ביקורת אישית: Windows ME

alexsam

New member
ביקורת אישית: Windows ME

אחרי שימוש ממושך (כמה חודשים) אני החלטתי לכתוב את הביקורת שלי על תוכנה שכולכם (או רובכם) כבר שמעו עליה והיא Windows ME. בניגוד להרבה אנשים שכתבו את הביקורות שלהן על התוכנה הזאת אני החלטתי שאני קודם אשתמש בה ואחרי זה אני יכתוב את הביקורת וכך אני עושה. אני גיליתי ( למרות שקראתי הרבה דברים לא ממש טובים על התוכנה הזאת) שהיא מאוד מוצלחת, בכל זאת היא שיפור של משהו הוא היה לא כל כך רע ( Win 98). היא מאוד ידידותית בהתקנה ברוב המערכות והיא גם ידידותית לשימוש שאחרי ההתקנה. התוכנה כוללת הרבה עזרים שימושיים מאוד (שאת רובם ניתן להוריד מהאינטרנט בחינם) ונותנת מענה למשתמש ביתי (ולא רק). המערכת הפעלה הזאת היא יציבה מאוד אבל עדיין יש מקרים של מסך ``כחול`` אבל בתדירות נמוכה מזו שבWin98 , היא כוללת תוכנות כמו windows media player7 ו explorer 5.5 ותוכנה windows movie maker , כמו כן יש לה את היכולת לבצעה ``שחזור מערכת- system restore`` שאת האמת עוזרת אבל אם המחשב ``נופל חזק`` אז זה לא יהיה הדבר שיעזור לו. נדהמתי לגלות שהמחשב תחת ME ``עולה `` יותר מהר מאשר תחת Windows 98 , המערכת הפעלה יודעת לנצל יותר טוב את היכולות של המעבד וגם (אני חייב לציין) בצורה מצוינת את הזיכרון של המחשב ( בניגוד ל Win 98 שהיה מאוד לא ידידותי לחלק זה במחשב). נדהמתי לגלות שאין אפשרות בME לשנות את ה- FAT של הרד-דיסק אם אני רוצה לדוגמה שאחד יהיה ב Fat 16 ואחד יהיה ב Fat 32 אז עד היום אני לא יודע איך לעשות את זה ב ME. המחיר שלו בארץ לא אטרקטיבי כמו שהמחיר שלו בחו``ל כך שאני לא ממליץ לאף אחד שיש לו Windows 98 לקנות אותו , אלא להוריד את התוכנות שיש ב ME מהאינטרנט , אבל אני כן ממליץ למי שיש לו Windows 95 ולמי שקונה מחשב חדש ( ולא לקנות מחשב חדש ולקבל אתו מערכת הפעלה שהיא כבר קצת מיושנת כמו Win98 וגם לא את ה- Win98 edition 2) לסיכום זו היא מערכת הפעלה מוצלחת מאוד (בניגוד לדעה של הרבה אנשים אחרים שכתבו עליה כנראה מבלי לנסות אותה כמו שצריך) ומומלצת מאוד!!!! בכבוד רב לכל הקוראים. מנהל פורום ``תוכנות`` , אלכס.

קוב

New member
תחושה דומה

תודה לאלכס על הדו``ח, משובים כאלה חשובים מאוד לנו כמשתשמשים. גם אני בדקתי את ME לאורך מספר חודשים והתחושה שלי דומה, השוותי אותה לגירסת 98SE בנוחות ופשטות בהתקנה, יציבות, מהירות ויכולת התאוששות. בהחלט שיפור, בעיה אחת שלא מצאתי לה פתרון בנתיים - פגיעה משמעותית כאשר עובדת עם תוכנות אנטי וירוס. אני בדקתי עם נורטון 2000 ועם Esafe 2.2 של אלישים. במיקרה של האחרונה המערכת עלולה ``לקפוא`` ל10-20 שניות מדי פעם. אשמח לשמוע על פתרון לבעיה זו (מעבר לניטרול האנטיוירוס). אגב, שליטה על ה-FAT אפשרית לדעתי באמצעות ה-FDISK. ניסיתי (על דיסק בודד אמנם) ולא נתקלתי בבעיה. קוב

alexsam

New member
....מוזררררר אבל אני בודק את זה (בקשר לאנטי וירוסים) ואני יחזיר לך תשובה בנושא!

קוב

New member
בהחלט מוזר - נתקלתי בהודעה רשמית בנושא מחברת Autodesk - ותודה על הבדיקה

AsafS1

New member
בקשר ל FAT ו FAT32

אחת הבעיות (או היתרונות) היא בכך שאין Dos mode ב windows ME , ולכן אין גם תוכנת המרה ל FAT32, למרות שיתכן ואינני מעודכן וכבר יצאה אחת כזו. נסיון (מר) לעשות את אותו תהליך ע``י Partition magic אף הוא נכשל ואף דפק את ה Partition שאותו ניסיתי להסב, שכן גם Pqmgic יורדת ל Dos mode. כמו כן, לא מצאתי דרך לעשות Fast boot ב Windows ME, כנראה קשור גם ל dos mode אסף.

קוב

New member
אפשר אבל

אפשר להגיע ל-Real mode או כמו שקראת לזה Command Line של DOS אבל רק באמצעות דיסקט או ע``י Start > Run > Command . אין קשר בין הגישה ל Command Line ולמבנה ה-FAT של WINDOWS. פשוט במיקרוסופט הוחלט לבטל את האופציה הזאת כניראה במסגרת המאמצים להעלים את ה-DOS. ע``פ הספרות של Partition Magic וע``פ נסיוני אין בעיה לשנות, להוסיף או להסב מחיצות בסביבת FAT32 או FAT16 או שניהם.יתכן והגירסה שבידך לא מעודכנת. בכל מקרה ``משחקים`` במבנה המחיצות באמצעות התוכנה בהחלט ``מבלגנים`` כהוגן את הדיסק ולא נראה לי מומלץ במיוחד. קוב

למעלה