ביקורת ספר - שומרי הפניקס

preacher

New member
ביקורת ספר - שומרי הפניקס

The Phoenix Guards Steven Brust סטיבן בראסט כתב סדרה ארוכה למדי של ספרי פנטזיה על ולאד טאלטוס, מתנקש אנושי בעולם הנשלט ע"י אלפים החיים אלפי שנים. הספר הזה מתרחש באותו עולם אבל 1000 שנה לפני הספרים האחרים. זה הספר הראשון של בראסט שקראתי, לפני שנים, ועכשיו קראתי אותו פעם שניה. גיבור הסיפור הוא ח´אאברן, אציל צעיר שמתכוון להצטרף למשמר הפניקס השומר על הקיסר. הוא מצטרף לשלושה שומרים אחרים שנהפכים לידידיו הטובים ביותר, וביחד הם מוצאים את עצמם מעורבים במזימות ותככים של מתנגדי הקיסר החדש. הספר, בטח כבר הבנתם, הוא מחווה לשלושת המוסקטרים, גם ברעיון הכללי של העלילה - 4 חיילים-ידידים והרפתקאותיהם - וגם בצורת הכתיבה. בניגוד לספרי ולאד טאלטוס הציניים, בראסט כתב את הספר הזה בסגנון ארכאי במתכוון. לצורך העניין הוא המציא סופר דראגארני, פאארפי, שחי בתקופת ולאד, וכאילו מספר את הסיפור. הסגנון של פאארפי הוא ארכני ומייגע לפעמים, עם המון סטיות מהנושא (הספר ארוך פי שניים מיתר הספרים של בראסט, קרוב ל-500 עמודים), תאורים מלאי פאתוס, קרבות בלתי אפשריים וחוש כבוד מוגזם ביותר, כשמוות הוא תמיד האופציה העדיפה על בושה (מצד שני בדראגארה החיים לאחר המוות הם דבר בטוח). לפאארפי גם יש דעות ברורות על המעמדות הנמוכים אבל זה נעשה בצורה כזו שלקורא ברור שהכל בקריצת עין לקורא המודרני. למרות כל ה"מכשלות" האלה הסיפור כתוב בצורה מאוד הומוריסטית, והדיאלוגים שנונים למדי. אפשר לקרוא בלי בעיות את הספר גם אם לא קראתם אף ספר בראסט אחר, ומבחינה כרונולוגית הוא הראשון. יש בו איזה פרט עלילה קטן שהוכנס בשביל קוראים שמכירים את הסדרה אבל זה משהו מאוד קטן. סה"כ ספר נחמד מאוד, רעיון מעניין, לאוהבי אלכסנדר דיומא במיוחד

יןבל

New member
מאד מעניין.

אהבתי את דיומא האב. מעניין למה הממסד לא מזכיר אותו? תהיה להם הרבה עבודה בשנתיים הבאות, כנראה, אם יחליטו לתרגם את ספריו.

firefist

New member
לא רק הממסד

למעשה, למרות שהסופר נשמע מרתק במיוחד, לא נתקלתי בו עד עתה - גם לא במקומות שבהם יש ספרים באנגלית... ברגעים אלו אני בודק את אמאזון :)

preacher

New member
משום מה הוא לא ידוע בארץ

אבל ממה שראיתי מאוד פופולרי בחו"ל - כשהספר האחרון שלו (ISSOLA) יצא בכריכה קשה בערך 20% מהתעבורה ב-rec.arts.sf.written היתה קשורה לסדרה. ועדיין יש שם לא מעט פתילים בנושא, אחרי שעוברים את כל הפתילים בנושא התקפת הטרור.

firefist

New member
סלח לי על הבורות, אבל..

rec.arts.sf.written זאת קבוצת דיון (או דואר) שאיך אני יכול להגיע אליה?

תלוי בתכנה, ובספק האינרנט

אם אתה משתמש בנטסקייפ או מוזילה, אז באותו מקום בו קבעת את הגדות הדואל שלך ניתן לקבוע גם שרות יוזנט. לשם הסרבר ופורט שאל את ספק האינטרנט שלך. אפשרות פשוטה יותר היא להכנס ל groups.google.com. שם כנב ל REC. המשך ל ARTS. לחץ על SF. ומשם עבור לWRITTEN. אל תכנס לקישור הבא, שהוא קבוצת רוברט ג´ורדן.

preacher

New member
גוגל היא הדרך הטובה ביותר

הספקים בארץ לא מחזיקים את כל התעבורה של יוזנט ומה שקורה זה שרואים רק חלק מההודעות. גוגל גם מסודרת יותר מרוב תוכנות ה-NEWSGROUPS (דרך אגב גם אאוטלוק אקספרס קוראת קבוצות דיון).

הייזל

New member
לפריצ´ר ולסוזן

הכנסתי את הביקורת הזו למאמרי הפורום. מזל טוב. ואם כבר אז כבר אני מקווה שלא אכפת לך אני רוצה להכניס גם את המאמר שלך אבל לצערי הוא ארוך מדי. יש סיכוי שתקצרי אותו ל 7500 תווים?

למעלה