ביקואת ראשונה שלי על:

Sha2000

New member
ביקואת ראשונה שלי על:

"שר הטבעות שני הצריחים" הקדמה: שיצא הסרט "הארי פוטר" ואבן החכמים לקולנוע זה היה הסרט הכי אהוב עלי, זה עוד היה ליפני שראיתי את "שר הטבעות אחוות הטבעת" ולא הבנתי למה כולם כל כך אוהבים את "שר הטבעות אחוות הטבעת". יום אחד זה היה בתחילת חנוכה בשנת 2002 החלטתי לקנות את את "שר הטבעות אחוות הטבעת" ופיתאום נכנס עלי הדיבוק. כל כך אהבתי את הסרט הראשון "שהארי פוטר" פוטר ואפילו לא מתקרב אליו. אלו היו אפקטים חדשים וסרט מושקע באמת. אבל מה שעשה לי את זה. זה ששר הטבעות משלב: פנטזיה, מתח, אפילה, רוע, אהבה עוד...ועוד... שיצא בקולנוע "שר הטבעות שני הצריחים" החלטתי ללכת לקולנוע והסרט הזה עשה לי הרבה יותר. האפקטים יותר מרהיבים, העלילה יותר מעניינת ומסובכת וכמובן האקשן שבילתי פוסק פה. אם "באחוות הטבעת" הסיפור המרכזי היה איסוף הגיבורים ל"אחווה" המדוברת ומסעם, הרי "שבשני הצריחים" הם מתפצלים ואנחנו מקבלים שלושה סיפורים המתרחשים במקביל: פרודו וסאם ממשיכים במסעם לעבר מורדור ופוגשים את גולום. מרי ופיפין שבויים בידי האורקים, ורוב הסרט הם מבלים עם אנטים. ארגורן, לגולאס וגימלי רודפים אחרי האורקים בתקווה להציל את מרי ופיפיו, עד שהם מגיעים לקרב על ניקרת הלם. עלילה הסרט השני בטרילוגיית שר הטבעות עוקב אחר המשך הרפתקאותיהם של ההוביט פרודו באגינס (ווד) וחבורת הטבעת שלו, בדרכם להשמיד את הטבעת האחת ולצאת נגד שר האופל, סאורון. צבא האופל של סאורון באורוק האי עומד לצאת במתקפה נגד אראגון ואנשי רוהאן. לאחר התפרקות החבורה ומותו של בורומיר יוצאים פרודו וסאם אל ממלכת מורדור ללא הגנה. בינתיים אגאגון, גימלי, לגולאס, מרי ופיפין צריכים להנהיג את הקרב ברוהאן ולצאת לכבוש את מצודת אייזנגארד. חייליו של מורדור צועדים בהמוניהם אל העיר גונדור - הקרב על הטבעת עומד להתחיל.

כמה טעויות.. (אני חושבת.. ../images/Emo4.gif)

דבר ראשון, זה לא צבא האופל של סאורון שהוא האורוק האי, אלא של סארומן..
וכתבת "בינתיים אגאגון, גימלי, לגולאס, מרי ופיפין צריכים להנהיג את הקרב ברוהאן ולצאת לכבוש את מצודת אייזנגארד". מרי ופיפין בסוף הסרט הראשון נלקחו ע"י האורקים ולגולאס, אראגורן וגימלי יצאו אחריהם. בדרך הם פגשו ברוהן (פחות או יותר) ומרי ופיפין לאחר בריחה מהאורקים פגשו באנטים (עצנים למי שקרא את הספר בתרגום החדש לפחות..
)והאנטים הם אלה ש"כבשו" או יותר נכון הרסו את אייסנגרד.. אראגורן, לגולאס וגימלי פגשו בגנדאלף ורק אז, אחרי הקרב במצולת הלם (אם אני לא טועה) פגשו את מרי ופיפין באייסנגארד אחרי שכבשו/הרסו אותה!
מקווה שאמרתי דברים נכונים או שהייתי מובנת..

וגם (עכשיו שמתי לב.. ../images/Emo3.gif)

לגולאס, אראגורן וגימלי פוגשים את מרי ופיפין נראה לי בסרט השלישי אפילו...

ודבר אחרון ../images/Emo122.gif../images/Emo122.gif

חח אני כל שנייה נזכרת בעוד משהו אחרי שאני שולחת כבר (מקווה שזה הדבר האחרון שיש לי להגיד..
).. חוצממה שאמרתי, הביקורת מאוד טובה!

Sha2000

New member
צודקת כי את התקציר לקחתי מאתר אחד

אבל הינה התיקון: רובכם כבר מכיר את הסיפור על פרודו וסם והטבעת וגם את קורותיהם של שאר חברי אחוות הטבעת בהגנה על רוהאן העלילה לסיפור וגורמת לנו לחוש שאנו צופים בדבר שבאמת גדול בכמה רמות ממה שאנו רגילים לראות בקולנוע. סצינות של גולום שממש גורם לנו לחוש רחמים ליצור הזה שחצוי בנפשו ויש גם סצנות מצחיקות של מרי ופיפין, גימלי ולגולאס ואפילו של אראגורן ואיאואין.

•aniviel•

New member
../images/Emo45.gif יפה, תודה רבה.

אני אשים את זה במאמרים (עם התיקון מן הסתם) אם יש עוד אנשים המעוניינים לכתוב ביקורות על אחד מהסרטים (לא משנה איזה) אתם יותר ממוזמנים

Sha2000

New member
סבבה

ויש לי שאלה נכון מישהו שם תמונה ממולין רוז' האם זה פאראמיר?

כן.. ../images/Emo122.gif

נכון מפחיד!?!
סתאם.. הוא חמוד!! אני מתה על דיויד וונהם! (טוב, מה לעשות, כמעט כל דיויד קיים הוא מלך! *תרתי משמע
*)
והמבין יבין!

וואלה? אתה די דומה לי... ../images/Emo8.gif

גם אצלי הסיפור עם שר הטבעות התחיל באותו החנוכה, וגם אני הלכתי לראות באותה שנה את שני הצריחים (שבוע אחרי שראיתי בפעם הראשונה את אחוות הטבעת). היה לי מזל... לא הייתי צריכה לחכות כמעט שנה בין הסרטים! אבל חיכיתי כמו גדולה שנה עד לשיבת המלך... הסרט שני הצריחים הוא הסרט האהוב עליי מהטרילוגיה. ביקורת טובה כתבת. וגם אני אהבתי את שני הסרטים של הארי פוטר (אני יודעת זה לא הפורום) ... בקיצור - תמשיך לכתוב עוד דברים מעניינים!

למעלה