ביקורים בארץ

ביקורים בארץ

באיזו תדירות אתם מבקרים בארץ

האם תמיד נוסעים בהרכב מלא של כל המשפחה

איפה בד"כ אתם מתאחסנים כשאתם בביקור

מה הכי כיף לכם בשהות בארץ ומה הכי מתסכל/כואב/מתיש/קשה כאשר מבקרים בארץ

אילו דברים אתם אוהבים לקנות בארץ ולהביא איתכם למקום המגורים הנוכחי

shuttles3

New member
וגם: מה מביאים במתנה לבני המשפחה?

[סליחה שנדחפתי, זו פשוט תהיה תמידית]

carlimi

New member
מתנות ...

הכל כמובן תלוי בתקציב.
במקרה שלנו התקציב היה מאוד מוגבל, אבל לאור העובדה שאנחנו מבקרים אחת לכמה שנים, היה חשוב לי כן לקנות ולהראות תשומת לב למשפחה ולחברים הקרובים.
להורים ולמשפחה קירבה ראשונה השקעתי מעט יותר. לחמותי למשל קניתי משהו למטבח כי היא נורא אוהבת. לגיסות שלי קניתי BATH SALTS עם נצנצים. לאחיינים לגו קטן (יש בטרגט ב 9.9$) ולאחייניות חולצות קצרות עם דוגמא מגניבה (6$ בטרגט).
לילדים של חברים שידעתי שאפגוש הבאתי דברים קטנים בעיקר לתשומת לב - אם זה בנות אז משהו לשיער ואם זה בנים איזה כדור. תלוי בילדים. ניסיתי להתאים. יש בטרגט איזור של 1-5$ בכניסה, ולפעמים יש שם דברים ממש נחמדים.
כולם שמחו שהבאנו משהו, אפילו אם קטן, כי זה נחמד לדעת שחשבו עלייך

כמובן לקנות גם שוקולדים

rona73

New member
באמת שאלה קשה

מתנת יום הולדת,משהו שהם אוהבים.ממש לא קשור למקום.

עוד לא הגענו לביקור בארץ

אבל מתכננת לקנות משהו קטן לכל אחד במשפחה הקרובה ולא להתפרע.
השאלה היותר קשה היא מה לעשות עם כל מה שהחברים בטח יבקשו שאני אביא (ורוב הסיכויים ש"ישכחו" להחזיר כסף).
&nbsp
לא שיש ביקור שעומד על הפרק

משל333

New member
אני דווקא מביאה בכייף דברים לחברים

כולם מבינים שדברים כבדים או גדולים זה לא לעניין, ואם מבקשים מאיתנו להביא משהו זה תמיד דברים סבירים לגמרי שאין לנו בעיה להביא בשמחה.
אם את חושבת שאנשים מסויימים לא יחזירו לך את הכסף, את יכולה להדביק את הקבלה למוצר עצמו, או לנקוט בשיטה הכי טובה שהיא לבקש מהם שיזמינו בעצמם באינטרנט ויתנו את הכתובת שלך.

Et tu Brute

New member
תבקשי ממי שרוצה דברים

שיקנה ברשת וישלח אליך. אני נהגתי לעשות את זה בעיקר כי זה יותר פשוט: במקום להתחיל לחפש מה שמישהו רוצה, ואז שבעים פעם להתייעץ אם זה בדיוק הצבע/דגם/גודל שהוא רצה וכדומה. גם סיכמתי עם אנשים שאפשר להעביר דברים שלא באריזתם המקורית, כי לפעמים דברים נורא קטנים ארוזים בקופסאות ענקיות שתופסות המון מקום במזוודה.

אני בעיקרון לא מביאה מתנות, למעט

אם למישהו יש אירוע מיוחד. אני קונה לילדים היותר קטנים, קישקושים מהחנויות הזולות, בשביל הכייף ותשומת הלב.

אני תמיד מביאה איתי כל מיני מאכלים מקומיים, גבינות, דגים ומתוקים למיניהם לארוחת ערב שאני מארגנת ביום הגעתנו, וככה אנחנו פוגשים מהר את האחים והאחינים שלי. הרעיון נחמד מאוד, אבל הביצוע קצת בעייתי, ונראה לי שאני יפסיק את זה. אנחנו נוחתות ולפנות בוקר, מגיעות הביתה והולכות לישון בבית של אבא שלי. אני מתעוררת בצהריים מתישהו ופורקת מזודות, וצריכה לארגן ארוחת ערב לכ-20 איש בבית לא שלי, עם דברים שביקשתי מאבא שלי לקנות ולא בדיוק נמצאים שם או בכמויות שונות ומשונות. אני צריכה לשתוף את כל הכלים לפני הארוחה כי אף אחד לא השתמש בהם שנה, ובעצם לארח, וזה יוצא מלחיץ ולא מתאים

AlicePJ

New member
הפסקנו להביא מתנות. מביאים רק לתינוקות

וילדים של בני משפחה.

alphadelta

New member
משהו קטן

מביאה דברים קטנים רק בשביל תשומת הלב. בעיקר למשפחות עם ילדים. אני מנסה למצוא דברים של ״פה״ בעיקר כי יש בישראל הכל. למשל: קלפי משחק , או כפפות למטבח או שוקולד ודומיהם שיש עליהם את שם העיר שאנחנו גרים בה ודברים שמייצגים את האיזור. לפעמים יש חולצות עם שם העיר במבצעים (3ב10) ואז אני קונה אפילו חודש חודשיים לפני.

carlimi

New member
ביקורים ....

באיזו תדירות אתם מבקרים בארץ ?
אנחנו גרים בארה"ב כבר שלוש וחצי שנים. אני הייתי בארץ פעם אחת, לפני שנתיים בדיוק, ולקחתי איתי את שני הגדולים. הבעל והצעיר נשארו כאן
.
בעלי ביקר בקיץ האחרון, לראשונה מאז שעזבנו, והוא נסע לבד
.

איפה בד"כ אתם מתאחסנים כשאתם בביקור ?
בדר"כ אצל חמותי. מטעמי נוחות. אבל גם זה היה קשה .... לא יודעת איפה נהיה בביקור הבא.

מה הכי כיף לכם בשהות בארץ ומה הכי מתסכל/כואב/מתיש/קשה כאשר מבקרים בארץ?
אנחנו היינו בחורף וזה היה תענוג! היינו בעיקר באיזור המרכז, והיה כמעט לאורך כל הביקור בין 16-18 מעלות. עבור מי שהגיע משלג ומינוס 10-15 זה היה כיף גדול. הילדים כל הזמן הלכו עם קצר וכולם חשבו שאנחנו משוגעים. היה ממש כיף ללכת לים, והילדים אף נכנסו למים (קטן עליהם אחרי שנכנסים לאגם כאן בקיץ של מי שלגים ...חחח). האוכל נהדר! לראות חברים, לראות את הילדים משחקים עם בני הדודים ....

ענייני משפחתולוגיה תמיד מתישים אותי ....

אילו דברים אתם אוהבים לקנות בארץ ולהביא איתכם למקום המגורים הנוכחי?
אאאממממ לא זכור לי שהייתה איזו חוויית קניות מרגשת במיוחד. הסבים/סבתות קנו לילדים משחקים (במחיר מופקע כמובן) וקצת בגדים.
הייתי ביריד של נתנאלה (למי שמכיר, עבודות יד ) ופגשתי מלא יוצרות מוכשרות (שמוכרות באטסי כמובן), אבל לא זכור לי שקניתי משהו מיוחד לבית.
ביקור בשוק מחנה יהודה בירושלים תמיד מרגש אותי, וגם הליכה בשנקין והסביבה בתל אביב וישיבה בבתי קפה.

מקווה לבקר בארץ באביב הקרוב, יש לנו שני אירועים גדולים במשפחה שלי, ויש מצב שאני נוסעת לבד!!!

forglemmigej

New member
לא קבוע

לפעמים פעמיים , שלוש ולפעמים כמה שנים לא, המזל שלי היא הקרבה (רק 4 שעות טיסה ) ומחירים זולים ביותר, אם מזמינים בזמן.

אצל הילדים ואותו דבר ההפך כשהם באים אלי. לפעמים אצל אחי אם אנחנו ביחסי דיבור דבר שמשתנה כל שבועים בערך

הכי כיף זה מזג האויר שאין דומה לו, שמיים כחולים כל הזמן, אינטרקציה בין אנשים אפילו שהיא סמויה היא תמיד שם, אוכל מדהים, השתנות של מראה ציבורי , כל פעם איזו מפלצת בעלת שמונה מאות קומות נפרסת מול העיניים, הכי קשה וכואב זה הלילה לפני החזרה.

לא מביאה כמעט כלום כי יש ה-כללללללל בארץ נהדרת, מדהים אותי כמה זמן הישראלים מבלים באתרי קניות ובעקבותיהם הולכים לדואר לקחת חבילה של בגדים מנקסט או כל מיני אתרים בריטים שונים, המון נשים לבושות עם הבגדים הדוחים של נקסט ודומותיה שנראים כאילו נרכשו בשני פאונדס איזה יזמות בריטיות בסין ..לפעמים כלי בית מעוצבים או סוגי גבינות וריבות

carlimi

New member
אני לא מביאה בגלל שאין

ברור שיש בארץ הכל ...מביאה בשביל ה - "להביא". בשביל לראות את החיוך על הפנים ...

rona73

New member
ביקורים בארץ

פעם בשנה,בקיץ.כן,כשהכי חם.
אני נוסעת עם הילדים,האיש נשאר.מסופיה לארץ שעתיים טיסה לפעמים שעתיים וחצי.יש מחירים מאוד זולים שחבל לפספס.
עד לפני
שנתיים הינו נוסעים לחודש.נראה לי המון זמן ולהורים שלי כבר קשה אז נוסעים למקסימום שבועיים.
מתאחסנים אצל ההורים שלי,בת"א.קרוב לנמל לפארק הירקון ולים,אין תלונות.
כיף לי שהילדים שלי נהנים בארץ עם הסבא וסבתא ועם הבן דוד שלהם.לי כבר אין חברים בארץ וחוץ ממשפחה אין אין מי לבקר.אח שלי גר רחוק וכשהוא יכול הוא מגיע להורים שלי.בביקור האחרון עם הילדים הוא כמעט ולא הגיע,טען שהוא עסוק מאוד.
אם אני קונה משהו מישראל זה מנחלת בניימין.אני עכשיו מאוד אוהבת חמסות
.

שבוע שעבר נסעתי מהעבודה לסופ"ש בארץ.התאחסנו ביפו,אכלנו הרבה ארוחות בוקר (מעולות)ביפו,הינו ב
עשיתי קפיצה להורים ואחי אפילו הגיע ...
שרונה ,
בתחנה היה ממש כיף.כמובן שנסעתי בלי הילדים.בחזרה קניתי לכל בני המשפחה מתנה....וגם לי

יוקלילי

New member
נסיעה ראשונה בעוד חודש

הגענו לכאן רק בינואר, וזו תהיה הנסיעה הראשונה. למזלנו יש טיסות זולות מלונדון ב31.12 ובמהלך ינואר, וזו התקופה שבחרנו לנסוע. נוסעים לשבועיים וחצי.
אחי הקטן החליט לנצל את הגעתנו ובחר להתחתן במהלך הביקור, אז יוצא לנו ביקור קצת צפוף (לא מתלוננת!). בעלי מהצפון ואני מהדרום, וגרנו בעיר גדולה באמצע הדרך, אז יוצא לנו ביקור עמוס וגדוש נסיעות. ננסה לצמצם ככל האפשר ולהזמין אלינו. נתארח אצל שתי המשפחות, נוסעים בהרכב מלא (על התינוקת משלמים רק מסיי נמל בינתיים). בטח נקנה ספרים לילדים, ומתכננים להביא חוברות של אוסבורן לילדים של החברים. לאחיינים קנינו משחקים, ולאחייניות קשטות לשיער ואולי עוד משהו קטן. שוקולדים זה רעיון טוב למבוגרים.
מקווה שנהנה..מתגעגעת לפלאפל ולחומוס, למרות שלא אכלתי כל כך הרבה מהם כשהייתי בארץ. מוזר..המקומות האהובים עלי בארץ הם עין הוד, זכרון ונווה צדק, אך אני בספק אם נגיע אליהם. דבר נוסף שלא צפיתי אותו הוא קניית שמלה לחתונה- אני לא ממש מתחברת לגזרות הבריטיות, עם מפתח צוואר סגור, ואני מתגעגעת למעצבים בארץ . כוחם של הרגל וטעם. מצד אחד יש משהו מהודר יותר בשמלות המקומיות, אך מצד שני הן לתחושתי פחות זורמות עם הגוף.

AlicePJ

New member
פעם זה היה כיף

עם ילדים, במיוחד קטנים, זה סיוט לא קטן. אנחנו הורדנו למינימום האפשרי את הביקורים עד שהם יגדלו, כלומר מגיעים רק באירועים משפחתיים, ולא צפויים כאלה בשנים הקרובות.
אנחנו תמיד נוסעים כולנו ומתאכסנים אצל המשפחה שלי.
מאוד כיף לבקר בישראל, האוכל מצוין, גני המשחקים מושקעים, כיף לראות אנשים, הילדים מאוד שמחים מכל המתנות והממתקים שמורעפים עליהם בלי הפסקה. אבל מצד שני, יש את סיוט הטיסה, ואז הג'ט לג, וחוסר הנוחות כי אין את כל הדברים שרגילים אליהם מהבית, הילדים לא ישנים טוב, ואם לא נוסעים בחורף - מזג האוויר בלתי נסבל לחלוטין ואי אפשר לצאת החוצה. עשינו זאת פעם אחת בגלל אירוע משפחתי ואז השבענו את שאר המשפחה להתחתן רק בחורף כי חאלאס!
אנחנו מביאים מישראל בד"כ ממתקים, שקדי מרק וכו'. אנחנו גרים בארה"ב מספיק שנים בשביל להתרגל לכל האוכל המקומי, אז מביאים רק מה שהוא נוסטלגי במיוחד ויותר יקר/קשה יותר להשיג כאן.
בתכלס, ביקורים בישראל יכולים להיות נורא כייפים, אבל הכל תלוי בילדים.

לחופשה בישראל

אני ובוני נוסעות פעם בשנה, בעלי נשאר בבית.
אנחנו מתמקמות אצל אבא שלי וכל האחריות על הבית עוברת לידי - בישולים, נקיון, מבצעים מיוחדים בבית ובגינה והנהיגה.

החופשה בישראל היא קודם כל חופשה. אנחנו נוסעות לחודש ימים וזה מספיק זמן בשביל להתאורר, לבלות, לראות ולהפגש עם חברים ומשפחה, ועדין, אף פעם לא הספקתי לראות את כל מי שרציתי. זה בעיקר בגלל בוני, שממש לא מתענינת בשיחות מבוגרים, ואפשר להבין אותה, אז אני צריכה לתמרן בין מפגשים שלי לבין פעילויות מתאימות לבוני. היא לרוב לא מוכנה להשאר אם מישהו ושאני ינסע לבד, מה שיוצר 24/7 איתה וזה משגע אותי. התרגלתי להרבה זמן לעצמי.

מה שאני אוהבת בישראל זה את מזג האויר, את החזרה למקום המוכר, את המפגשים עם אנשים שאני אוהבת, וגם עם אנשים שעד אז היו וירטואלים

מתסכל, שאני כל הזמן בוחנת את ישראל מול החיים שלי בסקוטלנד
שבסוף צריך להפרד
כואב לראות את אבא שלי מזדקן
ומה שממש מתיש אותי, זה החום הנורא בקיץ, מי כתב בתחילת המשפט מזג אויר? אני פשוט נהנת לחזור ל-15 מעלות שלנו בסוף החופשה הזאת

למעלה