ביקורת מסעדה - קולומבוס
לכבוד גיוסי המתקרב ובא (יום שלישי.. יום שלישי הגורלי..) הוריי החליטו לעשות ארוחת חגיגה (שאני קוראת לה "פרידה") לקראת הגיוס הלא מיוחל.. הבחירה הייתה שלי, ובהתחלה חשבתי על טנדורי, אבל זה נזכרתי שאין לי כל-כך הרבה מה לאכול שם, ורציתי לאכול בשר כמו שצריך, אז חשבתי על "עד העצם", אבל שם כבר הייתי.. אז חשבתי על "קולומבוס", ששם מעולם לא אכלתי, ושמעתי המלצות מפה ומשם (והכי חשוב מטאז..). לצערי הרב, טאז לא יכל להצטרף אלינו, ואולי עדיף שלא היה רואה כמה אכלתי שם.. מטורף לחלוטין.. דבר ראשון, מי שלא היה שם, מאוד מאוד מומלץ ללכת לשם. המקום מעוצב בצורה מאוד מיוחדת וצבעונית, ומי שמכיר את "Friday's" בארה"ב, המראה קצת דומה בשני המקומות, רק שקולומבוס הרבה יותר צבעוני ופסטיבי שכזה.. המקום היה מפוצץ באנשים, ואם אתם רוצים לאכול שם, בהחלט מומלץ להזמין מקומות כמה וכמה שעות טובות לפני, המלצרית אפילו אמרה לנו שאנשים מזמינים יומיים מראש.. כמה שהמקום מבוקש.. איך שאנחנו מתיישבים מגיעה מלצרית חביבה למדי, לבושה במדי שופט גיי (פסי אדום-לבן), התיישבה על הברכיים, ודיברה איתנו בבטחון עצמי גמור. היא הראתה בקיאות משולמת בכל פרט ופרט בתפריט, ובנוסף גם במומלצים שלהם לאותו ערב. כל הערב היא הייתה מאוד משעשעת, בידרה את אחי שהיה קצת עצבני, וגרמה לאבא שלי לאכול בפעם הראשונה בחייו סטייק פילה יען, למרות שבכל מקום אחר כבר היה מזמן מתנגד. אפילו כשאני לא הייתי בטוחה, כל דבר ששאלתי אותה אם היא בטוחה שזה טוב, והיא ציינה שזה מאוד מאוד מומלץ, באמת היה לו טעם נהדר. בהחלט היה אפשר לסמוך על ההמלצות שלה. רשימת השתייה מורחבת במיוחד ומציעה מגוון של קוקטיילים מיוחדים, יינות, בירות, שתייה חמה וכו' וכו'.. אני ממליצה על משקה לא אלכוהולי מאוד טעים שנקרא "תות-בננה L.A", שזה משקה בלנדר עם תות ובננה, דגש על התות. זה קר, זה טעים, וזה שונה מהמשקאות הרגילים שאנחנו תמיד שותים. גם במנות הראשונות לא חסר מבחר. ההורים לקחו חלת בצל, שזה כמו שזה נשמע, עם רוטב ברביקיו בצד, הם התלהבו, אני לא ניסיתי. אני ואחי לקחנו מקלוני מוצרלה, שזה אני חייבת לציין, טעים ביותר! אלו כמו שניצלונים, כלומר חתיכות ממולאות בגבינת מוצרלה, מצופות בפירורי לחם - מעדן. אבל ראו הוזהרתם, אל תאכלו יותר משתיים-שלוש כאלו.. יש גבול לקיבולת הגבינה.. מרוב מנות עיקריות לא רואים תפריט.. יש כזה מגוון עצום של בשרים, מ-5 סוגי המבורגרים שונים, ועד עמוד שלם רק על דגים, מגוון נפלא של סטייקים, חזה עוף, עירבוב סוגים שונים של עוף, ועוד ועוד... אם אתם באים עם ילדים, יש תפריט ילדים נהדר שכולל שניצלים, טוסט, המבורגר ועוד ועוד.. לצד המנות העיקריות של מגוון תוספות. אני ממליצה על הצ'יפס שהוא גדול ועבה, כמו שצ'יפס צריך להיות.. כששאלנו את המלצרית האם זה הצ'יפס השמן הזה היא ענתה בחיוך - "אנחנו לא מקדונלדס..". היא יכולה להגיד זאת פעמיים. על מגוון הפסטות העצום לא אדבר, כי אתם הולכים לאכול בשר, לא פרווה.. אני הזמנתי את "ורד הצלע", שזה בעיקרון אנטריקוט (כמו שאני אוהבת). הסטייק מגיע על פלטה חמה, עם רוטב פלפל חריף ורוטב פטריות בנפרד. מה אני אגיד? קצת יבש, למרות שהזמנתי את זה רייר, אבל כרגיל הרוטב מצפה. הרוטב החריף היה פשוט אגדי. חריף חריף, עד כדי כך שהורדתי את הג'קט מרוב שנהיה חם.. וכמה שיותר חריף, יותר טוב. פשוט רוטב נפלא. אבי הזמין פילה יען, ואמר (ציטוט מקורי) - "פעם ראשונה שאני אוכל פילה ונהנה". הייתי אומרת שזה סימן שזה באמת היה מוצלח. אחי לקח שניצלים במנת ילדים, שטעמתי אותם והם היו מטוגנים יתר על המידה, ואחרי שחיסל שניים כאלה פתאום נזכר שלא טעים לו, או שפתאום השמן cought up with him... המנות האחרונות דרשו 2 תפריטים גדולים משני הצדדים. שוב, מגוון נפלא של עוגות.. אני ממליצה על סופלה השוקולד שלהם, שאלו עיגולי שוקולד עם שוקולד חם נוטף מבפנים, כמו כל סופלה, וכדור גלידה בצד. בנוסף, יש להם משקה עם עוגיות שוקולד, ליקר קקאו, ואם זכרוני אינו מטעני, זה בא גם עם חלב.. הכל מרוסק ביחד בבלנדר שוב, וטעים בצורה בלתי רגילה.. לא ציפיתי, המלצרית המליצה, ועד עכשיו היא לא איכזבה, אז סמכתי עליה, וזה בהחלט היה נהדר. מה עוד במסעדה? (שיש אנשים שימצאו זאת קצת מעצבן, אבל אני נהנהתי) אם אתם חוגגים אירוע כלשהו, זה המקום ללכת אליו, המלצר/ית שלכם ניגשים אליכם בזמן הקינוח יחד עם זיקוק ובלון, ושרים שיר שמתאים לאירוע. הרוב כמובן חוגגים שם יום הולדת, אז השיר חוזר על עצמו, אבל אני הייתי מקורית - גיוס.. אז המלצרית צועקת - "everybody" וכל המלצרים במסעדה רצים אל השולחן שלנו ומתחילים לשיר שיר מאוד משעשע על הצבא.. נחמד מאוד, וקצת מעודד. לסיכומו של עניין - רוצו לאכול ומהר! אוכל נפלא! אבל! אל תתפלאו אם אתם יוצאים משם עם חור של 700 ש"ח ככה.. לאוכל טוב יש גם מחיר טוב..
לכבוד גיוסי המתקרב ובא (יום שלישי.. יום שלישי הגורלי..) הוריי החליטו לעשות ארוחת חגיגה (שאני קוראת לה "פרידה") לקראת הגיוס הלא מיוחל.. הבחירה הייתה שלי, ובהתחלה חשבתי על טנדורי, אבל זה נזכרתי שאין לי כל-כך הרבה מה לאכול שם, ורציתי לאכול בשר כמו שצריך, אז חשבתי על "עד העצם", אבל שם כבר הייתי.. אז חשבתי על "קולומבוס", ששם מעולם לא אכלתי, ושמעתי המלצות מפה ומשם (והכי חשוב מטאז..). לצערי הרב, טאז לא יכל להצטרף אלינו, ואולי עדיף שלא היה רואה כמה אכלתי שם.. מטורף לחלוטין.. דבר ראשון, מי שלא היה שם, מאוד מאוד מומלץ ללכת לשם. המקום מעוצב בצורה מאוד מיוחדת וצבעונית, ומי שמכיר את "Friday's" בארה"ב, המראה קצת דומה בשני המקומות, רק שקולומבוס הרבה יותר צבעוני ופסטיבי שכזה.. המקום היה מפוצץ באנשים, ואם אתם רוצים לאכול שם, בהחלט מומלץ להזמין מקומות כמה וכמה שעות טובות לפני, המלצרית אפילו אמרה לנו שאנשים מזמינים יומיים מראש.. כמה שהמקום מבוקש.. איך שאנחנו מתיישבים מגיעה מלצרית חביבה למדי, לבושה במדי שופט גיי (פסי אדום-לבן), התיישבה על הברכיים, ודיברה איתנו בבטחון עצמי גמור. היא הראתה בקיאות משולמת בכל פרט ופרט בתפריט, ובנוסף גם במומלצים שלהם לאותו ערב. כל הערב היא הייתה מאוד משעשעת, בידרה את אחי שהיה קצת עצבני, וגרמה לאבא שלי לאכול בפעם הראשונה בחייו סטייק פילה יען, למרות שבכל מקום אחר כבר היה מזמן מתנגד. אפילו כשאני לא הייתי בטוחה, כל דבר ששאלתי אותה אם היא בטוחה שזה טוב, והיא ציינה שזה מאוד מאוד מומלץ, באמת היה לו טעם נהדר. בהחלט היה אפשר לסמוך על ההמלצות שלה. רשימת השתייה מורחבת במיוחד ומציעה מגוון של קוקטיילים מיוחדים, יינות, בירות, שתייה חמה וכו' וכו'.. אני ממליצה על משקה לא אלכוהולי מאוד טעים שנקרא "תות-בננה L.A", שזה משקה בלנדר עם תות ובננה, דגש על התות. זה קר, זה טעים, וזה שונה מהמשקאות הרגילים שאנחנו תמיד שותים. גם במנות הראשונות לא חסר מבחר. ההורים לקחו חלת בצל, שזה כמו שזה נשמע, עם רוטב ברביקיו בצד, הם התלהבו, אני לא ניסיתי. אני ואחי לקחנו מקלוני מוצרלה, שזה אני חייבת לציין, טעים ביותר! אלו כמו שניצלונים, כלומר חתיכות ממולאות בגבינת מוצרלה, מצופות בפירורי לחם - מעדן. אבל ראו הוזהרתם, אל תאכלו יותר משתיים-שלוש כאלו.. יש גבול לקיבולת הגבינה.. מרוב מנות עיקריות לא רואים תפריט.. יש כזה מגוון עצום של בשרים, מ-5 סוגי המבורגרים שונים, ועד עמוד שלם רק על דגים, מגוון נפלא של סטייקים, חזה עוף, עירבוב סוגים שונים של עוף, ועוד ועוד... אם אתם באים עם ילדים, יש תפריט ילדים נהדר שכולל שניצלים, טוסט, המבורגר ועוד ועוד.. לצד המנות העיקריות של מגוון תוספות. אני ממליצה על הצ'יפס שהוא גדול ועבה, כמו שצ'יפס צריך להיות.. כששאלנו את המלצרית האם זה הצ'יפס השמן הזה היא ענתה בחיוך - "אנחנו לא מקדונלדס..". היא יכולה להגיד זאת פעמיים. על מגוון הפסטות העצום לא אדבר, כי אתם הולכים לאכול בשר, לא פרווה.. אני הזמנתי את "ורד הצלע", שזה בעיקרון אנטריקוט (כמו שאני אוהבת). הסטייק מגיע על פלטה חמה, עם רוטב פלפל חריף ורוטב פטריות בנפרד. מה אני אגיד? קצת יבש, למרות שהזמנתי את זה רייר, אבל כרגיל הרוטב מצפה. הרוטב החריף היה פשוט אגדי. חריף חריף, עד כדי כך שהורדתי את הג'קט מרוב שנהיה חם.. וכמה שיותר חריף, יותר טוב. פשוט רוטב נפלא. אבי הזמין פילה יען, ואמר (ציטוט מקורי) - "פעם ראשונה שאני אוכל פילה ונהנה". הייתי אומרת שזה סימן שזה באמת היה מוצלח. אחי לקח שניצלים במנת ילדים, שטעמתי אותם והם היו מטוגנים יתר על המידה, ואחרי שחיסל שניים כאלה פתאום נזכר שלא טעים לו, או שפתאום השמן cought up with him... המנות האחרונות דרשו 2 תפריטים גדולים משני הצדדים. שוב, מגוון נפלא של עוגות.. אני ממליצה על סופלה השוקולד שלהם, שאלו עיגולי שוקולד עם שוקולד חם נוטף מבפנים, כמו כל סופלה, וכדור גלידה בצד. בנוסף, יש להם משקה עם עוגיות שוקולד, ליקר קקאו, ואם זכרוני אינו מטעני, זה בא גם עם חלב.. הכל מרוסק ביחד בבלנדר שוב, וטעים בצורה בלתי רגילה.. לא ציפיתי, המלצרית המליצה, ועד עכשיו היא לא איכזבה, אז סמכתי עליה, וזה בהחלט היה נהדר. מה עוד במסעדה? (שיש אנשים שימצאו זאת קצת מעצבן, אבל אני נהנהתי) אם אתם חוגגים אירוע כלשהו, זה המקום ללכת אליו, המלצר/ית שלכם ניגשים אליכם בזמן הקינוח יחד עם זיקוק ובלון, ושרים שיר שמתאים לאירוע. הרוב כמובן חוגגים שם יום הולדת, אז השיר חוזר על עצמו, אבל אני הייתי מקורית - גיוס.. אז המלצרית צועקת - "everybody" וכל המלצרים במסעדה רצים אל השולחן שלנו ומתחילים לשיר שיר מאוד משעשע על הצבא.. נחמד מאוד, וקצת מעודד. לסיכומו של עניין - רוצו לאכול ומהר! אוכל נפלא! אבל! אל תתפלאו אם אתם יוצאים משם עם חור של 700 ש"ח ככה.. לאוכל טוב יש גם מחיר טוב..