ביצים

רן333

New member
ביצים

בתמונה המצורפת אפשר לראות את הביצים שהוטלו אצלי בסוף מאי. כמו שניתן לראות, הביצים החלו לאבד נוזלים ו"לשקוע", כמו שקורה בד"כ בשלבים המתקדמים של ההדגרה.
 

רן333

New member
שקילת הביצים

מראה שהן אכן מאבדות משקל (כצפוי בשלב הנוכחי של ההדגרה). משקל הביצים מיד אחרי שהוטלו היה כ-430 גרם; ב-19.6.07 המשקל הגיע ל-455 גרם, ואותו משקל שנרשם גם ב-26.6.07. ב-4.7.07 ניכרה כבר ירידה מסויימת במשקל: הביצים שקלו אז כ-450 גרם. הביצים נשקלות במשקל שנראה בתמונה. הדיוק שלו הוא 5-\+ גרם.
 

רן333

New member
זו כבר התטולה השניה:

הביצים שהוטלו בסוף יוני. הביצים האלה עדיין נמצאות בשלבים מוקדמים יחסית של ההדגרה, וניתן לראות שהן עדיין לא שקועות כמו הביצים מהתטולה הקודמת.
 

רן333

New member
וגם כאן - המשקל מאשר

את מה שניתן לראות בעין: הביצים לא איבדו משקל; להפך.
 

רן333

New member
ולקינוח - הנה הנקבה שאחראית להטלה השניה.

בתמונה אפשר לראות אותה אוכלת חולדה (זכר גדול), בפעם הראשונה לאחר ההטלה.
 

dreaming h

New member
תודה!

(ובהצלחה כמובן
) מה עם צילומי גו'קים חדשים?
 

רן333

New member
תודה. פרוקי רגליים לא יוצא לי לצלם לאחרונה:

זה דורש זמן שאין לי.
 

omer356

New member
שלום רן.. כמה שאלות

האם הביצים לא נפגעות במהלך כל ההעברות האלו? בתחילה אתה שוקל את הביצים אחרי שהוטלו. אחר כך שם אותם בתא ההדגרה כעבור זמן מה עוד פעם שוקל אותם ומחזיר אותם ואז הם בוקעים. כמו שזה נשמע לי הביצים נמצאות בתזוזה במהלך כל השקילות האלו.זה ידוע שאם באותו הרגע של ההטלה הביצה זזה או מתגלגלת זה לא כזה נורא.. אבל באמצע תהליך ההדגרה זה כבר מסוכן כל התזוזות הללו.עוד לא היה לך מקרה שביצה נפגעה מתוצאה של כל התזוזות האלו? צודה,עומר
 
כל עוד שלא תהפוך את הביצים או תשנה

את צורת הישיבה שלהן לא צריכות להיות בעיות, ואני בטוח שרן מחזיר אותן בדיוק לזווית שבה הן הודגרו.
 

רן333

New member
על סמך מה אתה קובע שזה מסוכן?

אני עוד לא איבדתי אף ביצה בתהליך ההדגרה הזה, שכולל שקילה של הביצים מדי שבוע, החל מהשבוע השני להדגרה. ידוע לי גם על מגדלים אמריקאיים שנוהגים לטפל בביצים בצורה דומה, ללא איבוד ביצים או תקלות כלשהן. ושם כבר לא מדובר במדגמים מצומצמים כמו במקרה שלי, אלא בהדגרת כמות גדולה מאוד של ביצים. בכל מקרה, חשוב להבין ששקילת הביצים במהלך ההגדרה לא מבוצעת כדי לשעשע את המגדל, אלא כדי לעקוב אחרי תהליך ההדגרה, ולשנות את התנאים אם מתגלה צורך בשינוי. שני דברים שאותם חשוב לגלות, ושבהם ניתן לטפל במהלך ההדגרה: א. עליה או ירידה גדולה מדי במשקל הביצים (דבר שמצביע על עודף או על מחסור בלחות); ב. ביצים שמתו במהלך ההדגרה (קראתי על מקרים בהם ביצים מופרות שמתו במהלך ההדגרה גרמו למות הביצים הסמוכות להן, וכך הלאה עד להרס התטולה כולה. אם מאתרים דברים כאלה בזמן, אפשר לבצע פעולות שיגנו על יתר התטולה. אגב, הנושא הזה מכוסה יפה בספר שעליו המלצתי כאן לאחרונה). וחוץ מכל זה, כמובן שלא מזיק לאסוף קצת נתונים בדרך. זה יכול לעזור למגדל ללמוד מטעויות ולהשתפר: אם וכאשר משהו משתבש, קיומם של נתונים רבים שאספת במהלך הזמן יכול לעזור לך להעריך מה השתבש, ואיך להימנע מכך בעתיד.
 

omer356

New member
תודה רבה..../images/Emo45.gif

ולפי מה שאמרו לי כאשר ביצה מתגלגלת\זזה יותר מידי באמצע תהלך ההדגרה הדבר יכול לגרום למות הביצה. תודה,עומר
 
רן לא מגלגל את הביצים

יש הבדל בין לקחת ביצה ממקומה ולשמור עליה באותה הצורה שבה היה ישבה לבין להפוך אותה ולהשאיר אותה זמן רב במצב הזה.
 

naja

New member
רן, כנס!!!!!........./images/Emo6.gif

שאלה ברשותך. עד איזה תאריך נראה לך שאפשר למשוך את עונת הריבוי?. הכוונה היא לתאריכים המקובלים, לא להטלות חריגות שקרוב לודאי מוטלות כל השנה. הסיבה שאני שואל היא, שאחת הנקבות שלי, זו שפעם חשבתי שהיא זכר(זו שמתנהגת כמו צפע אם יצא לך לראות....), אז מתברר שכנראה פעם צדקתי...... עשיתי לה פרוב אתמול ונכנס בקלות 8-9 קשקשים בשני הצדדים. אז בשביל העניין שמתי אותו עם אחת הנקבות(ולא היו עניינים, לפחות לא מייד).
 

רן333

New member
אני לא בטוח שאני יודע את התשובה לשאלה שלך.

קראתי שפיתונים מתכדרים יכולים להתחיל את מחזור הרביה שלהם בכל חלקי השנה. נדמה לי גם שברוב המקרים, אצל רוב המגדלים, עונת ההזדווגויות מתחילה מתישהו בסביבות אוקטובר-דצמבר. (אם אני לא טועה, הכל תלוי במחזור הרביה של הנקבה: ההזדווגויות יכולות להתחיל כאשר הביציות בשחלות שלה מתחילות לגדול.) מה שאני לא יודע זה: א. איזה אחוז מסדרות ההזדווגויות המוצלחות מתחילות בתקופה "לא טיפוסית" (אני לא זוכר שקראתי אפילו הערכה גסה של העניין הזה). ב. בהינתן שמחזור הרביה החל (כלומר: הביציות בשחלות של הנקבה החלו לגדול), כמה זמן אפשר "למשוך" את העניין, ולא להפגיש את הנקבה עם זכר, לפני שהתהליך יתהפך, והביציות יתחילו להתכווץ בחזרה. אגב, אתה יכול להזכיר לי כמה נחשים כאלה יש לך? (נדמה היה לי שמדובר בשלושה או ארבעה פיתונים, אבל אני לא זוכר.)
 

naja

New member
תודה.

את הזכר קניתי כבייבי בשנת 2003 מבית החיות. לגבי הנקבות אני לא יודע. אני מעריך שהן בנות 5-6 שנים.
 

aviadbarel

New member
גם ההטלה אצלי דומה

בשעה טובה ומוצלחת הכרכנית תירס שלי הטילה ביצים (רק בשנה האחרונה התחלתי לגדל נחשים, אז זו הטלה ראשונה והתרגשות גדולה). מה שמוזר שהביצים נראות כאילו הן קצת לחוצות, ממש דומות לביצים בתמונה שצירפת. האם זה תקין? האם צריך טיפול מסויים? שאלה נוספת - רציתי להפריד את הביצים ולהניח כל אחת באקווריום פלסטיק קטן שהם יבקעו בנפרד, או אפילו להשאיר אותן באותו הכלי (ממולא בוורמקוליט) רק לסדרן לא בערימה, כפי שהשאירה אותן הנחשה. אבל הביצים מעין לחות / רטובות ואני מפחד לפגוע בהן בעת ניסיונותיי להפריד ביניהן. המלצות? תודה!
 

aviadbarel

New member
הצילו! מישהו? אני בלחץ...

מה לעשות עם הביצים? אני ממש ממש ממש רוצה להצליח להדגיר אותן.
 

בiטן

New member
אל תפריד

תשמע אסור לך לטלטל את הביצים להפוך או להפריד קח את הביצים כמו שהם תניח בתוך כלי אטום עם וורמקוליט לח זה לבינתיים בשביל שלא ימותו, אין לי ניסיון בהדגרה אז אני לא יודע להסביר לך בדיוק איך להדגיר לטווח הארוך, כרגע מה שכתבתי זה בשביל להציל אותם עד שתקבל מידע מדוייק כי נראה לי שהרעיונות שלך היו גומרים אותם דיי מהר. שיהיה בצלחה.
 

aviadbarel

New member
תודה רבה

מה שעשיתי בינתיים זה השארתי את הביצים בצורה בה הן הוטלו בתוך אותה הקופסה עם הוורמקוליט. הוספתי מעט לחות לתוך הכלי כי הקופסא הזו כבר היתה כמה זמן בתוך הכלוב והחומר החל להתייבש, ובספר שיש לי על כרכנים כתוב שצריך להיות כמעט מאה אחוז לחות (משם אגב הבאתי גם את שאר הרעיונות). שאלתי היא האם הביצים ישרדו? האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות? כל דבר? תודה רבה!
 
למעלה