ביקורת חומוס צבר חומוס מסעדה. אין לו שום קשר בטעם לטעם של חומוס צבר כמו שאני זוכר מפעם

רוב הזמן נח

Well-known member
כי הרבה זמן לא אכלתי חומוס צבר.

מה שיש שם נראה כמו חיקוי לטעם של חומוס רגיל של אחלה. ולא חיקוי מוצלח.
 
חומוס טוב טעים ונקי עושים לבד בבית
איך אתה מכין?
אני מכין לפי המתכון הזה:
אבל תמיד שמח ללמוד עוד.
 

יוסי זיו1

Active member
בכללי דומה
השרייה של לילה שלם לפחות לאחר שטיפה טובה של הגרגירים (הדס) והחלפת מים פעמיים לפני הבישול.
אני מכין כמות של כ 1.5 ק"ג ואחרי הבישול מקפיא במנות של כ 500 גרם כ"א.
בישול יחד !! עם 3 בצלים גדולים, משתמש באבקת אפיה 1 שקית קטנה ולא סודה לשתיה, מחכה לכפות את הקצף עד שמפסיק ואז מבשל בסיר לחץ לשעה,
יוצאים גרגירים רכים .
מוציא מנה של גרגירים עם בצל אחד, מוסיף 2 שיני שום טוחן במעבד מזון היטב, ומוסיף כוס טחינה לאט לאט יחד עם מים קרים מאד הטחינה מסמיכה את החומוס מאד, מוסיף מלח ככפית וכפית מלח לימון ,מעט מאוד כמון על קצה כפית, קצת מים קרים ואז זורק פנימה 5-6 קוביות קרח.
אם נהיה דליל מעט מוסיף טחינה גולמית.
הטחינה מאד חשובה מבחינת הטעם ואני משתמש בטחינת היונה קראוון של שכם ,בין המעולות שיש .
תיקוני טעמים /מלח /מלח לימון בסוף לפי הטעם .
 
למעלה