ביקורת חדשה על הביט. מה דעתכם?

שנינה92

New member
אין ספק שהוא חושב שהם חמודים P:

אני חושבת שתגובה דיי טובה , "כבר בגיל צעיר מאוד, הם מקצוענים. מהוקצעים למדי. למתופף יש ידיים טובות ומדויקות, הזמר נורא נערי ומתוק, לבסיסט יש צליל כבד." :) לא אהבתי את ההשוואות , אבל זה דבר צפוי שיקרה (;

כשהוא אומר שחסרה המרדנות, שחסרה הביקורת..

אני דיי מסכימה איתו.. אבל תלוי על מה מרדנות ועל מה ביקורת.. כי זה לא נכון לדעתי שנער בן 16 יכתוב כמו אדם בן 40 על כמה שקשה לו ואיך שהמדינה הזאת לא יודעת להתנהל וכו' וכו' וכו'.. מתבגר צריך לכתוב על מה שמעניין אותו שמן הסתם זה בנות, לימודים, מסיבות, וכלום..לא מעבר לזה.. תנו למתבגר להיות מתבגר ואל תנסו לחשוב שהוא צריך להיות משהו אחר יותר רציני.. אני מסכימה שדווקא בגלל שהם צעירים הציפייה מהם היא למרדנות וחוצפה..בכל זאת בני נוער.. אבל ביט 69 מתבגרים ואיתם גם הטקסטים אז אני בטוחה שבעוד כמה שנים הם כבר יצברו לעצמם קהל יותר רחב ולא רק נערים ונערות.. לסיכום, "לא עושים שום ניסיון לדחוף את המעטפת, לפרוץ גבולות, לעשות משהו חדש, להגיד דבר מה באמת חשוב וחצוף, לגבש אמירה, ללכת בכיוונים לא מוכרים." לקרוא ולהפנים.. זאת השורה שהכי הסכמתי איתה מכל הביקורת הזאת..

helush716

New member
אז ככה..

אני חושבת שקשה להכריע מה נכון ומה לא נכון במקרה שכזה. הוא מצפה לנימה של חוצפה, מרדנות ומחאה בשירים אבל אני לא חושבת שאפשר לדרוש או לבקש דבר שכזה מיוצרים. כל אמן כותב על מה שהוא מרגיש דחף לכתוב עליו ומה שמרגיש לו נכון או "עושה לו את זה". למה שלא נאמר לאנשים לא לכתוב על מלחמות כי זה שירי מלחמה יוצרים אווירה שלילית או שנבקש מאנשים לא לכתוב על הממשלה והשליטים כי זו פגיעה בהם? אי אפשר לעשות דבר כזה... כמו שמלחמות וההתנהלות והשלטון במדינה הם חלק מהחיים של אנשים ושל אמנים רבים, ככה גם בנות, מסיבות, השגרה של בי"ס ואפילו במבה. מי שאוהב את נושא השירים ומתחבר אליהם מוזמן להאזין להם ולהנות. ומי שלא מוזמן לפסוח ולמצוא אמן אחר שיתחבב עליו. הדברים שמעסיקים אותנו ונותנים לנו השראה בחיים משתנים מאדם לאדם ולקבוע לאדם על מה לכתוב או לדבר, בעייני זו כמו פגיעה בחופש הביטוי והעקרונות שלו. מצד שני, באמת ישנו העניין הזה שהנושאים שעליהם השירים מדברים הם איך לומר את זה "קלים, רדודים" ולא מדברים אל רוב הקהל. אמנם אי אפשר לגרום לכל הקהל לאהוב ולהתחבר לליריקה אבל אפשר לשנות על מנת "להגדיל" את כמות הקהל. אבל שוב, אי אפשר לצוות על בן אדם לכתוב על נושאים כאלה ואחרים ואי אפשר להכריח את רענן לא לכתוב על בנות אלא לכתוב על מלחמת לבנון השניה. אני חושבת שזה לא נכון לבקש מלהקה לשיר על נושאים וכאלה ואחרים כי כל אחד מדבר ושר על מה שמעסיק אותו. והמסקנה מכל השורות האלה: הכותב של המאמר מבקש משהו שהוא לא צריך לבקש.

buprit

New member
הוא כל כך צודק

ובקשר למה שמישהי אמרה פה מעליי, זה שהם בני 16 ולא בני ארבעים זה כזה לא קשור. בתור מישהי בגילם אני כן מביעה דעה ביקורתית על החברה, כי אין מה לעשות, אם משהו פוגע בעקרונות שלך אתה מתייחס ואומר את מה שיש לך. באמת חבל שאתם לא יוצאים מחוץ לנורמה ומתקדמים לכיוון הPאנק האימיתי, המחאתי, שבאמת אומר משהו ולא סתם מושך קהל.

למעלה