ביצי חופש וביצים אורגניות

yur4m2m

New member
ביצי חופש וביצים אורגניות

אשמח אם תסבירו לי את ההבדל בין ביצי חופש לבין ביצים אורגניות האם יש גוף שמפקח על זה

d a p h n a

New member
בעקרון

ביצי חופש הן ביצים שהוטלו על ידי תרנגולות שהסתובבו חופשי בחצר ולא במדגרות קטנות וסגורות בתנאי זבל. ביצים אורגניות הן ביצים שהוטלו על ידי תרנגולות שלא קיבלו הורמונים/אנטיביוטיקה ושאר כימיקלים והוזנו ממזון אורגני. לעיתים קרובות יש התאמה בין שני הדברים (כלומר ביצים שהן גם ביצים אורגניות וגם ביצי חופש) אבל זה לא מחויב המציאות. אני משערת שהטבעונים שבחבורה תכף יבואו להסביר למה ביצי חופש זה בעצם שקר ולא עדיף בהרבה על ביצים רגילות, אבל אניח להם לשטוח את טיעוניהם בדרכם שלהם. אני אמשיך בינתיים עם ביצי החופש האורגניות שלי

yur4m2m

New member
אשמח לעוד הסברים

כלומר ביצים אורגניות זה אומר שהתרנגולות כלואות בתאים צפופים ??? אבל מקבלים אוכל יותר אורגני וביצי חופש התרנגולות שהטילו אותן מקבלות אוכל עם כימיקלים ??? האם הביצים מתוצרת הרדוף שרשום אליהם ביצי חופש + ביצים אורגניות האם יש אליהם פיקוח איזה ביצי חופש + ביצים אורגניות יש פיקוח איזה חברה מתנהגת קצת יותר טוב לתרנגולות ?

תשובות

הפיקוח על "ביצי חופש" מתבצע על-ידי עמותת "חי-משק". הפיקוח על "ביצים אורגניות" מתבצע על-ידי "הארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית בישראל". הפיקוח של עמותת חי משק מתיחס לתנאי הרווחה של התרנגולות, ואילו הפיקוח של הארגון לחקלאות אורגנית מתיחס לשימוש בחומרים מלאכותיים שאסורים בחקלאות אורגנית. מכיוון שכך, ניתן להניח שתנאי הגידול במשקים של "ביצי חופש" עדיפים על אלו של משקים אורגניים. עם זאת, גם התקן האורגני אוסר על החזקה של תרנגולות בכלובים צפופים כמו בתעשיית הביצים הרגילה, מכיוון שכדי להחזיק תרנגולות בחיים בצורה כזו יש צורך להלעיט אותן באופן קבוע באנטיביוטיקה, דבר המנוגד לעקרונות החקלאות האורגנית.

לקשמי

New member
אני לא טבעונית אבל

לא אוכלת ביצים בכלל כי ידוע לי שגם בתעשייה של ביצי החופש קורה אותו דבר מזעזע של זריקת אפרוחים חיים לפח וקיטום אכזרי של המקור אצל הנקבות. זה המשותף בין ביצי חופש לביצים רגילות.

למעלה