ביקורת הטלויזיה הרשמית שלי, תקראו |

Avalanch

New member
ביקורת הטלויזיה הרשמית שלי, תקראו |

בתור מבקרת טלויזיה חובבת וחובבנית, רציתי להביע את מה שיש להביע עד עכשיו לגבי "פרשת השבוע", אתם (זה בטח יותר "אתן") מוזמנים להגיב בנאצה או בהערצה, לבחירתכם: (מצטערת מראש שזה בסעיפים, אני מוצאת שיותר נוח עם התגובות אח"כ) 1. הליהוק של: קרן ומנשה, דני (אלוהים אתה חתיך) ואפרת, ליר כץ המעולה(הבת לבית ברגר), קייס וקלרה, רונית- פשוט מושלם. לגבי הבת של משפחת בן דוד, מור איכשלאקוראימלה, סורי. היא פשוט עולה לי על העצבים, עם הפרצופים המלאכותיים שהיא עושה כשהיא מעשנת ומשחקת את הילדה המרדנית.זה לא רציני. לגבי מיכאל מושונוב- הוא משאיר אותי אדישה. הוא לא טוב ולא רע, אבל.. ממ. אדישות זה לא משהו טוב בשחקן. יובל סגל יותר מדי משוחק לדעתי. הוא כאילו "נורא רוצה להיות שחקן מוערך", אבל ככה בדיוק זה נראה. הוא צריך עוד ניסיון לפני תפקיד רציני כזה. 2. אמרו על "שבתות וחגים" שזה נראה כמו סרט סטודנטים. וזה היה נכון. לא אהבתי את שבתות וחגים כי לא היתה לה פואנטה. היא היתה כמו תיעוד נטוראליסטי, מייגע ובעיקר מיותר של מה שכולנו כבר יודעים. תודה לאל ולרני בלייר, פרשת השבוע הרבה יותר מעניינת במובן של העברת מסר וריאליזם לעומת פשוט הצבת מצלמה בבית של מישהו, כמו ששבתות וחגים נראתה. עם זאת, עדיין יש את קטעי הצילום האלה שנראים כמו מצלמה ביתית. אני חושבת שאפשר בלעדיהם ושאם הם מנסים "לזרוק אותך למציאות" כי זה כאילו מצלמה ביתית, זה לא מצליח. 3. הבימוי נהדר. לא מוגזם ולא מינימאליסטי מדי. למרות שמדי פעם יש תחושה שהבמאי מביים את הדמויות והן לא לגמרי עצמאיות מבחינת "הקיר הרביעי", מחילה היא תכונה אלוהית. 4. גם על העריכה צריך להגיד כמה מילים. אין חתיכה פתאומית של סצינה בצורה שמשאירה את הצופה "מחסיר פעימה", וזה חסר. במיוחד כשעריכה זהירה ומיוחדת יכולה להפוך סדרה מטובה לגאונית. 5. אה, והתסריט, כמובן. ידעתי ששכחתי משהו. תראו, זה לא שיש שם משפטים שצריך לסמן במארקר ולשנן אחר כך. הטקסט די סתמי בסך הכל. העלילה מעניינת והדמויות מורכבות וכמובן שהכימיה ביניהן תורמת רבות, אבל להגיד שאני יוצאת משם עם תובנות חדשות כל שבוע.. קשה. זה בסך הכל מעניין וכיף לראות את הדמויות נאבקות במאבקים הפנימיים שלהן, וזו סדרה שאלמנט הקונפליקטים בה שולט ביד רמה, ואולי מה שחסר פה זה קצת הומור באמת, אבל איך אומרים- "לפחות אני יכולה להזיל ריר כל שבוע על דני גבע". אוואלנש

v e g a

New member
לגבי המשחק...

לפי דעתי,הבולטים ביותר במשחק בסדרה הם קייס נאשף(אפילו שהוא ערבי
),ליר כץ(שיחסית לגילה משחקת טוב מאוד) וכמובן מנשה וקרן,אבל הם תמיד ככה. אני גם די מסכים איתך לגבי השחקנית של מור(או שזאת השחקנית?),אבל דני גבע לפי דעתי היה הרבה יותר טוב בתיק סגור. בכלל,זה נראה כמו שב"פרשת" יש לו אותה הבעת פנים כל הזמן. יובל סגל טוב,אבל באמת לא תזיק לו עוד "השתפשפות" בפרוייקטים רציניים(קצרים לא נחשב..) ואני לא יודע למה,אבל רונית אלקבץ מעצבנת. ולא בגלל הדמות. גם בחתונה מאוחרת היא הייתה מעצבנת ואילו ב"מיועד".

lady mika

New member
../images/Emo108.gif אז ככה...

ביקורת כתובה היטב, אהבתי. לדעתי 'חתיכה פתאומית של סצינה בצורה שמשאירה את הצופה 'מחסיר פעימה''... זה דבר טלנובלי מידי. זו דרמה, לא מותחן, ממתי בדרמות איכותיות יש רגעים כאלו? לגבי יובל סגל את איכשהו תיארת בדיוק את מה שחשבתי ולא הצלחתי להגדיר לעצמי. לדעתי צריך לעשות סקר מי מהגברברים בסדרה הכי שווה. כל פעם דעתי משתנה. אם היית שואלת אותי היום הייתי מכבסת למנשה נוי את החולצות הורודות שלו, אם את יודעת למה אני מתכוונת... HINT, HINT

ועכשיו אני אגיב ../images/Emo9.gif.

לפי סעיפים: 1.אני דווקא חושבת שהליהוק די גרוע. נמאס לראות על המסך את הזוג מנשה נוי וקרן מור [תמר אל תהרגי אותי
.]. זה כבר לא 'קונה' אותי. הדמות שמנשה נוי מייצג הוא כל כך הוא שזה פשוט מעצבן. מסכימה איתך לגבי מור [באמת אני צריכה לבדוק איך קוראים לה
.] מעולם לא ראיתי אותה משחקת במקום אחר אני חושבת שזו הפעם הראשונה שלה. ובין אם כן ובין אם לא- בהחלט נראית שחקנית מתחילה שעוד קצת מתביישת. לעומת זאת הקטנטנה, ליר כץ, מדהימה אותי
. 2.כששבתות וחגים שודרה הייתי ילדה ודי לא הבנתי כלום מהסדרה. רק את העונה האחרונה התחלתי להבין ודווקא הייתי יושבת מהופנטת ומהנהת בראש ב'כן' כל הזמן. באמת איכות הסדרות האלו נראות כמו מצלמה בייתית אבל לדעתי המאפיין הזה היה צריך להישמר בשבתות וחגים ולא גם בפרשת השבוע. לדעתי דווקא פרשת השבוע משעממת ושבתות וחגים יותר מעניינת. 5. לא רק שהתסריט לא 'גאוני' בצורה שבאמת צריך למרקר אלא שהתסריט פשוט דל במילים. הרוב שתיקות. חוצמזה רציתי להראות לך לאן ההודעה שלך הגיעה
.

tamar112

New member
כרמית....

את ההודעה שלך אני אמחוק מהפורוטוקול שלי..חחח
ק-ר-ן מ-ו-ר לשלטון!!!

AnGeLiNa JoNsOn

New member
פולנוהר, אנשים../images/Emo4.gif../images/Emo141.gif

פולה
(תגובות כזה לכולם): זה באמת הסדרה הראשונה בה מור משחקת אני לא שחקנית, ככה שקשה לי לשפוט את המשחק שלה, לפי דעתי היא משחקת טוב אבל למשל חברה שלי שנמצאת איתה בקבוצה של המשחק (בבוסתן, למי שמכיר), כן אמרה לי שהיא משחקת טוב- אבל לא הכי טובה. תמיד יש לאן להשתפר, אני בכל אופן לא חושבת שזה ליהוק גרוע או משו
לגבי התסריט- דווקא בפרק הקודם כשהם ניהלו את השיחה לגבי פרשת השבוע, על הקורבן הוקסמתי מהטקסט
באמת, אני חושבת שהוא כן די ברמה "ומיהו הקורבן?" "לא עניינך"

AnGeLiNa JoNsOn

New member
פולנוהר, אנשים../images/Emo4.gif../images/Emo141.gif

פולה
(תגובות כזה לכולם): זה באמת הסדרה הראשונה בה מור משחקת אני לא שחקנית, ככה שקשה לי לשפוט את המשחק שלה, לפי דעתי היא משחקת טוב אבל למשל חברה שלי שנמצאת איתה בקבוצה של המשחק (בבוסתן, למי שמכיר), כן אמרה לי שהיא משחקת טוב- אבל לא הכי טובה. תמיד יש לאן להשתפר, אני בכל אופן לא חושבת שזה ליהוק גרוע או משו
לגבי התסריט- דווקא בפרק הקודם כשהם ניהלו את השיחה לגבי פרשת השבוע, על הקורבן הוקסמתי מהטקסט
באמת, אני חושבת שהוא כן די ברמה "ומיהו הקורבן?" "לא עניינך"

מה שבאמת מוזר לי

שמלבד הסצנות של קרן מור והכיתה אין באמת דיון לגבי 'פרשת השבוע'. עדין לא ממש הבנתי איך זה קשור מלבד השיעורים
. אני גם חושבת כמוך לגבי הליהוק.

tamar112

New member
אוקי...

"לך לך" היה הפרק שבו אלישע אליה נעמה ואח שלה (שכחתי איך קוראים לו) סולקו מהבית ועברו ל"חיים" חדשים הרגלים חדשים הם בעצם הולכים ועוזבים את המוכר להם..."לך לך מארץ מולדתך ומבית אביך..."

למעלה