ביקורת לא כ"כ מחמיאה...

ביקורת לא כ"כ מחמיאה...

יש ביקורת ברייטינג של דודו כהן על הדיסק של השבט אני לא יכולה לסרוק כי הסורק מת (ז"ל
) אז אני אכתוב... "הדיבור האינטנסיבי שהיה על השבט בעיקר שם להם רגל ברגע האמת. כלומר, החב'רה נחמדים וכל זה, אבל האלבום שלהם מתנחמד בעיקר לילדים (ע"ע גסויות מיותרות) וההצלחה שלהם בערוץ 24 מאמתת את זה. ויש עוד : היבושושיות של הרצועות כאן קשה מנשוא, למרות נגיעות הסול הכובשות של מיטל. כך שבתור מוצר היפ-הופ סטנדרטי זה יכול לעבור רק בערך" סתם ביקורת קוטלת מדי לטעמי... באותו עמוד הוא גם קטל למוות את פאנקנשטיין
 

goldigger1

New member
ואללה,

אם השבט זה ילדותי בתור מוצר היפ הופ, אז תאקט זה לעוברים, אף פעם לא אמרתי שהאלבום גאוני מבחינת מסרים אבל אם אתה לא מבין בהיפ הופ אל תעשה כאילו כן, מעניין אותי איזה מוצר היפ הופ עובר לדעתו יותר מבערך... לא מאמין שיש כזה בארץ גם לא מוקי והדג,
 

Jimmiet

New member
אתה באמת חושב..

שהאלבום של השבט לא ילדותי? אפילו לא במקצת?
 

goldigger1

New member
../images/Emo13.gif במקצת כן

ברובו לא, ב-השוואה לשאר ההיפ הופ הקיים בעולם כמובן... וזה מה שעצבן אותי בביקורת כמובן שכל אחד ומה שילדותי בעיניו
 

Funky Giraffe

New member
זה לא חדש שדודו כהן מבקר צעצוע

אל תקחו את זה קשה, אין סיבה.
 

A dirr

New member
גסויות מיותרות?...

נו דיי, הם מצנזרים את עצמם בתוך החוברת שלהם ברשימת תודות, איזה גסויות מיותרות???... זה סתם ביקורת קוטלת.
 

CYT

New member
כמו שכבר צויין פה

אם השבט לא עוברים אז במקרה הזה רק תאקט עוברים ? למי שאין ציפיות מהשבט, למסרים עמוקים, למחאה חברתית בנוסח של " החיים בזבל אז למה לא להתאבד", נהנה מכל רגע של האזנה, מבין את הקלילות שבעניין, ויודע שבשביל לקבל את הכיף ממוזיקה אפשר גם להתבדח לצחוק, וללעוג להרבה דברים ובעיקר ליחסים של בינו לבינה - וזה כל הייחוד והעניין בשבט, הקלילות, הזרימה הטובה ללא הסיבוכים, הם היחידם לדעתי שעושים בארץ היפ הופ מהמילים הכי פשוטות ומצליחים להנעים את אוזן הקהל מי שמצפה לסטייל יו יו אני קשוח ויש לי מכונית גדולה, אני גר בשכונה עם כל ההאומיז ואנחנו מתפננים במסיבות ועושים מה שבא לנו - מתאכזב ונותן את אותה הביקורת שהעיתון הזה נתן ותאכלס זה כבר ידוע - שדעת הקהל ודעת המבקרים היא שונה לחלוטין אחת מהשנייה ובדרך כלל שקובע אלו המעריצים את ההצלחה של הדיסק של השבט אנחנו עוד נראה והמבקרים - ישארו יבשים וחנוקים בעניבות ובחליפות של עצמם, מחכים למסרים חברתיים עמוקים וממוסחרים כי כל עוד הסגנון לא מוכתב על ידיי תאגידים - זה לא בסדר הלא כן ?
 

Jimmiet

New member
מה שעשית פה עכשיו..

זה הפכת להיות הביקורתי שנע עפ"י סטיגמות ודעות קדומות ולא בוחן את העניין כמו שצריך. למה מסר חברתי חייב להיות ממוסחר? קוואמי ממסוחר? למה משהו עמוק חייב להיות ממוסחר? טאבו ממוסחר? למה מסר, מחאה חברתית, חייב להיות בנוסח של "החיים בזבל אז למה לא להתאבד"? מוקי כזה, הדג נחש כאלו?! למה בעניינים שבינו לבינה חייב שלא יהיה סיבוך? הדוגמא הכי טובה שלי פה היא שוב טאבו. למה חייב לצפות לסטייל יו יו כדי להתאכזב מהשבט..? ולא לצפות למשהו בוגר יותר, עמוק יותר, מגוון יותר [ע"ע כל מי שהבאתי לדוגמא כאן שאיננו סטייל יו יו כלל וכלל] וכל הביקורת הזו, היא ממש ממש ממש לא נגד השבט. היא יכולה לבוא כנגד השבט.. ומי שכתב את הביקורת הפנה אותה כלפי השבט. אני מפנה את הביקורת אליך, את החרא גישה שבאת איתה ואת האנטי המיידי, את פסילת הדעה השונה ממך והשמצה וגידוף ללא הרף. השבט מעולים, מקסימים, סאונד מצויין, כיף לשמוע אותם, מאוד כיף, וגם לראות. מה לעשות שהם כן קצת ילדותיים ולא עמוקים מידי... וזה לא חייב להיות משהו רע.
 

CYT

New member
לא נראה לי

שממש הבנת את הכוונה שלי אם תתעמקי מחדש במה שכתבתי את תראי ששום דבר לא נכתב שם בגישה של אנטי, אלא אני רק אומר שלאלבום כזה אין צורך לבוא עם ציפיות למסרים עמוקים, ואת זה יש להשאיר לשאר האומנים. בקשר לטאבו - לא ידוע לי שיש לו שירי מחאה שמבקרים את שיטת השלטון ואת החברה שאנחנו חיים בה - בצורה ישירה, ואני מדגיש בצורה ישירה ! את הדברים שלי על המסחור אני לוקח חזרה- הכוונה הייתה לסגנונות שבהם המסר החברתי הוא גלוי ומנוסח בצורה חריפה כמו שאדם כתב בעצמו, הם לא עשו את האלבום שייפנה לכל הציבור, יש אנשים שלא אוהבים, מבוגרים דתיים וכו'... השפה בחלק מהשירים היא לא תמיד שפה כל כך נקייה, ואלו דברים שיש אנשים שלא אוהבים. מבקרים מטרתם לתת חוות דעת אובייקטיבית, כדי שהקורא יוכל לדעת מה שווה ומה לא, מה כדאי לקנות ומה לא. הכוונה של הביקורת שלי הייתה שלכל אלבום צריך לבוא עם ציפיות נגיד שאת קנית אלבום של איזו להקה שאת אוהבת, והציפיות שלך בשמיים בגלל שירים ששמעת,ויש לך חוות דעת מבוססת ואת יודעת את הרמה והסגנון, אם הלהקה לא תענה לציפיות שלך את תעבירי ביקורת ותתאכזבי אם הלהקה תענה לציפיות שלך את תהיי מאושרת עד הגג ותרוצי לספר לחבר'ה כמה שזה נפלא ו.. ו... ו... בכמה שנים האחרונות מבקרים רואים בכל הסצנה הזאת כמשהו האחד... לוווא דווקא מבקרים אלא בכלל אנשים שמסתכלים על זה מהצד ולא הכי מתעניינים אבל כשיש משהו שווה הם שומעים ומדקלמים - חוות הדעת היא אותה סצנה אחידה שצבועה בשחור ולבן ולא מגוונת, את יכולה לראות את הילדים בני 12 שכותבים וכו', מעיד על פיתוח מבפנים, אבל כלפי חוץ זה נראה לא טוב, תעשייה ילדותית. כשרוב השירים של הרכבים צעירים שאת שומעת בנויים תחת אותה נוסחא. והנה באים השבט, שהרוב לא שמעו עליהם, מדבר שיר או שנייה ב24 וברדיו והם מצפים למשהו מפוצץ, משהו עמוק עם ליריקה חזקה ועמוקה. והם מקבלים הלם, הם מקבלים במקום זאת ביצוע מעולה, עטוף בהפקה מצויינת, בלחנים מעולים, בצחוקים, בקלילות ובהומוריסטיות, דבר שהיה חסר. ופה הם מקבלים את ההלם, הם הרי ציפו לדבר אחד וקיבלו דבר אחר, ממצבים כאלה נוצרת ביקורת - כאשר הדבר לא עונה על הציפיות שלנו. לכן להרכב כזה יש צורך לבוא עם ציפיות קצת שונות, עם ציפיות של להעביר את הזמן בסבבה, בצחוק, בהומור, והאזנה לזרימה איכותית חלקה, ווקאלים שעושים נעים באוזן. במקום לצפות לטקסטים חריפים ומחוספסים, לחנים מרגשים, קולות בס, וכו'... אולי לא הבנתי את התגובה שלך נכון, ועניתי לא לצורך אם כן המשפט בחתימה שלי יתאים למקרה הזה בכל אופן אם לתמצת את העניין - אני לוקח חזרה את דברי על המסחור והכוונה שלי הייתה אך ורק לציפיות שיש לאנשים ולא לביקורת וחס וחלילה גידוף.
 

Jimmiet

New member
אוקיי, אם ככה אז 2 דברים..

ראשון - טאבו לא בגדר מחאה חברתית אלא בגדר של טקסטים עמוקים. ואין עמוק ממנו. שני, לגבי הציפיות.. תשמע, אי אפשר לבוא אל משהו בלי ציפיות. ואין כזה דבר אובייקטיבי. מי שלא מכיר את השבט - יבוא עם ציפיות שנובעות ממצב ההיפ הופ בארץ, ומי שלא מכיר את מצב ההיפ הופ בארץ, יבוא עם ציפיות שנובעות ממצב ההיפ הופ בעולם, ומי שבכלל לא אוהב היפהופ, יבוא עם אנטי התחלתי. זה שהם קלילים בצחוקים פנאן זה אחלה ומאגניב! ואין לי בעיה עם זה. אבל המבקר הזה ספציפית ציפה לדברים יותר בוגרים. וזה לא קשור לשבט! בכלליות, כנראה, הוא חושב שמוסיקה צריכה להיות מעט יותר בוגרת, במיוחד מוסיקה של אנשים אחרי צבא שעובדים המון זמן על המוסיקה שלהם. אם הוא היה בא בגישה ש"אין לי מה לצפות פה למשהו שאני אתחבר אליו ויאהב".. ורק אז הוא היה נותן את הביקורת שלו, אז הביקורת לא הייתה שווה כלום. ביקורת מטרתה לבקר, לא להוציא את הטוב ביותר מכל דבר.
 

CYT

New member
נו אז אנחנו מסכימים

הכל מתחיל ונגמר באותן הציפיות כמו שאמרתי לכל אחד ציפיות משלו מי שלא מכיר את השבט ומכיר את ההיפ הופ מבחוץ כסצנה יבשה יכול להיות שיידלק או ההפך כנ"ל לגביי אנשים בקטע הזה יכולים להתאכזב... או דווקא ההיפך ככה או ככה נסיים בכך שהשבט מעולים... וצריך לעסוק בפופוגנדה מסחרים לקידום הדיסק בארץ
 

CYT

New member
ובקשר לטאבו

בתור אחד שלומד בבית ספר שהוא למד בו וגר באותה העיר ורואה את הגרפיטי שלו על הקירות בהרבה מקומות בעיר אני יכול להגיד שמישהו אמר לי פעם... שכל הטקסטים של טאבו לא באמת משקפים את מה שיש בו והוא בחיים האמיתיים זה משהו אחר לגמריי... מה שכן.... הראפ ללא ספק עמוק וגולש טיפה לפילוסופיה ופסיכולוגיה משהו מעניין שללא ספק הוסיף גוון להיפ הופ בארץ... אני מקווה שייצא אלבום שני.. שהפעם יהיה מלוטש טיפה יותר
 

Jimmiet

New member
בקשר לטאבו...

דיברתי על הראפ שלו, כמובן. זה לא כזה משנה אם זה משקף את מה שיש בו.. מלבד זאת, הוא אחד הבני אדם [נקטין את זה לאחד הראפים] היותר נחמדים ומקסימים שיצא לי לפגוש
והוא כרגע עובד על אלבום שני, באמת שאנלא יכולה לחכות
 

CYT

New member
נחכה ונראה

אני באמת מקווה שיש למה לצפות
 

bigm2

New member
זוכרת את השם שלו?

הוא כתב את השם בדפיוצר שלו בבמה, משו מגניב כזה אבל אני לא זוכר אותו
 

Jimmiet

New member
הייתי בטוחה שבהתחלה אתה מדבר

על השם של טאבו עצמו.
השם של האלבום עפ"י הדפיוצר - "רחמים עצמיים מדבקים כמו פיהוקים".
אבל זו יכולה להיות בדיחה פנימית... [ויכול ללהיות שזה גם השם, שתיהן אפשרויות נורא הגיוניות..חחח]
 
הוא לא קטל..

הוא נתן דיעה אובייקטיבית ואישית. לא כל אחד צריך ללכת לפי מה שכתוב שם. חוץ מזה שהוא באמת צודק. הטקסט שלהם נורא ילדותי וזה באמת לא משהו שלא שמענו בעבר.
 
למעלה