ביצים

מבחינת תזונתיות לא ידוע לי על בעייתיות

אולי מלבד הכולסטרול אבל גם זה זניח אם לא מגזימים בכמויות. הבעיה העיקרית בצריכת ביצים היא מוסרית.

p e b b l e

New member
לפי הבנתי הכולסטרול כלל לא זניח

ההמלצה לצריכת כולסטרול היא לא יותר מ-300 מיליגרם ביום. ביצה אחת מכילה כ- 210 מיליגרם כולסטרול. כמובן שהביצים הגדולות מכילות יותר. אם אוכלים חביתה מ-2 ביצים כבר עוברים את הרמה המומלצת. בנוסף אם אוכלים מעבר לזה גם מוצרי חלב, צריכת הכולסטרול עולה עוד. בנוסף לכך יש בעיות של זיהום הביצים במיוחד במשקים המתועשים בהם הצפיפות והליכלוך רבים, לכן מומלץ לאכול ביצים כשהן מבושלות לחלוטין ולא בצורת ביצה רכה, עין או כלל לא מבושלות כמו במוס או עוגות ללא אפיה.

d a p h n a

New member
עד כמה שאני מבינה

יש חילוקי דעות בנוגע למידת ההשפעה של צריכה של כולסטרול דרך המזון על רמות הכולסטרול בגוף, אך אכן ההמלצה הרשמית היא לא לצרוך יותר מ-300 מיליגרם ביום לאדם בריא, אז זה משהו שצריך לקחת בחשבון. לגבי זיהום - יש בביצים לא מבושלות סכנה לסלמונלה. יחד עם זאת, אם קונים ביצים טריות ממקור אמין ושומרים עליהן ברמת קירור נאותה, רמת הסיכון לסלמונלה יחסית נמוכה. חשוב מאוד להקפיד להמנע מזה אצל נשים בהריון ואנשים במצב בריאותי רעוע, אך ביצים אמינות וטריות בדרך כלל אינן מהוות סכנה לאנשים בריאים. יחד עם זאת, אם רוצים להמנע לחלוטין מהסכנה לזיהום כזה, אכן רצוי לבשל את הביצים לחלוטין.

תודה, נשאר רק עם הבעיה המוסריית

והמצפונית. ואולי נאכל פחות מביצה ליום להרגיע את המצפון.

TheFinalCut

New member
האמת, שלא ממש

ההבדלים באמת לא כאלו גדולים בין ביצי חופש וביצים רגילות. נכון, שטח המחיה גדול יותר, אבל עדיין מחשמלים למוות, חונקים או גורסים את האפרוחים הזכרים; עדיין קוטמים לכל האפרוחים את המקור; עדיין הורגים את התרנגולות ברגע שתפוקת הביצים שלהם יורדת; עדיין מדובר בזנים מעוותים שמטילים יותר ביצים ממה שהגוף שלהם יכול לעמוד בו, וסובלים מחלות שונות כתוצאה מכך... צמצום צריכת הביצים הרבה יותר מועיל במובן הזה ממעבר לצריכת "ביצי חופש" בהיקף דומה, וכמובן שפתרון טוב בהרבה לאלו שמודאגים מסבל התרנגולות הוא פשוט להפסיק לצרוך ביצים.

שנים רבות לא צרכתי ביצים

ועכשו, בא לי. וכפי הנראה לגוף שלי יש צורך ברכיבים מסוימים שהתזונה הצמחונית לא נתנה לו. נראה...

TheFinalCut

New member
...

תראי, חשק זה לא משהו שניתן להתווכח לגביו. אבל צריך לזכור שהרצונות שלנו הם לא מצפן טוב במיוחד למה הגוף שלנו צריך. הם מוסטים לעיתים קרובות מדי ע"י מצבים פסיכולוגיים, התמכרויות, פרסום ואלף דברים נוספים. הרבה יותר אפקטיבי לבצע מעקב אחר הסטטוס התזונתי ולהשלים חסרים אם הם באמת קיימים (או פשוט למנוע אותם ע"י גיוון ואיזון התזונה, וזה לא בהכרח אומר לכלול ביצים). בביצים אין שום דבר שלא קיים בצמחים מלבד כולסטרול (וכמויות זניחות של B12). הם אכן נחשבות למקור טוב מאוד לחלבון, אבל כפי שיכולת לקרוא במקומות אחרים בפורום, חלבון לא קשה להשיג בתזונה צמחית (אנו עוסקים בנושא כמה הודעות למטה), ומהשומן הרווי והכולסטרול (שבו ביצים עתירות) ממילא עדיף להמנע.

p e b b l e

New member
האמת היא שהן כן יותר מוסריות

מסכימה שביצי חופש הן ממש לא עולם מושלם עבור התרנגולות, אבל זה עדיף בהרבה על כלובי הסוללה. הכותבת כתבה שהיא רוצה לאכול פחות ביצים, אני הבנתי שלא לאכול ביצים כרגע זה לא אופציה ולכן המלצתי לה על דרך שבעיני מוסרית יותר שכן התרנגולות סובלות פחות.

TheFinalCut

New member
לא במיוחד

לא ניכנס עכשיו לשאלה האם ניצול והרג המוני יכולים להחשב מוסריים באופן כללי, אבל כן צריך לקחת כמה דברים בחשבון בנוגע לנושא שבנדון: אחת הבעיות העיקריות עם "ביצי חופש", מונח שרחוק שנות אור מלתאר את חייהן של התרנגולות שמטילות אותן, היא האשליה שהן יוצרות - אשליה של חיים פסטורליים ומאושרים בחצר ירוקה, עם ליקוט מזדמן ובלתי מפריע של ביצה או שתיים. אנשים מאמצים את האשליה הזו וחושבים שהנה הכל בסדר עכשיו, אפשר לקנות את הביצים עם העטיפות הציוריות ולהשקיט את המצפון. מי שמצפונו מקשה עליו לצרוך ביצים, מתוך דאגה לפגיעה בתרנגולות הכרוכה בייצורן, ישקיט אותו בצורה הרבה יותר טובה אם יצמצם את צריכת הביצים או יפסיק אותה, מאשר ינציח, יממן ויפיץ את האשליה שמספיק להגדיל את הכלובים כדי שניצול והרג בע"ח יהפוך ללגיטימי.

למעלה