ביקורת: סנטה מריה, חיפה (סטלה מאריס)

trilliane

Well-known member
מנהל
ביקורת: סנטה מריה, חיפה (סטלה מאריס)

השבוע ביקר א' ידידי בחיפה, וכמנהגנו בקודש, יצאנו לאכול צהריים בצוותא, הפעם בחברת חבר נוסף צמחוני. בהתחלה חשבתי על "מיט" (והבהרנו לצמחוני שיש בתפריט שלה כיום הרבה מנות שאינן בשריות, אם כי אנחנו לא מתחייבים לגבי טיבן) אבל בדרך החלטתי שאולי כדאי לגוון ולנסות משהו חדש, למשל "סנטה מריה" שקיבלה כאן כמה וכמה שבחים לאחרונה.

בתפריט אין מחירים (מעצבן
) אז התקשרתי לברר מה הטווחים ואם יש עסקית (אין). המחירים נשמעו סבירים אז החלטנו פשוט להגיע ולקוות לטוב. "סנטה מריה" היא בית קפה/מסעדה בסגנון אוסטרי (נגיד; הוא לא הזכיר לי את וינה) שנמצא בסטלה מאריס, אבל לא בצד המשקיף לים אלא ממול; אם מגיעים מלמעלה צריך לפנות ימינה לחניה קצת לפני הרכבל (פספסנו את הכניסה אז נאלצנו לפרסס).

מיד בכניסה אמר א' "הא, מלכודת תיירים"... ולמען האמת נראה שרוב היושבים במקום (שהיה מאוד לא עמוס) לא היו תושבי המקום. החלל הפנימי מוקף בחלונות גדולים כדי שאפשר יהיה לצפות בנוף (הרבה פחות מזה שנשקף מהצד השני של הכביש, אבל עדיין לא רע) אבל זה גם גורם לו להיות כמו "חממה", והמזגנים הורגשו פחות מדי. בהתחשב בכך שזה היה יום מעונן מאוד ולא הייתה ממש שמש ישירה, אני לא רוצה לחשוב איך זה לשבת שם ביום רגיל.
האווירה הייתה נעימה וברקע הושמעה (בווליום הולם) מוזיקה קלאסית בסגנון אוסטרי, אני מניחה (לא זיהיתי מוצרט או שטראוס).

התפריט מורכב ברובו ממנות סטנדרטיות של בית קפה (עוגות, מאפים, כריכים, טוסטים, פסטות, סלטים, שתייה חמה...) וממיוחדים שכוללים מנות בשריות, בעיקר נקניקיות (ובירות). א' ניסה לברר עם המלצרים מה פשר הנקניקיות השונות (מאחר ש"נקניקיות בנוסח בורגנלנד אוסטריה" או "נקניקיות ברט מינכן לבן" לא אומר לו הרבה) אבל גם למלצרית זה לא אמר הרבה; היא הייתה חדשה וקלולסית, וגמגמה הסבר מתחמק "זה על שם מקומות" בתקווה שזה יספק אותו (נו באמת, תהיי רצינית). בצר לה הזעיקה מלצר/אחראי כלשהו והוא ידע להסביר מעט יותר (אם כי א' עדיין מצא את הסברו שטחי ולוקה בחסר).

א' החליט להזמין "נקניקיות נוסח בוואריה" ("נקניקיית ברט עגל ונקניקיית ברט מינכן לבן על מצע כרוב כבוש חם ותפוחי אדמה אפויים, חזרת, חרדל דיג'ון ומיונז", ₪60) מכיוון שזו מנה שמוגשת עם תפוחי אדמה (הוא לא טיפוס של כרוב) וכי היא מאפשרת גיוון וטעימה מסוגים שונים. המלצר הציע לו סלט במקום כרוב, והוא קיבל את ההצעה. בדיעבד הסלט לא ממש היה בסגנון שלו (וכלל הרבה כרוב); הוא נשנש קצת עגבניות ומלפפונים והשאיר לי את השאר. לגבי הנקניקיות, הוא אמר שהן פשוטות מאוד (וכנראה קנויות ולא מוכנות במקום), שזה דווקא טוב בעיניו כי הוא אוהב פשוטות. טעמתי מהנקניקיות שלו, הן לא היו לטעמי. בסה"כ המנה הייתה חביבה בעיניו ומתומחרת באופן הוגן, אבל לא משהו מיוחד.

הצמחוני הזמין לזניה חצילים ואספרסו. אמר שהלזניה הייתה בסדר גמור, טעימה (לא זוכרת את מחירה וגם לא צילמתי).

בהיותי חובבת בשר מעושן חשבתי להזמין ממדור המעושנים "סינטה לבן" ("סטיק סינטה לבן מעושן ללא עצם מוגש חם ברוטב יין לבן, חמאה, ריבת משמש ומשמש מיובש, או ברוטב חמאה, יין, שום ולימון. תפוח אדמה עם בייקון ובצל") שנשמע מעניין ומיוחד, אבל המלצר אמר שהוא מגיע אליהם מוכן מראש ולא נצלה במקום. לא ממש הבנתי; א' הסביר שהם כנראה מקבלים את הבשר ארוז ורק מחממים, המלצר אישר. נשמע מאכזב, ירדתי מהרעיון.

לא רציתי להזמין סתם סלט/פסטה וכו' (הרי לא לשם כך נתכנסנו והגענו עד הלום) וחיפשתי משהו מעניין יותר; הזמנתי ממדור המיוחדים "פטריות נוסח לרמוס אוסטריה" ("פטריות ממולאות בקבאנוס מיושן וגבינת אמינטל עם נגיעת פסטו ברוטב שמנת", ₪44) ומנה מספיישל הקיץ שלהם (מעמד שהיה על השולחן) "מרק יוגורט קר" (עם מלפפונים, נענע ועוד, ₪29). לא בטוחה שזה היה שם המנה ולא זוכרת את הפירוט (לא מופיע בתפריט הקבוע, כאמור).

אף שאני אוהבת את רכיביו, מרק היוגורט לא היה שוס בעיניי; סתמי ולא כ"כ מוצלח. אם אכן הייתה בו נענע, לא חשתי בה. אכלתי חצי ממנו והשארתי בצלחת. הוא הוגש עם סלסלת לחמים וחמאה. הייתה שם פרוסת קסטן ולחמנייה פשוטה (שנקנתה וחוממה) וחמאה סטנדרטית קערית קטנה. לא משהו לספר עליו בבית; נשנשתי כי הייתי רעבה.

הפטריות היו חביבות; חמש פטריות (שמפניון, למיטב זיכרוני) ממולאות בגבינה וברוטב שמנת, מהסוג שמקובל להגיש במקומות רבים, למעט חתיכות קטנות של קבנוס שנתקעו בהן. זה היה אמור לתת ייחוד ולשדרג את המנה, אבל בפועל הן היו קשות מטיגון/אפייה ומשהו במרקם החצי גומי חצי יבש שלהם לא היה טרקטיבי בכלל. הן הוגשו עם עוד לחמניות פשוטות. בסה"כ מנה סבירה, אבל חסרת ייחוד או איכות שתצדיק את מחירה (המעט יקר ביחס לגודלה).

לסיום רצינו (א' ואנוכי) לחלוק קינוח, שהרי גם על העוגות של המקום נחלקו כאן לא מעט מחמאות. המלצרית לא נראתה בשטח ואף אחד לא הציע לנו תפריטים או התעניין אם אנחנו רוצים קינוחים... בהזדמנות זו אציין שהשירות היה סביר אך פסיבי, לא יוזם, לא מתעניין, לא ממליץ... ביקשנו בכל פעם קנקן מים וקיבלנו, אבל היינו צריכים לחפש את המלצרית, היא לא באה לבדוק או לדרוש בשלומנו במהלך הארוחה וגם לא שמה לב בעצמה בכל פעם שהקנקן ריק. אולי מכיוון שהייתה חדשה, ועדיין... היא לא הייתה לבד והמסעדה הייתה די ריקה.

אחרי שקיבלנו תפריטים ונאנחתי בלבי רק מהמחשבה שעכשיו איאלץ לתחקר את הקלולסית לגבי העוגות (מהי "עוגת ויסקי", למשל? ולמה הכוונה ב"עוגת גבינה אפויה בנוסח הרי האלפים"? מהו נוסח זה?) קלטתי בצד את הוויטרינה שלהן (יש!). ניגשתי אליה והסתכלתי, הצלחתי להבין/לזהות חלק מהן, היא ניגשה והשלימה לי מידע. עוגת הוויסקי (שוקולד, מתברר) לא נראתה מלהיב; העוגה שנראתה טוב מבין כולן הייתה זו "בנוסח הרי האלפים" (₪33), ואפשר היה פשוט לקרוא לה "עוגת גבינה אפויה עם צימוקים" (רק שאז הלקוחות היו מבינים מיד במה מדובר, ולא היו משתמשים בשם מתלהב שמשדר אירופאיות תוך שמירה על מיסתוריות).

אז איך העוגה עצמה? ובכן, אחרי שתלי תלים של תשבחות נשפכו עליה, אני מזדהה דווקא עם הכותבת האחרונה שסיכמה ב"עוגת גבינה". היא טובה יחסית לעוגות שפוגשים ברוב המסעדות (בד"כ כבדות, דחוסות ומתוקות להחריד) – המרקם טוב, לא יבשה מדי ולא מתוקה מדי והצימוקים מוסיפים למי שאוהב (א' לא, אני זורמת), אבל בסה"כ חביבה, לא יותר. "דמל" לא צריכים לחוש מאוימים; אפילו לא סבתא שלי (שמכינה עוגת גבינה טובה לא פחות). למען הסר הספק, זו ממש לא סיבה מספקת להגיע במיוחד עד לשם, אלא אם עוברים באזור או רוצים לקחת תיירים לקפה ועוגה עם נוף נחמד.

לסיכום, כפי שוודאי כבר הבנתם, חביב אך לא מלהיב. אילו היה זה בית קפה ליד הבית, הייתי כנראה קופצת מדי פעם רק מתוך נוחות ונגישות, ולו רק כדי לנסות שוב; מכיוון שמדובר בנסיעה מיוחדת לקצה העיר (יחסית), המחירים לא זולים במיוחד (אחרי שתי מנות ראשונות באופיין + חצי קינוח + טיפ השארתי מאה ש"ח) והאוכל לא מוצלח במיוחד (בסדר, לא יותר) אני לא רואה סיבה לעשות זאת. כפי שאמר א', מדובר במלכודת תיירים, הוא כנראה לא צריך להתאמץ הרבה להתחבב על המקומיים.









 
סנטה מריה ביקורת הפוכה

בן זוגי, נער בן 14 ואני נוהגים מדי פעם בשבתות לאכול שם ארוחת בוקר.
ארוחות הבוקר הבסיסיות כלל לא יקרות ומוגשות באופן מפנק עם לחמניות , חמאה וגבינת שמנת.
הסנדויצים גדולים ומפנקים וטעימים מאוד.
הקפה מעולה.
נכון שאנחנו גרים קרוב ולא הייתי נוסעת לקצה העיר עבור הארוחה.
מעדיפה אותם על ארומה, גרג וכל השאר.
מצרפת תמונה של קינוח שהבן הזמין ונטעם על ידי כולם שאהבו.

 

trilliane

Well-known member
מנהל
אשמח אם תפרטי קצת על ארוחות הבוקר, כמה היא עולה, מה מכילה?

לחמניות, חמאה וגבינת שמנת זה סטנדרטי בכל ארוחת בוקר בכל מקום, וספציפית לגבי הלחמניות שקיבלנו, הן היו פשוטות מאוד ומהיותר זולות שאכלתי בארוחות בוקר במקומות שונים.
&nbsp
כריכים אני לא מזמינה במסעדות (זה מבחינתי אוכל "לקחת לדרך", אני לא יושבת מול צלחת כדי לאכול כריך) וקפה אני לא שותה... משמח לשמוע שהם עושים זאת טוב (גם אני לא טענתי שהאוכל שלהם רע, הוא בסדר גמור), אבל זה לא מבדל אותם משלל בתי קפה אחרים בכל מקום אחר.
&nbsp
מה הקינוח שהזמין הבן? בתמונה רואים רק קצפת (ודובדבן ושתי גליליות).
 
הקינוח

הקינוח היה סוג של סלט פירות תפוח, ענבים, קיוי, ברוטב מייפל כלשהו על מצע של עוגיות.
מעל היו 2 כדורי גלידה אחד וניל והשני אני לא זוכרת ומעל זה קצפת ודובדבן ו-2 גליליות.

ארוחת הבוקר
2 ביצים עשויות כרצונך.
באותה צלחת סלט גדול שמורכב מעגבניות שרי, מלפפון, עלי בייבי, נבטים סינים גרעיני חמניה,
צלוחית קצת יותר גדולה מהסטנדרט הנהוג של גבינת שמנת.
קערית חמאה.
קערית ריבה
ארוחה בסיסית עולה סביב 24 שקל כאמור ללא שתיה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נשמע סבבה, אני אוהבת סלט פירות, גלידה וכו'


אבל מה שאת מתארת הוא אוכל די סטנדרטי של בית קפה... זו בדיוק הנקודה שלי. זה סבבה כשזה ליד הבית, לא מצדיק הגעה מיוחדת.
&nbsp
ארוחת הבוקר אכן זולה מאוד, בערך חצי מחיר ממקומות אחרים; מצד שני היא גם פשוטה ומינימלית מאוד מבחינת ההיצע ולא כוללת שתייה או תוספות שמקובלות בארוחות בוקר במקומות אחרים (סלטים, טונה, גבינות מיוחדות, מוזלי אישי, עוגיות וכו'), ולפי הלחמניות שקיבלתי, הם הולכים על הזול והפשוט. אני מעדיפה את ארוחת הבוקר של גרג או של שני – משלמים יותר, אבל גם מקבלים יותר; בשביל לחמניות עם חמאה וגבינה פשוטה אני יכולה להישאר בבית... לא הרבה טרחה והרבה יותר זול. אם אני כבר יוצאת ומתפנקת, אני רוצה את כל הפינוקים והאקסטרות מסביב (לכן אני אוהבת במיוחד את ארוחות הבוקר של "מקס ברנר", אבל לצערי אין להם סניף בחיפה
).
 

joven

New member
אם חשקה נפשך בפינוקים

בקרי בGal's bakery במרכז הכרמל (את בטח מכירה את המיקום). ארוחת הבוקר הכי מפנקת שיצא לי לאכול בחיפה.
המאפים שולחים אותי לחדר הכושר עמוסת רגשות אשמה בכל פעם...
קצת יקר (60 ש' אאל"ט), אבל שווה!
בימי ו' עמוס לעייפה, לבוא עם סבלנות...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מכירה, אבל לא יצא לי לשבת שם אף פעם, רק לקנות ולקחת

נראה לי קצת צפוף ולא מלהיב לשבת במקום עצמו, אם כי כבר שמעתי כאן המלצות על ארוחת הבוקר שלהם... אולי באמת אנסה בהזדמנות (אני בד"כ לא אוכלת ארוחות בוקר בבוקר... זו בעיה במקומות שלא מגישים אותן בכל שעות הפתיחה).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, הביקורת שלך ממש לא הפוכה לשלי

כתבת שאתם גרים קרוב אז נוח לכם להגיע לשם בשבתות, שימי לב שגם אני כתבתי שהייתי מגיעה לשם שוב לו היה קרוב אליי. המקום בסדר גמור, לא טענתי שהיה רע; כבית קפה שכונתי הייתי מן הסתם יושבת בו עוד (לו התגוררתי בשכונה). הנקודה שלי הייתה שהתשבחות בפורום ציירו (אולי רק לי) תמונה שזה מקום מיוחד ששווה לטרוח ולהגיע אליו, ובפועל זה פשוט עוד בית קפה ותו לא (עם כמה מנות לא שגרתיות, ועדיין), שאפשר לשבת בו אם נמצאים באזור אבל לא מצאתי סיבה להגיע אליו במיוחד.
 

Cafe Latte

New member
נראה שיא שנות ה80 הקינוח...

אם הגישו למנה עיקרית תפוז״את מוקרמים, אז בכלל ;)
גם אני התרשמתי שמדובר במלכודת תיירים רצינית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שזה רע בעיניי, אגב; אני ממש אוהבת מנות כאלה

הן פשוטות אבל כשהן עשויות טוב זה פשוט כיף. לא קשה "להצליח" בהן, אבל גם קל להפיל אותן על שילוב פירות לא מוצלח, חמוץ מדי למשל (או גויבה
), גלידה תעשייתית נחותה וקצפת כבדה או מתוקה מדיי.
 

oreldi

New member
הרבה יותר מדי קצפת

פחות קצפת ויותר פירות זה יכול להיות קינוח לא רע
איך שזה נראה בתמונה זה בעיקר קצפת וקצפת
 

דרדסית85

New member
אנחנו גם נהננו שם מאד

הבחור הזמין את הנקניקיות הנ"ל וממש התלהב-הבשר עצמו והחרדך בצד היו לטעמו. אני הזמנתי מרק(ממש לא אופייני לי) וגם כן,היה טעים לי. ממה שאני זוכרת התרשמנו שהמחירים היו סטנדרטיים וממש לא גבוהים כי שחשבתי שהם יהיו-כי אכן יש אלור למקום של מלכודת תיירים.
&nbsp
אני די מחכה לחזור לשם,למעשה
 
תודה על הביקורת...

התפריט נראה מגוון וראיתי מבחר מנות שנלפחות נשמעות טוב....
&nbsp
נתקלתי במנה בשם "ברידג' ", החיפוש בגוגל לא הניב דבר חוץ מהמשחק :)
את מכירה את המנה?...מה זה?..
&nbsp
תודה ושבת שלום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, גם אני תהיתי... (במסגרת השמות העמומים שנקראים טוב)

אני לא מכירה את המנה, אבל שאלתי ונאמר לי שזה משהו קטן... לא ממש הבנתי ואני לא מצליחה להיזכר; שאלתי את א' וגם הוא במצבי.
 
איזו מנה מיסתורית...

אז בגלל שזה כל כך הטריד אותי התקשרתי למסעדה ו....יש לי תשובה

&nbsp
הברידג זאת לא בדיוק מנה אלא יותר נשנוש ליד האלכוהול.
נשנוש בולגרית למשל כולל גבינה בולגרית וקצת עגבניה או משהו כזה....
&nbsp
התעלומה נפתרה :)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, משהו קטן בצד... וגם זה תיאור קצת עמום, כן?


אני מודה שהקטע של תפריטים עמומים או מסתוריים לא קוסם לי. אני מצפה מתפריט נורמלי לפרט ולהסביר על כל מנה ברמה מספקת שתבהיר במה מדובר, ואזדקק למלצר רק אם יהיו שאלות או נקודות מיוחדות (או רצון בהמלצות), לא שהוא יצטרך לפרש לי את המנות ברמה הבסיסית ביותר כי לאף אחד אין מושג מה הן.

&nbsp
כל הכבוד לך על היוזמה והטרחה.
 
:)

מסכימה, אני גם לא אוהבת את כל התפריטים שכתובים בסופרלטיבים מוגזמים (סגנון אייל שני) או מעורפלים משהו...
&nbsp
גם לי מםריע שבתפריט ברשת אין מחירים....לא מבינה מה השיקול שעומד מאחורי זה...
אולי המחירים משתנים הרבה והמסעדה לא רוצה לעדכן כל פעם...
 
למעלה