ביקורי ילדים

דוק26

New member
ביקורי ילדים

מדי פעם אני נכנסת לכאן כי זה יותר מדי כואב לעיתים קרובות. אמי מאושפזת בבי"ח גריאטרי עם אלצהיימר מזה שנתיים וחצי. היא עדיין מזהה אותנו אך לא מסוגלת לדבר אלא רק ממלמלת וצוחקת. בני הגדול בן ה- 4.5 שנים אוהב לבקר אצלה אבל יותר בגדר הרעיון שהולכים לבקר את סבתא משום שכשאנחנו מגיעים לשם, והמחלקה שלה היא בסוף המזדרון לאחר שעוברים את המחלקה הגריאטרית הרגילה, הוא לא מסכים לחבק אותה או לנשק אותה אלא יותר מיודד עם האחיות ולסבתא הוא אומר שלום מרחוק. אני כמובן לא מכריחה אבל שואלת אותו אם הוא זוכר שלסבתא יש מחלה שהיא לא זוכרת ולא יכולה לדבר והוא עונה לי שהוא שכן וכמו שאמרתי נראה לי שהוא יותר אוהב את הרעיון של לבוא לבקר את סבתא ממה שבאמת הוא מתנהג כשאנחנו באים. האם אני נוהגת נכון כשאני מכניסה אותו לתוך המחלקה ואנחנו מוציאים אותה למרפסת? האם היום כשהוא מבין יש טעם להראות לו כמה סוף החיים (כולל המחלקה הגריאטרית ה"רגילה") הם לפעמים עצובים?

ידידים

New member
הצעה

שלום, הייתי מציע לך להפנות את השאלה לפורום אחר שם תענה לך על השאלה "דפנה שמש-גולן". היא עובדת סוציאלית וממש שוחה בנושאים אלו, גם הנסיון שלה גדול האתר הוא" http://www.aadogs.com/forum.php?op=f&id=6&PHPSESSID=cfb991959b370e240e13f212b362764c גמר חתימה טובה

אנימו

New member
ביקורי ילדים - יש בספרות התייחסות

לגבי נכדים . במרכז לחקר אלצהיימר ברמת גן (ראה/ראי בקישורים של הפורום הזה) יש חומר כתוב בנושא ואפשר לפנות אליהם בשאלה. בעיה בה נתקלתי היא דוקא לגבי ילדים בגיל צעיר שהוריהם חלו. בנושא זה לא מצאתי חומר כתוב. לנכדים אפשר להסביר שזו מחלה של אנשים מבוגרים , אבל מה קורה עם בן - בת שהורה שלהם חלה? זה נראה להם משהו חריג ביותר וכמו ששמעתי את הבן הצעיר שואל: ממה זה בא? הלא זו מחלה של סבאים!

zs1957

New member
תגובה לאנימו-התייחסות לילדים

תלוי באיזה גיל הילדים. ילדים בבית ספר יסודי החל מכתה א' אפשר לדבר אתם על זה. הם מבינים ואפילו עוזרים. לגבי ילדים מחת לגיל 6 (בגן ילדים) אין לדבר אתם על זה כי הם עוד צעירים ולא כל כך מבינים. גם נערים בגיל ההתבגרות מבינים ועוזרים. הקשר בין ההורה החולה לבין הילד מתהדק בגלל המחלה. חג שמח. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

למעלה