ביצוע ניתוח באזרחות...

Subway0

New member
ביצוע ניתוח באזרחות...

שלום חיילים וחיילות
אני מתנדב על פרופיל 21 בגין מחלה... במהלך ה4 החודשים האחרונים (שבהם שירתתי) התגלה אצלי משהו חדש אך לא כל כך רציני... ה"גילוי" הזה אינו קשור למחלה שבגללה אני מתנדב. אני אצתרך לעבור ניתוח כתוצאה מהמצב החדש, הניתוח כאמור קל וזמן התאוששות בתקווה יהיה קצר (ימים/שבועות מקסימום חודש) אני משרת באיזור תל אביב (לא אציין איזה בסיס) למי אני אמור להודיע בכל הקשור לצבא... אני הודעתי למפקדים שלי, אך אני לא יודע מה לעשות בנוגע לתיק הרופאי שלי כאמור הוא אזרחי... הדבר שאני לא מבין זה שרשום לי בתעודת מתנדב שבכל מצב של מיון אני אצתרך להודיע לר"ם 2, מי זה הר"מ 2 האלה, מה המספר שלהם... מה אני עושה???

Dizen

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

הוא חוזר ביום שישי.
האייקון הזה ממש שימושי

o m e r g

New member
תשובה

היי מה המצב? תפנה למרפאה בבסיס שלך ותדבר איתם כי שם התיק הרפואי שלך והוא יצטרך להתעדכן בעקבות הניתוח,הם יוכלו לעזור לך.. תגיד אתה ממחזור 013?או שסתם נדמה לי... עומר

o m e r g

New member
מודיעין...

איזה טעות,ככה לעשות אותי לצהוב... סתם,בצחוק בהצלחה בנניתוח תרגיש טוב והחלמה מהירה עומר

אתה יכול להתקשר למשרד ר"מ 2

באחד מבתי החולים באיזור מגוריך ולבקש את עזרתם\הכוונתם. (להתקשר לבית החולים ולבקש שיעבירו אותך למשרד ר"מ 2) בהצלחה בניתוח.

tty2

New member
תשובות

רמ 2 הינה יחידה של חיל הרפואה שנציגויות שלה נמצאות בכל בי"ח בארץ תפקיד היחידה לקשר ולהעביר דיווחים בין החייל המאושפז /פצוע/ בשיקום/בבית בהחלמה לבין היחידה בה שירת ושלטונות צה"ל בכלל. במידה ותאושפז, תצטרך לדווח על כך ליחידת ר"מ 2 בבית החולים בו אתה מאושפז. כשאתה מגיע לבי"ח לצורך הניתוח או בכלל בכל ביקור בבי"ח במיון, עליך להצהיר כי אתה חייל וכי כתוב לך בתעודת הפטור שחובה לדווח לר"מ 2. את השאר יעשו הרופאים. על התהליך תוכל לשאול בבית החולים עצמו את הרופאים כי הם בטוח ידעו מה ואיך לעשות. בלי כל קשר לעצם הניתוח, ובטרם יגיע המועד שלו, אתה מחוייב דיווח למפקדיך, לשלישות המחנה, ולמש"קית הנפגעים ביחידתך. כל אלו, אמורים להיערך לקראת הוצאתך לחופשה מסודרת בתאריך הניתוח או לפניו, עפ"י הנחיות הרופאים(ג') בזמן ההחלמה, יהיה עליך להתייצב לבדיקות מדי פעם במרפאת בי"ח ולקבל מיידם עוד ימי ג' בהתאם להחלמה. את ימי הג' האלו, עליך לאשר ביחידת הר"מ 2 בבית החולים כדי שהמחלה תדווח ליחידה שלך. חשוב לזכור כי אי-דיווח לר"מ 2 על ג' כתוצאה מאישפוז או ניתוח, דינם כדין נפקדות/עריקות! בהצלחה בניתוח ומקווה שזה באמת יעבור בקלות ובמהירות!

tty2

New member
דבר נוסף ששכחתי...

אם התיק הרפואי הוא אזרחי, והרופא הצבאי אינו מודע לכך, עליך לבקש מהרופא האזרחי מכתב הסבר על הממצאים והטיפול אל הרופא הצבאי. את המכתב אתה צריך להעביר לרופא היחידה שלך או למרפאה האיזורית

Subway0

New member
בעקבות התגובות שקבלתי.

קודם כל מאוד שמחתי לקבל תגובה מכל כך הרבה אנשים... זה מראה כמה אכפת לכם וכמה אתם מזדהים עם המצב שלי. הנה הצעדים שאני הולך לבצע לפני ההגעה לבית החולים. 1. הודעתי כבר למפקד שלי ומלמפקד הממונה עליו ולשלילה של היחידה 2. אני אקבע תור לרופא האזרחי שלי שידפיס דף שאותו אני אתן למרפאה הצבאית ואני אשאל אותו גם מה עלי לעשות בנידון 3. בהגעתי לבית החולים אני אצהיר על כך שאני חייל, חשוב לציין אני מגיע לבית החולים קפלן ברחובות איני בטוח שיש להם קשר כלשהו לצבא מה שלא כל כך הבנתי מהתגובות ועדיין מפריע לי 1. איך אני יוצר קשר עם ר"ם 2 אין לי מספרי טלפון שלהם 2. התיק הרפואי שלי נמצא בבית אני מתופל אזחרית! מה אני אמור להודיע למרפאה בבסיס?

tty2

New member
לאט לאט!

1. שוב, כדי ליצור קשר עם יחידת רמ' 2 בקפלן, אתה צריך להתקשר למרכזיה ולבקש את הטלפון של יחידת רמ' 2. אם זכרוני אינו מטעה אותי, יש לקפלן יחידת רמ' 2 קטנה מאוד בתוך בי"ח ליד המיון (אבל אני לא בטוח לגבי המיקום!!) בכל מקרה, אין דבר כזה שלקפלן אין קשר עם הצבא! לכל בי"ח חייב להיות את הקשר הזה. 2. למרפאה בבסיס אתה אמור רק להביא את המכתב מהרופא האזרחי ולשאול אותם אם יש צורך במשהו נוסף מלבד הדיווח. קשה לי לענות על החלק הזה בוודאות מכיון שבזמן שאני שירתתי במקרפ"ר, מתנדבים היו מקבלים טיפול רפואי במרפאות הצבאיות כמו כל חייל ולא כפי שנהוג היום לגשת למרפאת קופ"ח.

למעלה