ביקורת מסעדה- קולומבוס הרצליה

פוגטיב

New member
ביקורת מסעדה- קולומבוס הרצליה

קולומבוס בהרצליה היא מסעדה ותיקה מאד, ועם זאת יצא לי עד היום להכיר אותם רק דרך ארוחות הצהריים העסקיות שלהם, שבד"כ שאפו לבינוניות. אתמול בערב החלטתי אני וחברי לתת להם צ´אנס נוסף. קודם כל, המקום מעוצב כמו מסעדות אמיתיות בארה"ב, סגנון השירות והאוכל סופר-אמריקאי (ממש אותנטי). חבר שלי אמר שהוא היה במסעדה שנראתה אותו הדבר בשיקגו. המלצרית שלנו מיד הציגה את עצמה בפנינו והציעה לנו שתייה. חבר שלי לקח מעין שייק פירות טעים לאללה!!! מתוך מבחר שייקים בתפריט. אני הזמנתי לף בלונד שכמובן היה מצויין ובא בכוס מצוננת כהלכה, כמו שצריך! מבחר האלכוהול נראה מגוון מאד אבל לא עמדתי על טיבו. למנה ראושנה הזמנו מנת נתחי כבד עוף על מצא טוסט וריבת בצל. מנה מושחתת ומעולה. כבדי האווז היו עשויים בול, והריבה היתה טעימה מאד, אם כי לדעתי כמות הרוטב היתה קצת מוגזמת, וכמות היין בתוך הרוטב גם כן היתה מופרזת, עדיין הכבדים היו נימוחים וטעימים להפליא. מנה ראשונה שנייה שלקחנו היו כיסוני (כמו קרפלעך) ממולאים בעוף ומעל בצל מטוגן- מנה מעולה וטעימה. למנה עיקרית לקחנו שנינו בק ריבס (שזה כמו ספייריבס אבל מחלק פחות שומני של החזיר). פחדתי בהתחלה שחוסר השומן ישולם ע"י יובש הבשר, אך טעיתי. הבשר שהגיע ברוטב ברביקיו (500 גרם) היה נימוח מעין כמוהו ועשיר. הצי´פס העבים והפריכים שצורפו אליו גם כן היו מעולים. פשוט מושלם. למנה אחרונה הזמנו עוגת שכבות של שוקולד, חמאת בוטנים וגלידה, הכל שוחה באגם סירוב שוקולד, פשוט מצויין. שתייה חמה- תה, וחבר שלי לקח אספרסו כפול. האוכל פשוט מעולה. אחזור לשם עוד פעם בקרוב. השירות היה כמובן אדיב מאד (כבר אמרתי?). אני יודע שהמלצרים שרים שם בימי הולדת, ולכן לא הופתעתי שהם פתאום פצחו בשירה. אבל... זה קצת מפריע אחרי הפעם הרביעית!!! שהם פצחו בשירה (והם גם קצת קצת זייפו...). החשבון הסתכם בסכום נאה אך לא נוראי של 277 שקלים לפני טיפ (35 שקלים). שווה!!!

גילימא

New member
אני דווקא פחות מתלהבת מהמקום

המקים שמח אך לא מצדיק את המחיר לטעמי. האוכל הוא אכן בסגנון אמריקאי (שאני מאד אוהבת) אך היה קצת שמן וחסר טעם לדעתי. בסגנון מסעדת greasy spoon בארצות הברית. אולי באנו בזמנים לא טובים (שישי בערב ושבת בצהרים) אבל השירות לא היה משהו והמלצרים היו מאד עשוקים בלצחקק ולפלרטת מעל ראשינו. ואני לא אדבר על שירת ה-happy birthday הצעקני כל 5 דקות כי זה הקטע של המקום. אם המחירים וההגדרה פחות גבוהים הייתי מתאכזבת פחות.

../images/Emo66.gifלדעתי, המקום מיועד למי

שמחפש אוירה שונה וגישה לא שיגרתית מצד המלצרים. ההורים שלי, שהם מייצגים דור חננים לא מבוטל
ישבו שם כמו ילדים קטנים והיה להם כיף וניצוץ בעיניים כמו לזאטוטים החוגגים יומולדת במקדונלד´ס
(מי שהבין את החייכן שיצביע...)וזה עשה להם אחלה של יום נישואין
. אבא שלי, שלא מרבה בחיוכים, חייך בבישנותו הכובשת
ואילו אימי, התרגשה מאד מהמלצר שירד על ברכיו....
והחל מסביר לה בצורה סבלנית על התפריט, נו,
-מה לעשות(...סתם!
) הם קיבלו בלונים, שירה, אוכל טוב ויחס כאילו היו בני 18. לנו היה כיף רק מלראות אותם נהנים בצורה כזו

למעלה