ביצים בלי קליפה

shlomitosh

New member
ביצים בלי קליפה

שלום לכולכם! לפני כמה ימים הסתכלתי על התרנגולות שלי.. סתם בשביל הכיף.. פ-ת-א-ו-ם יצא לדורי משהו מה.. יו נואו.. כאילו בלי מאמץ או משהו.. לא חשבתי שזאת ביצה.. ואז הסתכלתי מה זה.. וזאת הייתה ביצה רק עם הקרום.. בלי קליפה!! בקושי הספקתי להסתכל על זה וישר דורי וג'לל התחילו לאכול את זה.. למישהו יש הסבר..?

מחוסר בסידן

כאשר ישנו מחסור בסידן בגופה של התרנגולת היא מטילה ביצים ללא קליפה כפי שאתה יודע הקליפות של הביצים הן מקור לסידן אז צריך לתת להם סידן לתת הרבה ירקות ולגוון כמה שיותר באוכל

shlomitosh

New member
אני בת.. >>

הן משוחררות המון בחוץ.. למה הן לא מחפשות תולעים (סוג של מקור לסידן לא?) ויש להן תערובת.. (רגילה כזאת שק של 25 קילו אם אני לא טועה..) והן מקבלות מידי פעם סלט.. וחוץ מהמקרה הזה היא מטילה רגיל.. ביצה עם קליפה נורמלית.. יכול להיות שהיתה סיבה אחרת חוץ מאוכל?

אהה סליחה!

שלום לך וסליחה לא ידעתי שאת בת אז ככה תולעים זה מקור לחלבון ולא לסידן מקור לסידן זה יכול להיות התערובת או לתת להן באופן מלאכותי כמו סידנית -קונים מהבית מרקחת או לתת להן קליפות ביצים אגב נתקלתי בתופעה זו בתרנגולות זקנות לתת אולי קצת יותר תערובת אולי יעזור וגם יכול להיות שזה חד פעמי וזה לא יקרה שוב אם יקרה אותו דבר למשך כמה ימים אז זה תופעה מדאיגה שמצריכה להעלות את אחוז הסידן! יש כאלה הטוענים שאם מפחידים תרנגולת היא יכולה להטיל ככה ביצה אבל אני בספק

shlomitosh

New member
אני לא חושבת שזה קשור..

ההפחדה זאת אומרת. זה כמו להגיד אם תפחיד אישה היא תבייץ.. (ואני בספק אם זה נכון) קליפות של ביצה? זה לא יגרום לזה שהיא תאכל את הביצים של עצמה?

ביצים קשות או הקליפות של הביצים הקשות

וזה לא יגרום לתרנגולות לאכול את הביצים של עצמה, משום שזה לא בדיוק אותו הדבר, או להביא להם חתיכת אבן סידן, כזו שמוכרים בחנות חיות, או דרך כל מחצבה או משהו כזה.

Amalthea

New member
בהחלט נכון

בנשים - טראומות או חוויות רגשיות קשות (או משמחות, דרך אגב) בהחלט יכולות להשפיע על מועד הביוץ עד כדי ביוץ מיידי. אין לי מושג אם זה נכון לגבי תרנגולות.

למעלה