ביצים רבותי, ביצים

ronelalala

New member
ביצים רבותי, ביצים

הנה מחשבה שעלתה היום בויכוח (פחות או יותר
) ביני לבין ג´ון בנוגע לביצים. הסוגיה המוכרת (אני חושב), שכאשר אנו יודעים מה נעשה עם התרנוגולות בשביל להשיג את הביצים, אסור לתמוך בתעשיה כזאת ע"י כך שנקנה מהם מוצרים לפי ג´ון, ואני מסכים... ואז חשבתי לעצמי היות ואני לא ממש רוצה להםסיק לאכול ביצים, אולי אני פשוט אקנה לעצמי תרנגולת, ואני לא יודע אגדל אותה על הגג של הבית שלי (איזור מרווח להפליא) :), כמה מהאנשים כאן שלא אוכלים ביצים היו מוכנים לאכול ביצה מתרנגולת שלא קשורה לתעשיה זאת? מה ערכם התזונתי של ביצים בכלל? במה הם ניתנים להחלפה, אם אתם יודעים?

ביצים וכבד

הם המקור היחידי לויטמין B12 מי שלא אוכל אף אחד מהם (כבד אני בטוחה שאתה לא אוכל...) חייב לקבל את הויטמין ממקור אחר כלומר טבליות מלאכותיות. יש הרבה דרכים להחליף ביצים במתכונים למנהם (אני לא מכירה אותן אבל מודעת לקיומן...) אבל אין דרך אחרת להחליף את הויטמין B12 שהוא מאד חיוני לגוף. תרנגולת על הגג? אני מקווה שאתה לא רציני...

שטויות במיץ עגבניות...

(שהוא ד"א בעל ערך תזונתי גבוה!
) ביצים וכבד הם מתכונים נפלאים לכולסטרול, שומן רווי ושאר דברים שמקסימום יגרמו לך לבעיות לחץ דם, עודף כולסטרול, השמנת יתר, התסיידות עורקים (התקף לב...) ועוד... המקור העיקרי לבי-12 הם מיקרואורגניזמים אשר (אמורים להיות) חיים בפלאורת המעיים שלנו, בגלל סיבות שונות ומשונות לרובנו אין אותם. מחסור בבי-12 מתפתח בצורה כמעט זהה אצל צמחונים, טבעונים ואוכלי בשר מהסיבה הפשוטה שאין היום מקור אמין לבי-12. מקור אמין לבי-12 היום זה או מאכלים מעושרים, או תוספי מזון. ניתן כמובן להסתמך על אפשרות הגוף, בנושא זה אורי יכול להרחיב אני אישית אוהב את המוח שלי יותר מדי כדי לעשות ניסויים קליניים על הגוף שלי. לעוד פרטים ניתן לקרוא את המאמר שכתבתי על בי-12. (ודורון בטוח ייתן קישורים לכמה מאמרים רפואיים ומחקרים
)

Gal-Mo0D

New member
כשקראתי את ההודעה שלה ישר

ידעתי שמתחת להודעה שלה מחכה תגובה שלך
תגיד, מאיפה יש לך כזה ידע נרחב בגנים, ויטמינים, מינרלים וכו´ ?

אינטרנט, ספרים וכו´...

סה"כ הידע שלי הוא יחסית מצומצם. אולי יום אחד אני באמת אלך ללמוד תזונה (איפשהו בין מתמטיקה, פיזיקה, היסטוריה, מדעי המדינה, פילוסופיה, חינוך ושאר הדברים שאני רוצה ללמוד
)

דורון ק

New member
למה מאמרים?

סיכמת את זה מאוד נחמד! דרך אגב-מה עם המאמר שהצעת להכין?

אני אשמח לעבוד עליו...

אם כי לאחרונה אני שם לב שאני בור ועם הארץ בכל הנוגע למינרלים וויטמינים שאינם סידן, חלבון, בי-12 וברזל. מקווה שאתה חזק בנושאים אלו. פנה אלי באיסיקיו: 1539332 ונעבוד על הנושא.

הומממ...

תמיד כשאני מתאר את הסבל הכרוך בתעשיית הבשר, ביצים וחלב שואלים אותי ומה לגבי לגדל תרנגולות או פרות בעצמך בצורה חופשית? העובדה היא שזה לא משנה, יצורים חיים (ואם אתם מתעקשים על ההגדרה אז מדובר ביצורים שיכולים לחוש סבל ו/או להעריך חוסר בסבל) לא צריכים להיות תעשייה, הם אמורים לזכות לחיים הטובים ביותר שאפשר לתת להם. חלב הפרה צריך להיות לעגל. ביצי התרנגולות צריכות להיות מופרות ע"י התרנגול. אין שום ערך תזונתי מועיל בביצים. תזונה שמבוססת על דגנים, קטניות, פירות, ירקות אגוזים ושקדים תספק לך את כל המרכיבים התזונתיים (והקלוריים) שאתה צריך. ביצים הם מוצר שמזיק מבחינה תזונתית: כולסטרול, שומן רווי, שאריות של הורמונים שהוזרקו לתרנגולות. הוא מוצר שמתקלקל בקלות ועלול בקלות לגרום לקלקול קיבה. בנוסף החלבון המצוי בביצה מכיל הרבה מעבר ל 8 חומצות האמינו הבסיסיות שהגוף צריך ולכן לוקח למערכת העיכול זמן רב לעכל ביצים דבר שיוצר מטבוליזם איטי להחריד.

tali_le

New member
נו באמת...

אין שום ערך תזונתי מועיל בבביצים? נו באמת, בואו נצא מהפנאטיות - אני טבעוני ובריא רגע ביצים הם עוברים - ומתוך כך - יש בהן ערכים תזונתיים גבוהים מאוד ולמרות שתונה צמחית היא עדיפה - אל תוריד מערכם של ביצים בגלל זה טלי

איזה ערך תזונתי?

חלבונים? החלבון של הביצה מכיל הרבה מעבר ל-8 חומצות האמינו הבסיסיות שהגוף צריך ולכן גורם לבעיות עיכול. (לפחות למטבוליזם איטי). ברזל? אכן, אבל יש מקורות אמינים הרבה יותר. בי 12? כנ"ל. סידן? כנ"ל. אין שום דבר שיש בביצים שלא ניתן להשיג בצורה אמינה וטובה יותר ממקור צמחי. מלבד דברים מזיקים כמובן, כמו כולסטרול, שומן רווי ועוד.

דורון ק

New member
נוטריאנטים בביצה

הברזל בביצה לא ממש עוזר מאחר שבביצה ישנם חלבונים המפריעים לספיגתו של הברזל.הסידן מצוי בביצה בכמות קטנה. כמו שאני רואה את זה הביצה היא מקור: לחלבון איכותי-אך האם זה משנה כאשר במילא האדם הממוצע אוכל כ-פי 2 יותר חלבון מהצורך שלו?לא-כמו כל חלבון מן החי זה פשוט מוסיף עוד עומס על מערכות הגוף. ויטמין B12-אכן ביצה מכילה קובלמין אבל הכמות יחסית קטנה ואני ראיתי מחקר אחד לפחות שבו צויין שהויטמין לא נספג בצורה טובה מהביצים-כך שצריך עדיין לחקור עוד את ההבדלים בזמינות הביולוגית של מוצרים המכילים ויטמין B12. כמובן שאם הביצה לא מבושלת אז היא מהווה גורם סיכון לעוד מחלות כגון הסלמונלה ובנוסף תכיל רכיבים אנטי-נוטריאנטים כגון אבידין. מצרף לינק לסקירה על ביצים וכולסטרול.

lilithmm

New member
ביצים והנדסה גנטית

הכל מיצרים. תרנגולות בלי נוצות, תרנגולות לפיטום, תרנגולות לביצים ועוד. רק לא תרנגולות שיטילו אפרוחים נקבות כך שלא יצתרכו ככה להרוג בתוך דלי חרא אפרוחים ביסוריי מוות בזמן ממושך. אפילו את הכסף בשביל לחסוך כל חודש מוות של 300000 אפרוחים רק בישראל, אין!

monkilita

New member
חשבתי..

שהייתי אוכלת ביצים אם היתה לי תרנגולת, אבל מאז שהפסקתי מגעיל אותי לאכול.. וחוץ מזה יש את הדילמה.. מה תעשה עם התרנגולת אחרי שלא תטיל ביצים (וזה בערך רוב החיים שלה- אין להן תפוקה ארוכה של ביצים)???? תאכל לא, תמשיך לגדל אותה ולתת לה אוכל?? גם שמעתי שביצים בחצר מביאות עכברים ונחשים.. כי אתה לא יודע איפה היא מטילה כשהיא לא בכלוב... בעייתי לא??

tali_le

New member
אבל...

כדי שמהביצים לא יבקעו אפרוחים - אתה צריך שלא יהיה גם תרנגול ואז אתה מפריד את התרנגולת מהסביבה הטבעית שלה, כולא אותה ועוד בלי בן זוג טלי

guruyaya

New member
תרנגולת שלא הושבחה חלקלאית

מפיקה 10 ביצים בשנה, אם אני לא טועה. מסתפק?

אלגריה

New member
B-12

עד כמה שידוע לי, חלבון זה מקורו בחי בלבד. לחלופין ניתן לקבלו בטבליות. האם הוא נמצא גם בצומח?

למעלה