ביעותי לילה

ביעותי לילה

שלום רב, במקור פרסמתי את ההודעה הזאת בפורום ייעוץ פסיכולוגי וייעצו לי לפרסם אותה גם פה אז הנה: אני בן 24, סטודנט, וסובל כבר במשך שנים מסיוטים בהם אני צועק מתוך שינה, במשך דקות ממושכות עד שלעתים אפילו מעירים אותי כדי שאפסיק. הסיוטים עצמם שונים כל פעם, מאוד לא מסודרים ולא תמיד ברורים. חלקם אפילו קשה להגדיר כסיוט (באחרון שאני זוכר מצאתי ערמה של כסף, התחלתי לאסוף אותו וכל הזמן צץ עוד כסף, ורגע אחרי זה אני יושב באוטו ואיזו דמות זקנה קופצת לי במראה). אני זוכר שקמתי בצעקה אבל אמרו לי שצעקתי במשך חמש דקות כמעט. בדרך כלל באיזשהו שלב בחלום אני שוכב על הגב ולא יכול לזוז או לדבר ואני מנסה להילחם בזה ואז אני מתחיל לצעוק. אמרו לי שאני נשמע כאילו אני נמצא בכאבים חזקים כשאני צועק. בד"כ עד כמה שאני יכול לפרש, כשאני קולט שאני משותק אני מתחיל לצעוק כדי להעיר את עצמי, אני מודע לזה שאני חולם ולפעמים אני מנסה לקרוא לעזרה שיעירו אותי. אני כמעט תמיד רואה איפה אני נמצא, וכשמישהו בא להעיר אותי אני רואה אותו בא ואני לא מופתע בכלל שיש עוד מישהו בחדר! להיפך אני מקבל את זה בברכה. כשאני מתעורר אני מגלה שאני שוכב על הגב, בדרך כלל באותה תנוחה בה חלמתי שאני נמצא (תמיד על הגב, לפעמים עם יד אחת מונחת על החזה/בטן והראש מוטה קצת ימינה). הסיוטים לא קורים לי כל לילה ואני לא יכול להצביע על דפוס מסויים. זה פשוט קורה. בדרך כלל קורה שיש לי כמה שבועות שיש לי בהם כמה סיוטים (לא יותר מ-2 בשבוע) ואז תקופת שקט ארוכה. אני בדר"כ לא מרגיש שום פחד או לחץ כשאני מתעורר ואין לי בעיה לחזור מיד לישון. כמו כן הסיוטים לא מפריעים לי לתפקוד היום-יומי. מה יכולה להיות הבעיה כאן? ויותר חשוב האם יש פיתרון?

ינוקא1

New member
חלומות

נושא נרחב ומסתורי עם המון המון תשובות בגישות שונות ועוד יותר מזה - שאלות. מכיוון שכתבת בפורום רפואה סינית , אז לפי הסינים בלילה הדם מתכנס לתוך הכבד , והאספקט הספיריטואלי של הכבד ,הHUN , יוצא לשוטט בעולם. כאשר אין מספיק דם בגוף (חוסר דם מבחינת רפואה סינית , לא בהכרח מבחינת הרפואה הקונבנציונלית) יש נטיה לביעותים וסיוטי לילה , כי אין לHUN מה שיקרקע אותו. זה באופן מאוד כללי. כמובן שקיימות עוד גישות שונות - החל מהגישה היהודית (בדקת מזוזות ?) וכלה בגישות של הילרים שונים שיגידו לך שזה סימנים של "התקפות" מצד כל מיני ישויות. אני חושב ששווה להתחיל טיפול ברפואה סינית , רצוי משולב עם שיאצו או עם טיפול מגע טוב , וכדאי גם טיפול באיזור הבטן. זה טיפול שיחזק את כוחות הקרקוע והחיבור לעצמך. כנ"ל הרפיה ונשימות גם יכולות לעזור.

RanLoel

New member
סיוטים

שלום פרעה, מבלי להכנס עמוק מידי לעולם המושגים הסיני, אני יכול לספר לך שסיוטים מעידים על פגיעה ברמת ה-yin. ואולי את המושגים yin ו-yang כן כדאי לך להכיר. על פי הסינים החיים הם אינטראקציה בין שני סוגים של כוחות. הכוח האקטיבי הבא לידי ביטוי במהלך היום והכוח הפסיבי הבא לידי ביטוי במהלך הלילה. סיוטים והפרעות שינה בדרך כלל מעידים על חולשה או חוסר של ה-yin, אותו כוח פסיבי. כאשר זה נחלש, מופר האיזון העדין ומופרעת השינה. כמובן שהמקרה הספציפי דורש אבחנה עמוקה יותר. טיפול מסודר יוכל לעזור לך. בהצלחה, רן

amitdvir tcm

New member
היי פרעה

אני אמנם לא פסיכולוג, אבל הסיוטים שלך נשמעים לי דווקא כמו התקף חרדה. עניין השיתוק והפחד נפוץ יחסית בהתקפי חרדה. טוב שהפנו אותך לפורום הזה, כי לרפואה הסינית יש פתרונות מעולים לחרדה. חוץ מזה, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות בעצמך בשביל לצאת מההתקף כשהוא קורה. אני מצרף לך קישור למאמר שכתבתי בנושא חרדה ורפואה סינית. אני חושב שהפסקה האחרונה יכולה לעזור לך. בלי קשר, ממליץ שתקרא את כל המאמר. אולי הוא יאיר את עיניך... לינק למאמר

eliorby

New member
כמה תשובות

אני אתחיל בכך שאומר שאני בסה"כ סטודנט שנה שלישית לרפואה סינית (ממש עכשיו סיימתי את השנה), אבל בתחום החלימה יש לי ניסיון רב. נתחיל בנושא שיתוק השינה ("Sleep Paralysis"). מבחינה מערבית המצב נגרם עקב התעוררות של האדם (המודע נכנס לפעולה) תוך כדי שהגוף עדיין במצב שינה חלקי (הורמונים משתקים שאמורים למנוע מאיתנו לבצע את מה שאנחנו חולמים עדיין נמצאים במערכת שלך). הדרך היחידה לעבור את המצב הזה (וזה היה קורה לי הרבה מאוד) היא להירגע ולחכות קצת. אל תנסה להזיז את האיברים שלך בכוח. ואל תדאג, אתה לא תישאר משותק (כפי שכבר הבנת...). אני אוסיף ואומר כי המצב הזה הוא מצב מאוד מעניין ממנו אפשר להתפתח לכמה כיוונים שונים (אתה מוזמן לשלוח לי מייל ואני אפרט לך... [email protected]). http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A7_%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%94 http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/655/707.html לגבי הסיוטים, אולי כדאי לך לנסות שיטה אחרת. היא נקראת חלום צלול. חלום צלול הוא חלום בו אתה מתעורר ומבין שאתה חולם (קצת כמו במטריקס). זה מעין ערבוב של המודע בתת מודע, מצב הנותן לך שליטה רבה ויכולת השפעה פנימית עמוקה. במצב כזה אתה גם יכול להעלות את הסיוטים שלך ומה שנקרא "לתת להם סוף אחר", דבר אשר יגרום לך להבין אותם טוב יותר ואפילו לפתור אותם לגמרי. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%94_%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%AA http://www.psyforums.co.il/image/users/91931/ftp/my_files/35.pdf אליאור בן יוסף

למעלה