ביצוע בדיקת מי שפיר לאור תוצאות סקר

katomenta

New member
ביצוע בדיקת מי שפיר לאור תוצאות סקר

שלום רב, אני בת 40, שבוע 19+1 של הריון שלישי (שני האחרים הסתיימו בהפלות) כתוצאה מ-IVF + AHA להלן המדדים של הבדיקות השונות: שקיפות עורפית בשבוע 12: Nuchal Translucency 1.3 mm CRL 53.7 mm סיכון גיל 1:100 סיכון 1:530 נצפה גשר אף תקין באורך 2.5 מ"מ בדיקה משולבת חלבון עוברי ואינהבין: PAPP-A 1.42 mIU/ml 0.79 MoM AFP 48.4 IU/ml 1.29 MoM hCG 28.2 IU/ml 0.87 MoM uE3 0.49 ng/ml 0.51 MoM INHIBIN 113 pg/ml 0.87 MoM NT 1.3 mm 1.17 MoM הסיכון לדאון (במועד הלידה) לפי גיל ושש הבדיקות קטן מ 1:20,000 לפי גיל בלבד 1:120 2 סקירת מערכות מוקדמת תקינה לחלוטין בתחילת ההריון ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות לפי המלצת יועצת גנטית בקופה - הכל תקין. סובלת כבר שנים מנויטרופניה כרונית: כרגע WBC=1.4, NEUT.abs=0.6 עם נטיה לזיהומים ( מרגישה בסדר בהריון ולא היו זיהומים), בזמן השאיבות הייתי מקבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד. יש לי תור לביצוע מי שפיר בשבוע הבא בשבוע 19+6 אני חוששת מביצוע הבדיקה לאור הסיכונים שבה וגם בגלל הנויטרופניה. שאלות שלי: האם לאור הנתונים האלה, לדעתך יש הצדקה לביצוע מי שפיר? ידוע לי שהתוצאה שקיבלתי זה רק סטטיסטיקה אבל האם אין מקום להתחשב בה? מה בודקים בבדיקת מי ש שפיר שלא בדקו בבדיקות האלה? תודה רבה על התשובה.

מי שפיר

כל הבדיקות הללו הינן סטטיסטיות לגבי סיכון לתסמונת דאון ולא בעיות כרומוזומליות אחרות. בדיקת מי שפיר בודקת בעיות הכומוזומליות - במדויק ולא סיכון סטטיסטי. בגילך יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר. את מובן יכולה להחליט שלאור בסיכון הסטטיסטי הנמוך יחסית לתסמונת דאון את לא מעונינת לבצע את הדיקור. ז"א שמי שמחליט ויכול להתחשב בבדיקות הסטטיסטיות הוא אך ורק את, לפי שיקול דעתך ולפי הסיכון שאת מעדיפה - סיכון לבעיה כרומוזמלית הנתון לפי הבדיקות או הסיכון להפלה.בהצלחה

katomenta

New member
תודה רבה, אז אם אני מבינה נכון

בודקים עוד דברים במי שפיר? כמו מה? האם אני יכולה גם לבקש שיבדקו האם הנויטרופניה עלולה גם להופיע אצל העובר?

מי שפיר

בודקים אם יש בעיות כרומוזומליות ואת רמת החלבון העוברי במי השפיר. על מנת לבדוק נויטרופניה בעובר צריך לבצע דיקור חבל הטבור, שזו פעולה המלווה ביותר סיכון.

למעלה