ביעור חמץ

ביעור חמץ../images/Emo159.gif

בימים האחרונים, מן הסתם בשל החג הקרב, אני חושבת יותר ויותר על המושג "ביעור חמץ" לאו דווקא במשמעות הפרקטית שלו, אלא במשמעות הסמלית - נפשית שטמונה בו. אני חושבת שגם מי שלא מגדיר עצמו אדם דתי, צריך מידי פעם לבער את החמץ מנפשו ופסח (שהוא כידוע אחד מראשי השנה במסורת היהודית) הוא הזדמנות מצויינת לכך. גם אני, כמו חלק מחברי הפורום, איבדתי השנה עובר, תינוקי, ותוך כדי ההתמודדות צפו ועלו נושאים רבים שיש להתמודד איתם. לי (וזה עניין אישי כמובן) היה צורך בשלב מסויים לעשות תחימה של הדברים, לארגן לעצמי מועדים סמליים שעד אליהם אגיע להשגים נפשיים (אני חושבת שזה הרעיון שעומד מאחורי שנת האבל ביהדות, שמקבילה באופן מדוייק לתהליך הנפשי של אבל). כבר כתבתי בעבר מה קרה לי סביב תאריך הלידה המשוער ועתה אני חושבת כי לרגל פסח יש כמה דברים שהייתי שמחה לבער מנפשי, להיפטר מהם ואני מקווה שאכן אעשה זאת. אני מזמינה את מי שחש כמוני לעשות זאת גם. מאחלת לכולם חג שמח בחברת אנשים אהובים פילה סגולה.

תגובה לביעור חמץ... ../images/Emo155.gif

לא חשבתי על כך...אולם כשקראתי את שכתבת הבנתי עד כמה את צודקת... כן, השנה החולפת גרמה לכולנו רגעים ושעות ארוכות של מחשבות,שאלות,לבטים והתמודדות... נאלצנו להתמודד עם מציאות שלא האירה לנו פנים, תוך התמודדות לא פשוטה עם החברה, המשפחה, עובדים ומנהלים במקום העבודה,שכנים והרשימה עוד ארוכה... אשר כל אחד מהם ניסה בדרכו לסייע, לתמוך ולעזור...אולם אנו נשארנו ונשארים בסופו של יום עם התחושות הקשות והריק העצום... אני לוקח את דבריך לנקודה בה כשאני מעביר מול עיני את אירועי השנה האחרונה, כן, יש מספר דברים שהייתי מעוניין לשכוח...לדוגמא, כל אותם המקרים בו נאמרו לנו דברים שלא היו אמורים להיאמר (לדוגמא, רופא שלא התיחס ברגישות למצב הקשה אליו נקלענו...), או לחילופין, הייתי מעוניין לשכוח את המצבים בהם כן חיכיתי למילה חמה מחבר טוב או קרוב משפחה , ומשום מה היא לא הגיעה... מחשבותייך נגעו לליבי, תודה... מאחל גם לך חג שמח, שקט ובטוח עם בני משפחה אהובים!
ממני, תמיד איתנו...

למעלה