ביקורת בכורה-מסעדת שוקא

ביקורת בכורה-מסעדת שוקא

כתובת-מנחם בגין 55

הקדמה קצרה- אני חובב אוכל מושבע, אכלתי כמעט את כל סוגי האוכל (אינני אוכל כשר) בכל מקום בעולם. אוכל עושה לי את זה ביג טיים, זה מעורר את החושים שלי ועושה לי טוב על הנשמה, לצערי אשתי היא טבעונית קיצונית, כך שלאחרונה רוב חוויות הואכל שלי נעשות לבד..לא קל, אבל מסתדרים.

הצטרפתי לפורום בשביל לשתף חלק מהחוויות (בוב ממשיך במסע הוא חתיכת מודל לחיקוי)

הפעם אני רוצה להמליץ על מסעדת פועלים קטנה, בשם השוקא שבמנחם בגין. הבעלים שף מעמיד סירים מדהימים כל יום מחדש, ואין פעם שלא נכנסתי שהפתיע אותי בתבשיל חדש ומעניין. אמנם אני לא כל כך אוהב את הסחבקיות שמפגין ואת בדיחות הקרש..אך זה כנראה חלק מהחן של המקום. מנה עסקית בצהריים כוללת מנה עיקרית- מה שיצא לי לדגום זה מוסקה טעימה מאוד, כרובית ממולאת בבשר, מפרום מעולה ופרגית ממולאת באורז.
וכמו כן האחרוחה כוללת 2 תוספות וסלט טרי טרי עם חמוצים מיוחדים. בתוספות אני לא מגוון אף פעם, ירקות בתנור מעולים!!!!! עשויים בדיוק ולא סמרטוטיים מכל הסוגים, ואורז עם תבלינים והפתעות....

כל הארוחה הזאת עולה 48 שח כולל שתייה...לדעתי דיל שווה במיוחד בגלל האיכות (במקומות אחרים באיזור ארוחה עולה קצת פחות, אבל לא מתקרב לאיכות)
שווה לפרגן לבחור שם

מקווה שתקבלו אותי בשמחה לפה....

אייל
 

bob68

New member
על הדיווח

ו-
על הפרגון.

מאחל לך חוויות אוכל טובות ומהנות.
 

מיתר44

New member
רשמתי ברשימת המומלצים שלי. תודה.

ביקשת פיד בק. צילומים עושים לי את זה בגדול וגם תאור מיקרו של המנות
המומלצות. למשל: איך התיבול? חריפות? הרכב הירקות מהתנור וכו׳
גם קצת תאור העיצוב גורם לי הנאת קריאה. אכן בחרת בסמן ימני ראוי מאוד - בוב.
הפוסטים שלו לא פחות ממצויינים.
מצפה להמשך.
 
אז ככה

1)צילומים....יבוצע
2) המנות פיקנטיות, לא מעבר
3) העיצוב מאוד בסיסי.בערך 5 שולחנות, אבל מאוד נקי
4) הרכב הירקות- תפוחי אדמה, בטטה, סלק, גזר לבן ,ועוד גמה שלא זוכר, אבל באמת מנה מדהימה

דרך אגב גם לטבעונים יש מה לאכול שם, קציצות טבעוניות, אורז עם עדשים ועוד כמה מנות על טהרת הטבעונות
 

החתולית

New member
על הדיווח ו
לתפוז ולפורום

כמו שכתב לך מיתר, תמיד כדאי לכלול בדיווח תיאור של המנות, חומרי הגלם, העיצוב והאווירה במסעדה.
אם אתה זקוק לטיפים, אתה מוזמן לקרוא את תקנון הפורום שיש בו מעט הכוונה. כמובן שהדיווחים של בוב, יכולים לשמש דוגמא מצויינת :)
&nbsp
&nbsp
 
את צודקת- למרות שבדיווחים שלך על קפה הברוש לא ראיתי שדיברת

על חומרי הגלם, העיצוב ועל האווירה כל כך..כנראה שמיהרת :)))

מבטיח להשתפר כל פעם.
 

החתולית

New member
הדיווח על ברוש היה חלק משירשור סופ"ש

בו אנחנו מעלים דיווחים קצרים על ארוחות סופ"ש, והם בדרך כלל נטולי תמונות ופירוטים רבים.
 
הבנתי- אשמח מאוד אם תפני אותי לכמה ביקורת שכתבת

בוב הוא כמובן אחד שאפשר ללמוד ממנו, אבל גם מנהלת פורום של כמה שנים טובות היא מישהי ללמוד ממנה ולא מעט אני בטוח....
 
האמת שחיפשתי דיווח שלך ממסעדה

שלא במסגרת "מה אכלתם בסופ"ש" ולא מצאתי (לפחות לא ב-3 חודשים האחרונים), אבל תודה על המאמץ וההשקעה
 

מיתר44

New member
מאחר והפוסט שלך הדליק אותי, אכלתי בשוקא. היום

לאחר טיול רגלי לאורכו של רחוב העליה, בואך סלמה ועד
לבונה המנגלים (כן יש כזה ברחוב אברבאנל), לקחתי קו 1 עד לגשר מעריב לסעוד
צהריים בשוקא.
השף החביב שהוא גם סוליסט בארוח מאכיל צהריים את, כך נראה, עובדי הסביבה.
הוא בוגר תדמור, עם עבר אצל לחם ארז ובר פירות ים ההרצליני וגם ברוקה. כבר שלוש
שנים שהוא מחזיק במסעדה זו.
נכון כפי שכתב חובב האוכל, המנות מוצגות בסירי הבישול הגדולים ומיד מעורר את סקרנותי
ותאבוני. סיפרתי לו שהגעתי בעקבות כתבה כאן והוא היה מופתע לטובה.
בחרתי בעסקית שכללה בנוסף לצלחת גדולה עמוסה במוסקה, גם בירקות מהתנור ואורז
מלא, גם במנת חומוס עם גרגירים ומנת סלט ירקות עם טחינה. כמו כן כללה העסקית שתיה קרה
ושתיה חמה בתום הארוחה.
המוסקה הייתה טעימה מאוד: בשר איכותי, רוטב עגבניות מצויין והעיקר - תיבול שהוכיח
יד מנוסה. היכן עוד במסעדת ז׳נר כזו תמצאו תימין טרי?
האורז היה טעים אך חף מתוספות עד כדי שביקשתי וקיבלתי עליו ערימת פטרוזיליה וכוסברה
קצוצות. ירקות הגריל ראוי שיוכנו א-לא-מינוט כדי שלא יסבלו מיבשושיות יתר. אך בהתחשב
בנסיבות לא סבלו מתופעת הסמרטוטיות.
החומוס על גרגריו היה ראוי לא פחות מהליגה היפואית והסלט היה טרי. בקצרה: אוכל טעים, טרי,
וראוי בהחלט למחמאות שניתנו לו על ידי קודמי.
האזור כולו דרוך לקראת מצור ששת השנים הבאות שיכלול הריסתו של גשר
מעריב. סביר שלאחריו כל מערך המסעדנות באזור
ישתנה לנצח.





 
איזה כיף

שמח לשמוע שנהנית..בהחלט מקום מפתיע לטובה, שמרגישים את יד השף הטובה באוכל ואת ההשקעה הניכרת שעושה בתבשילים

שמחת אותי מאוד שמצאת את המלצתי ראוייה
 
למעלה