ביצוע הגרלה אינטרנטית בלי לעבור על החוק

Abirabir

New member
ביצוע הגרלה אינטרנטית בלי לעבור על החוק

שלום לכולם,
כחלק ממחקר הדוקטורט שלי אני מפיץ שאלון אקדמי אשר מובטח לעונה עליו שישתתף בהגרלה נושאת פרסים. כדי לא להסתבך עם המשתתפים אשר יהיו להם השגות על אופן חלוקת הפרסים חיפשתי באינטרנט מה קובע החוק לגבי הגרלות. מצאתי את ההנחיות הללו: http://www.tglaw.co.il/article.php?id=147

חשוב לציין שלוש נקודות חשובות. הראשונה, השאלון הוא אקדמי ואין כאן כוונה לבצע רווח מסחרי. השניה, מדובר בפרסים יקרי ערך (יחסית) אשר נתרמו/נרכשו מכיסי או על-ידי המוסד האקדמי בו אני לומד. השלישית, אני סטודנט תפרן שאינו יכול להרשות לעצמו להסתבך משפטית למרות שאני מבצע הכל בתום לב ובכוונה מוצהרת לעמוד בדרישות החוק.

ומכאן לשאלות:
1. האם נדרש בהגרלה כזו פיקוח של עו"ד/רואה חשבון?
2. האם המפקח על ההגרלה חייב להיות גורם חיצוני לחלוטין או שאפשר להשתמש בקרוב משפחה שהוא רואה חשבון?
3. האם יש צורך לפרסם את תקנון ההגרלה וכיצד?
4. התניית קבלת הפרס. הרי ברור שהמשתתפים נדרשים למלא את השאלון כדי להשתתף בהגרלה. לכן, מה הכוונה באיסור לדרוש תמורה מהמשתתף בהגרלה?
5. שליחת דיוורים בהמשך. שיטת משלוח השאלון האינטרנטי היא כדלקמן: שליחת הקישור לשאלון לקבוצה גדולה מאוד של משתתפים פוטנציאליים (מעל 10,000 איש/ה) ולאחר כשבוע, משלוח תזכורת למי שעדיין לא מילא את השאלון. האם אני רשאי לשלוח תזכורות לקבוצת המשתתפים הפוטנציאלית מבלי שזה יחשב לעבירה?

תודה לעוזרים,

עוזי

הגרלה אינטרנטית

לדעתי המאמר לא רלוונטי.
חוק העונשיק קובע איסור כללי לעריכת הימורים והגרלות למעט חריגים בודדים שאיני רואה שאתה משתבץ בהם.
עפ"י סמכותו בחוק, מי שמוסמך ליתן היתרים לעריכת הגרלות הוא שר האוצר. הוא נוהג להוציא מידי כמה שנים צו היתר כללי להגרלות למבצעי פרסום מסחרי. הצו האחרון שבתוקף הוא משנת 2010.
לפי מה שסיפרת, ההגרלה שאתה רוצה לערוך אינה למבצע פרסום מסחרי. אי לכך, איני רואה את הרלוונטיות של ההיתר הכללי.
אתה יכול לבקש היתר ספציפי.
להערכתי, רצוי שתפנה ליעוץ משפטי פרטני בנושא, על מנת לבחון את האפשרות להשתבץ בחריג שבחוק.

Abirabir

New member
הגרלה אינטרנטית

ראשית, תודה על המענה המעניין.
הדברים שאתה מציין מעניינים מאוד וסותרים את הנוהג הכללי. באקדמיה הישראלית השימוש בהגרלה בין משתתפי מחקרים אקדמים (למשל, אם תענה על השאלון תשתתף בהגרלה על תלוש תו הזהב בסך 100 ש"ח) מאוד נפוץ. למיטב הבנתי, אף מסטרנט/דוקטורנט/פרופ' לא מבקש אישור לביצוע הגרלה כזו - האם זה אומר שכולם עוברים על החוק? כמו שאמרת, צריך לבקש אישור משפטי פרטני.

תודה רבה,

עוזי

תרשה לי לענות לך בשאלה

אני נוסע כל יום בכביש מסויים, יש שם תמרור שקובע שהמהירות המירבית המותרת היא 60 קמ"ש, שמתי לב שרוב הנהגים נוהגים שם ב 80 קמ"ש ואולי יותר, האם הנוהג הזה של הנהגים הופך את המהירות המותרת ל 80 קמ"ש?

Abirabir

New member
צודק, פשוט הופתעתי. שאלה נוספת באותו עניין

האם הפרוצדורה להגשת בקשה להגרלה היא סיפור מסובך?

למעלה