ביציות עם ווקואלות

Lago Azul

New member
ביציות עם ווקואלות

שלום ד"ר,
2 שאלות לי אליך.

1. האם יש אופציה באסותא ראשון להיות מטופלת של הצוות או שחובה עליי להגיע עם רופא אישי?

2. אנחנו אחרי IVF ראשון עקב בעיית זרע. אין ילדים בבית.
אני בת 28 ובעלי בן 31.
אחרי פרוטקול קצר סטנדרטי של גונל (במינון 125 שאחרי 4 ימים עלה ל150) וצטטרויד, נצפו באולרסאונד 17 זקיקים. נשאבו 10 ביציות. 5 מהן לא היו בשלות ונוצרו רק 2 הפריות באיכות לא טובה. כל הביציות ניסו להפרותן בICSI. האמבריולוגית הזכירה את המילה "ווקואלות" ואמרה שהיו באיכות לא טובה.
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה שבגיל 28, עם FSH נמוך ותגובה טובה להורמונים, יש לי ביציות כה גרועות?
האם זה משהו שיכול להשתנות במחזור טיפול הבא או שעליי להתחיל לחשוב על תרומת ביצית?

תודה מראש.

טיפול באסותא ראשון

1- באסותא ראשון צריך רופא מטפל אישי, אני חושב שטיפול על ידי צוות ולא רופא אישי יכול להינתן בהצלחה רבה גם בבתי חולים ציבוריים
2- לצערי זאת לא הבמה לדון על הנושא הפרטי שלך, צריל לראות את דוח המעבדה, את פרוטוקול הטיפול, את התגובה לטיפול ובמקרה הצורך להחליף פרוטוקול
לפי הנתונים החלקיים שמסרת את עדיין לא בשלב של תרומת ביצית

בלונד23

New member
אולי היא התכוונה לווקואולות בזרע?

וקואולות זה דבר שיש בזרע! לא בביצית.

Lago Azul

New member
מה פתאום חח

ברור שיש ווקאלות גם בביציות. זה מן בועות כאלו בין הגרעין למעטפת. רק שזה נדיר בגיל שלי.

ראיתי את הדוח מעבדה ודיברתי גם עם האמבריולוגית. היא ממש אמרה "ביציות לא איכותיות, עם ווקאלות. זרע לא וואו אבל בסדר" .
בדו"ח ממש כתוב ליד כל ביצית שלא הופרתה כתוב "ווקואולות רבות".

הנתונים של הזרע לפחות לפי הדוח הם בסדר.

ביציות

אכן את צודקת
ואקואולות נמצאות בביציות
ראש הזרע הינו קטן ולא ניתן לראות בו וקואולות, במקרים מאד נדירים בהסתכלות במיקרוסקום המגדיל פי אלפים
בטיפולי הפריה רגילים מסתכלים בהגדלה של פי 200 או 300
לכן הוקואולות נצפו בביצית ולא בזרע
ביציות כאלו נחשבות מבחינה מורפולוגית לפחות איכותיות, אבל בהחלט יכולות להניב הריון
אין הדבר מצביע על איכות הביציות בטיפולים חוזרים
בהצלחה

למעלה