדרות שהטילו עד היום עד היום יש גנים כאלו..? לגבי המתכדר שלי הוא מהאמא שיש לה את הגוון הצהוב בצידיי הגוף אם אני זוכר נכון, והאם גם ל יש גן אלבינו..??? תודה מראש

רן333

New member
תודה, וגם לשאר המגיבים.

לא ידוע לי על גנים ללבקנות אצל הנחשים שלי. לשאלת יונתן: נראה שעד שיבקע אצלי פיתון לבקן, הנחשים במופע הזה כבר לא יהיו שווים יותר מדי... אגב, הנקבה שבצילום התנשלה היום. מהנסיון שיש לי בינתיים - ההטלה מגיעה כחודש לאחר ההתנשלות הזו (כלומר: זו שאחרי הביוץ).

MIKI20008

New member
בהצלחה

בהצלחה אגב אני זוכר שהיתה נותן "לבייביז" שלך חולדות ? אני זוכר נכון ?

רן333

New member
תודה. ולשאלתך:

לצעירים שבקעו אצלי בפעם שעברה נתתי תחילה עכברים חיים, ובהמשך הרגלתי אותם לעכברים מופשרים. את חלקם המשכתי להאכיל בטרף כזה, ולחלקם נתתי גם חולדות קטנות.

MIKI20008

New member
ומה בדבר האמא ?

ומה בדבר האמא ? היא אכלה חולדות ? והאבא ? אם לא אז מבחינת יכולת ? היו יכולים ? תודה ... פשוט קניתי לי מתכדר חדש(כנראה נקבה לפי הגודל היחסי) ואולי עוד אחת בקרוב (אהמ) ואני רוצה לדעת אם הם יוכלו לאכל חולדה (זה מה שאני רוצה )

naja

New member
מה ז"א "נקבה לפי הגודל היחסי"?

אצל פיתונים מתכדרים אין שוני חיצוני ניכר בין הזויגים, מלבד פרטים באמת מפלצתיים שבד"כ מתגלים כנקבות.

MIKI20008

New member
תשמע

תשמע לא אמרתי 100 אחוז או זה נקבה או משהו פשוט אמרתי ש"היא" יכולה להיות נקבה מהסיבה ש"היא" היתה משמעותית גדולה מהאחרים בSNAKES רשום שלזכר יש שאריות גפים או משהו כזה ? למה הכוונה ?

naja

New member
הבנתי.

מה האורך שלה? למרבית הפיתונים יש שאריות גפיים אחוריות(דורבנות) משני צידי הקלואקה. אצל הזכרים הבוגרים הדורבנות הללו בד"כ גדולים ועבים יותר. זה לא פרמטר שמומלץ להעזר בו כדי לקבוע זוויג.

רן333

New member
אכן, לא מומלץ להיעזר בגודל הדורבנות

לקביעת הזוויג בפיתונים מתכדרים: שלא כמו אצל חנקיים אחרים, אצל פיתונים מתכדרים הדורבנות האלה מפותחים היטב הן אצל הזכרים והן אצל הנקבות. אני לא רואה הבדל בגודל או בצורת הדורבנות אצל הנקבות ואצל הזכרים שלי.

רן333

New member
ההורים אוכלים אך ורק חולדות.

הנקבות אוכלות בלי בעיה חולדות ענקיות (זכרי חולדות בוגרים), ובמקרה של הנקבה הגדולה יותר שלי, החולדות האלה לא ממש עושות עליה רושם: נראה שהיא הייתה שמחה לאכול טרף גדול קצת יותר, אם הייתי מציע לה. הזכרים גם הם אוכלים חולדות, אבל קשה להם לבלוע זכרי חולדות בוגרים. אני משתדל להציע להם חולדות בגודל צנוע יותר. ההאכלה בחולדות היא בחירה שלי: אני מעדיף להאכיל בפריטי טרף מעטים יותר, ולעיתים רחוקות יותר, והאכלה בחולדות מאפשרת בדיוק את זה.

MIKI20008

New member
תמונה ?

אפשר תמונה מסומנת איפה זה הדורבנות ? אני מקווה ששלי נקבה (בגלל הגודל ) ואני רוצה להאכיל את שלי בחולדות מאותה הסיבה פחות או יותר (בעתיד) מתי בערך היא התחילה לאכול חולדות ? (יכולת) תודה

רן333

New member
בבקשה:

התמונה **הזו** מראה היטב את המיקום של הדורבנות. הדורבנות שנראים כאן הם די שחוקים. כשהם שלמים, הם מאורכים קצת יותר, ובעלי קצה מחודד. **כאן** אפשר לראות דורבן שאינו שחוק (הוא מסומן בתמונה במילה spur). בתמונה הזו נראית בדיקת הזוויג (זכר/נקבה) בעזרת לחיצה על בסיס הזנב. שיטה לא מומלצת במיוחד, כשמדובר בפיתונים מתכדרים. התמונה האחרונה לקוחה מתוך המאמר **הזה**, שגם הוא עשוי לעניין אותך. לפיתונים הבוגרים שלי הצעתי חולדות לראשונה בסביבות גיל חצי שנה. חלקם אכלו וחלקם סרבו. המשכתי להאכיל את כולם בעכברים, וחזרתי להציע חולדות רק בסביבות גיל שנתיים וחצי. כולם אכלו, וממשיכים לאכול חולדות מאז. לא תכננתי את דפוס ההאכלה הזה. ככל שזכור לי, לא היה חשוב לי במיוחד מה הם יאכלו, וההאכלה בעכברים/חולדות הייתה בעיקר תוצאה של זמינות המזון מהסוגים האלה (המשכתי להאכיל בעכברים כשהיה לי מלאי גדול של חיות כאלה). עקרונית, פיתונים מתכדרים יכולים לאכול חולדות כל החיים שלהם: פיתון מתכדר יכול לקבל גור חולדה כפריט המזון הראשון שלו, ויש מגדלים שאוהבים להציע גורים כאלה כארוחה ראשונה. בהמשך אפשר להציע חולדות גדולות יותר ויותר, עד שהנחש מגיע לגודל שבו הוא יכול לאכול חולדות בוגרות. חלק מהפיתונים המתכדרים מסרבים לאכול חולדות, ומעדיפים עכברים. אם יש לך פיתון מתכדר שאוכל עכברים בצורה תקינה, וחשוב לך להרגיל אותו לאכילת חולדות, אתה יכול לנקוט את שיטת היד הקשה: קודם כל, להרגיל את הנחש לאכול את העכברים שלו מתים, כשהם מוגשים ממלקחיים. אחרי שהנחש לומד לקשר את המלקחיים עם הארוחות שלו, אפשר פשוט להפסיק להציע עכברים, ולהציע חולדות בלבד, באותו האופן שבו הוגשו העכברים. זאת עד שהנחש יאכל. אם תתעקש מספיק זמן (במקרה של פיתון בוגר ועקשן, זה עשוי לקחת חודשים רבים), אני מאמין שהנחש יכנע, ויסכים לאכול את החולדה שאתה מציע לו. תפקיד המלקחיים בכל הסיפור הזה הוא לאותת לנחש שהדבר הזה שתלוי עליהן (החולדה) קשור איכשהו לתחום המזון. בד"כ, מרגע שהם "מבינים" שאפשר לאכול את החולדות האלה שמבקרות בכלוב שלהם אחת לכמה זמן, הם ממשיכים לאכול אותן בלי שום בעיה. מצד שני, אפשר לגדל פיתונים מתכדרים על דיאטה של עכברים כל החיים, וזה לא גורם לבעיות כלשהן (מלבד, אולי, אי נוחות מסויימת למגדל, שנאלץ להאכיל בפריטי טרף רבים יותר). חוץ מזה, כמו שמראה הניסיון שלי, לפעמים העדפות המזון של הנחשים האלה משתנות עם הזמן, והם מסכימים לקבל חולדות גם ללא מאבק כלשהו של המגדל.

למעלה