ביקורת מסעדה- ננוצ'קה- הקסם

B r u l e

New member
ביקורת מסעדה- ננוצ'קה- הקסם

אני יודע שכשחשבנו על המפגש, ננוצ'קה הועלתה בתור הצעה. בדיאבד ההחלטה לא ללכת לשם התבררה כנכונה, ולא בגלל שהמסעדה הזו היא אחת המוצלחות, הטובות והמקסימות ביותר שהייתי בהן, וכל אלה מפי אדם שקצרה ידו במחמאות וסופרלטיבים. וזאת למה? ננוצ'קה מתאימה לחברים ממש טובים, או לבני זוג, האווירה היא אחת מהמדוייקות והביתיות ביותר. בכניסה לננוצ'קה כבר מרגישים שמשהו מיוחד עומד לקרות. אור אדום בוקע מהמסדרון המוביל לדלת הכניסה. תמונות של אנשים תלויות ליד הדלת, מסתורי משהו. דפקתי בדלת, שניתי ושלשתי, ולא היתה תשובה. פתחתי את הדלת, והתגלה לפני באר עם מעט אנשים יושבים, ומארחת חביבה שהיתה עסוקה בקבלת הזמנות בטלפון. המקום מעוצב כמו בית רוסי אמיתי- שטיחים על הקירות, אייקונים מהתקופה הקומוניסטית, פיצ'יפקס וקיטש במינון מוגזם במכוון וספות וכיסאות כמו בבתים של סבתות רוסיות\גרוזיניות. אני ובן זוגי התיישבנו אל אחד השולחנות הצמוד לבר הקטן. שתי נשים, אחת שמנה ומסיבית והשנייה קטנה חייכנית וחמודה, שתיהן עטויות חלוק מטבח לבן יצאו ונכנסו כל אימת שישבנו שם. הצלחות היו מקושטות בעיטורים בסגנון כלי 'סבתא', שזה מקסים בעיני. המלצרית לא מיהרה להעניק לנו התפריטים, דבר שאפשר לנו לקבל מבט ראשוני יסודי של המקום. לאחר כמו דקות קיבלנו את התפריטים שהם כמו אלבום המכיל את המנות השונות, מתכונים, סיפורים, תמונות ואת התפריט במה עם לא... גרוזינית. המלצרית באה לאחר כמה רגעים, ועוד הייתי עסוק בקריאת התפריט... חוץ מאשר את התפריט עצמו. המלצרית היתה חביבה, ואיכשהו מראה הסתדר לי היטב עם המקום, היתה בה חמימות ביתית שכזו. היא המליצה לנו על מנות שונות. בן זוגי הבא ממשפחה רוסית, הכיר חלק מהמנות ועיניו נצצו למראהם. לכן לא התאפקנו והזמנו ממש חצי מהתפריט. ולהלן פירוט הארוחה: המנות הראשונות באו אחת לאחר השנייה, פחאלי, שהוא צלחת הכוללת את מגוון הסלטים שיש כמנה ראשונה בטעימות. הפחאלי כלל- באדרג'אני, שזהו חציל ממולא באגוזים ותבלינים גרוזיניים, צ'ארחלי, שהוא פרוסות סלק וצנון ברוטב שזיפים, לובאני- שזהו סלט משעועית ירוקה. סלט כרוב לבן קצוץ דק עם אגוזים וזעפרן גרוזיני, ועלי גפן ממולאים. בנוסף לקחנו עוד מנת תגבור נפרדת של באדרג'אני. כל הסלטים היו פנטסטיים, מיוחדים, טריים ומעוררי השראה, פשוט תענוג לחיך. המנות היו עשירות באגוזים רימונים שזיפים וחציילים, המאפיינים את המטבח הגרוזיני (עליו יש פירוט בתפריט). סלט הכרוב היה מהמיוחדים והטובים ביותר שאכלתי מעודי, כך גם שאר עלי הגפן הממולאים (מי היה מאמין שאפשר להגיע לרמה כזאת), פשוט תענוג. למנה ראשונה לקחנו בנוסף אגרול הים השחור- שזהו לא בדיוק מאכל גרוזיני אבל טעים ביותר- אגרול עם ביביי שרימפס, בשר סרטנים ושאר יקרות. האגרול ההגיע ברוטב גזר חריף ושזיפים, במתכון סודי שלא רצו לגלות לנו. פשוט מעדן. בנוסף למנה ראשונה לקחנו בליני קוויאר אדום שהם חביתיות קטנטנות פריחות עם גבינת שמנת משובחת וקוויאר אדום מעל- מנה מ-ע-ו-ל-ה. פשוט תאווה לחייך. המנות מגיעות בכלים מיוחדים ביותר ובהגשה מיוחדת. בנוסף למנה ראשונה (כן כן אתם שומעים טוב)... לקחנו חינקאלי גבינות, שקשור לעולם הגבינות הגרוזיני... אלו כיסוני בצק מאודים ממולאים גבינת פטה מלוחה ברוטב שמנת אירית ובצל. המלצרית אמרה שיש להם מומחית בצק שעושה את המנות הללו ששמה נטלה- מנה מושלמת. בהתחלה נראה קצת כמו קרפלעך אבל זה ממש לא- זה מעדן!!! למנה עיקרית לקחתי ירקות ממולאים בבשר בקר ובן זוגי לקח קבבונים ממולאים בגבינת פטה על מצה פירה. שתי המנות היו מופלאות. הירקות שהיו אצלי בצלחת היו אגסים (מדהים, לא האמנתי שאפשר למלא אגס וזה פשוט מעדן מלכים), חציל, גזר, גרוב ובצל. הכל ברוטב שזיפים... ניחוחות וטעמים חדשים ומעוררי השראה. הקבבונים כך גם הפירה היו בטעם טבעי וטעים מאד. הארוחה לוותה במשקה וודקה עם מיץ רימונים עשוי במקום (מצוויין). כמו כן, שני בקבוקי מים מינראלים- אחד גרוזיני הנקרא בורג'וני, שיש לו טעם חזק של גופרית ומינראלים- אבל מעודן וטעים במיוחד וסן פלגרינו. למנה אחרונה לא יכלנו להתאפק ולקחנו שתי מנות אחרונות וכוס תה (אין להם צמחים לצערי). מנה אחת היתה מלבי תוצרת בית... לא האמנתי שאפשר להביא מלבי לרמה כזאת, במרקם כל כך מושלם ועידון במתיקות, עם חמצמצות השמנת. מנה שנייה היתה צ'רצ'חאלה שזהו ממתק גרוזיני מג'לי רימונים ואגוזים- מנה טעימה מאד- קצת מזכירה ממתקים של קיוסק אבל בהחלט בליגה אחרת. החשבון הסתכם ב- 440 שקלים כולל טיפ (ממש אבל ממש לא נורא ביחס לכמות האוכל שהוזמן). מומלץ כבר אמרתי? אסור לפספס- חוויה.

mammi

New member
חריף?

עשה לי נורא חשק אבל בתור רגישה לחריף ברמות קיצוניות אני חייבת לברר על מבחר לעדינים?

B r u l e

New member
לא הכל חריף וגם מה שחריף

לא חריף מאד, אלא בהחלט מעודן.

גידי42

New member
אחלה ביקורת ש2 הערות בצידה

הערות בונות ליטי, רק בונות, לא צריך ואליום!!! א. אחלה ביקורת שעשתה לי חשק למרות הרתיעה הטבעית שלי מאוכל גרוזיני ומהבחינה הזו הביקורת שלך אכן עשתה את משהיא התימרה לעשות ב. לא הבנתי מה זה " טוב שלא עשינו שם את המפגש" מה כאילו אנחנו לא חברים טובים? ומה חלקנו לא באו עם בנות זוג? מישהוא אחר, לא עם חוש הומור מפותח כמו שלי עוד היה נעלב! ברולצ'וק: בפורום הזה כולם חברים, פיונית אמרה אפילו שאנחנו מועמדים להתחתן!!!! וזה פעם שניה שאני נדרש להעיר לך!! ושלא יעבדו עליכם

liti

New member
../images/Emo184.gif רגועה,גידי, רגועה

אחרי כזו ביקורת נפלאה ומושקעת שפתחה לי את התיאבון אין סיכוי שתצליח לעצבן אותי!

B r u l e

New member
תודה על המחמאות

גידי, סליחה. התכוונתי שהאווירה שם אינטימית מדי, בשונה ממיקה, ולדעתי לא מתאימה למפגש של קבוצה גדולה של אנשים שלא מכירים אחד את השני. אבל זאת רק תחושה שלי...

אין לי מילים../images/Emo12.gif. הרבה זמן לא נהניתי

לקרוא ביקורת ככה. עושה חשק ואין ספק שאני לוקחת את הסלטים למנה ראשונה ואת הממולאים לעיקרית
. קינוחים בטוח אקח, לא יודעת אם את אלה.

mammi

New member
יופי

טוב אז זה בהחלט מסכם את זה שננוצקה הנה אחת היעדים הקרובים המועדפים עליי

למעלה