ביצים

smochkin

New member
ביצים

יש לי שאלה. עד לא מזמן לא הייתה לי שום בעיה לאכול ביצים. עד שהתחלתי לשים לב איך הן נראות וקיבלתי ממש גועל. עכשיו אני משתדלת לא להתקרב למה שאני יודעת בפירוש שהוא עשוי מביצים. השאלה היא איך למשל מחליפים מאכלים כמו מיונז?

Neta558

New member
מיונז

למיונז יש תחליפים ללא ביצים. במאמר הפורום תוכלי למצוא מתכון למיונז טופו. אני חושבת שאפשר גם לקנות מיונז צמחי, אבל אני לא לגמרי בטוחה.

Inoni

New member
אתה מתכוונים ל- "כמויונז" או שיש

עוד משהו ?

vegan

New member
כמויונז לא, טופונז או קליונז כן

כמויונז היה בעבר טבעוני. במשך שנים השתמשתי בו עד שיום אחד, לפני מספר שנים, איך שאני שם על לשוני, חשתי בשינוי, הסתכלתי על רשימת המרכיבים ומסתבר שהמתכון שונה ונוספה ביצה. בצד זה הם אף העזו להוסיף "מתכון משופר". לעומתו, קליונז של אוסם הוא טבעוני (אם איני טועה בעבר הוא לא היה כזה). בחנויות טבע אפשר למצוע טופונז של שיזן. הטופונז הרבה יותר טעים (יש גם בטעם שום שמיר), אבל גם הרבה יותר יקר. בעבר היו בארץ סוגים רבים של מיונז טופו טבעונים, חלקם מיובאים וחלקם תוצרת הארץ. צריך לבדוק במרכיבים. לא שמתי לב אם הוא עדיין נמכר, אבל יש/היה מיונז טבעוני הולנדי tofunaise שהוא מתוק - מכיל רכז תפוחים. לי מיונז מתוק לא מסתדר עם רוב הדברים, אולי לסלט וולדורף - אז שימו לב.

למעלה