בכללי דומה
השרייה של לילה שלם לפחות לאחר שטיפה טובה של הגרגירים (הדס) והחלפת מים פעמיים לפני הבישול.
אני מכין כמות של כ 1.5 ק"ג ואחרי הבישול מקפיא במנות של כ 500 גרם כ"א.
בישול יחד !! עם 3 בצלים גדולים, משתמש באבקת אפיה 1 שקית קטנה ולא סודה לשתיה, מחכה לכפות את הקצף עד שמפסיק ואז מבשל בסיר לחץ לשעה,
יוצאים גרגירים רכים .
מוציא מנה של גרגירים עם בצל אחד, מוסיף 2 שיני שום טוחן במעבד מזון היטב, ומוסיף כוס טחינה לאט לאט יחד עם מים קרים מאד הטחינה מסמיכה את החומוס מאד, מוסיף מלח ככפית וכפית מלח לימון ,מעט מאוד כמון על קצה כפית, קצת מים קרים ואז זורק פנימה 5-6 קוביות קרח.
אם נהיה דליל מעט מוסיף טחינה גולמית.
הטחינה מאד חשובה מבחינת הטעם ואני משתמש בטחינת היונה קראוון של שכם ,בין המעולות שיש .
תיקוני טעמים /מלח /מלח לימון בסוף לפי הטעם .