ביקורת לשוק ספרים ודיסקים בנמל ת"א

Boone

New member
ביקורת לשוק ספרים ודיסקים בנמל ת"א

האתר פיינדאבוק כבר יצר כמה שווקים והפעם הוא חוזר ביחד עם נען הפקות ומחדש את שוק "ספרות זולה" שהתחיל בכיכר דיזינגוף לפני כמה שנים והופסק עקב חוסר במציגים. השוק השוק ממוקם בתוך נמל ת"א בצמוד לים (שהוא מקום מדהים במיוחד בשקיעה), נכנסתי לתוך המתחם ולהפתעתי גיליתי "שוק" קטן שמכיל 12 מציגים: 11 מוכרי ספרים מתוכם כ8 סוחרים או בעלי חנויות ואחד שמוכר תקליטים ודיסקים שגם הוא סוחר. ה"שוק" עומד על מתחם קטן וגודלו כ 16מ' על 5מ' היו מגוון ספרים שמחירם נע בין המחירים 10 ש"ח ועד 70 ש"ח (ממה שראיתי). החוויה הגעתי לשוק בסביבות השעה 18:00, בדרך לאתר השוק לא היו שום שלטים להכוונה או פרסום שמספר על השוק, כל שומר ששאלתי שלח אותי למקום אחר ואחרי חיפוש של כ10 דקות (על אופנוע) מצאתי את המקום. המקום לא מוצל והיה נורא חם, חם עד כדיי עינוי, התחלתי להסתובב ולחפש מציאות. אז מה היה לנו שם? היה הדוכן של חנות ספרים מירושלים שהחזיק בתוך 2 השולחנות שלו דיי הרבה ספרים חדשים, מעבר לזה לא היו מציאות. היא דוכן לחנות ספרים מרחובות שהביאו ספרי יד שניה וביניהם גם ספרי מד"ב ופנטסיה, עד כמה שאני זוכר הם היחידים. יהודית הביאה ספרים ממוצאים במחירים של בין 10 ש"ח עד 20 ש"ח בממוצה, והיו כמה דברים נחמדים שהיו שווים קניה. דוכן אחד שפנה לכיוון הים באופן מיסטי עסק במיסטיקה, אסטרולוגיה ומודעות עצמית. מעבר לזה, שאר הדוכנים הכילו ספרים מגוונים מכל התחומים. מציאות רבות לא הצלחתי לזהות, אבל היה נחמד. הדבר הכי גרועה לדעתי (למציגים), בגלל השמש החזקה ראיתי ספרים שמקבלים בטן ובעקבות הלחות גם התחילו להזיע, אני בהחלט מקווה שבסוף הערב לספרים שלום. הסיכום מאכזב. סוחרים במקום אנשים פרטיים, חם ודביק במקום מיזוג אוויר, לא ראיתי דבר אחד שלא הייתי מוצא בחנות יד שניה ממוזגת וחבל מאוד, כי לא היה אכפת לי להזיע אם היו שם חברה שפשוט מוציאים מהבית פריטים ויושבים למכור, אבל בשביל סוחרים! אני מעדיף מקום מוצל וממוזג.

hila3000

New member
צר לי לשמוע שהתאכזבת..

לא נורא, יהיו עוד שווקים..טובים יותר, בתקווה.

findabook

New member
תודה על הפרגון! זאת רק ההתחלה...

שכחת לכתוב על להקת הג'אז המופלאה שהנעימה את הערב...

Boone

New member
זה לא קשור לפרגון

אני כתבתי את דעתי האישית ולגביי להקת ג'אז בזמן שאני הייתי לא ניגנה שום להקת ג'אז אלה סתם מוסיקת רקע שכל אחד מהמציגים ביקש.

Boone

New member
אגב, דבר נוסף ששכחתי

אתה מוזמן לקבל את כל הנ"ל כביקורת בונה. גם כשרוצים לעשות למען, לפעמים זה לא בדיוק מסתדר ואנשים מהצד רואים יותר מהיוצר, לכן אני אומר: אל תראה הכל שלילי, קבל את דברי ועשה בהם שימוש מועיל. בהצלחה

findabook

New member
ואגב, דבר נוסף...

אם כבר הערת, הביקורת שלך היתה פחות בונה ויותר מתנשאת ("לסיכום מאכזב"... ועוד) ...בכל מקרה, אני לא מוצא צורך להגיב על כל מה שסחת שם...העיקר שעושים דברים למען הספר וכלל הקוראים עם או בלי פורם "תרבות יד שניה" בתפוז...

יהודית53

New member
תגובה לביקורת לשוק הספרים

ראשית, הערה כללית: אני ממליצה לקובי, כמבקר להימנע ככל האפשר משגיאות כתיב...זה לא מכובד ולעניין ביקורתו המפרגנת לשוק: - א. כאשר באים לבקר מקום חדש, לעולם לא מגיעים בשעת הפתיחה (הגעת בסביבות השעה 17:00 ולא ב-18:00 כפי שתה מציין, ראה זמן כתיבת הביקורת ואנשים עדיין היו בשלבי הקמת הדוכנים) על מנת לקבל תמונה שלמה יש להגיע במהלך הערב. ב. "שוק" קטן - ראה הערה א': תן הזדמנות - זו רק ההתחלה ! ג. "מקום מוצל" - טעות - מעל הדוכנים יש פרגולות - להזכירך שוק מקיימים בחוץ ואף אחד לא הבטיח מיזוג אוויר. מיזוג יש בקניונים... היה חם נורא - נכון, אבל אם היית מוריד את ז'קט האופנוען בטוח היית מרגיש יותר טוב. חוץ מזה אנחנו בסוף יולי... ד. איזה מציאות בדיוק חיפשת ??? ובכלל אמרת שאתה לא בעסק יותר - אז מה רצית, כל ספר בשקל... ה. ציון שמות המשתתפים: - חנות הספרים מירושלים - זה "אינטלקט" וזה אמנון - דוכן הספרים מרחובות זה "חפציבה" - היו "מעץ הדעת" - זוג ממש נחמד - היה הדוכן של יוני -"דוכן המיסטיקה - היו לו עוד דברים והמיקום שלו היה מקרי בלבד - דוכן שייצג את ידיעות אחרונות - היו ממש מציאות - כל ספר 20 ש"ח - ספרים חדשים שנמצאים בראש רשימות רבי-המכר ו. חשוב ביותר: הספרים לא נפגעו לא מהשמש ולא מהלחות ולא קיבלו "בטן" - ובסוף הערב ל"כולם שלום"... ז. לא נשמעו תלונות מצד המציגים ולא המבקרים על החום והלחות (אתה היחיד שמתלונן). דווקא היה ממש נעים לאחר השקיעה והיית בריזה מהים. ח. מלבד נגינת תזמורת הג'ז, הושמעה כל הזמן מוסיקה שתרמה לאווירה העליזה ט. השוק פתוח לכל אחד שרוצה להציג סוחר או פרטי והיו גם מציגים פרטיים י. על סמך מה אתה קובע מהו מקור הספרים שאנשים הביאו (ראו שורה אחרונה בביקורת) יא.המציגים החליפו ביניהם ספרים לסיכום: הביקורת שלך, קובי, מתנשאת, אינה בונה ואינה מפרגנת. אני חושבת שעדיף לך להסתובב בקניונים. יש שם מיזוג ואין לחות. מעניין כיצד היית הביקורת שלך אם היית גם אתה בין המציגים ? אתה מוזמן להזכירך: שים לב לטעויות הכתיב - זה לא מתאים למבקר... כולם מוזמנים להגיע בפעם הבאה - תפורסם תזכורת ! שבוע שקט לכולנו יהודית

Boone

New member
אנסה להיות ענייני ולא להרחיב מידיי

להלן תשובות: תחילה אני רוצה לציין שנכון הייתה לי שגיאת כתיב אחת, שימי לב שגם לך יש. א. כאשר באים למקום חדש (לדעתי) דווקא כן באים מוקדם כדיי לתפוס את המציאות. לגביי זמן כתיבת הביקורת, יהודית נראה לי שאת זקוקה לאיפוס קטן 28 זה יום שישי 27 יום חמישי והגעתי בסביבות 18:00 (17:14 החתמתי כרטיס בעבודה תוסיפי כחצי שעה נסיעה ועוד כמה דקות חיפוש ויש לנו את סביבות השעה 18:00). ב. הלוואי ויגדל, אני בעד. ג. בואי נתחיל מז'קט האופנוען שלי, הוא מלא בפתחי רשת ולכן אין צורך להוריד אותו, ואת זה כל אופנוען יודע. לגביי הצל, נכון היו מעל הדוכנים בדים אבל לא מעל המתחם וזה לא עזר במיוחד לאורחים, ובואי לא נשכח שהשמש לא עומדת במקום, לכן בד בגודל 1X2 לא בדיוק עוזר. ד. נכון אני לא בעסקי המכירות אבל כן בעסקי הקריאה וזה עוד הרבה לפני שהתחלתי למכור ועוד אמשיך לקרוא הרבה זמן אחרי שהפסקתי למכור. לא ביקשתי ספרים בשקל ולא ציינתי שמות ספרים אלא כתבתי באופן כללי. ה. תודה שציינת. ו. אני מאוד שמח שזה כך, כי אני ראיתי כמה במצב שונה. ז. גם על זה אני שמח ובפעם הבאה אני אגיע מאוחר יותר ואשאר יותר. ח. את נגני הג'אז לא זכיתי לראות, אבל מוסיקת רקע בהחלט הייתה. ט. לא טענתי אחרת. י. לא כל כך הבנתי! לא ניסיתי לקבוע שום דבר, רק אמרתי שהייתי מעדיף לראות יותר אנשים פרטיים ופחות סוחרים. יא. דבר שקורה תמיד. ליהודית וכל השאר לא כל ביקורת צריכה להיות מפרגנת, ביקורת זה לא יותר מאשר דעתו של הכותב. לא להבין אותי לא נכון, אני בעד שווקי ספרים ו/או תרבות בכלל, אני מאוד מקווה שהשוק יצליח ויביא אליו עוד מציגים וחשוב יותר עוד מבקרים. אני הפסקתי להציג בשווקי ספרים בדיוק בגלל חלק מהסיבות שכתבתי (ואת זה את יודעת), במידה ותנאי השוק הזה או כל שוק אחר יהיו שונים גם אני אגיע ואציג ספרים משלי. לסיכום: אני מאחל המון בהצלחה ליוני ובני על היוזמה ומקווה לעתיד בהיר יותר.

שוק ספרים

לדעתי הביקורת של קובי עניינית ברובה אבל צריך לזכור שמדובר סה"כ בפעם הראשונה שהדבר מתקיים ובטוח שבחודש הבא יהיה טוב יותר מכל הבחינות: יותר דוכנים, יותר מבחר, צל, ומוכרות בנות 18 עם חצאיות מיני במקום סוחרים זקנים עם הפרעות אישיות (בצחוק... בצחוק... לא כולם שם זקנים). בקשר לטיעון שאת כל הספרים אפשר למצוא בחנויות היד-שניה - הרי זה ברור. ובכל זאת, נחמד יותר שכל הספרים מגיעים למקום אחד במקום ללכת ל-20 חנויות יד-שניה :). בנוסף לכך, ברור שכל סוחר לא מביא איתו אפילו רבע מהסחורה שיש לו במלאי (אילוצי מקום), ובשווקים הבאים יותאמו הספרים לטעם של הקהל הרחב. בקשר לספרי מד"ב ופנטזיה (התחום האהוב עלי לפחות) - לא הייתי אומר זה המקום למכור ספרים כאלה. חובבי המד"ב נחשבים כקהל ייעודי ואני אישית לא חושב שהייתי מביא ספרים כאלה לנמל. יש מקומות מתאימים יותר. בכל מקרה, כל הכבוד על היוזמה למי שהיו אחראיים לארגן את הדבר הזה.

קצאמוטו

New member
ליהודית

אני מסכים עם כל מילה שאמרת והתגובה שלך אבל בקשר לשגיאות כתיב שלו ,בחייך ,אולי הוא דיסלקט (ולא במובן השלילי אני אומר זאת) ואולי לא ואולי סתם יש לו בעיות כתיב ,בחייך ? יש המון אנשים עם בעיות מסוג זה כל מה שאמרת אני מסכים אבל השגיאות כתיב.... לא לעניין ...

yuvalgul

New member
קובי ליתר דיוק 5 שגיאות כתיב

1. ממוצאים צ"ל ממוצעים 2. ממוצה צ"ל ממוצע 3. כדיי צ"ל כדי 4.דיי צ"ל די 5.הדבר הכי גרועה- צ"ל גרוע

למעלה