ביציאצ מצריים משה אומר לפרעה

sneta

New member
ביציאצ מצריים משה אומר לפרעה

שהם רק רוצים ללכת לעבוד את האל שלושה ימים. למה לשקר אם אלוהים לצידינו? גם נאמר "להשאיל" דברי ערך משכניהם המצרים ולא כדי להחזיר. למה לגנוב? ןאם אלוהים הקשה את לה פרעה אז למה הוא אשם, עד כדי מות בנו?

יודיX3

New member
לו אלוהים היה רוצה הוא היה מוציא

את ישראל בלי כל הטררם של עשרת המכות והקשיית לב פרעה-אך הכל נועד לדעתי להעצים את סיפור היציאה וזאת בשביל 2 סיבות: אחת עבור בני ישראל באותה תקופה- על מנת שאמונתם לאחר חוסר השגחה של מאות שנים- תגבר. ו2- על מנת שסיפור יציאת מצרים לדורות יהיה אחת מאושיות תרבותינו- אפילו בכדי להיות סיפור ילדים מופלא או חלק מסיפורי עם . השקר, הגנבות והקשיית הלב הם חלק ממערך שלם של נקמה ובריחה מעם ומלך רודן ואין בכך כל פסול לדעתי.

sneta

New member
נראה לך בסדר בזמן בריחה מרודן

לגנוב ממי שהיו שכנים כל חייך? (וגם סמכו על העברים - סה"כ הם השאילו להם - מה הם אשמים?)

מוגג

New member
לשאול=לבקש

לא במובן שבו משתמשים היום. שאלו כלים - ביקשו כלים וקיבלו במתנה.

יודיX3

New member
בסדר גמור

ראשית הם לא היו שכנים. עם ישראל חי בגטו גושן כמעמד עבדים נחות. אני כמו"כ אין מנהיג ללא עם, וכשם שפרעה היה אשם המצרים היו אשמים לא פחות.

pdib

New member
תראה ../images/Emo26.gif

בחמש המכות הראשונות, ה' לא הקשה את לב פרעה, אלא נתן לו זכות בחירה - לשלח את בנ"י לחופשי. במכות הללו, פרעה בחר שהוא לא שולח את בנ"י לחופשי אלא משאירם לעבוד בפרך. עכשיו, מהמכה השישית והלאה, ה' מקשה את ליבו של פרעה. וזאת מדוע? זאת משום שלפרעה היו חמש היזדמנויות שונות לשלח את בנ"י לחופשי, אך משום שלא עשה זאת בחמש ההזדמנויות שהיו לו, החליט ה' להקשות את ליבו מהמכה השישית והלאה כעונש. סיבה זו נוספת לשאר הסיבות שהועלו כאן.

sneta

New member
אני לא בטוח.

עוד *לפני* המכות: ד,כא וַיֹּאמֶר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה, בְּלֶכְתְּךָ לָשׁוּב מִצְרַיְמָה, רְאֵה כָּל-הַמֹּפְתִים אֲשֶׁר-שַׂמְתִּי בְיָדֶךָ וַעֲשִׂיתָם לִפְנֵי פַרְעֹה; וַאֲנִי אֲחַזֵּק אֶת-לִבּוֹ, וְלֹא יְשַׁלַּח אֶת-הָעָם. ז,ג וַאֲנִי אַקְשֶׁה, אֶת-לֵב פַּרְעֹה; וְהִרְבֵּיתִי אֶת-אֹתֹתַי וְאֶת-מוֹפְתַי, בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם. ז,ד וְלֹא-יִשְׁמַע אֲלֵכֶם פַּרְעֹה, וְנָתַתִּי אֶת-יָדִי בְּמִצְרָיִם ועוד הרבה לפני חמש המכות הראשונות ובין המכות הוא מחזק את ליבו

pdib

New member
נו? אני לא מבין, אתה לא סותר

דבר ממה שאמרתי. לפי ההנחה הרווחת, אלוקים יודע מה יקרה בעתיד, לא? ומשה, ע"פ הגדרתו הוא "אבי הנביאים", לא? אני לא מבין איך אתה סותר...

למעלה