ביצים שלוּקות.

shellyland

New member
ביצים שלוּקות.

מה זה "שלוּק"? מה הקשר בינו לבין הביס שאנחנו לוקחים ממשקאות? איך ניקדתי והרסתי את הבדיחה לכל אלה שרצו לספר לי על כל מיני מחלות שביצים לוקות בהן?

גנגי

New member
מתי את מקבלת את הדוקטורט

באטימולוגיה עממית?
שָלוק הוא חלוט ברותחין, כלומר, מבושל במים רותחים. ולעניין הקירבה האטימולוגית ל-שְלוק - מוצאים כזאת אם לוקחים שְלוק מתה שנחלט ברותחין..

אם כך, האם בספרי בישול

עממיים צריך להיות כתוב, פרקי כרובית לפרחים, שלקי אותה כ חמש דקות, סנני ו.. (תלוי במתכון עצמו) או שצריך לומר: הרתיחי מים, הוסיפי מלח, פרקי כרובית לפרחים שלקי חמש דקות וגו' אז "תביא שלוק" זה רק מתה? איזה יופי. לכל הטמאעים שכל הזמן מבקשים שלוק מהמרגריטה שלי.. זה לא שלוק, זו לגימה. וכאלו אנני חולקת.

גנגי

New member
הלכתי המילונה,

ומצאתי סימוכין לדבריי. אכן, שלוק הוא חלוט ברותחין גם לדעתו של אב"ש.

אלי גיא

New member
כבוש, שָּלוק, כושי, לבן, ומנומר

כתוב בבבלי "אתרוג תפוח, סרוח, כבוש, שָּלוק, כושי, לבן, ומנומר -- פסול" לא, אין לזה שום קשר עם ה-Schluck בגרמנית (לגימה, גמיעה, גמיאה) אבל לשלוק היקי יש קשר פיזיולוגי ל-Biss שהוא נשיכה, נגיסה.

אלי גיא

New member
ונישלוקינהו

תבשיל זה צלי ואפילו כבוש שלוק ומבושל מן השלוק אינו אסור אלא מן השלוק של בשר שלוק שאני טועם אסור בכל השלוקים ונישלוקינהו כל חד לחודיה לאכלן צלויין שלוקין ומבושלין אין מביאין מן הגרגרין שנשרו במים ולא מן הכבשים ולא מן השלוקים שמן זית כבוש שלוק שרוי ושל שמרים ושל ריח רע לא יביא קפיזי שמכי פרסאי ונישלוק בחמרא ונשקייה ונימא לה קום מזוביך הנודר מן המבושל מותר בצלי ובשלוק בכל הכבושים מן השלוק אינו אסור

גנגי

New member
הבאת מובאה?

אנא הבא עימה מראה מקום, שנאמר "תביא לי שתיים בפיתה עם הרבה עמבה*", ואכמ"ל. *יוסף חג'ג' מפלאפל עובדיה, שם, שם.

למעלה