ביצועי DOK וכרטיסי SD ביחס לדיסקים ושימוש בשרתים

lavifighter

New member
ביצועי DOK וכרטיסי SD ביחס לדיסקים ושימוש בשרתים

קראתי איכנשהו שביצועי dok ואולי גם sd(לא SSD) אינם מרשימים במיוחד וגם קצב השחיקה שלהם(מבחינת שחיקה מכתיבות של nand) גדול יחסית לSSD אמיתיים. למעשה, ראיתי שבפעולות רציפות DOK יותר איטי מאשר הארד דיסק רגיל!
עם זאת, אני לא זוכר איפה ראיתי את זה ואני לא מצליח לשחזר את זה בגוגל ואדרבה אני לא מוצא בגוגל שום מקום שמשווה DOK אלא רק SSD רגילים(שלכל היותר מחוברים בusb אבל אני מאמין שזה לרוב לא צוואר הבקבוק).
מה שכן, חברות רבות של שרתים(IBM וHP) מציעות שהesxi יהיה על רכיבים מהסוג הזה בתוך לוח האם, מכיון שesxi קטן מאוד מבחינת נפח ושקל לגבות ולשחזר את המעט הגדרות שעושים בו.
אבל האם זה כדאי? האם לא מדובר בפגיעה בביצועים? האם לא עדיף לעשות boot מדיסק רגיל(HDD או SSD) מקומי בשרת? אני לא מדבר על boot from san שזה יותר מסובך ויש לזה חסרונות(וגם יתרונות).
הרי למה יש DOK? למטרות ניידות שזה באמת שימושי מאוד. עם זאת, גם לדיסקים יש ניידות מסוימת ואתה לא מסתובב עם esxi בכיס בדרך כלל... וחשוב לזכור שתצורה שכזו היא לרוב לא hotswap(צריך לפתוח את השרת) מה שמהווה גם כן חיסרון משמעותי. אז האם השיקול הוא רק לחסוך "מקום" וslotים/חיבורים עבור דיסקים רגילים שישמשו למידע(אם אין לך אחסון מרכזי)? האם זה בגלל מחיר(שיותר זול מHDD ובקר רייד)? אלה הרעיונות שיש לי ללמה נהוג לעשות כך.

hetzbh

New member
לא, אין פגיעה בביצועים

כשאתה מפעיל ESXI מ-SD, הוא קורא את ה-ESXI מה-SD (מה שאתה רואה את הפס הצהוב למעלה לפני שהשרותים מתחילים) וזהו. מה שעולה בין כה די קטן. מכאן והלאה לשרת אין שום קשר ל-SD, הוא לא קורא ממנו ולא כותב אליו, כך שזה משהו חד פעמי שקורה רק כשעושים BOOT.

בגלל זה חברות יצרני שרתים כמו IBM, DELL ו-HP בונות קורא כרטיסי SD (או מיקרו SD) ישירות על הלוח. כמות הפעמים שתכתוב עליו מאוד קטנה (רק בשדרוג גירסה) וכרטיס SD ממוצע יכול להיקרא מאות פעמים בלי בעיה ובהתחשב בכך ששרת מחזיק חודשים למעלה מבלי לעשות BOOT, כרטיס SD הוא אחלה פתרון - למעט אם השרת מכיל מעל 512 ג'יגה שאז באמת צריך לעשות BOOT מ-SSD/HDD או SAN או PXE.

lavifighter

New member
לא מדויק, יש מעט כתיבות לדיסק(דברים כמו שינוי הגדרות בESXI)

אבל הם מעטים, זה כן.

lavifighter

New member
בסוף לא קיבלתי תשובה לשאלה הכי חשובה

איך הביצועים של DOK וכרטיסי SD ביחס לדיסקים רגילים וגם אבסולוטית? לא מצאתי תשובות טובות ברשת, כל ההשוואות הן SSD מול HDD, לכל היותר בין ssd עם חיבור USB לחיבור SATA או SAS, אבל לא לDOK.

kitt

New member
DOK יהיה יותר איטי תמיד. בד"כ משתמשים ב DOK לOS

live או משהו בסגנון FreeNAS ששם רק בעליה יש גישה ל DOK ובזמן העבודה כמעט בכלל לא מתייחסים אליו.

למעלה