לא נראה לי
שממש הבנת את הכוונה שלי אם תתעמקי מחדש במה שכתבתי את תראי ששום דבר לא נכתב שם בגישה של אנטי, אלא אני רק אומר שלאלבום כזה אין צורך לבוא עם ציפיות למסרים עמוקים, ואת זה יש להשאיר לשאר האומנים. בקשר לטאבו - לא ידוע לי שיש לו שירי מחאה שמבקרים את שיטת השלטון ואת החברה שאנחנו חיים בה - בצורה ישירה, ואני מדגיש בצורה ישירה ! את הדברים שלי על המסחור אני לוקח חזרה- הכוונה הייתה לסגנונות שבהם המסר החברתי הוא גלוי ומנוסח בצורה חריפה כמו שאדם כתב בעצמו, הם לא עשו את האלבום שייפנה לכל הציבור, יש אנשים שלא אוהבים, מבוגרים דתיים וכו'... השפה בחלק מהשירים היא לא תמיד שפה כל כך נקייה, ואלו דברים שיש אנשים שלא אוהבים. מבקרים מטרתם לתת חוות דעת אובייקטיבית, כדי שהקורא יוכל לדעת מה שווה ומה לא, מה כדאי לקנות ומה לא. הכוונה של הביקורת שלי הייתה שלכל אלבום צריך לבוא עם ציפיות נגיד שאת קנית אלבום של איזו להקה שאת אוהבת, והציפיות שלך בשמיים בגלל שירים ששמעת,ויש לך חוות דעת מבוססת ואת יודעת את הרמה והסגנון, אם הלהקה לא תענה לציפיות שלך את תעבירי ביקורת ותתאכזבי אם הלהקה תענה לציפיות שלך את תהיי מאושרת עד הגג ותרוצי לספר לחבר'ה כמה שזה נפלא ו.. ו... ו... בכמה שנים האחרונות מבקרים רואים בכל הסצנה הזאת כמשהו האחד... לוווא דווקא מבקרים אלא בכלל אנשים שמסתכלים על זה מהצד ולא הכי מתעניינים אבל כשיש משהו שווה הם שומעים ומדקלמים - חוות הדעת היא אותה סצנה אחידה שצבועה בשחור ולבן ולא מגוונת, את יכולה לראות את הילדים בני 12 שכותבים וכו', מעיד על פיתוח מבפנים, אבל כלפי חוץ זה נראה לא טוב, תעשייה ילדותית. כשרוב השירים של הרכבים צעירים שאת שומעת בנויים תחת אותה נוסחא. והנה באים השבט, שהרוב לא שמעו עליהם, מדבר שיר או שנייה ב24 וברדיו והם מצפים למשהו מפוצץ, משהו עמוק עם ליריקה חזקה ועמוקה. והם מקבלים הלם, הם מקבלים במקום זאת ביצוע מעולה, עטוף בהפקה מצויינת, בלחנים מעולים, בצחוקים, בקלילות ובהומוריסטיות, דבר שהיה חסר. ופה הם מקבלים את ההלם, הם הרי ציפו לדבר אחד וקיבלו דבר אחר, ממצבים כאלה נוצרת ביקורת - כאשר הדבר לא עונה על הציפיות שלנו. לכן להרכב כזה יש צורך לבוא עם ציפיות קצת שונות, עם ציפיות של להעביר את הזמן בסבבה, בצחוק, בהומור, והאזנה לזרימה איכותית חלקה, ווקאלים שעושים נעים באוזן. במקום לצפות לטקסטים חריפים ומחוספסים, לחנים מרגשים, קולות בס, וכו'... אולי לא הבנתי את התגובה שלך נכון, ועניתי לא לצורך אם כן המשפט בחתימה שלי יתאים למקרה הזה בכל אופן אם לתמצת את העניין - אני לוקח חזרה את דברי על המסחור והכוונה שלי הייתה אך ורק לציפיות שיש לאנשים ולא לביקורת וחס וחלילה גידוף.