ביץ' מהגיהנום

crema2

New member
ביץ' מהגיהנום

אני עובדת עם מישהי שהתחילה לעבוד כמה ימים אחריי וככל שעבר הזמן היא ממש תפסה עליי תחת. היא מעצבנת אותי אותי נורא . המנהל הישן האציל עלייה סמכות שהיא הבוסית של המקום ומאז כל פעם שהיא מחלקת הוראות ואני מנסה להתנגד בטיענה שהיא לא הבוסית , אז היא מאיימת עליי , שאם אני רוצה שהוא יגיד ליי. אז זה היה נורא ועכשיו בכלל עובדת איתה כמעט חודשיים) . סיפרתי לה על חיי , רציתי להתחבר אליה שנהיה חברות והיא מנצלת את כל המידע ומסיטה את זה לרעתי. כל הזמן אומרת שאינני מרוכזת , ועכשיו גם בלי סיבה היא תוקפת. למשל היום הגעתי למשמרת שלא איתה והיא מיד התנפלה עליי על דבר שטותי מאוד. מה גם הגעתי חתי שעה לפני תחילת משמרת והיא "ביקשה" ממני לעזור בעומס העבודה וכך יצא שחצי שעה עבדתי חינם כי באמת היה לחץץ וזה לא נראה טוב מהצד . אתן דוגמא לשיא חוצפתה , מה היא בכלל דוחפת את האף שלה . בזמן שעבדתי חינם , שאלתי לקוח מה השעה והיא :" את לא אמורה לשאול אותו מה השעה" . רציתי להגיד לה תסתמי את הפה שלך אבל בכלל ששמעתי אותה מדברת עם ידיד שלה ומצפים ממנה להלשין על עובדים אחרים, לא רוצה איתה סכסוכים. לאחרונה אם כל הלחץ שהיא מפעילה עליי , גם מנהל החדש בוחן אותי וזה ברור שזה בזכותה . צא לי לטעות בעבודה ועכשיו אני אבודה. אם אנסה להתמרד היא תזכיר לי את הפאשלות בעבודה(שכל הזמן מחדירים לבן אדם בעקיפין שהוא אפס , חסר אחריות בסופו של דבר זה מתגשם כמו אצלי שהביטחון שלי ברצפה עכשיו ואני לא יודעת איך להתייחס אלייה. עוד דוגמא שאתן הוא על לקוח שמגיע לשם. היא אמרה :"הנסיך שלך היה היום" וישר שרציתי לשאול אןותה שאלות (בדוק היא לכלכה עליי השטן הזאת) אז היא הסתובבה והלכה הביתה. תשובה לא קיבלתי ממנה. אני יודעת שהסיכויים שיפטרו אותי גבוהים בהרבה משךה להתפטר כי לא נותנים לי להיות אחיאית משמרת. דיברתי עם המנהל והוא אמר חד משמעית שאני לא מסוגלת להיות אחראית משמרת , שהוא לא סומך עליי ב100 ןזה מריח לי מסריח . הוא מנהל חדש וכבר לא סומך..ברור שהיא מטפטפת לו רעל עליי כל יום. מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תתפטר.. אני חייבת לציין שאנחנו מס מצומצם של עובדים והיא היחידה שיש לי בעייה כל כך חמורה איתה.. פעם גם היא עתבנה אותי בעבודה ואח"כ גם התלוננה לי שאני לא נחמדה ללקוחות ושדאת הבעיות בבית אני לא אערב בעבודה. . לא יכלתי להסבביר לה שהייתי לא נחמדה בגלל שהיא סחטה ממני את כל המיצים עד כדי דמעות. מפחדת ללכלך עליה למנהל מחשש שהוא יפטר אותי כי ממנה מצפים ללכלך ולא ממני ואני בכלל לא מוצלחת.

שלום לך../images/Emo140.gif

אני עוקבת אחרי ההודעות שלך הודעה מס' 1 הודעה מס' 2 ועכשיו ההודעה הזו...... אין ספק שיש לך הרבה בעיות בעבודה. יחד עם זאת אני חושבת שאת צריכה גם לעשות עבודה עם עצמך. את מבקשת עצות, אך ממשיכה להתנהל כמו קודם. את רוצה שינוי, אך לא פועלת להשיג אותו. את נצמדת לעבודה ביחסי שינאה/התעללות/ חוסר ביטחון. את מבקשת את פיטוריה של המנהלת, ומתרכזת בה יותר מאשר בך. יקירתי, מה שחשוב זה את! ולא אף אחד אחר. רע לך. לא טוב לך. את לא מוצאת פתרון או מוצא. למה את נשארת בגוב האריות הזה? תתחילי לחפש עבודה לפני שאת מתפטרת (אני יודעת שלא תעשי את זה.......אבל זו עצתי).

שוב

הודעה מס' 1 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1406&msgid=118945560 הודעה מס' 2 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1406&msgid=119238634

ronenr123456

New member
יחס לא נעים מהביץ../images/Emo177.gif

יקרתי לצערי את לא לבד גם לי יש בעבודה אחת לקקנית לבוס ככה שזה לא להאמין ועוד קיבלה ממנו יפוי כוח להיות סמנכ"ל כשאנו בקושי 7 עובדים,עשי מה שאני עושה 1.אם הייחס ממשיך להיות גרוע לתת לה בראש אם צריך2.תתחילי לחפש עבודה טובה יותר במקביל מה שאני עושה3.לצערי בחלק מהמקומות בארץ לא בכולם יש תופעת עבד כי ימלוך.

crema2

New member
חייבת ייעןץ

אני חייבת לספר את מה שעובר עליי בעבדה. המשך לסיפור שלי עם העובדת השלטנית שלי בעבודה שאתמול עשתה טעות חמורה בעבודה (על טעות כזאת מפטרים !) גם המנהל עשה לי הרצאה שעובדת שתעשה טעות כזאת תפוטר. ואפילו לא טעות אחת אני אתקן את עצמי אלא 2 . אתמול כשעה לפני שסיימנו לעבוד הגיעה לקוחה ודרשה לראות אותה (שמה היה על המדים) והיא ניסתה להתגונן העובדת הזאת בטענה שזה שהיא התחילה לטפל בה לא אומר שהיא עשתה לה את הטעות ושאנחנו בטח עשינו את זה. אני לא עשיתי את הטעות הזאת. אותה האישה גם התעקשה והצביעה עלייה למנהל ואמרה שזאת היא ושלא תנסה להתכחש. אני למשל לא יכולה לטפל בכמה לקחות בו זמנית כי המנהל מנע את האפשרות הזאת ממני ואתמול הייתה מתלמדת חדשה שאולי היא עשתהאת זה אני לא יודעת. כמובן שאותה האישה הלכה באתי להן על עצמי ואף לראות על מה המהומה ולהפתעתי הוא היה אדיש לצעקותיה של הלקוחה . "לא קרה כלום" הוא אמר לי בלי להסביר מה קרה . תעבדו בזהירות ולאט ויהיה בסדר" . אני הייתי קצת המומה לו אני הייתי עושה טעות כזאת הייתי מקבלת נזיפה מאוד חמורה (כבר יצא לי לעשות טעות והוא הזהיר אותי שאם עוד פעם אמעוד הוא יפטר אותי . למרות שזאת לא אני אשמה היחידה אלא גם הלקוח אבל אין לי כח לדון על זה) האדישות הזאת שלו מאוד מרמרה אותי. ברור שיש פה הפליה. הוא רואה בה יותר מאחרראית משמרת . הרגשה שהיא כולה עשתה טעות ושהיא בסך הכל בן אדם. מה גם לפי איך שאותה העובדת התגוננה והאשימה אחת מאיתנו הבעיה של הלקוחה הפכה למשותפת..איזה עצבים . בנוסף לבעיה הזאת , כמו שאמרתי היא עשתה טעות חמורה שעל זה מפטרים בלי לחשוב פעמיים . אני שמעתי בעצמי איך המנהל העדין את הבעייה החמורה הזאת. כשאני עושה טעות שהיא בכלל לא מתקרבת לטעות שהיא עשתה אתמול הוא מונע ממני את האפשרות להיות עם כמה לקוחות , מונע ממני בכלל לחלום על להיות אחראית משמרת בטענה שהוא לא סומך עליי , שאני לא מקצועית בעבודה ושהו לא מרוצה ממני (היא גם מטפטפת לו בלי הפסקה רעל עליי בדוק) אבל שהיא עושה טעות שכזאת הוא מעלים עין !! למה?! זה מאוד כואב ומעליב אותי.. אני בן אדם ששואף למצויינות. העבודה הזאת חשובה לי מאוד ואני מתה להתקדם ולהיות אחראית משמרת. עובדה שאני הייתי יותר רצינית , מרוכזת ממנה היא בסוף עשתה את הטעות החמורה ביותר שיכול לעשות העובד . באמת שעל שטויות הוא היה מתנפל עליי. גם בלי סיבה הוא אומר לי "מה יהיה הסוף איתך, מה יהיה הסוףף" ואני מרגיש רע עם עצמי . למשל פעם לא הייתי נחמדה ללקוח והוא התקשר לנזוף עליי עד היום הוא סופר את כל הטעויות שגאלה ובכל פעם מזכיר לי שאני לא אחראית . זה לא נעים שכל תזוזה שלך נשפטת לרעה , זה פשוט מעליב וכשהיא עושה טעות הוא ממעיט מזה . יש בי עוצמה חזקה עכשיו כל פעם להזכיר את הטעות שלה אבל אני מפחדת שהוא יגיד שאני דוחפת את האף שלי או ששוב יזכיר לי טעיות מוקצנות מצידו על כמה שאני לא מקצועית בעבודדה.. למשל אני אתן דוגמא נוספת שהוא הקצין. אחד התפקידים שלנו הוא לספק ספלים ללקוחות כמתנה ואם למשל נגמרים הספלים, או שהם נעולים במחסן יש צורך לחכות למנהל שיפתח את המחסן שנועל להוציא אותם משם. אז כהספלים נגמרו ופניתי אליה, היא צחקקה עליי שאיך נספק ספלים אם המחסן סגור ושצריך לחכות לו. כשבא לקוח שטיפלתי בו ואמר איפה המתנה שלו קיבלתי נזיפות מהנהל . איך יתכן מצב כזה שבא לקוח והוא לא מקבל את מה שמגיע לו ושאני אשתמש בראש שלי. ניסיתי להסביר לו שפניתי אליה והוא לא הקשיב לי והאשים אותי שאני לא אחרית ומה יהיה הסוף איתי. כשניסיתי שהיא תעזור לי , היא אמרה "את לא רואה שאני עסוקה עם הלקוחות . איך שהיית רואה אותו היית מבקשת ממנו שיביא לך את המפתחות " . יש לציין ששני היינו עמוסות אבל אני היחידה שהצטבר אצלי אוסף טעיות על כך שאני לא מקצועית בעבודה... , למשל אני יכולה להפיל אותה עם המשפט שלה לעובדת אחרת "או שהיא תעשה את עבודות הנקיון(אני) או שאני אתפטר . כשאמרתי לאמא את זה היא אמרה שלא עדיף לי להגיד לו שמבחינתו היא יותר חשובה לו ממני והוא יעדיף לפטר אותי . מה שכן היא בעד שאני אזכיר את הטעות החמורה הזאת שהיא עשתה , שם היא עשתה אותה היא אחראית באמת. אני יודדעת שלאותה העובדת שמור מקום מיוחד בעבודה. אחרי שהיא הייתה עם כמה דמעות בעיניים , בא המנהל הישן וכולו מחייך בלי סיבה :"כל העיר שמעה על הטעות שלך, צפצפי על כולם" . הייתי בהלם . המנהל הישן והחדש ממש חברים טובים והעובדת הזאת הייתה יד ימינו. כעל פעם הוא הזכיר לכולם שהיא הבוסית של התחנה והייתי סופגת השפלות אבל דיי הגיע הזמן שהיא תפוטר!! אמא מפעילה עליי לחץ קשה של להתמרד כנגדה , ללכלך עלייה כי היא בעצמה עושה את זה מאחרי הגב כי במילא במקדם או מאוחר הוא יפטר אותי בגלל הרעל שלה. קשה לי עם זה , אני לא רוצה ללקק לו ואני לא רוצה להשוות איך אנחנו עובדות . כאילו כן בא לי להגן עליי ולהיות גם אני אחראית אבל לא לחקות את ההתנהגות שלה . פעם למשל כמעט סיימתי עם לקוח אחר ואז המנהל רצה שאמהר, אז יצאתי ביציאה(אני גאה בעצמי) "איך אני יעבור ללקוח אחר מבלי שהוא שילם ל עדיין י" והשארתי אותו פעור פה . סתם דוגמאות לאיך שאני רוצה להגן עליי כשהוא נטפל עליי שאני לא מקצועית . עכשיו אני מרגישה בבעיה שמצד אחד יש לי מן כוח כנגדה עכשיו(הוא לא יפטר אותה זה בטוח על אף הטעות הזאת גם כי אנחנו מעט עובדים וגם כי היא חביבה שלו). אני מפחדת שלא משנה כמה שאנסה אני עדיין אהיה הבעייתית בעבודה. הכי מעודד אותי שדווקה היא שלא הפסיקה לרגע להזכיר לי שאני לא מרוכזת בסוף עשתה את הטעות החמורה. מה לדעתכם אני צריכה לעשות כדי שסוף סוף לפקוח את עיניו שאף אחד לא מושלם?! שאנחנו בסך בכל בני אדם ושגם לי מגיע להיות אחראית משמרת.. אני יכוןלה להקשיב לאמא שלי ולנסות להזכיר לו את הטעויות שלה אבל אני לא בטוחה שזה הצעד הנכון על אף הלחץ מצד אמא.. אני בדילמה על איך להצנש בכח הזה (בכל מיקרה היא התגלתה כלא אחראית) . איך להשתמש בכח שלי עכשיו?

Nathalie moon

New member
השימוש הטוב ביותר בכח האמיתי שלך

(שהוא לא מה שאת יודעת על עובדת אחרת); הוא להתמקד במקצוענות בעבודה, או לחילופין בחיפוש עבודה אחרת, אם לא טוב לך שם ולהפסיק להתעסק כל הזמן במה אחרים עושים.

החלופה הטובה היא

לחפש לעצמך מקום אחר... את לא יכולה לדעת את ההיבטים של ההיכרות שלהם, את מידת ההערכה וכו'. סביר להניח שיש דברים בג'ו וחבל לשרוף אנרגיות על כמה היא כזו וכמה היא רעה וכו'. או שתורידי את הראש, תתמקדי בעבודה ותסנני את ההערות שלה, או שתקומי ותעשי בלגאן, עם לקיחת הסיכון שתפוטרי.

למעלה