ביקורת הספר- דרך הקסם.

RainBird

New member
ביקורת הספר- דרך הקסם. אני מכשפה כמה שנים טובות. קראתי הרבה, חלק טוב מאוד וחלק זבל שלא יאומן. אבל אחד הספרים שנגעו בי ביותר בנושא היה דרך הקסם. בנוגע לשאלה למה, התשובה שלי היא אישית לחלוטין: הפציפיסטיות והניואייג'יות שמכשפה אנגליה יכולה להרשות לעצמה היא בהחלט לא באותו קנה מידה של אחת שגרה בארץ וצריכה להתמודד עם מציאויות קשות ומגוונות כל-כך. בואו נודה בזה, הפאגניזם האמריקאי והאנגלי יכול לשבת ולהשמין. להיות פאגני בישראל שאין בה שום חופש דת או חופש מדת (נסו לחכות לאוטובוס בשבת. נראה אתכם) זה דבר קשה ביותר. במיוחד למכשפות כמוני שמזמן יצאו מארון המטאטאים. "דרך הקסם" דוגם בצורה עשירה את הפאגניזם שכולל את דת האלה, וגם יש כמה פרקים שמוקדשים לאמנות הכישוף שהרבה פעמים הולכים יד ביד בפאגניות המתחדשת. אחד הדברים שתפסו אותי מיד הייתה ההצלחה לתרגם כה הרבה מושגים לעברית (וויזואליזציה- הדמיה לדוגמא) והרבה משפטי חכמה שאפילו אני לא הכרתי. דוגמא אחת: "רצון המכשפה הוא חוק" ונוספת, "בנוכחות האימה נמצאת העוצמה". דבר מרשים נוסף זה שלמרות שהרבה סופרים באים ומדגישים שהאמת שלהם היא האמת לאמיתה- רינה מודה בתחילת הספר שהיא מציגה שם את תפיסתה שלה ולא את "האמת" ואכן, היו נקודות שלא הסכמתי בטקסט עם הסופרת. אבל שוב, זו דעתה אז אין צורך לציין את הנקודות. עוד דבר שהערכתי הייתה היכולת של הסופרת לחלוק חוויות כה אישיות עם הקוראים. רוב האנשים לא יצליחו להוציא ממני איך "גילוי פנים" עם אלה כלשהיא הלך- ובטח שלא עם הקטה (שזה דורש אומץ שלא יאומן(. הלחשים שהוצגו בספר מותאמים לאקלים הישראלי ונוחים לעשייה. אני מרוצה מהם מאוד. הם לא רק שמשתמשים בצמחיה הישראלית, אלא מספקים פתרונות מקוריים ויצירתיים לבעיות שונות. כמובן שכל מכשפה צריכה להתאים את הלחש לסמלים ולדרכים שעובדות לה ולא להיצמד לטקסט- עוד סיבה מדוע המאגיה היא אמנות. עוד בתחילת הספר אני התרשמתי לטובה מהסקירה ההיסטורית המדויקת והנעימה לקריאה של ההיסטוריה של הפאגניזם המודרני. הסקירה הייתה עניינית, קצרה והכי חשוב- מרתקת. המיתוס המודרני של העולם הקדום היה מרשים ביותר בנוסף לכל זה. הסקירה על החגים גם הייתה מעניינת אם כי ממצה. אולי הפרק החשוב ביותר היה האחרון: בו מדובר על החיים בארץ ישראל כמכשפה ובת האלה. בקיצור, במילון שלי הוא מקבל עשרה כוכבים. הייתה לי הזדמנות לארח את הסופרת בביתי שקרוב יחסית לשפת הכינרת במפגש פאגני. רינה העבירה סדנת צ'אנטים שעד היום לא הספקתי לשכוח. בביקורה הבא בצפון היא בהחלט מוזמנת שנית לביקור. המתנה שלה לפאגניזם הישראלי היא יקרה לאין שיעור. ברוכה תהיי. ארדן.

Justin Angel

New member
זה ביקורת ספר? כתבת פיסקה על הפרק הראשון, משפט על הפרק האחרון ואמרת שאתה מכיר את הסופרת. להתחנף ולמלמל זה לא ביקורת ספר. אם אני, כקורא בלתי מיודע ואקראי, אקרא את הביקורת ספר שלך דבר ראשון שעולה לי לראש זה "הוא לא מספר על הכל = משהו דפוק". חבל שלספר בקליבר הזה לא השקעת וכתבת ביקורת נורמלית. צריך להסביר מה הביא אותך לספר, צריך להסביר על מה הספר בגדול, באיזו נושאים הוא מטפל, איך הוא מטפל בכל נושא, התרשמות אישית, ח-ס-ר-ו-נ-ו-ת ודברי סיכום. כל דבר פחות רק גורם לי להרגיש שמורחים אותי.

RainBird

New member
אם יש לך בעיה עם מה שכתבתי, אתה יכול לכתוב ביקורת בעצמך על הספר. אף אחד לא ימנע ממך.

The Holy Hooker

New member
אני באופן אישי התחלתי לקרוא את הספר ועל פי דעתי יש בו משהו שבאמת אף כוהנת בריטית לא יכולה להעביר. הוא כתוב בהמון רגש ואהבה ברמה כזו שאפילו אני כקוראת יכולה להרגיש דרך הדפים את עוצמת האמונה והאהבה של הכותבת לפגאניזם, לאלוהות ולאלה בפרט כי האלה תופסת קצת יותר מקום עבורי היום. הכתיבה לא מתנשאת וחד משמעית, ונותנת לך מקום ליצירתיות ודימיון. הכתיבה מציירת אדם אנושי ונעים שקל לי באופן אישי ללמוד ממנו. בקיצור,מאוד אהבתי את הספר אבל הרבה יותר אהבתי את עוצמת האהבה של הכותבת לדת, לאלים ולאלות היא ממש הדביקה אותי ../images/Emo13.gif.

gwizard

New member
אכן ! והיה מפתיע אותי אם זה לא היה כך. רינה השקיעה את כל נשמתה בכתיבת הספר הזה וגם לקח לה איזה 10 שנה לעשות זאת. כאשר אני אסיים לקרוא אני אתן גם את חוות הדעת שלי.

llkessem

New member
טוב, התפתיתי לראות תגובות לביקורת אז בכל זאת, לקח רק שלוש וחצי שנים. גם אני מצטרפת לאיחולי בלטיין מענג ומבורך לכולם (יראו את זה כאן?) - רינה (מאולפת מחגיגת בלטיין מדהים שלא כלל סקס)

היה יותר ממדהים! היתה מצלמה? בכל זאת, אם את יכולה לצלם את ה- Maypole ולשלוח לי, אני אשמח. בלטיין שמח!

llkessem

New member
אין לי מצלמה דיגיטלית יש לכם שנה שלמה להגיע לכאן עם מצלמה כדי לצלם את המייפול לפני בלטיין הבא.

gwizard

New member
לי יש אם היית מזמינה - אולי היינו מתאחדים. שאלה מעניינת...איך את מצליחה להכניס את המייפול לאוטו שלך ???

llkessem

New member
אם בא לך אתה יכול לקפוץ אלי ואדגים לך איך מכניסים מייפול לפיאט אונו (וואי, זה נשמע כמו הצעה מגונה, לא?) רינה

gwizard

New member
אני אקח אותך על ההצעה אבל אני תוהה מה דני ונטלי יחשבו על זה ? ../images/Emo3.gif

llkessem

New member
מקסימום נספק להם מייפול נוסף להכניס למכונית שלכם

למעלה